
Bucatini met tonijn
Deze bucatini met tonijn uit blik is een winnaar! Pasta met eenvoudige ingrediënten als knoflook en chili. Een smaakbom, klaar in 15 minuten en oh zo lekker!
Materiaal — Benodigdheden
Ingrediënten
Ingrediënten
- 200 gr Bucatini
- 1 blikje tonijn
- 2 el gezouten kappertjes gespoeld en uitgelekt
- 1 el olijfolie extra vergine
- 120 ml droge witte wijn
- 30 gr panko paneermeel
- 3 el olijfolie extra vergine
- 3 teentjes knoflook
- 3 stuks ansjovisfilets op olie
- 1 stuk chilipeper
- 1 el olijfolie extra vergine
- wat peterselie vers en gehakt
- zout
- peper
Optioneel
- Zeste van 1/2 citroen geraspt
- wat parmezaanse kaas
- chiliflakes
Instructies
- Zet een grote pastapan met water op hoog vuur en breng aan de kook.
- Voeg zout toe zodra het kookt.zout
- Doe een eetlepel olijfolie in een koekenpan op hoog vuur.1 el olijfolie
- Zodra de olie heet is, voeg dan de panko toe en bak het broodkruim al roerend tot het geroosterd is.30 gr panko
- Zet opzij in een kommetje.
- Zet opnieuw een grote koekenpan op een matig vuur met 3 eetlepels olijfolie.3 el olijfolie
- Pel 3 teentjes knoflook en snijd ze fijn.3 teentjes knoflook
- Voeg ze toe aan je koekenpan als je olie heet is.
- Snijd een chilipeper doormidden en verwijder de pitjes en de zaadlijsten.1 stuk chilipeper
- Snijd de chili in fijne blokjes en voeg ze toe aan je pan met de look.
- Laat even bakken.
- Voeg 3 ansjovisfilets toe.3 stuks ansjovisfilets
- Bak ze mee en breek ze wat met een lepel of spatel, ze zullen stilletjes wegkoken en hun smaak afgeven.
- Kook ondertussen je bacatini “al dente” in je pastapan.200 gr Bucatini
- Blus je koekenpan met de droge witte wijn en laat wat inkoken! (een minuut of 2)120 ml droge witte wijn
- Zet dan je vuur lager!
- Voeg 1 blik tonijn toe en bak heel even mee.1 blikje tonijn
- Spoel je kappertjes onder koud stromend water in een fijne zeef, laat uitlekken, en voeg ze toe aan je pan.2 el gezouten kappertjes
- Doe de uitgelekte en “al dente” pasta direct bij de tonijn in de pan.
- Zet je vuur opnieuw hoger.
- Roer krachtig op middelhoog vuur tot de pasta met tonijn gecombineerd is. Ongeveer 2 minuten.
- Voeg een soeplepel pastawater toe en breng op smaak met peper en zout.peper, zout
- Meng en proef.
- Voeg een beetje olijfolie toe samen met de gehakte peterselie.wat peterselie, 1 el olijfolie
- Meng opnieuw.
- Serveer op voorverwarmde borden! Je pasta met tonijn eet je zo warm mogelijk!
- Strooi wat van je geroosterde panko over de pasta.
- Optioneel kan je het gerecht extra garneren met wat rasp van citroenschil en parmezaanse kaas.Zeste van 1/2 citroen, wat parmezaanse kaas
- Heb je de pasta graag pittig, strooi er dan extra wat chili flakes over.chiliflakes
- Je bucatini met tonijn uit blik is klaar! Smakelijk!
Video
Notities
Bucatini met tonijn.
Dit is een pasta met tonijn uit blik dat blijkbaar hoog op velen hun verlanglijstje lijkt te staan. Het is superlekker met veel knoflook en chili, gemaakt met eenvoudige ingrediënten. De knoflook, chili en ansjovis worden eerst zachtjes gestoofd in olijfolie. Hierdoor komt een geweldige smaak vrij in de olie die vervolgens door de pasta wordt opgenomen.
- De panko die we roosteren geeft een crunch en textuur aan je pasta met tonijn. Het is alsof je honderden mini croutons eet die over de pasta worden gestrooid.
- Je kunt elke tonijn uit blik gebruiken die je lekker vindt. Ik gebruik ook graag wat van de olie uit het blik want die zit boordevol smaak, maar dat is aan jou.
- We gebruiken bucatini pasta omdat het de saus veel beter absorbeert. Daarom ook het toevoegen van het pastawater. Door het zetmeel dat in het water zit van de pasta te koken zal je saus nog beter opgenomen worden en kleeft hij beter aan de bucatini pasta.
- Natuurlijk staat het je vrij om andere pastasoorten te gebruiken!
- Dit is een snel pastagerecht, en de kunst bestaat erin om alles gelijktijdig klaar te hebben. Het zal misschien in het begin wat zoeken zijn naar je timing. Zorg er best voor dat je gewoon alles klaar hebt staan! Dwz, snijd alvast je knoflook, chili en peterselie. Indien je al wat geoefend bent in het snijden en prepareren zal dit geen probleem zijn om dit à la minute te doen.
- Optioneel kan je de bucatini extra garneren met wat rasp of zeste van citroen. Dit geeft een extra zuurtje en frisheid. Persoonlijk heb ik dit graag, maar het is optioneel.
- Net zoals ikzelf de pasta graag afwerk met wat geraspte parmegiano en wat extra chili flakes. Maar(nogmaals), dit hoeft niet per sé.
- Serveer je bucatini op voorverwarmde pastaborden!! De pasta is lekker indien hij goed warm is! Serveer je hem op een plat, koud bord dan koelt hij véél te snel af!
- Je kan de bucatini met tonijn serveren met wat brood of knoflookbroodjes. Lekker!
- Je gerecht staat of valt ook met goed materiaal! Zorg voor een degelijke grote koekenpan zodat je de pasta kan laten rondgaan en bewerken. Indien je pan te klein is lukt dit niet.
- Ook een pastapan om je pasta te koken is iets enorm handig. Zeker als je pasta’s maakt op deze manier. Door de ingebouwde zeef zit je niet te sukkelen met je pasta te moeten scheppen met een tang of te moeten afgieten door een zeef en zo nog van het pastawater moet opvangen in een andere kom of pan. Ben je een fervent pasta eter? Schaf je dan zo’n pastapan aan. Je zal het je niet beklagen!
- Pastaliefhebber? Probeer dan ook eens onze carbonara, putanesca of arrabiatta!


Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!