spaghetti carbonara

klassieke spaghetti carbonara - recept - Liliesfood

spaghetti carbonara

Klassieke spaghetti carbonara, we schrijven Rome, Italië...Iedereen kent het wel, de smeuïge pasta met spekjes...puur "comfort food"!
4.50 from 2 votes
Voorbereiding 15 minutes
Kooktijd 10 minutes
Totale tijd 25 minutes
Course pastagerechten
Cuisine Italiaans, Pasta
Servings 4 personen
Calories 647 kcal

Materiaal en benodigdheden

kookpot - BK
1 kookpot voor je pasta
grote koekenpan
1 koekenpan groot genoeg want je pasta gaat in de pan
klopper
1 klopper of garde

Ingrediënten
  

  • 300 gr guanciale (te vinden in de betere supermarkt of in je locale Italiaanse delicatessen winkel. Maar ook online!) (of panchetta - spek - ter vervanging)
  • 3 stuks eidooiers
  • vers gemalen zwarte peper
  • 1 heel eieren
  • 200 gr pecorino romano of Parmegiano ter vervanging
  • 400 gr spaghetti gedroogd of vers

Instructies
 

  • Neem de guanciale en snijd hem in blokjes.
  • Bak de guanciale in de pan zonder toevoegen van extra vetstof.
  • Bak op een zacht vuur!
  • Zet ondertussen de kookpot met water op het vuur om de pasta te koken.
  • Meng de eieren, de eidooiers en de pecorino tot een glad mengsel. Klop goed door!
  • Kook de spaghetti beetgaar!
  • Hevel de pasta met een tang over naar de pan met de guanciale.
  • Voeg een pollepeltje van het pastawater toe en meng op het vuur door de pasta.
  • Voeg ook een eetlepel of 3 pastawater toe aan het ei-kaas mengsel en roer goed door.
  • Zorg dat het pastawater niet te heet meer is! Anders krijg je een omelet, en kan je opnieuw beginnen.
  • Zet de pan van het vuur.
  • Voeg dan het ei - kaas mengel toe aan de pasta en roer om.
  • Blijf roeren met je pan.
  • Voeg nu de peper toe en roer verder met je pan.
  • Dresseer best op een warm bord!
  • Smakelijk!

Video

YouTube video

Notities

Spaghetti Carbonara

Klassieke spaghetti carbonara, we schrijven Rome, Italië...Iedereen kent het wel, de smeuïge pasta met spekjes...puur "comfort food"!

TIPS EN INFO

Guanciale kan je eventueel vervangen door Pancetta. De Pecorino door Parmegiano.
Maar let op, als je de twee vervangt zal het gerecht ook automatisch meer zout bevatten. Laat dan eventueel zou in het pastawater weg.
Meer weten over de klassieke spaghetti carbonara? Klik hier!
Hoe je zelf pasta kan maken kan je hier terugvinden.
Hierboven laat Vincenzo je stap voor stap zien hoe je dit gerecht maakt.
Onze receptenbundel werden mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
Bootstrap Ventures
Bootstrap Ventures
Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking over het recept? Laat dan een reactie achter hieronder en beoordeel het met wat sterren.
Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Pinterest en Instagram voor alle laatste updates.
Spaghetti carbonara! Met dit recept slaag je er altijd in om een geslaagde carbonara op tafel te zetten!

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
spaghetti carbonara
Serving Size
 
1 portie
Amount per Serving
Calories
647
% Daily Value*
Fat
 
71
g
109
%
Saturated Fat
 
30
g
188
%
Polyunsaturated Fat
 
1
g
Monounsaturated Fat
 
4
g
Cholesterol
 
141
mg
47
%
Sodium
 
1250
mg
54
%
Potassium
 
267
mg
8
%
Carbohydrates
 
77
g
26
%
Fiber
 
3
g
13
%
Sugar
 
3
g
3
%
Protein
 
37
g
74
%
Vitamin A
 
220
IU
4
%
Calcium
 
554
mg
55
%
Iron
 
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword carbonara, klassieke spaghetti carbonara, Liliesfood, pasta, Pastagerechten
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen mij bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen.

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!
Share to...