Kruidenboter maken.
Met dit recept maak je zelf je kruidenboter. Echte roomboter in samenspel met verschillende verse en gedroogde kruiden, en/of knoflook. Heerlijk bij de BBQ en grill-gerechten, maar ook bij gebakken vis of schaaldieren.
Materiaal en benodigdheden
Ingrediënten
Instructies
- We gaan kruidenboter maken.
- Zorg dat je roomboter op kamertemperatuur is!
- Versnijd wat peterselie en wat bieslook fijner op een snijplank en voeg ze alvast toe aan je keukenrobot.wat peterselie, wat bieslook
- Laat de robot met je cuttermes de kruiden alvast een keer versnijden.
- Snijd 1 stuk ui in wat blokjes en voeg toe aan de kruiden.1 stuk ui
- Pel en versnijd 2 teentjes knoflook en doe ze ook bij in je keukenrobot.2 teentjes knoflook
- Zet je robot terug aan en versnijd alles tot een fijn geheel.
- Kruid af met wat peper en wat zoutwat zout, wat peper
- Gebruik een handrasp en voeg 1/2 tl zestes van citroenschil toe.1/2 tl zestes van citroenschil
- Pers ook de citroen uit zodat je 1 el citroensap kan toevoegen aan de kruiden.1 el citroensap
- Gebruik opnieuw je handrasp om 1/2 tl zestes van limoenschil toe te voegen.1/2 tl zestes van limoenschil
- Doe nu 250 gr ongezouten roomboter (op kamertemperatuur!) bij het geheel en laat de robot nog even draaien tot alles zich goed gemengd heeft.250 gr ongezouten roomboter
- Leg nu een vel huishoudfolie open op je werkblad en stort je kruidenboter op de folie.
- Rol het geheel op tot je een mooi pakketje hebt.
- Laat je boter minstens een uur, tot liefst 2 uur opstijven in de koelkast.
- Kruidenboter maken is niet moeilijk! Ze is nu klaar voor gebruik.
- Heerlijk bij gegrild vlees,BBQ-gerechten, zeevruchten of champignons.
RECEPT VIDEO
Notities
Hoe kan je zelf Kruidenboter maken?
Kruidenboter of lookboter maken is absoluut niet moeilijk. Het is een eenvoudige manier om een luxe twist te geven aan dagelijkse gerechten. Met basis ingrediënten en een beetje creativiteit kun je een variëteit aan smaken creëren die je keuken naar een hoger niveau tillen. Probeer het zelf en geniet van de rijke smaken die kruidenboter te bieden heeft!TIPS EN INFO :
- Gebruik steeds ongezouten roomboter van hoge kwaliteit. Dit is het hoofdingrediënt van je eindproduct. Knoei dus hier niet mee! En best ongezouten, simpelweg omdat je dan zelf het eindresultaat bepaalt qua smaak en kruiding.
- De mogelijkheden hier zijn oneindig. Gebruik wat schil van citrusvruchten, snijd er "zeste" van om aan je boter toe te voegen voor een frisse toets.
- Of je doet het zoals in de video. Je gebruikt een handrasp om de schil te raspen. Veel handiger op deze manier.
- Wat je ook kan doen is de boter vullen in een spuitzak en zo toefjes boter spuiten op een bakplaat om ze te laten opstijven in je koelkast.
- Je kan de boter ook maken zonder de keukenrobot. Versnijd dan alles héél fijn met een vlijmscherp mes. Zorg er ook voor dat je boter zacht is, doe al de ingrediënten in een mengkom en meng alles heel goed onder elkaar met een spatel.
- Meer weten over kruidenboter? Lees en bekijk ons blogbericht voor een diepere inkijk!
-
Kruidenboter! Smaakmaker en een eenvoudige luxe in de keuken.Kruidenboter - Beurre Maître d'hôtel - Hofmeesterboter, allemaal gelijknamige namen voor een alom gekend product dat we makkelijk zelf kunnen bereiden. Heerlijk bij de BBQ en allerlei gegrilde vleesgerechten of zeevruchten. Maar ook bij sommige groenten zorgt deze boter voor een smaaksensatie. Bij champignons bijvoorbeeld.
Keukentools om kruidenboter te maken.
- Zoals al aangegeven, een handrasp. Praktisch en makkelijk in gebruik. Rasp er de schil mee van vruchten, maar ook harde hele kruiden. Denk aan nootmuskaat, knoflook of gember.
- Een spuitzak. Dit kan ook een handig hulpmiddel zijn indien je graag je kruidenboter wil portioneren. Vul een spuitzak met spuitmondje met je boter, spuit vormpjes op een bord of bakplaat, plaats in de koeling of vriezer en als de boter opgesteven is kan je ze bewaren in een ziplock zakje in de koeling of in je vriezer.
Voedingswaarde :
Nutrition Facts
Kruidenboter maken.
Serving Size
1 portie
Amount per Serving
Calories
225
% Daily Value*
Fat
25
g
38
%
Saturated Fat
16
g
100
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
7
g
Cholesterol
67
mg
22
%
Sodium
201
mg
9
%
Potassium
11
mg
0
%
Carbohydrates
0.3
g
0
%
Fiber
0.03
g
0
%
Sugar
0.1
g
0
%
Protein
0.3
g
1
%
Vitamin A
781
IU
16
%
Vitamin C
1
mg
1
%
Calcium
8
mg
1
%
Iron
0.01
mg
0
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood
DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.