ravioli spinazie ricotta

ravioli spinazie ricotta

ravioli spinazie ricotta

Ravi­o­li met spi­na­zie, ricot­ta en salie-boter. Een klas­sie­ke vul­ling voor gevul­de pas­ta. De salie boter gebrui­ken we als saus voor de ravi­o­li. Dit is puur, klas­siek en over­heer­lijk!! Maak dit gerecht met veel geduld en lief­de en je zal nooit nog op een ande­re manier ravi­o­li wil­len eten!
5 from 1 vote
Prep Time 1 hr 30 mins
Cook Time 15 mins
Total Time 1 hr 45 mins
Cour­se Hoofd­ge­rech­ten, Pasta
Cui­si­ne Ita­li­aans
Ser­vings 4 per­so­nen
Calo­ries 774 kcal

Materiaal — Benodigdheden

Marcato Atlas 150
pas­ta machi­ne De Mer­ca­to Atlas 150 is vol­gens mij een aan­ra­der! (indien je dit niet hebt kan je het ook met de hand en een deeg­rol, het vergt enkel wat meer werk).

Ingrediënten
  

Voor het pastadeeg

  • 4 stuks eie­ren
  • 1 eidooi­er
  • 400 gr typo “00“bloem Pro­beer Moli­no Gras­si of Capu­to. Je hebt wat extra bloem nodig om je werk­blad en de pas­ta te bestui­ven met bloem.
  • een paar drup­pels water of olijfolie

De spinazie — ricotta vulling

  • 500 gr ver­se spi­na­zie geblan­cheerd, fijn gesne­den en uitgelekt
  • 1 teen­tje knof­look
  • 200 gr ricot­ta
  • 100 gr Parm­e­gi­a­no
  • wat vers gerasp­te noot­mus­kaat (Als het kan gebruik dan hele mus­kaat­no­ten die je zelf raspt. De smaak is veel inten­ser dan voor­ge­ma­len nootmuskaat.)
  • wat vers gema­len zwar­te peper
  • wat fijn zee­zout ‘Mol­don’ of ‘Fleur de sel’ werkt hier pri­ma voor!

Voor de Salie boter

  • 30 ver­se salie blaadjes
  • 100 gr room­bo­ter (gezou­ten of onge­zou­ten, het is wat je verkiest.)

Instructies
 

Maak het pastadeeg.

  • Doe de bloem op je inge­bloemd werkblad.
  • Maak een kuil­tje in het mid­den en schep de eie­ren en eidooi­er erin.
  • Klop de eie­ren los met een vork en voeg gelei­de­lijk de bloem toe.
  • Maak het met de hand tot een ruw deeg.
  • Als er stuk­jes bloem ach­ter­blij­ven (wees gedul­dig, het is een droog deeg), voeg dan een paar drup­pels water of olijf­olie toe om de tex­tuur te bevochtigen.
  • Dek het deeg af en laat het 10 minu­ten rus­ten (Deze stap wordt in de mees­te pastadeeg — recep­ten niet genoemd, maar is essentieel).
  • Het deeg zal gemak­ke­lij­ker met de hand te kne­den zijn.
  • Kneed het deeg 5–7 minuten.
  • Doe dit door het deeg met de hiel van uw hand naar voren te duwen.
  • De tex­tuur zal in het begin erg stijf zijn — het is geen brooddeeg!
  • Maar wees gerust, na 2 minu­ten zal het zach­ter worden.
  • Het doel is een zacht, kneed­baar deeg.
  • Als u erin duwt, moet het deeg terugveren.
  • Vorm het deeg tot een bal, ver­pak het goed met huis­houd­fo­lie en laat het 30 minu­ten rus­ten op kamertemperatuur.
  • Zie bene­den bij TIPS EN INFO voor meer uit­leg en video!

Maak de spinazie — Ricotta vulling

  • Begin met je ver­se spi­na­zie te was­sen, haal er har­de ste­len van­af, zorg dat je enkel het blad hebt.
  • Blan­cheer de spi­na­zie en laat hem goed uitlekken.
  • Doe hem dan in een netel­doek, en wring de spi­na­zie goed uit. Pro­beer zoveel moge­lijk vocht uit de spi­na­zie te drukken.
  • Indien je vul­ling te voch­tig is kan dit zor­gen dat je deeg te nat gaat wor­den waar­door de ravi­o­li bij het koken gaat bar­sten en stuk gaan. 
  • Laat dan je spi­na­zie afkoelen!!!!!
  • Zet een koe­ken­pan op een zacht vuur en voeg een lepel olijf­olie en het teen­tje knof­look toe.
  • Snijd de spi­na­zie fij­ner met een vlijm­scherp mes en voeg hem toe aan je pan.
  • Kruid met wat peper en zout.
  • Laat kort bak­ken zodat de spi­na­zie de smaak van de knof­look mee opneemt.
  • Let op, laat niet verbranden!
  • Doe de spi­na­zie in een meng­kom en laat opnieuw afkoelen.
  • Brok­kel er de ricot­ta er bij.
  • Meng alvast alles eens goed door elkaar.
  • Voeg de Parm­e­gi­a­no toe.
  • Kruid het geheel opnieuw met noot­mus­kaat, peper en zout.
  • Proef!!! Je vul­ling mag best goed afsmaken!

