Garnalenragout

Garnalenragout - Liliesfood

Garnalenragout

Gar­na­len­ra­gout. Eigen­lijk de vul­ling van de gar­naal­k­ro­ket in een heer­lijk pas­tei­tje. Een ode aan de ‘kavi­aar van de Noordzee”!
5 from 1 vote
Prep Time 40 mins
Cook Time 30 mins
Total Time 1 hr 10 mins
Cour­se Hoofd­ge­rech­ten, Visgerechten
Cui­si­ne Bel­gisch, Schaal en Schelpdieren
Ser­vings 4 per­so­nen
Calo­ries 191 kcal

Materiaal — Benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 1000 g grij­ze garnalen
  • 1 ajuin gesnip­perd
  • 2 sel­der­sten­gel gesnip­perd
  • 2 klei­ne wor­tel fijn gesne­den
  • 700 ml kip­pen­bouil­lon
  • 300 g boter
  • 2 el bloem
  • 6 eidooi­ers
  • 1 citroen
  • 4 bla­der­deeg­vorm­pjes
  • ara­chi­de­olie
  • vers­ge­ma­len zwar­te peper – zout

Instructies
 

  • Pel de garnalen.
  • Stoof de gar­naal­kop­pen aan in een scheu­tje arachideolie.
  • Doe de ajuin, sel­der en wor­tel erbij.
  • Bestrooi met vers gema­len zwar­te peper en roer goed om.
  • Stoof enke­le minu­ten ver­der aan.
  • Blus met de kip­pen­bouil­lon en laat 15 minu­ten rus­tig prut­te­len op een zacht vuur.
  • Maak de roux.
  • Smelt een klont­je boter (ca. 30 g) en roer de bloem eronder.
  • Laat de roux even bak­ken zodat de bloems­maak verdwijnt.
  • Haal van het vuur en laat afkoelen.
  • Smelt onder­tus­sen voor de mous­se­li­ne­saus op een zacht vuur ook de rest van de boter.
  • Zeef de bouil­lon en duw de gar­na­len goed uit zodat alle smaak er uitkomt.
  • Kook de bouil­lon terug op en klop met een gar­de de roux er beet­je bij beet­je onder zodat je voor de vul­ling een mooi gebon­den saus krijgt.
  • Zet voor de mous­se­li­ne­saus een kook­pan met ron­de bodem op een laag vuur.
  • Klop hier­in de eidooi­ers los met enke­le drup­pels water.
  • Haal de pan van het vuur wan­neer het ei mooi gebon­den is.
  • Blijf voort­du­rend klop­pen en giet er beet­je bij beet­je de gesmol­ten boter onder.
  • Pas op, want het wit­te bezink­sel van de gesmol­ten boter (de wei) mag niet bij in de saus.
  • Je kan ons recept voor hol­landai­se saus hier nale­zen! (Indien je hier wat room aan toe­voegt heb je Mousselinesaus)
  • Breng de mous­se­li­ne­saus op smaak met peper en zout en ver­fris met enke­le drup­pels citroensap.
  • Houd de saus warm, maar laat ze zeker niet meer koken!
  • Breng de saus voor de vul­ling terug aan de kook en meng de gar­na­len erdoor.
  • Vul de bla­der­deeg­koek­jes met de vul­ling en lepel de mous­se­li­ne­saus erover.
  • Werk af met enke­le pluk­jes peter­se­lie (even­tu­eel gefri­tuurd) en geef er een citroenkwart­je bij om uit te pitsen.
  • Ser­veer met brood, friet­jes, puree of kroketten.

Video

Notities

Garnalenragout

Gar­na­len­ra­gout. Eigen­lijk de vul­ling van de gar­naal­k­ro­ket in een heer­lijk pasteitje. 
Een ode aan de ‘kavi­aar van de Noordzee”.…de grij­ze garnaal!

TIPS EN INFO

Gar­na­len­ra­gout is eigen­lijk afge­leid van onze Bel­gi­sche trots, “de garnaalkroket”!
De Oos­tend­se gar­naal­k­ro­ket is tevens dit jaar nog uit­ge­roe­pen to eet­baar erf­goed door de VLAM.
Het recept voor gar­naal­k­ro­ket­ten kan je hier terug­vin­den!
In de video hier­bo­ven legt Johan Segers je het recept stap voor stap uit!
Onze recep­ten­bun­del wer­den moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
Bootstrap Ventures
Boot­s­trap Ventures
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hier­on­der en beoor­deel het met wat sterren.
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen. 
Voeg het dan hier toe!
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op Facebook, Pin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Gar­na­len­ra­gout is eens iets anders dan een gar­naal­k­ro­ket. Pro­beer het eens!
Key­word gar­na­len, gar­na­len­ra­gout, grij­ze gar­naal, noordzeegarnaal
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!