Penne all’arrabiatta

Penne all'arrabbiata

Penne all’arrabiatta

Pen­ne arra­bi­at­ta is een heel sim­pel maar oh zo lek­ker pas­ta gerecht.
Arra­bi­a­ta bete­kend “boos, of laai­end”. Het ingre­di­ënt dat de pas­ta laai­end maakt is de Spaan­se peper.
5 from 2 votes
Prep Time 5 mins
Cook Time 20 mins
Total Time 25 mins
Cour­se Hoofd­ge­rech­ten, Pasta
Cui­si­ne Ita­li­aans, Pasta
Ser­vings 4 per­so­nen
Calo­ries 594 kcal

Materiaal — Benodigdheden

demeyere kookpottenset
2 kook­pot­ten 1 voor de pas­ta — 1 voor de saus

Ingrediënten
  

  • 6 eet­le­pels oljf­olie (zorg voor een goe­de olijf­olie als basis voor in je keuken!)
  • 2 tenen knof­look gesnip­perd (of gebruik een lookpers)
  • 2 stuks Spaan­se pepers (chi­li) fijn­ge­hakt
  • 400 gr San Mar­za­no toma­ten­pulp of blok­jes uit blik
  • snuf zout (naar smaak en believen)
  • 500 gr gedroog­de Penne
  • 2 eet­le­pels ver­se peter­se­lie gehakt
  • 75 gr par­me­zaan­se of Peco­ri­no kaas
  • 1 scheu­tje olijf­olie
  • wat noten­sla (roquet)

Instructies
 

  • Ver­hit de olijf­olie en bak hier even de knof­look en Spaan­se peper in aan.
  • Voeg de toma­ten toe en laat ze gedu­ren­de een 15 tal minu­ten mee bak­ken en sudderen.
  • Proef, en voeg zout naar smaak toe.
  • Kook de Pen­ne al Den­te, en giet af.
  • Voeg de pas­ta en de peter­se­lie toe aan de saus en meng alles goed door.
  • Ook de kaas mag u eron­der mengen
  • Werk af met een scheu­tje olijf­olie en de notensla.
  • Ser­veer met brood.
  • Sma­ke­lijk.

Notities

Penne all’arrabiatta

Pen­ne Arra­bi­at­ta is een heel sim­pel maar oh zo lek­ker pas­ta gerecht.
Arra­bi­at­ta bete­kend “boos, of laaiend”. 
Het ingre­di­ënt dat de pas­ta laai­end maakt is de Spaan­se peper.

TIPS EN INFO

Tip : Indien uw saus te dik wordt, gebruik dan het pas­ta-water om uw saus te verdunnen!
Kook uw pas­ta ook altijd in ruim vol­doen­de “gezou­ten water”. De maat­staf is 1l water per 100gr gedroog­de pas­ta. Het zout voegt u toe aan het water net voor u de pas­ta kookt. Gebruik liefst grof zee­zout en in een ver­hou­ding van 10gr zout per liter water.
Pen­ne Riga­te is een geribbelde“pijpjes“pasta . De rib­bels zor­gen voor een bete­re saus-opna­me door de pasta.
Meer weten over hoe je de pas­ta zelf kan maken? Klik hier!
In Ita­lië wor­den veel toma­ten uit blik gebruikt. Voor soe­pen, sau­zen, vul­lin­gen, noem maar op.Wij gebrui­ken ze ook vaak, lek­ker mak­ke­lijk, dus waar­om ook niet? Het eni­ge punt is dat er maar één soort bestaat die van enorm goe­de kwa­li­teit zijn: de San Mar­za­no tomaten. 
Ruco­la wordt sinds de Mid­del­eeu­wen in het Mid­del­land­se Zee­ge­bied geteeld. Ruco­la wordt steeds popu­lair­der. Ruco­la heeft een pit­ti­ge, iets bit­te­re, noot­ach­ti­ge smaak. Ande­re namen voor ruco­la: roquet­te, raketsla, noten­sla en mos­terd­kruid. Ruco­la is mak­ke­lijk zelf te zaai­en en te ver­bou­wen. Je kunt ervan blij­ven pluk­ken, omdat het plant­je steeds weer nieu­we blaad­jes vormt.
Onze recep­ten­bun­del wer­den moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
Bootstrap Ventures
Boot­s­trap Ventures
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hier­on­der en beoor­deel het met wat sterren.
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen. 
Voeg het dan hier toe!
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op Facebook, Pin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Pen­ne all’ar­ra­bi­at­ta, het klas­sie­ke pas­ta­ge­recht dat we alle­maal ken­nen. Pro­beer het!

Voedingswaarde :

Nutri­ti­on Facts
Pen­ne all’arrabiatta
Amount per Serving
Calo­ries
594
% Dai­ly Value*
* Per­cent Dai­ly Valu­es are based on a 2000 calo­rie diet.
Key­word arra­bi­at­ta, parm­e­gi­a­no, pas­ta, pas­ta arra­bi­at­ta, Pas­ta fres­ca, Peco­ri­no, Pen­ne, pen­ne arra­bi­at­ta, San Marzano
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!