beurre blanc

Beurre Blanc

Beurre blanc is een eenvoudige saus (of emulsie) op basis van roomboter die uitstekend samen gaat met (witte) vis, schaal- en schelpdieren. Deze saus met sjalotten en witte wijn, die oorspronkelijk uit Nantes komt, is een klassieker uit de Franse keuken.

Opgeklopte boter op een bruine schaal met een mes ernaast.

Opgeklopte boter

Opgeklopte boter is een zachte, smeuïge en luchtige roomboter die wordt gebruikt om allerlei gerechten te bereiden of simpelweg om te smeren op je brood. Net zoals je het geserveerd krijgt in verschillende restaurants.

Tomaten concassées - gepelde, ontpitte en in blokjes gesneden tomaten, ideaal voor gebruik in salades, pasta’s, salsa’s en als topping.

Tomates-concassees

Hoe maak je tomates concassees – Blokjes of brunoise van tomaten. Gebruik ze in salades, salsa's, als topping bij pizza of pasta of zelfs als garnituur in tomatensoep.

error: Deze inhoud is beschermd!
Share to...