Spaghettisaus.

Spaghettisaus

Spaghettisaus.

Spaghettisaus zoals we ze hier thuis maken. Een variant op de originele "ragu', simpel en makkelijk om te maken maar vooral lekker!!!!
5 from 1 vote
Voorbereiding 15 minutes
Kooktijd 1 hour 30 minutes
Totale tijd 1 hour 45 minutes
Course Pasta, sausen, Sauzen
Cuisine Italiaans, Pasta
Servings 6 personen
Calories 331 kcal

Ingrediënten
 
 

Instructies
 

  • Versnijd ui, bleekselder, wortel en rode paprika in blokjes.
    2 stuks uien, 1 stengel bleekselder, 2 stuks wortel, 1 stuk rode paprika
  • Neem een degelijke braadpan, smelt er een kontje boter in met een scheut olijfolie.
    een klontje boter, een scheut olijfolie
  • Stoof ui, selder en wortel aan in je braadpan.
  • Haal 3 teentjes knoflook door je lookpers en voeg toe aan de groenten.
    3 teentjes knoflook
  • Roer regelmatig door met een spatel.
  • Voeg de gesneden paprika toe en roer door. Laat even meestoven.
  • Voeg het gemengd gehakt toe, meng met de spatel onder je gestoofde groenten.
    500 gr gemengd gehakt
  • Laat opnieuw meestoven, zorg dat je gehakt mooi verdeeld is.
  • Voeg 1el gedroogde oregano en 1 el edroogde basilicum toe. Meng.
    1 el oregano, 1 el basilicum
  • Laat opnieuw even stoven.
  • Voeg de rode wijn toe en meng.
    250 ml rode wijn
  • Laat het geheel nu sudderen! De alcohol zal verdampen.
  • Laat net zolang sudderen tot je merkt dat je ingrediënten in je braadpan willen beginnen bakken. Het vocht zal praktisch helemaal weg gekookt zijn, de smaak zit in je vlees en groenten.
  • Tip : Heb je nog tomaten liggen die dringend verwerkt moeten worden? Versnijd ze en voeg ze nu toe aan je pan. In de video kan je zien dat wij wat trostomaatjes toevoegen. Dit is optioneel!!! Mag, maar moet niet!
  • Voeg dan de passata en tomatenblokjes in blik toe.
    360 gr passata, 800 ml tomatenblokjes in blik
  • Wij spoelen de blikken en het flesje passata uit met wat warm water en voegen dit toe aan je spaghettisaus. Zo heb je net voldoende extra vocht.
  • Meng het geheel opnieuw goed oor met je spatel.
  • Mits we geen verse bouillon meer voor handen hebben gebruiken we bouillonblokjes.
  • Voeg wat rundsbouillon, groentenbouillon en kippenbouillon toe aan je spaghettisaus.
    1 vleesbouillonblokje, 1 groentenbouillonblokje, 1 kippenbouillonblokje
  • Doe er dan 2 klontjes suiker bij (optioneel).
    2 klontjes suiker
  • Meng opnieuw goed door en breng je spaghettisaus aan de kook.
  • Zet het deksel op je pan (met een kleine opening).
  • Draai je vuur lager en laat op z'n minst 1,5u tot 2u sudderen.
  • Draai je vuur lager en laat op z'n minst 1,5u tot 2u sudderen.
  • Zo, je spaghettisaus is klaar voor gebruik!!!!
  • Smakelijk!

Notities

Spaghettisaus.

Onze Spaghettisaus, huisgemaakt door Liliesfood. Dit is hoe wij bij regelmaat onze spaghettisaus bereiden. Simpel en makkelijk om te maken, smaakvol en lekker! Het hoeft niet altijd zo moeilijk te zijn!

