Tomatensaus voor pizza.

tomatensaus voor Pizza!

Tomatensaus voor pizza.

Het geheim ach­ter de per­fec­te toma­ten­saus voor piz­za! Sim­pel en gemaakt in 3 een­vou­di­ge stappen!
5 from 1 vote
Prep Time 5 mins
Cook Time 0 mins
Total Time 5 mins
Cour­se Basis­ge­rech­ten, sau­sen, Sauzen
Cui­si­ne Ita­li­aans, Sauzen
Ser­vings 4 piz­za’s
Calo­ries 0.1 kcal

Materiaal — Benodigdheden

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Het hoeft niet altijd moei­lijk te zijn! Toma­ten­saus voor piz­za is sim­pel en klaar op 1,2,3!
  • Je kan ze maken op 2 manie­ren. De afwer­king blijft hetzelfde.

Manier 1

  • Open het blik san mar­za­no tomaten.
    1 blik San Mar­za­no toma­ten D.O.P.
  • Giet het geheel in een meng­kom, en check je toma­ten op onrij­pe exemplaren!
  • Was je han­den, of gebruik nitril weg­werp­hand­schoe­nen.
  • Ver­pul­ver de toma­ten in brok­jes met je han­den tot een saus.

Manier 2 (wij verkiezen deze)

  • Neem een meng­kom en plaats je pas­se-vite erop.
  • Open het blik san mar­za­no toma­ten en giet het over in je pas­se-vite. (opnieuw : check op onrij­pe exemplaren!)
    1 blik San Mar­za­no toma­ten D.O.P.
  • Pas­seer je toma­ten door de pas­se vite.
  • Je krijgt een fij­ne­re saus, en al de pit­jes of toma­ten­vel­len die nog in het blik zaten wor­den uit je saus verwijderd.

Afwerking.

  • Voeg 4 gr zui­ver zout toe aan je saus en meng het geheel goed met een spa­tel.
    4 gr zout

Optioneel.

  • Per­soon­lijk voe­gen we graag wat chi­li fla­kes toe aan de saus.
    wat chi­li flakes
  • Abso­luut niet teveel, maar net genoeg om de piz­za­saus wat extra pit te geven.
  • Als je dit niet graag hebt, laat je de chi­li fla­kes gewoon weg. 
  • Zo! Je toma­ten­saus voor je piz­za is klaar!
  • Het geheim ach­ter de per­fec­te toma­ten­saus voor piz­za is de eenvoud! 
  • Je brengt dus niet je saus op smaak, maar breng je piz­za die je met de saus maakt op smaak!

Notities

Tomatensaus voor pizza.

De bes­te toma­ten­saus voor piz­za maak je zelf! Het geheim erach­ter is sim­pel­weg de een­voud! Sim­pel om te maken en klaar in 5 minu­ten! Het moet niet altijd zo moei­lijk zijn.

INFO EN TIPS :

      • We kun­nen het niet genoeg bena­druk­ken. Net zoals je er voor moet zor­gen dat de ingre­di­ën­ten voor je piz­za deeg top zijn, is dit voor je toma­ten­saus voor piz­za niet anders! Gebruik de juis­te toma­ten in blik! San Mar­za­no toma­ten D.O.P.!
      • Open je blik en bekijk de toma­ten. Ze moe­ten mooi rood en egaal van kleur zijn! Soms nemen pro­du­cen­ten het niet zo nauw en ste­ken ze onrij­pe toma­ten in je blik. Dat wil­len we niet! In de video kan je goed zien wat we hier­mee bedoelen.
  • Ver­an­der je mind­set om dit te begrij­pen. De toma­ten­saus voor piz­za is GEEN pas­ta­saus! Pas­ta geef je smaak door ingre­di­ën­ten en de saus die je gebruikt. Piz­za geef je smaak door het per­fec­te deeg te cre­ë­ren, een basis­saus te gebrui­ken en te beleg­gen met toppings!
  • Som­mi­ge men­sen vin­den ‘puur tomaat’ te zurig. Je zou wat poe­der­sui­ker of een geu­tje sui­ker­si­roop kun­nen toe­voe­gen aan je tomatensaus.
  • Gebruik zui­ver (zee)zout. Gewoon keu­ken­zout is meest­al te hard bewerkt.
  • De maat­staf voor het zout is 1gr per 100gr tomaat.
  • Let wel op! Bekijk steeds het voe­dings­e­ti­ket op je toma­ten. Som­mi­ge pro­du­cen­ten voe­gen al zout toe aan hun inge­blik­te toma­ten. Dan is bij­k­rui­den met zout zelfs niet nodig. Proef!
  • Zelf vin­den we het beter om de toma­ten te pure­ren met een pas­se­vi­te (roer­zeef) ipv met de hand. Let wel, een dege­lij­ke pas­se­vi­te is nodig. Min­der kwa­li­ta­tie­ve exem­pla­ren zeven niet goed of ver­grui­zen de pit­jes in je tomaat vol­le­dig waar­door je een bit­ter smaak­je kan krij­gen in je saus.
  • Keukenmateriaal - Passe vite
    Keu­ken­ma­te­ri­aal — Pas­se vite
     
  • Gebruik GEEN STAAFMIXER! Dit maakt je saus te fijn!!!
  • We hopen dat onze bood­schap hier dui­de­lijk is. Het is niet de toma­ten­saus voor je piz­za die je op smaak brengt, maar wel de piz­za zelf die je smaak geeft met de top­pings die je gebruikt.
  • Natuur­lijk moet ook je piz­za deeg op en top zijn! Je kan ons recept terug­vin­den in onze recep­ten­bun­del.
  • Ben je op zoek naar een ech­te piz­za oven, die ook kan die­nen als bui­ten­keu­ken of BBQ? Dan kun­nen we de out­door­oven van fik­ki aan­ra­den. Indien je de inves­te­ring kan maken…een ech­te aan­winst in iede­re tuin!
  • outdoor oven van Fikki
    out­door oven van Fikki
Onze recep­ten­bun­del wer­den moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Boot­strap­ped Ventures
 
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hieronder! 
Deel het gerust op je soci­al media en tag ons!.
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
KokenKoken
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op you­tu­beFacebookPin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Toma­ten­saus voor pizza..simpel, pure één­voud en de ide­a­le basis voor een smeu­ï­ge piz­za! Pro­beer het maar!
Key­word piz­za­saus, piz­za­saus maken, toma­ten­saus voor pizza
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!