Aardappelsalade met Nicola aardappelen en frisse kruiden

Een kom met aardappelsalade gemaakt van Nicola aardappelen, gemengd met verse kruiden zoals bieslook en peterselie. Stukken rode ui en selderij zijn zichtbaar, en de salade is licht romig. De aardappelen zijn mooi goudgeel, omgeven door een heldergroene kruidenmix. Een houten lepel rust in de kom, klaar om te serveren.

Aardappelsalade met Nicola aardappelen en frisse kruiden

LiliesfoodLiliesfood
Deze heerlijke aardappelsalade met Nicola aardappelen is perfect voor elke gelegenheid. Nicola aardappelen zijn zacht en romig van smaak, waardoor ze de ideale basis vormen voor een smaakvolle, maar lichte salade.
5 from 1 vote
Voorbereiding 20 minutes
Kooktijd 15 minutes
afkoelen 1 hour
Totale tijd 1 hour 35 minutes
Course aardappelgerechten, Bijgerechten
Cuisine Aardappelgerechten
Servings 4 personen
Calories 306 kcal

Ingrediënten
  

  • 800 gr Nicola aardappelen geschild en in blokjes gesneden
  • 3 el olijfolie extra vierge voor de beste smaak
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 tl Dijonmosterd
  • 1 kleine rode ui fijngehakt
  • 3 stengels selderij in dunne plakjes gesneden
  • 1 bosje verse bieslook fijngehakt
  • 1 bosje verse peterselie fijngehakt
  • 100 gr Griekse yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • Zout naar smaak
  • peper naar smaak
  • 1 tl kappertjes optioneel voor extra smaak

Instructies
 

  • We maken een aardappelsalade met Nicola aardappelen.
  • Kook de aardappelen: Doe de Nicola aardappelen in een grote pan met gezouten water. Breng aan de kook en kook de aardappelen in ongeveer 10-12 minuten gaar, tot ze zacht zijn maar niet uit elkaar vallen. Giet af en laat afkoelen.
    800 gr Nicola aardappelen
  • Bereid de dressing: Meng in een kom de olijfolie, witte wijnazijn, Dijonmosterd, zout en peper. Voeg de fijngesneden rode ui toe aan de dressing en laat dit even staan, zodat de smaken intrekken.
    3 el olijfolie, 2 el witte wijnazijn, 1 tl Dijonmosterd, 1 kleine rode ui
  • Maak de romige basis: Meng in een aparte kom de Griekse yoghurt en mayonaise. Voeg naar smaak zout en peper toe. Dit zorgt voor een romige textuur zonder dat de salade te zwaar wordt.
    100 gr Griekse yoghurt, 1 el mayonaise, Zout
  • Meng de salade: Doe de afgekoelde aardappelen in een grote kom. Voeg de selderij, kappertjes (indien gebruikt), bieslook en peterselie toe. Giet de olijfoliedressing over de salade en meng voorzichtig om de aardappelen niet te breken.
    3 stengels selderij, 1 bosje verse bieslook, 1 tl kappertjes, 1 bosje verse peterselie
  • Voeg de romige dressing toe: Roer als laatste de yoghurt-mayodressing door de salade voor een lichte, romige afwerking.
  • Laat rusten: Laat de salade minstens 30 minuten in de koelkast staan, zodat alle smaken goed kunnen intrekken. Serveer koud of op kamertemperatuur.
  • Je aardappelsalade is klaar! Smakelijk!

Notities

Een romige aardappelsalade met Nicola aardappelen, frisse kruiden en knapperige groenten, perfect voor bij elke maaltijd.

Deze aardappelsalade met Nicola aardappelen is een frisse en romige salade, ideaal als bijgerecht voor zomerse maaltijden of barbecues. Nicola aardappelen staan bekend om hun zachte, romige textuur die perfect is voor salades. De salade is op smaak gebracht met een lichte, romige dressing van Griekse yoghurt en mayonaise, en verrijkt met verse kruiden zoals bieslook en peterselie, die zorgen voor een frisse en hartige smaak.
Banner met de tekst: Maak van je passie een online inkomen! Ontdek de HBA Academy en begin aan je reis naar financiële vrijheid.
Leer hoe je je passie kunt omzetten in een winstgevende online onderneming. Begin vandaag nog!
 