INFO EN TIPS VOOR SPAGHETTISAUS :

    • Deze spaghettisaus is een afgeleide van de originele "ragu". Maar daarom zeker niet minder lekker.
    • Serveer de saus met spaghetti, maar ook met een andere pastasoort is dit zeker lekker! 
    • Heb je wat meer tijd? Probeer dan eens om je pasta ook zelf te maken! Dit is minder moeilijk dan het lijkt!
    • Om het je makkelijker te maken heb je dan wel een pastamachine nodig. 
Pastamachine Mercato
Pastamachine Mercato
  • Of je wil alles in één? Dan is een elektrische pastamachine handig, deze doet alles voor je!
  • elektrische pastamachine
    elektrische pastamachine
  • Mits de saus toch zo'n 2u moet sudderen is een degelijke braadpan een must! We willen immers niet dat we continu moeten roeren in onze saus omdat ze anders zou aanbakken. Investeer hierin als je dit nog niet in huis hebt! Koop een goed exemplaar (en dat hoeft geen stukken van mensen te kosten!) en je bent goed voor jaren mits juist gebruik. Wij gebruiken regelmatig de braadpan van BK. Een aanrader!
  • braadpan bk
    braadpan bk
  • Een ander keukentool dat we wekelijks een paar keer gebruiken (en ook in dit recept) is een lookpers. Hier opnieuw, als je dit zo veel gebruikt als wij dat doen zorg dan voor een degelijk exemplaar! Wij hebben al een hele tijd de knoflookpers van oxo in gebruik. Topmateriaal! En ik heb al wat lookpersen versleten! Deze spant de kroon!
  • keukenmateriaal - OXO knoflookpers
    OXO knoflookpers
  • Gebruik deze tools zoals het hoort! Wat we hier vooral mee bedoelen...zowel de braadpan, pastamachines alsook de knoflookpers steek je NOOIT in je vaatwasser!!! Ook al zegt de handleiding dat deze materialen vaatwasmachine bestendig zijn. Geloof ons, indien je jaren wil genieten van je materiaal, doe dit dan NOOIT! De afwasproducten voor een machine zijn veel te agressief en werken in op je materiaal.
  • Gebruik goede ingrediënten! Passata en tomatenstukjes uit blik van San Marzano tomaten.
  • Heb je verse tomaten die je moet opwerken, doe ze dan gerust bij in je saus. In de video kan je zien dat wij ook trostomaatjes toevoegen die nog opgewerkt moesten worden. Dit is optioneel en zeker geen must.
  • Net zoals de suikerklontjes. Wij voegen dit graag toe om de zurigheid wat te breken. Maar je kan ze ook weglaten.
  • Een kruidentuil mag ook gerust toegevoegd worden indien je dit wenst!
  • Een gouden tip! Maak je saus een dag op voorhand. Laat ze afkoelen en zet ze een nachtje in je koelkast. Zo zullen de smaken zich nog beter ontwikkelen en krijg je een saus om duimen en vingers af te likken. Ook ben je zo in staat om bovengekomen vet af te scheppen. Door te koelen in je koelkast zal dit stollen bovenop je saus.
  • De wijn de we in het recept gebruiken is van het wijnhuis "Western Cellars" uit Californië. Een cabarnet sauvignon die we niet zo geweldig vinden om te drinken, maar wel om te gebruiken als keukenwijn! Natuurlijk hebben ze wel andere wijnen die uitmuntend zijn. Hun "Zinfandel" hoort bij de top 4% beste wijnen ter wereld.
  • Western Cellars Zinfandel
    Western Cellars Zinfandel
Onze receptenbundel werden mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Bootstrapped Ventures
 
Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking over het recept? Laat dan een reactie achter hieronder!
Deel het gerust op je social media en tag ons!.
Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
KokenKoken
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op youtube, TikTok, FacebookPinterest en Instagram voor alle laatste updates.
Spaghettisaus..iedereen heeft wel zijn of haar manier om deze te bereiden. Misschien wil je de saus van Liliesfood wel eens proberen? We zijn benieuwd naar jullie reacties!

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
Spaghettisaus.
Serving Size
 
1 portie
Amount per Serving
Calories
331
% Daily Value*
Fat
 
18
g
28
%
Saturated Fat
 
7
g
44
%
Polyunsaturated Fat
 
2
g
Monounsaturated Fat
 
8
g
Cholesterol
 
60
mg
20
%
Sodium
 
678
mg
29
%
Potassium
 
977
mg
28
%
Carbohydrates
 
18
g
6
%
Fiber
 
4
g
17
%
Sugar
 
10
g
11
%
Protein
 
18
g
36
%
Vitamin A
 
700
IU
14
%
Vitamin C
 
20
mg
24
%
Calcium
 
89
mg
9
%
Iron
 
4
mg
22
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword spaghettisaus
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen mij bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen.

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!
5
Share to...