Opgeklopte boter

opgeklopte boter

Opgeklopte boter

Opge­klop­te boter is een zach­te, smeu­ï­ge en luch­ti­ge room­bo­ter die wordt gebruikt om aller­lei gerech­ten te berei­den of sim­pel­weg om te sme­ren op je brood. Net zoals je het geser­veerd krijgt in ver­schil­len­de restaurants. 
5 from 1 vote
Prep Time 10 mins
Cook Time 0 mins
Total Time 10 mins
Cour­se Basis­ge­rech­ten, Bijgerechten
Cui­si­ne Basis­keu­ken, Bel­gisch, Frans, Vlaams
Ser­vings 10 per­so­nen
Calo­ries 179 kcal

Ingrediënten
 
 

Instructies
 

  • Smelt de onge­zou­ten room­bo­ter op een zacht vuur in een saus­pan, of in een kom in de microgolfoven.
    250 gr roomboter
  • Neem vol­doen­de ijs­blok­jes en doe ze in een gro­te meng­kom.
  • Zet een ande­re (klei­ne­re) meng­kom boven­op de ijsblokjes.
    wat ijs­blok­jes
  • Giet nu de gesmol­ten boter in de mengkom.
  • Breng de boter op smaak met peper en zout. Tip : Kruid vol­doen­de af!!!
    wat peper, wat zout
  • Begin nu onmid­del­lijk met kloppen.
  • Dit kan met een gewo­ne klop­per, maar indien je echt luch­ti­ge boter wil heb­ben gebruik je best een hand­mixer.
  • Je klopt tot het moei­lijk wordt om te klop­pen. Tip : Je merkt van­zelf ook wel dat de con­sis­ten­tie van de boter goed is.
  • Je opge­klop­te boter is klaar.
  • Hevel de boter over in ramm­equins, en dien zo op. Heer­lijk op een stuk brood, als bij­ge­recht, maar zeker ook als hapje.
  • Opti­o­neel kan je de boter ook eerst in een spuit­zak doen en met een gekar­tel­de spuit­mond in je ramm­equins spui­ten. Dit oogt wat mooier.

Video

Notities

Opgeklopte boter.

De smeu­ïg en luch­ti­ge boter die je kent van bij de res­tau­rants. Meest­al wordt de boter in apar­te kom­me­tjes op tafel gezet.
DrankDrank

INFO EN TIPS :

  • In het recept smel­ten we de room­bo­ter, maar het is ook best moge­lijk om de boter zacht te laten wor­den en zo op te klop­pen met een hand­mixer. Je klopt net zolang tot als­of je slag­room hebt. De boter krijgt pieken.
  • Je kan de boter puur gebrui­ken, maar zeker ook opwer­ken tot krui­den­bo­ter! Werk de boter af met gesnip­per­de krui­den naar keu­ze. Zo kan je ze com­bi­ne­ren met ver­schil­len­de gerech­ten. Bij­voor­beeld dil­le bij vis, dra­gon bij kip, chi­lif­la­kes bij rund­vlees. De moge­lijk­he­den zijn enorm.
  • En knof­look! Wie houdt er nu niet van look­bo­ter. Voeg wat gesnip­per­de knof­look uit de look­pers toe aan je boter. Héérlijk!
  • Bewaar de boter steeds in de koel­kast, maar haal hem er op tijd uit als je het gaat gebruiken.
  • Je kan hem ook invrie­zen indien je dit wenst.
  • Smeer de boter gewoon op een stuk brood, maar gebruik hem ook om te laten smel­ten over een steak of een stuk vis. Ook bij gar­na­len of lan­gous­ti­nes is dit een winnaar!
  • Met dank aan Chris­ter Elf­ving voor de video.
Onze recep­ten­bun­del wer­den moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
Bootstrap Ventures
Boot­strap­ped Ventures
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hieronder.
Deel het op je soci­al media en tag ons!
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
KokenKoken
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op you­tu­beFacebookPin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Opge­klop­te boter. Niet moei­lijk om te maken, sim­pel maar overheerlijk!
Key­word opge­klop­te boter
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!