Maak je ravioli

  • Gebruik je pas­tama­chi­ne om pasta­vel­len mee te maken. 
  • Zorg dat je pasta­vel­len dun genoeg zijn.
  • Indien je geen pas­tama­chi­ne hebt, kan je dit ook doen met een deegroller.
  • Zorg altijd dat je een pro­per en vol­doen­de groot werk­op­per­vlak hebt, en bloem het vol­doen­de in zodat je pastadeeg niet kleeft.
  • Gebruik dan de ravi­o­li-snij­der set om je ravi­o­li te maken.
  • Een set en snij­der is heel han­dig om dit te doen. Maar natuur­lijk kan je het ook zon­der en doe je het met je han­den en een mes.
  • Leg hier­voor 1 pasta­vel op een bebloem­de ondergrond. 
  • Leg hoop­jes vul­ling ver­spreid over je pasta­vel (zo’n 5 cm van elkaar).
  • Besproei even­tu­eel met wat water en bedek met een ander pastavel.
  • Druk aan en snijd in ravioli. 
  • Let wel op, zorg dat je de ver­de­ling goed maakt en dat de ravi­o­li goed geslo­ten is. 
  • Nu is de ravi­o­li klaar om gekookt te worden.

Bereiding ravioli spinazie ricotta

  • Zet een koe­ken­pan op een zacht vuur en voeg de boter toe.
  • Zet ter­wijl een kook­pot met vol­doen­de water op om de ravi­o­li te koken. Voeg zout toe aan het water net voor je ravi­o­li kookt.
  • Als de boter aan het smel­ten is in de koe­ken­pan voeg je de blaad­jes salie er aan toe.
  • Kook de ravi­o­li in het gezou­ten water. Nor­maal zal deze na een minuut of 2 al genoeg heb­ben. Je merkt dit als de ravi­o­li boven komt drij­ven. Proef desnoods! 
  • Voeg de ravi­o­li toe aan je pan met boter en salie.
  • Schud alles even door en rasp er wat Parm­e­gi­a­no over.
  • Kruid opnieuw met wat peper en zout naar smaak.
  • Laat alles nog even door­ga­ren in de pan
  • Je ravi­o­li met spi­na­zie en ricot­ta is klaar om te serveren!
  • Schep in een bord, en bestrooi rij­ke­lijk met Parmegiano!!
  • Ser­veer met brood. Smakelijk!

Video

Notities

Ravioli spinazie ricotta

Ravi­o­li met spi­na­zie, ricot­ta en salie-boter. Een klas­sie­ke vul­ling voor gevul­de pas­ta. De salie boter gebrui­ken we als saus voor de ravi­o­li. Dit is puur, klas­siek en over­heer­lijk!! Maak dit gerecht met veel geduld en lief­de en je zal nooit nog op een ande­re manier ravi­o­li wil­len eten!


Meer weten over Ravioli?
ITALY
INFO EN TIPS
  • In de video laat Ales­san­dro van ‘not just a toma­to” je per­fect zien hoe je dit lek­ke­re gerecht op tafel zet.
KokenKoken
Onze recep­ten­bun­del werd moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
Bootstrap Ventures
Boot­s­trap Ventures
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hier­on­der en beoor­deel het met wat sterren.
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen. 
Voeg het dan hier toe!
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op Facebook, Pin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Ravi­o­li met spi­na­zie, ricot­ta en salie-boter! Pro­beer het van­daag nog!

Voedingswaarde :

Nutri­ti­on Facts
ravi­o­li spi­na­zie ricotta
Ser­ving Size
 
1 por­tie
Amount per Serving
Calo­ries
774
% Dai­ly Value*
Fat
 
36
g
55
%
Satu­ra­ted Fat
 
22
g
138
%
Trans Fat
 
1
g
Polyun­sa­tu­ra­ted Fat
 
2
g
Monoun­sa­tu­ra­ted Fat
 
10
g
Cho­les­te­rol
 
149
mg
50
%
Sodi­um
 
708
mg
31
%
Pot­as­si­um
 
895
mg
26
%
Car­bo­hy­dra­tes
 
83
g
28
%
Fiber
 
5
g
21
%
Sugar
 
1
g
1
%
Pro­tein
 
30
g
60
%
Vita­min A
 
12834
IU
257
%
Vita­min C
 
35
mg
42
%
Cal­ci­um
 
553
mg
55
%
Iron
 
9
mg
50
%
* Per­cent Dai­ly Valu­es are based on a 2000 calo­rie diet.
Key­word ravi­o­li, ravi­o­li met spi­na­zie, ravi­o­li ricot­ta, ravi­o­li spi­na­zie ricotta
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!