
Garnalenragout
Garnalenragout. Eigenlijk de vulling van de garnaalkroket in een heerlijk pasteitje. Een ode aan de 'kaviaar van de Noordzee"!
Materiaal en benodigdheden
Ingrediënten
- 1000 g grijze garnalen
- 1 ajuin gesnipperd
- 2 selderstengel gesnipperd
- 2 kleine wortel fijn gesneden
- 700 ml kippenbouillon
- 300 g boter
- 2 el bloem
- 6 eidooiers
- 1 citroen
- 4 bladerdeegvormpjes
- arachideolie
- versgemalen zwarte peper – zout
Instructies
- Pel de garnalen.
- Stoof de garnaalkoppen aan in een scheutje arachideolie.
- Doe de ajuin, selder en wortel erbij.
- Bestrooi met vers gemalen zwarte peper en roer goed om.
- Stoof enkele minuten verder aan.
- Blus met de kippenbouillon en laat 15 minuten rustig pruttelen op een zacht vuur.
- Maak de roux.
- Smelt een klontje boter (ca. 30 g) en roer de bloem eronder.
- Laat de roux even bakken zodat de bloemsmaak verdwijnt.
- Haal van het vuur en laat afkoelen.
- Smelt ondertussen voor de mousselinesaus op een zacht vuur ook de rest van de boter.
- Zeef de bouillon en duw de garnalen goed uit zodat alle smaak er uitkomt.
- Kook de bouillon terug op en klop met een garde de roux er beetje bij beetje onder zodat je voor de vulling een mooi gebonden saus krijgt.
- Zet voor de mousselinesaus een kookpan met ronde bodem op een laag vuur.
- Klop hierin de eidooiers los met enkele druppels water.
- Haal de pan van het vuur wanneer het ei mooi gebonden is.
- Blijf voortdurend kloppen en giet er beetje bij beetje de gesmolten boter onder.
- Pas op, want het witte bezinksel van de gesmolten boter (de wei) mag niet bij in de saus.
- Je kan ons recept voor hollandaise saus hier nalezen! (Indien je hier wat room aan toevoegt heb je Mousselinesaus)
- Breng de mousselinesaus op smaak met peper en zout en verfris met enkele druppels citroensap.
- Houd de saus warm, maar laat ze zeker niet meer koken!
- Breng de saus voor de vulling terug aan de kook en meng de garnalen erdoor.
- Vul de bladerdeegkoekjes met de vulling en lepel de mousselinesaus erover.
- Werk af met enkele plukjes peterselie (eventueel gefrituurd) en geef er een citroenkwartje bij om uit te pitsen.
- Serveer met brood, frietjes, puree of kroketten.
RECEPT VIDEO

Notities
Garnalenragout
Garnalenragout. Eigenlijk de vulling van de garnaalkroket in een heerlijk pasteitje. Een ode aan de 'kaviaar van de Noordzee"....de grijze garnaal!TIPS EN INFO
Garnalenragout is eigenlijk afgeleid van onze Belgische trots, "de garnaalkroket"! De Oostendse garnaalkroket is tevens dit jaar nog uitgeroepen to eetbaar erfgoed door de VLAM. Het recept voor garnaalkroketten kan je hier terugvinden! In de video hierboven legt Johan Segers je het recept stap voor stap uit! Onze receptenbundel werden mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
Voedingswaarde :
Nutrition Facts
Garnalenragout
Serving Size
100 gr
Amount per Serving
Calories
191
% Daily Value*
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood
DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.