Bucatini met tonijn

bucatini met tonijn

Bucatini met tonijn

Deze buca­ti­ni met tonijn uit blik is een win­naar! Pas­ta met een­vou­di­ge ingre­di­ën­ten als knof­look en chi­li. Een smaak­bom, klaar in 15 minu­ten en oh zo lekker!
5 from 1 vote
Prep Time 10 mins
Cook Time 10 mins
Total Time 20 mins
Cour­se Pas­ta
Cui­si­ne Ita­li­aans, Pasta
Ser­vings 2 per­so­nen
Calo­ries 865 kcal

Ingrediënten
 
 

Ingrediënten

Optioneel

Instructies
 

  • Zet een gro­te pasta­pan met water op hoog vuur en breng aan de kook.
  • Voeg zout toe zodra het kookt.
    zout
  • Doe een eet­le­pel olijf­olie in een koe­ken­pan op hoog vuur.
    1 el olijfolie
  • Zodra de olie heet is, voeg dan de pan­ko toe en bak het brood­kruim al roe­rend tot het geroos­terd is.
    30 gr panko
  • Zet opzij in een kommetje.
  • Zet opnieuw een gro­te koe­ken­pan op een matig vuur met 3 eet­le­pels olijf­olie.
    3 el olijfolie
  • Pel 3 teen­tjes knof­look en snijd ze fijn.
    3 teen­tjes knoflook
  • Voeg ze toe aan je koe­ken­pan als je olie heet is.
  • Snijd een chi­li­pe­per door­mid­den en ver­wij­der de pit­jes en de zaadlijsten.
    1 stuk chilipeper
  • Snijd de chi­li in fij­ne blok­jes en voeg ze toe aan je pan met de look.
  • Laat even bakken.
  • Voeg 3 ansjo­vis­fi­lets toe.
    3 stuks ansjovisfilets
  • Bak ze mee en breek ze wat met een lepel of spa­tel, ze zul­len stil­le­tjes weg­ko­ken en hun smaak afgeven.
  • Kook onder­tus­sen je baca­ti­ni “al den­te” in je pasta­pan.
    200 gr Bucatini
  • Blus je koe­ken­pan met de dro­ge wit­te wijn en laat wat inko­ken! (een minuut of 2)
    120 ml dro­ge wit­te wijn
  • Zet dan je vuur lager!
  • Voeg 1 blik tonijn toe en bak heel even mee.
    1 blik­je tonijn
  • Spoel je kap­per­tjes onder koud stro­mend water in een fij­ne zeef, laat uit­lek­ken, en voeg ze toe aan je pan.
    2 el gezou­ten kappertjes
  • Doe de uit­ge­lek­te en “al den­te” pas­ta direct bij de tonijn in de pan.
  • Zet je vuur opnieuw hoger.
  • Roer krach­tig op mid­del­hoog vuur tot de pas­ta met tonijn gecom­bi­neerd is. Onge­veer 2 minuten.
  • Voeg een soep­le­pel pas­ta­wa­ter toe en breng op smaak met peper en zout.
    peper, zout
  • Meng en proef.
  • Voeg een beet­je olijf­olie toe samen met de gehak­te peterselie.
    wat peter­se­lie, 1 el olijfolie
  • Meng opnieuw.
  • Ser­veer op voor­ver­warm­de bor­den! Je pas­ta met tonijn eet je zo warm mogelijk!
  • Strooi wat van je geroos­ter­de pan­ko over de pasta.
  • Opti­o­neel kan je het gerecht extra gar­ne­ren met wat rasp van citroen­schil en par­me­zaan­se kaas.
    Zes­te van 1/2 citroen, wat par­me­zaan­se kaas
  • Heb je de pas­ta graag pit­tig, strooi er dan extra wat chi­li fla­kes over.
    chi­lif­la­kes
  • Je buca­ti­ni met tonijn uit blik is klaar! Smakelijk!

Notities

Bucatini met tonijn.

