spaghetti carbonara

klassieke spaghetti carbonara - recept - Liliesfood

spaghetti carbonara

Klas­sie­ke spa­ghet­ti car­bo­na­ra, we schrij­ven Rome, Ita­lië…Ieder­een kent het wel, de smeu­ï­ge pas­ta met spekjes…puur “com­fort food”!
4.50 from 2 votes
Prep Time 15 mins
Cook Time 10 mins
Total Time 25 mins
Cour­se pas­ta­ge­rech­ten
Cui­si­ne Ita­li­aans, Pasta
Ser­vings 4 per­so­nen
Calo­ries 647 kcal

Materiaal — Benodigdheden

kookpot - BK
1 kook­pot voor je pasta
grote koekenpan
1 koe­ken­pan groot genoeg want je pas­ta gaat in de pan
klopper
1 klop­per of gar­de

Ingrediënten
  

  • 300 gr guan­ci­a­le (te vin­den in de bete­re super­markt of in je loca­le Ita­li­aan­se deli­ca­tes­sen win­kel. Maar ook onli­ne!) (of pan­chet­ta — spek — ter vervanging)
  • 3 stuks eidooi­ers
  • vers gema­len zwar­te peper
  • 1 heel eie­ren
  • 200 gr peco­ri­no roma­no of Parm­e­gi­a­no ter vervanging
  • 400 gr spa­ghet­ti gedroogd of vers

Instructies
 

  • Neem de guan­ci­a­le en snijd hem in blokjes. 
  • Bak de guan­ci­a­le in de pan zon­der toe­voe­gen van extra vetstof.
  • Bak op een zacht vuur!
  • Zet onder­tus­sen de kook­pot met water op het vuur om de pas­ta te koken.
  • Meng de eie­ren, de eidooi­ers en de peco­ri­no tot een glad meng­sel. Klop goed door!
  • Kook de spa­ghet­ti beetgaar!
  • Hevel de pas­ta met een tang over naar de pan met de guanciale.
  • Voeg een pol­le­pel­tje van het pas­ta­wa­ter toe en meng op het vuur door de pasta.
  • Voeg ook een eet­le­pel of 3 pas­ta­wa­ter toe aan het ei-kaas meng­sel en roer goed door.
  • Zorg dat het pas­ta­wa­ter niet te heet meer is! Anders krijg je een ome­let, en kan je opnieuw beginnen.
  • Zet de pan van het vuur.
  • Voeg dan het ei — kaas men­gel toe aan de pas­ta en roer om.
  • Blijf roe­ren met je pan.
  • Voeg nu de peper toe en roer ver­der met je pan.
  • Dres­seer best op een warm bord!
  • Sma­ke­lijk!

Video

Notities

Spaghetti Carbonara

Klas­sie­ke spa­ghet­ti car­bo­na­ra, we schrij­ven Rome, Ita­lië…Ieder­een kent het wel, de smeu­ï­ge pas­ta met spekjes…puur “com­fort food”!

TIPS EN INFO

Guan­ci­a­le kan je even­tu­eel ver­van­gen door Pan­cet­ta. De Peco­ri­no door Parmegiano.
Maar let op, als je de twee ver­vangt zal het gerecht ook auto­ma­tisch meer zout bevat­ten. Laat dan even­tu­eel zou in het pas­ta­wa­ter weg.
Meer weten over de klas­sie­ke spa­ghet­ti car­bo­na­ra? Klik hier!
Hoe je zelf pas­ta kan maken kan je hier terug­vin­den.
Hier­bo­ven laat Vin­cen­zo je stap voor stap zien hoe je dit gerecht maakt.
Onze recep­ten­bun­del wer­den moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
Bootstrap Ventures
Boot­s­trap Ventures
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hier­on­der en beoor­deel het met wat sterren.
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen. 
Voeg het dan hier toe!
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op Facebook, Pin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Spa­ghet­ti car­bo­na­ra! Met dit recept slaag je er altijd in om een geslaag­de car­bo­na­ra op tafel te zetten!

Voedingswaarde :

Nutri­ti­on Facts
spa­ghet­ti carbonara
Ser­ving Size
 
1 por­tie
Amount per Serving
Calo­ries
647
% Dai­ly Value*
Fat
 
71
g
109
%
Satu­ra­ted Fat
 
30
g
188
%
Polyun­sa­tu­ra­ted Fat
 
1
g
Monoun­sa­tu­ra­ted Fat
 
4
g
Cho­les­te­rol
 
141
mg
47
%
Sodi­um
 
1250
mg
54
%
Pot­as­si­um
 
267
mg
8
%
Car­bo­hy­dra­tes
 
77
g
26
%
Fiber
 
3
g
13
%
Sugar
 
3
g
3
%
Pro­tein
 
37
g
74
%
Vita­min A
 
220
IU
4
%
Cal­ci­um
 
554
mg
55
%
Iron
 
2
mg
11
%
* Per­cent Dai­ly Valu­es are based on a 2000 calo­rie diet.
Key­word car­bo­na­ra, klas­sie­ke spa­ghet­ti car­bo­na­ra, Lilie­s­food, pas­ta, Pastagerechten
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!