Penne all’arrabiatta

Penne all'arrabbiata

Penne all'arrabiatta

Penne arrabiatta is een heel simpel maar oh zo lekker pasta gerecht.
Arrabiata betekend "boos, of laaiend". Het ingrediënt dat de pasta laaiend maakt is de Spaanse peper.
5 from 2 votes
Voorbereiding 5 minutes
Kooktijd 20 minutes
Totale tijd 25 minutes
Course Hoofdgerechten, Pasta
Cuisine Italiaans, Pasta
Servings 4 personen
Calories 594 kcal

Materiaal en benodigdheden

demeyere kookpottenset
2 kookpotten - 1 voor de pasta - 1 voor de saus

Ingrediënten
  

  • 6 eetlepels oljfolie (zorg voor een goede olijfolie als basis voor in je keuken!)
  • 2 tenen knoflook gesnipperd (of gebruik een lookpers)
  • 2 stuks Spaanse pepers (chili) fijngehakt
  • 400 gr San Marzano tomatenpulp of blokjes uit blik
  • snuf zout (naar smaak en believen)
  • 500 gr gedroogde Penne
  • 2 eetlepels verse peterselie gehakt
  • 75 gr parmezaanse of Pecorino kaas
  • 1 scheutje olijfolie
  • wat notensla (roquet)

Instructies
 

  • Verhit de olijfolie en bak hier even de knoflook en Spaanse peper in aan.
  • Voeg de tomaten toe en laat ze gedurende een 15 tal minuten mee bakken en sudderen.
  • Proef, en voeg zout naar smaak toe.
  • Kook de Penne al Dente, en giet af.
  • Voeg de pasta en de peterselie toe aan de saus en meng alles goed door.
  • Ook de kaas mag u eronder mengen
  • Werk af met een scheutje olijfolie en de notensla.
  • Serveer met brood.
  • Smakelijk.

Notities

Penne all'arrabiatta

Penne Arrabiatta is een heel simpel maar oh zo lekker pasta gerecht.
Arrabiatta betekend "boos, of laaiend".
Het ingrediënt dat de pasta laaiend maakt is de Spaanse peper.

TIPS EN INFO

Tip : Indien uw saus te dik wordt, gebruik dan het pasta-water om uw saus te verdunnen!
Kook uw pasta ook altijd in ruim voldoende "gezouten water". De maatstaf is 1l water per 100gr gedroogde pasta. Het zout voegt u toe aan het water net voor u de pasta kookt. Gebruik liefst grof zeezout en in een verhouding van 10gr zout per liter water.
Penne Rigate is een geribbelde"pijpjes"pasta . De ribbels zorgen voor een betere saus-opname door de pasta.
Meer weten over hoe je de pasta zelf kan maken? Klik hier!
In Italië worden veel tomaten uit blik gebruikt. Voor soepen, sauzen, vullingen, noem maar op.Wij gebruiken ze ook vaak, lekker makkelijk, dus waarom ook niet? Het enige punt is dat er maar één soort bestaat die van enorm goede kwaliteit zijn: de San Marzano tomaten. 
Rucola wordt sinds de Middeleeuwen in het Middellandse Zeegebied geteeld. Rucola wordt steeds populairder. Rucola heeft een pittige, iets bittere, nootachtige smaak. Andere namen voor rucola: roquette, raketsla, notensla en mosterdkruid. Rucola is makkelijk zelf te zaaien en te verbouwen. Je kunt ervan blijven plukken, omdat het plantje steeds weer nieuwe blaadjes vormt.
Onze receptenbundel werden mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
Bootstrap Ventures
Bootstrap Ventures
Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking over het recept? Laat dan een reactie achter hieronder en beoordeel het met wat sterren.
Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Pinterest en Instagram voor alle laatste updates.
Penne all'arrabiatta, het klassieke pastagerecht dat we allemaal kennen. Probeer het!

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
Penne all'arrabiatta
Amount per Serving
Calories
594
% Daily Value*
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword arrabiatta, parmegiano, pasta, pasta arrabiatta, Pasta fresca, Pecorino, Penne, penne arrabiatta, San Marzano
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.

Geef een reactie

Beoordeel dit recept!




error: Deze inhoud is beschermd!
Share to...