Tagliatelle al ragu

Pasta al ragu - Liliesfood

Tagliatelle al ragu

Tagli­a­tel­le al ragu is een klas­sie­ker uit de streek van Emi­lia Romag­na. Of je nu in de stem­ming bent voor een ste­vi­ge maal­tijd of gewoon wilt genie­ten van een goe­de saus, pas­ta al ragu is een gewel­di­ge keuze. 
5 from 1 vote
Prep Time 15 mins
Cook Time 2 hrs 15 mins
Total Time 2 hrs 30 mins
Cour­se Pas­ta
Cui­si­ne Ita­li­aans, Pasta
Ser­vings 4 per­so­nen
Calo­ries 956 kcal

Materiaal — Benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 45 ml olijf­olie van eer­ste persing
  • 25 g room­bo­ter
  • 1 x ui fijn­ge­hakt
  • 1 x sel­de­rij­sten­gel fijn­ge­hakt
  • 1 x wor­tel fijn­ge­hakt
  • 150 g pan­cet­ta in blok­jes gesneden
  • 200 g vers run­der­ge­hakt
  • 200 g vers var­kens­ge­hakt
  • 200 ml rode wijn van goe­de kwaliteit
  • 2 eet­le­pels dub­bel gecon­cen­treer­de tomatenpuree
  • 200 ml kip­pen­bouil­lon zelf­ge­maakt
  • 400 g tagli­a­tel­le vers
  • wat peper en zout naar smaak
  • wat Par­me­zaan­se Kaas vers geraspt en naar smaak

Instructies
 

  • Ver­hit de olijf­olie en de room­bo­ter in een pan.
  • Voeg de ui, sel­de­rij, wor­tel en pan­cet­ta toe en laat op een zacht vuur­tje onge­veer 10 minu­ten zwe­ten tot de ui zacht is geworden.
  • Voeg het vlees toe en bak het rond­om bruin.
  • Zet het vuur hoger, voeg de wijn toe en laat verdampen.
  • Leng de toma­ten­pu­ree aan met een beet­je van de bouil­lon en roer dit door het vlees.
  • Voeg de rest van de bouil­lon toe.
  • Zet het vuur laag, dek af met een dek­sel en laat gedu­ren­de 2 uur op een zacht vuur koken, waar­bij u af en toe con­tro­leert en wat extra bouil­lon toe­voegt om te voor­ko­men dat de saus uitdroogt.
  • Proef, en kruid even­tu­eel bij met peper en zout naar smaak
  • Haal van het vuur en ser­veer met vers gekook­te tagliatelle.
  • Bestrooi het gerecht met vers gerasp­te Par­me­zaan­se kaas.
  • Sma­ke­lijk!

Video

Notities

Tagliatelle al ragu

Tagli­a­tel­le al ragu is een klas­sie­ker uit de streek van Emi­lia Romag­na. Of je nu in de stem­ming bent voor een ste­vi­ge maal­tijd of gewoon wilt genie­ten van een goe­de saus, pas­ta al ragu is een gewel­di­ge keuze.


TIPS EN INFO

Wil je meer weten over dit tra­di­ti­o­ne­le gerecht? Klik hier!
Ser­veer dit gerecht met zelf­ge­maak­te ver­se pas­ta! Klik hier om te weten hoe je dit maakt!
In boven­staan­de video laat ‘Genar­ro Con­tal­do’ je per­fect zien hoe je dit gerecht kan maken. Zalig!
Natuur­lijk kan je ook je eigen toets geven aan de ragu. Denk maar aan ande­re krui­ding zoals salie, ore­ga­no, roze­ma­rijn en knof­look. Maar ook het vlees kan je ver­van­gen door geen bereid gehakt te gebrui­ken, maar wel een stuk runds-Bris­ket of filet puur wat je zelf fijn­hakt. Moge­lijk­he­den genoeg!
Onze recep­ten­bun­del wer­den moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
Bootstrap Ventures
Boot­s­trap Ventures
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hier­on­der en beoor­deel het met wat sterren.
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen. 
Voeg het dan hier toe!
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op Facebook, Pin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Tagli­a­tel­le al ragu, we ken­nen het alle­maal, we lus­ten er alle­maal wel pap van! Maak het vandaag!

Voedingswaarde :

Nutri­ti­on Facts
Tagli­a­tel­le al ragu
Ser­ving Size
 
1 por­tie
Amount per Serving
Calo­ries
956
% Dai­ly Value*
Fat
 
48
g
74
%
Satu­ra­ted Fat
 
16
g
100
%
Trans Fat
 
0.5
g
Polyun­sa­tu­ra­ted Fat
 
6
g
Monoun­sa­tu­ra­ted Fat
 
23
g
Cho­les­te­rol
 
191
mg
64
%
Sodi­um
 
465
mg
20
%
Pot­as­si­um
 
871
mg
25
%
Car­bo­hy­dra­tes
 
79
g
26
%
Fiber
 
4
g
17
%
Sugar
 
5
g
6
%
Pro­tein
 
40
g
80
%
Vita­min A
 
2834
IU
57
%
Vita­min C
 
4
mg
5
%
Cal­ci­um
 
71
mg
7
%
Iron
 
4
mg
22
%
* Per­cent Dai­ly Valu­es are based on a 2000 calo­rie diet.
Key­word Ita­li­aans, ita­li­aan­se keu­ken, pas­ta al ragu, tagliatelle
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!