Dit is een pas­ta met tonijn uit blik dat blijk­baar hoog op velen hun ver­lang­lijst­je lijkt te staan. Het is super­lek­ker met veel knof­look en chi­li, gemaakt met een­vou­di­ge ingre­di­ën­ten. De knof­look, chi­li en ansjo­vis wor­den eerst zacht­jes gestoofd in olijf­olie. Hier­door komt een gewel­di­ge smaak vrij in de olie die ver­vol­gens door de pas­ta wordt opgenomen.
aanbieders.be
aanbieders.be
INFO EN TIPS :
  • De pan­ko die we roos­te­ren geeft een crunch en tex­tuur aan je pas­ta met tonijn. Het is als­of je hon­der­den mini crou­tons eet die over de pas­ta wor­den gestrooid.
  • Je kunt elke tonijn uit blik gebrui­ken die je lek­ker vindt. Ik gebruik ook graag wat van de olie uit het blik want die zit boor­de­vol smaak, maar dat is aan jou.
  • We gebrui­ken buca­ti­ni pas­ta omdat het de saus veel beter absor­beert. Daar­om ook het toe­voe­gen van het pas­ta­wa­ter. Door het zet­meel dat in het water zit van de pas­ta te koken zal je saus nog beter opge­no­men wor­den en kleeft hij beter aan de buca­ti­ni pasta.
  • Natuur­lijk staat het je vrij om ande­re pas­ta­soor­ten te gebruiken!
  • Dit is een snel pas­ta­ge­recht, en de kunst bestaat erin om alles gelijk­tij­dig klaar te heb­ben. Het zal mis­schien in het begin wat zoe­ken zijn naar je timing. Zorg er best voor dat je gewoon alles klaar hebt staan! Dwz, snijd alvast je knof­look, chi­li en peter­se­lie. Indien je al wat geoe­fend bent in het snij­den en pre­pa­re­ren zal dit geen pro­bleem zijn om dit à la minu­te te doen.
  • Opti­o­neel kan je de buca­ti­ni extra gar­ne­ren met wat rasp of zes­te van citroen. Dit geeft een extra zuur­tje en fris­heid. Per­soon­lijk heb ik dit graag, maar het is optioneel.
  • Net zoals ikzelf de pas­ta graag afwerk met wat gerasp­te parm­e­gi­a­no en wat extra chi­li fla­kes. Maar(nogmaals), dit hoeft niet per sé.
  • Ser­veer je buca­ti­ni op voor­ver­warm­de pas­t­a­bor­den!! De pas­ta is lek­ker indien hij goed warm is! Ser­veer je hem op een plat, koud bord dan koelt hij véél te snel af!
  • Je kan de buca­ti­ni met tonijn ser­ve­ren met wat brood of knof­look­brood­jes. Lekker!
  • Je gerecht staat of valt ook met goed mate­ri­aal! Zorg voor een dege­lij­ke gro­te koe­ken­pan zodat je de pas­ta kan laten rond­gaan en bewer­ken. Indien je pan te klein is lukt dit niet.
  • Ook een pasta­pan om je pas­ta te koken is iets enorm han­dig. Zeker als je pasta’s maakt op deze manier. Door de inge­bouw­de zeef zit je niet te suk­ke­len met je pas­ta te moe­ten schep­pen met een tang of te moe­ten afgie­ten door een zeef en zo nog van het pas­ta­wa­ter moet opvan­gen in een ande­re kom of pan. Ben je een fer­vent pas­ta eter? Schaf je dan zo’n pasta­pan aan. Je zal het je niet beklagen!
  • Pas­ta­lief­heb­ber? Pro­beer dan ook eens onze car­bo­na­ra, puta­nes­ca of arra­bi­at­ta!
Onze recep­ten­bun­del wer­den moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Boot­strap­ped Ventures
 
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hier­on­der of deel het op je soci­al media.
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
KokenKoken
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op you­tu­beFacebookPin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Buca­ti­ni met tonijn. Deze pas­ta met tonijn uit blik zal je zeker beko­ren! Pro­beer het maar!
Key­word buca­ti­ni met tonijn, buca­ti­ni pas­ta, pas­ta met tonijn, pas­ta tonijn blik
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!