Tagliatelle al ragu
Tagliatelle al ragu is een klassieker uit de streek van Emilia Romagna. Of je nu in de stemming bent voor een stevige maaltijd of gewoon wilt genieten van een goede saus, pasta al ragu is een geweldige keuze.
Materiaal en benodigdheden
Ingrediënten
- 45 ml olijfolie van eerste persing
- 25 g roomboter
- 1 x ui fijngehakt
- 1 x selderijstengel fijngehakt
- 1 x wortel fijngehakt
- 150 g pancetta in blokjes gesneden
- 200 g vers rundergehakt
- 200 g vers varkensgehakt
- 200 ml rode wijn van goede kwaliteit
- 2 eetlepels dubbel geconcentreerde tomatenpuree
- 200 ml kippenbouillon zelfgemaakt
- 400 g tagliatelle vers
- wat peper en zout naar smaak
- wat Parmezaanse Kaas vers geraspt en naar smaak
Instructies
- We maken tagliatelle al ragu.
- Verhit de olijfolie en de roomboter in een pan.
- Voeg de ui, selderij, wortel en pancetta toe en laat op een zacht vuurtje ongeveer 10 minuten zweten tot de ui zacht is geworden.
- Voeg het vlees toe en bak het rondom bruin.
- Zet het vuur hoger, voeg de wijn toe en laat verdampen.
- Leng de tomatenpuree aan met een beetje van de bouillon en roer dit door het vlees.
- Voeg de rest van de bouillon toe.
- Zet het vuur laag, dek af met een deksel en laat gedurende 2 uur op een zacht vuur koken, waarbij u af en toe controleert en wat extra bouillon toevoegt om te voorkomen dat de saus uitdroogt.
- Proef, en kruid eventueel bij met peper en zout naar smaak
- Haal van het vuur en serveer met vers gekookte tagliatelle.
- Bestrooi het gerecht met vers geraspte Parmezaanse kaas.
- Smakelijk!
RECEPT VIDEO
Notities
Tagliatelle al ragu
Tagliatelle al Ragu is een iconisch Italiaans gerecht, waarin de perfect gekookte tagliatelle wordt gecombineerd met een rijke en smaakvolle ragu saus. Dit gerecht is eenvoudig te maken, maar vraagt geduld en de juiste ingrediënten om het beste resultaat te bereiken.TIPS EN INFO :
- Wil je meer weten over dit traditionele gerecht?
Pasta al Ragu: Ontdek de Geheimen van deze Italiaanse Klassieker!In deze blogpost duiken we diep in de wereld van de klassieke Italiaanse pasta al ragu. Naast het delen van een authentiek recept, verkennen we de geschiedenis en cultuur van dit iconische gerecht, geven we tips voor het kiezen van de beste ingrediënten en keukentools, en bieden we praktische adviezen om het beste resultaat in je eigen keuken te bereiken.
- Serveer dit gerecht met zelfgemaakte verse pasta!
- In bovenstaande video laat 'Genarro Contaldo' je perfect zien hoe je dit gerecht kan maken. Zalig!
- Natuurlijk kan je ook je eigen toets geven aan de ragu. Denk maar aan andere kruiding zoals salie, oregano, rozemarijn en knoflook. Maar ook het vlees kan je vervangen door geen bereid gehakt te gebruiken, maar wel een stuk runds-Brisket of filet puur wat je zelf fijnhakt. Mogelijkheden genoeg!
Voedingswaarde :
Nutrition Facts
Tagliatelle al ragu
Serving Size
1 portie
Amount per Serving
Calories
956
% Daily Value*
Fat
48
g
74
%
Saturated Fat
16
g
100
%
Trans Fat
0.5
g
Polyunsaturated Fat
6
g
Monounsaturated Fat
23
g
Cholesterol
191
mg
64
%
Sodium
465
mg
20
%
Potassium
871
mg
25
%
Carbohydrates
79
g
26
%
Fiber
4
g
17
%
Sugar
5
g
6
%
Protein
40
g
80
%
Vitamin A
2834
IU
57
%
Vitamin C
4
mg
5
%
Calcium
71
mg
7
%
Iron
4
mg
22
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood
DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.