INFO EN TIPS :

  • Gezondheid: Dit gerecht is redelijk gezond dankzij het gebruik van Griekse yoghurt in plaats van zware sauzen.
  • De Nicola aardappelen bevatten veel vezels en zijn goed voor een evenwichtige maaltijd.
  • Variaties: Voeg wat geblancheerde sperziebonen toe voor extra textuur.
  • Voor een pittige twist kun je een theelepel chilivlokken toevoegen.
  • Probeer het met verse dille in plaats van peterselie voor een andere kruidensmaak.
  • Oorsprong: Aardappelsalades zijn wereldwijd bekend, maar in België en Nederland zijn ze vaak eenvoudig en fris, met nadruk op de aardappel en lichte kruiden.
  • Meer weten over aardappelen?
     
  •  Meer weten over aardappelsoorten? Vastkokende of bloemige aardappelen?
     

Keukentools:

  • Grote kookpot voor het koken van de aardappelen.
Roestvrijstalen kookpot met deksel van BK.
Een kwalitatieve roestvrijstalen kookpot, ideaal voor diverse kooktoepassingen.
  • Kommen voor het mengen van de dressings.
Navaris mengkom set met deksels en raspen
Een veelzijdige Navaris mengkom set met verschillende deksels en geïntegreerde raspen.
  • Aardappelmesje: Een scherp mesje of schiller is essentieel voor het snel schillen van de aardappelen.
Set van twee roestvrijstalen aardappelmesjes met houten handgreep, gepresenteerd in een verpakking en los weergegeven.
Deze set van roestvrijstalen aardappelmesjes met houten handgreep is onmisbaar in elke keuken. Perfect voor het schillen en snijden van aardappelen en ander fruit en groenten.
 
Onze receptenbundel werd mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Bootstrapped Ventures
 
Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking? Laat dan een reactie achter hieronder of contacteer ons! Indien we kunnen helpen doen we dit graag!
Deel het gerust op je social media en tag ons!
Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
Bol AlgemeenBol Algemeen
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op youtube, TikTok, Facebook, Pinterest en Instagram voor alle laatste updates. Zo bereiken we meer mensen, help je ons groeien en daar zijn we je uiterst dankbaar voor!
Ontdek deze heerlijke frisse aardappelsalade met Nicola aardappelen! Romige yoghurtdressing, verse kruiden zoals bieslook en peterselie, en knapperige selderij en ui. Perfect als bijgerecht voor een barbecue of picknick!

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
Aardappelsalade met Nicola aardappelen en frisse kruiden
Serving Size
 
1 portie
Amount per Serving
Calories
306
% Daily Value*
Fat
 
14
g
22
%
Saturated Fat
 
2
g
13
%
Trans Fat
 
0.01
g
Polyunsaturated Fat
 
3
g
Monounsaturated Fat
 
8
g
Cholesterol
 
3
mg
1
%
Sodium
 
82
mg
4
%
Potassium
 
1007
mg
29
%
Carbohydrates
 
40
g
13
%
Fiber
 
5
g
21
%
Sugar
 
4
g
4
%
Protein
 
7
g
14
%
Vitamin A
 
1257
IU
25
%
Vitamin C
 
61
mg
74
%
Calcium
 
81
mg
8
%
Iron
 
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword aardappelsalade, aardappelsalade met frisse kruiden, aardappelsalade met Nicola aardappelen
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.

1 reactie op “Aardappelsalade met Nicola aardappelen en frisse kruiden”

5 from 1 vote

Geef een reactie

Beoordeel dit recept!




error: Deze inhoud is beschermd!
1
Share to...