Tagliatelle al ragu

Pasta al ragu - Liliesfood

Tagliatelle al ragu

Tagliatelle al ragu is een klassieker uit de streek van Emilia Romagna. Of je nu in de stemming bent voor een stevige maaltijd of gewoon wilt genieten van een goede saus, pasta al ragu is een geweldige keuze.
5 from 1 vote
Voorbereiding 15 minutes
Kooktijd 2 hours 15 minutes
Totale tijd 2 hours 30 minutes
Course Pasta
Cuisine Italiaans, Pasta
Servings 4 personen
Calories 956 kcal

Materiaal en benodigdheden

braadpan bk
1 braadpan - voor je saus
kookpot - BK
1 kookpot - voor de pasta

Ingrediënten
  

  • 45 ml olijfolie van eerste persing
  • 25 g roomboter
  • 1 x ui fijngehakt
  • 1 x selderijstengel fijngehakt
  • 1 x wortel fijngehakt
  • 150 g pancetta in blokjes gesneden
  • 200 g vers rundergehakt
  • 200 g vers varkensgehakt
  • 200 ml rode wijn van goede kwaliteit
  • 2 eetlepels dubbel geconcentreerde tomatenpuree
  • 200 ml kippenbouillon zelfgemaakt
  • 400 g tagliatelle vers
  • wat peper en zout naar smaak
  • wat Parmezaanse Kaas vers geraspt en naar smaak

Instructies
 

  • Verhit de olijfolie en de roomboter in een pan.
  • Voeg de ui, selderij, wortel en pancetta toe en laat op een zacht vuurtje ongeveer 10 minuten zweten tot de ui zacht is geworden.
  • Voeg het vlees toe en bak het rondom bruin.
  • Zet het vuur hoger, voeg de wijn toe en laat verdampen.
  • Leng de tomatenpuree aan met een beetje van de bouillon en roer dit door het vlees.
  • Voeg de rest van de bouillon toe.
  • Zet het vuur laag, dek af met een deksel en laat gedurende 2 uur op een zacht vuur koken, waarbij u af en toe controleert en wat extra bouillon toevoegt om te voorkomen dat de saus uitdroogt.
  • Proef, en kruid eventueel bij met peper en zout naar smaak
  • Haal van het vuur en serveer met vers gekookte tagliatelle.
  • Bestrooi het gerecht met vers geraspte Parmezaanse kaas.
  • Smakelijk!

Video

YouTube video

Notities

Tagliatelle al ragu

Tagliatelle al ragu is een klassieker uit de streek van Emilia Romagna. Of je nu in de stemming bent voor een stevige maaltijd of gewoon wilt genieten van een goede saus, pasta al ragu is een geweldige keuze.


TIPS EN INFO

Wil je meer weten over dit traditionele gerecht? Klik hier!
Serveer dit gerecht met zelfgemaakte verse pasta! Klik hier om te weten hoe je dit maakt!
In bovenstaande video laat 'Genarro Contaldo' je perfect zien hoe je dit gerecht kan maken. Zalig!
Natuurlijk kan je ook je eigen toets geven aan de ragu. Denk maar aan andere kruiding zoals salie, oregano, rozemarijn en knoflook. Maar ook het vlees kan je vervangen door geen bereid gehakt te gebruiken, maar wel een stuk runds-Brisket of filet puur wat je zelf fijnhakt. Mogelijkheden genoeg!
Onze receptenbundel werden mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
Bootstrap Ventures
Bootstrap Ventures
Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking over het recept? Laat dan een reactie achter hieronder en beoordeel het met wat sterren.
Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Pinterest en Instagram voor alle laatste updates.
Tagliatelle al ragu, we kennen het allemaal, we lusten er allemaal wel pap van! Maak het vandaag!

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
Tagliatelle al ragu
Serving Size
 
1 portie
Amount per Serving
Calories
956
% Daily Value*
Fat
 
48
g
74
%
Saturated Fat
 
16
g
100
%
Trans Fat
 
0.5
g
Polyunsaturated Fat
 
6
g
Monounsaturated Fat
 
23
g
Cholesterol
 
191
mg
64
%
Sodium
 
465
mg
20
%
Potassium
 
871
mg
25
%
Carbohydrates
 
79
g
26
%
Fiber
 
4
g
17
%
Sugar
 
5
g
6
%
Protein
 
40
g
80
%
Vitamin A
 
2834
IU
57
%
Vitamin C
 
4
mg
5
%
Calcium
 
71
mg
7
%
Iron
 
4
mg
22
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword Italiaans, italiaanse keuken, pasta al ragu, tagliatelle
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.

Geef een reactie

Beoordeel dit recept!




error: Deze inhoud is beschermd!
Share to...