
spaghetti carbonara
Spaghetti carbonara, we schrijven Rome, Italië...Iedereen kent het wel, de smeuïge pasta met spekjes...puur "comfort food"! Simpel, lekker en klaar in 10 minuten!
Materiaal en benodigdheden
Ingrediënten
- 400 gr guanciale
- 3 stuks eidooiers
- 1 heel ei
- wat zwarte peper
- 200 gr pecorino romano
- 400 gr spaghetti
Instructies
- We gaan spaghetti carbonara maken!
- Neem de guanciale, snijd het zwoerd eraf en snijd hem vervolgens in blokjes.
- Zet ondertussen de pastakoker met water op het vuur, en kook je spaghetti "al dente"!
- Bak op een zacht vuur en in een grote koekenpan de blokjes guanciale zonder toevoegen van extra vetstof.
- Doe je eidooiers en het hele ei in een mengkom en klop dit goed los met een klopper.
- Neem ondertussen ook een mok die je half vult met het kookwater van je spaghetti. Zet opzij om even af te koelen.
- Voeg nu een deel van de gemalen pecorino bij het eimengsel. Voeg een geutje pastawater toe en klop alles goed door elkaar met een klopper.
- Voeg de rest van de pecorino toe en klop het geheel opnieuw heel goed door elkaar.
- Hevel de "al dente" spaghetti over naar de pan met de guanciale.
- Voeg een pollepeltje van het pastawater toe en meng op het vuur door de pasta.
- Zet de pan van het vuur en voeg het ei-kaas mengsel toe aan je spaghetti., samen met wat kookwater van je pasta.
- Meng het geheel en blijf roeren met je pan.
- Hevel dan dit geheel terug over naar de mengkom waarin je de eieren en de kaas hebt geklopt. Meng alles goed en snel onder elkaar!
- Kruid af met peper, meng en dresseer onmiddellijk op een voorverwarmd pastabord.
- Je spaghetti carbonara is klaar! Smakelijk!
RECEPT VIDEO

Notities
Spaghetti Carbonara
Met dit recept voor carbonara laten we je zien dat het niet zo moeilijk is om een echte klassieke carbonara te maken. Pecorino en guanciale zijn samen met de eieren de smaakmakers die de pasta zijn fluweelzachte smaak geven. Simpel maar lekker!TIPS EN INFO :
- Om carbonara te maken is timing heel belangrijk. Het gaat snel, zorg dus dat je georganiseerd te werk gaat!
- We gebruiken het kookwater van de pasta om de saus te binden. Samen met de eieren en de pecorino krijg je zo een fluweelzachte maar rijke saus. Let wel op dat je kookwater niet meer te heet is!!!! Dan stollen je eieren en krijg je een omelet! Dat wil je niet!
- De juiste mengkom is essentieel! Gebruik er één die hittebestendig is! Ben je nog op zoek naar een goed exemplaar? Wij gebruiken zelf de mengkommen van Navaris en zijn hier uiterst tevreden over! We kunnen ze enkel maar aanraden
- Dat is ook de reden waarom je carbonara niet terug kan opwarmen. Het ei in het gerecht zal stollen. Absoluut niet lekker! Wanner je het gerecht maakt is het ook de bedoeling dat je het onmiddellijk serveert.
- Gebruik de juiste mengkom, en één die hittebestendig is! Ben je nog op zoek naar een degelijk exemplaar? Wij gebruiken zelf de mengkommen van Navaris! Een absolute aanrader!
mengkom - Wanneer je vind dat je carbonara wat te droog is kan je hem altijd smeuïger maken met wat kookwater van de pasta.
- De guanciale snijd je naar wens. Origineel in wat dikkere blokjes, maar je kan ook kleinere snippers snijden. Blokjes zullen een zachte binnenkant hebben met een krokante buitenzijde, maar indien je liever een echte 'crunch' hebt, snijd ze dan fijner.
- Bak het spek op een zacht vuur zonder vetstof toe te voegen. Het vetgehalte in het vlees is meer dan voldoende!
- Guanciale kan je eventueel vervangen door Pancetta. De Pecorino door Parmegiano. Maar let op, als je de twee vervangt zal het gerecht ook automatisch meer zout bevatten. Laat dan eventueel zou in het pastawater weg.
- De zwarte peper geeft de juist pit aan het gerecht. Maal hem zelf met een pepermolen en wees gerust royaal met toevoegen.
- Meer weten over de carbonara?
-
Carbonara maken! Proef de Italiaanse passie!Duik met ons mee in de onweerstaanbare wereld van spaghetti carbonara, waar elke hap je meeneemt naar de geplaveide straten van Rome, Italië. De smeuïge pasta met spekjes, hét ultieme 'comfort food', roept bij velen warme herinneringen op. Het brengt steeds weer een lach op ons gezicht.
- Aan de slag om je eigen pastadeeg te maken?


Voedingswaarde :
Nutrition Facts
spaghetti carbonara
Serving Size
1 portie
Amount per Serving
Calories
1116
% Daily Value*
Fat
72
g
111
%
Saturated Fat
31
g
194
%
Trans Fat
0.003
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
5
g
Cholesterol
176
mg
59
%
Sodium
1263
mg
55
%
Potassium
280
mg
8
%
Carbohydrates
77
g
26
%
Fiber
3
g
13
%
Sugar
3
g
3
%
Protein
38
g
76
%
Vitamin A
270
IU
5
%
Calcium
559
mg
56
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood
DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.