Bouchot Mosselen in romige witte wijnsaus.

Bord met Bouchot mosselen in een romige witte wijnsaus, gegarneerd met peterselie.

Bouchot Mosselen in romige witte wijnsaus.

LiliesfoodLiliesfood
Dit eenvoudige recept combineert bouchot mosselen met sjalot, knoflook, peterselie, witte wijn en een vleugje room, perfect geserveerd met knapperig brood en een glas droge witte wijn.
5 from 1 vote
Voorbereiding 30 minutes
Kooktijd 10 minutes
Totale tijd 40 minutes
Course Hoofdgerechten
Cuisine Schaal en Schelpdieren
Servings 4 personen
Calories 1150 kcal

Ingrediënten
  

Voor de mosselen.

  • 4 kg Bouchot mosselen
  • 4 sjalotten fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook fijngesneden
  • 400 ml droge witte wijn
  • 200 ml room
  • Verse peterselie fijngehakt
  • wat Peper
  • wat zout
  • 2 klontjes boter

Als bijgerecht en afwerking.

Instructies
 

  • We maken bouchot mosselen in een romige witte wijnsaus.
  • Spoel de mosselen grondig onder koud water om zand en vuil te verwijderen.
    4 kg Bouchot mosselen
  • Verhit de boter in een grote pan en fruit de gesnipperde sjalotten en knoflook tot ze zacht zijn.
    4 sjalotten, 4 teentjes knoflook, 2 klontjes boter
  • Voeg de gespoelde mosselen toe.
  • Roer ze even om en laat ze kort mee bakken.
  • Blus dan af met de witte wijn.
    400 ml droge witte wijn
  • Dek de pan af en laat de mosselen 5 minuutjes stomen tot ze open zijn.
  • Voeg de room en gehakte peterselie toe, breng op smaak met peper en zout, en roer goed door.
    200 ml room, Verse peterselie, wat Peper, wat zout
  • Laat nog 1 minuutje sudderen en zet ze van het vuur. Open je deksel.
  • Serveer direct met getoast stokbrood en wat verse kruidenboter. Smakelijk!
    1 stokbrood, 150 gr kruidenboter

Notities

Bouchot Mosselen in romige witte wijnsaus.

Dit eenvoudige recept met bouchot mosselen combineert de zilte smaak van de mossel met het fluweelzachte van boter en room. Sjalotten, knoflook en peterselie maken het af.
Ontdek hoe je deze Franse delicatesse thuis makkelijk en snel kan bereiden!

Info en Tips:

  • Verse Mosselen: Zorg ervoor dat de mosselen vers zijn. Gooi mosselen weg die gebarsten zijn of niet sluiten als je erop tikt.
  • Variaties: Voeg andere kruiden zoals tijm of laurier toe voor extra smaak. Je kunt ook fijngehakte tomaten toevoegen voor een andere twist.
  • Indien je de smaak van dragon kan appreciëren, doen! Heerlijk!
  • Serveertip: Serveer met een frisse groene salade en een glas droge witte wijn, zoals een Muscadet of Chablis.
  • Meer weten over bouchot mosselen?
  • Serveer dit gerecht met wat geroosterd stokbrood en besmeer het met kruidenboter! Heerlijk! Ook kan je de kruidenboter smelten om dan je brood in te deppen. Dat is watertanden!!
  • Je eigen kruidenboter maken? Dat is zo gebeurd met ons recept, terug te vinden in onze receptenbundel.
  • Meer weten over kruidenboter?

Keukentools:

Voor het bereiden van dit heerlijke gerecht heb je enkele essentiële keukentools nodig. Hier zijn enkele aanbevelingen.
  • Grote braiseerpan: Een ruime pan met een stevig deksel is essentieel voor het stomen van de mosselen.
    Roestvrijstalen braiseerpan met glazen deksel, ideaal voor stoven en braden.
    Deze veelzijdige roestvrijstalen braiseerpan is perfect voor het stoven van groenten, braden van vlees en bereiden van diverse gerechten.
  • Keukenmes: Een scherp mes voor het fijnsnijden van sjalotten en knoflook.
    Keukenmes van roestvrij staal met houder en slijper, perfect voor diverse snijtaken in de keuken.
    Dit roestvrijstalen keukenmes van hoge kwaliteit is ideaal voor het snijden van groenten, vlees en vis, en wordt geleverd met een houder en slijper.
  • Snijplank: Een stevige snijplank om de ingrediënten op voor te bereiden.
    Acaciahouten snijplank met sapgeul, anti-slip voetjes en handgrepen, ideaal voor het snijden van groenten en vlees.
    Deze duurzame acaciahouten snijplank is perfect voor het snijden van groenten, vlees en meer, met handige sapgeul en anti-slip voetjes.
  • Zeef: Handig voor het spoelen van de mosselen onder koud water.
    Set van twee inklapbare vergieten in groen en grijs, ideaal voor verschillende keukentaken.
    Deze set van twee inklapbare vergieten is perfect voor het spoelen van groenten, fruit en het afgieten van pasta.

Wijn Aanbevelingen:

Voor het bereiden van Bouchot mosselen in een romige witte wijnsaus, raden we aan om een droge witte wijn te gebruiken. Hier zijn enkele suggesties!
  • Muscadet Sèvre et Maine: Een klassieke keuze uit de Loire-vallei, perfect voor mosselen.
  • Chablis: Een verfijnde Bourgondische wijn met een frisse zuurgraad die mooi samengaat met de romige saus.
  • Pouilly-Fumé: Een Sauvignon Blanc uit de Loire die een mooie mineraliteit biedt, passend bij de zilte smaak van de mosselen.
Onze receptenbundel werd mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Bootstrapped Ventures
 
Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking? Laat dan een reactie achter hieronder of contacteer ons! Indien we kunnen helpen doen we dit graag!
Deel het gerust op je social media en tag ons!
Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
Bol AlgemeenBol Algemeen
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op youtube, TikTok, Facebook, Pinterest en Instagram voor alle laatste updates. Zo bereiken we meer mensen, help je ons groeien en daar zijn we je uiterst dankbaar voor!
Bouchot Mosselen in Romige Witte Wijnsaus! Met deze ingrediënten, tips, tools en wijnsuggesties, zet je een smaakvolle maaltijd op tafel die indruk zal maken op je gasten! Smakelijk!

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
Bouchot Mosselen in romige witte wijnsaus.
Serving Size
 
1 kg
Amount per Serving
Calories
1150
% Daily Value*
Fat
 
62
g
95
%
Saturated Fat
 
34
g
213
%
Trans Fat
 
1
g
Polyunsaturated Fat
 
6
g
Monounsaturated Fat
 
15
g
Cholesterol
 
281
mg
94
%
Sodium
 
2111
mg
92
%
Potassium
 
1934
mg
55
%
Carbohydrates
 
58
g
19
%
Fiber
 
2
g
8
%
Sugar
 
7
g
8
%
Protein
 
69
g
138
%
Vitamin A
 
2506
IU
50
%
Vitamin C
 
44
mg
53
%
Calcium
 
264
mg
26
%
Iron
 
23
mg
128
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword bouchot mosselen, bouchot mosselen recept, Mosselen witte wijnsaus
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.

1 reactie op “Bouchot Mosselen in romige witte wijnsaus.”

5 from 1 vote

Geef een reactie

Beoordeel dit recept!




error: Deze inhoud is beschermd!
1
Share to...