Sriracha mayonaise maken

Sriracha mayonaise maken

Sriracha mayonaise maken

Deze zelfgemaakte sriracha mayonaise voegt een heerlijke kick toe aan je gerechten en is perfect als dipsaus of topping.
5 from 1 vote
Voorbereiding 5 minutes
Kooktijd 0 minutes
Totale tijd 5 minutes
Course Bijgerechten, sausen
Cuisine Amerikaans, Oosters, Sauzen
Servings 4 porties
Calories 408 kcal

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • We gaan zelf sriracha mayonaise maken!
  • Neem een maatbeker en voeg 1 ei, 1 eidooier, wat zout, wat peper, 1 tl mosterd en het sap van 1/4 limoen toe.
    1 ei, 1 eidooier, wat zout, wat peper, 1 tl mosterd, 1/4 limoen
  • Vul dit aan met 180 ml maïsolie.
    180 ml maïsolie
  • Neem je staafmixer (met dichte kop!) en zet deze op de bodem van je maatbeker.
  • Start nu voorzichtig met het mixen, en werk met je mixer zachtjes van onder naar boven. Zo krijg je een mayonaise.
  • Voeg aan deze mayonaise nu 1 el sriracha toe.
    1 el sriracha
  • Meng het geheel grondig.
  • Je sriracha mayonaise is klaar!

Video

YouTube video

Notities

Zelf je Sriracha mayonaise maken.

Ontdek de perfecte harmonie van smaken met onze zelfgemaakte sriracha mayonaise. Deze pittige saus, gemaakt van verse mayonaise, verrijkt met een vleugje sriracha, sojasaus en citroensap, voegt een onweerstaanbare kick toe aan jouw favoriete gerechten.
Of je het nu gebruikt als dip voor knapperige frietjes, als topping voor sappige burgers, of als smaakmaker voor sushi en poke bowls, deze sriracha mayonaise brengt je culinaire ervaring naar een hoger niveau.
Eenvoudig te bereiden en vol van smaak - geniet van een explosie van heerlijkheid in elke hap.

Wat is sriracha?

Sriracha (Thai: ศรีราชา) is een pittige chilisaus die zijn naam ontleent aan de kuststad Si Racha in het district Amphoe Si Racha in Thailand. Het vindt zijn oorsprong in lokale visrestaurants van Si Racha, waar de saus voor het eerst werd geproduceerd en toegepast.
De samenstelling van sriracha omvat rode pepers, azijn, knoflook, suiker en keukenzout. Het resultaat is een karakteristieke saus met een geurige, pittige smaak en een uitgebalanceerde mix van zoetigheid en warmte.
De chilisaus staat bekend om zijn veelzijdigheid en wordt vaak gebruikt als smaakmaker en dipsaus. Of je het nu toevoegt aan burgers, noedels, sushi of andere gerechten, sriracha brengt een onmiskenbare kick en diepte aan elke culinaire creatie.
Sriracha saus
Sriracha saus
De meest bekende producent van de saus is het merk 'Flying Goose".
Flying Goose is wereldwijd bekend om zijn sriracha-saus. Ze hebben een verscheidenheid aan sriracha-sauzen in hun assortiment, waaronder de klassieke rode variant, maar ook groene sriracha en de "extra hete" versie zit in hun gamma.
Het merk heeft een sterke reputatie opgebouwd voor het leveren van smaakvolle en pittige sauzen die veel liefhebbers van sriracha aanspreken.

INFO EN TIPS :

  • Akkoord! De mayonaise maken we zelf, maar we gebruiken de originele sriracha om de saus af te werken. Deze saus kan je natuurlijk ook zelf maken maar is niet opgenomen in dit recept. Wil je graag weten hoe je zelf sriracha maakt? Laat het ons weten in de reacties. Dan publiceren we het recept in onze bundel.
  • Het eigenlijke recept om mayonaise te maken met de staafmixer vind je er ook!
  • Sriracha mayonaise maken is dus niet zo moeilijk, en het is een welgekomen aanvulling bij kipgerechten en als smaakmaker bij sushi of in poke bowls.
  • Maar ook bij frietjes of als side op een borrelplank misstaat de saus niet!
  • Optioneel kan je nog een theelepel sojasaus en/of sesamolie aan je mayonaise toevoegen. Dit geeft je sriracha mayonaise nog meer diepgang. Voor ons is dit niet noodzakelijk, maar het is een optie. Probeer het eens, misschien heb je dan wel jouw persoonlijke ultieme smaak gevonden.

Tools:

  • Een staafmixer is een handig keukentool om zelf deze saus te maken. Je zou het in een mengkom met klopper kunnen doen, maar op deze manier lukt het altijd en ben je veel sneller klaar. Al jaar en dag gebruiken wij zelf de staafmixers van Braun. Moest je nog op zoek zijn naar een degelijk en duurzaam exemplaar dan kunnen we je deze zeker aanraden!
  • Braun staafmixer
    Braun staafmixer
  • Indien je een dubbele hoeveelheid maakt, of je hebt nog wat restjes hoef je de saus trouwens niet weg te gooien. Je kan ze makkelijk bewaren in je koelkast. Hevel de saus over in een luchtdichte container en je saus kan gerust nog een paar dagen bewaard blijven. Deze containers zijn een handig hebbeding om voedsel te bewaren! Zelf hebben we een aantal sets in huis.
  • bewaarpotjes
    bewaarpotjes
Onze receptenbundel werd mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Bootstrapped Ventures
 
Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking over het recept? Laat dan een reactie achter hieronder! Indien we kunnen helpen doen we dit graag!
Deel het gerust op je social media en tag ons!
Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
Bol AlgemeenBol Algemeen
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op youtube, TikTok, Facebook, Pinterest en Instagram voor alle laatste updates. Zo bereiken we meer mensen, help je ons groeien en daar zijn we je uiterst dankbaar voor!
Sriracha mayonaise maken doe je voortaan dus gewoon zelf! Smakelijk!

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
Sriracha mayonaise maken
Serving Size
 
50 ml
Amount per Serving
Calories
408
% Daily Value*
Fat
 
45
g
69
%
Saturated Fat
 
4
g
25
%
Trans Fat
 
0.1
g
Polyunsaturated Fat
 
13
g
Monounsaturated Fat
 
26
g
Cholesterol
 
90
mg
30
%
Sodium
 
119
mg
5
%
Potassium
 
29
mg
1
%
Carbohydrates
 
1
g
0
%
Fiber
 
0.1
g
0
%
Sugar
 
0.2
g
0
%
Protein
 
2
g
4
%
Vitamin A
 
131
IU
3
%
Vitamin C
 
3
mg
4
%
Calcium
 
13
mg
1
%
Iron
 
0.4
mg
2
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword sriracha mayonaise, sriracha mayonaise maken
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie

Beoordeel dit recept!




error: Deze inhoud is beschermd!
1
Share to...