
ravioli spinazie ricotta
Ravioli met spinazie, ricotta en salie-boter. Een klassieke vulling voor gevulde pasta. De salie boter gebruiken we als saus voor de ravioli. Dit is puur, klassiek en overheerlijk!! Maak dit gerecht met veel geduld en liefde en je zal nooit nog op een andere manier ravioli willen eten!
Materiaal — Benodigdheden

pasta machine De Mercato Atlas 150 is volgens mij een aanrader! (indien je dit niet hebt kan je het ook met de hand en een deegrol, het vergt enkel wat meer werk).
Ingrediënten
Voor het pastadeeg
- 4 stuks eieren
- 1 eidooier
- 400 gr typo “00“bloem Probeer Molino Grassi of Caputo. Je hebt wat extra bloem nodig om je werkblad en de pasta te bestuiven met bloem.
- een paar druppels water of olijfolie
De spinazie — ricotta vulling
- 500 gr verse spinazie geblancheerd, fijn gesneden en uitgelekt
- 1 teentje knoflook
- 200 gr ricotta
- 100 gr Parmegiano
- wat vers geraspte nootmuskaat (Als het kan gebruik dan hele muskaatnoten die je zelf raspt. De smaak is veel intenser dan voorgemalen nootmuskaat.)
- wat vers gemalen zwarte peper
- wat fijn zeezout ‘Moldon’ of ‘Fleur de sel’ werkt hier prima voor!
Voor de Salie boter
- 30 verse salie blaadjes
- 100 gr roomboter (gezouten of ongezouten, het is wat je verkiest.)
Instructies
Maak het pastadeeg.
- Doe de bloem op je ingebloemd werkblad.
- Maak een kuiltje in het midden en schep de eieren en eidooier erin.
- Klop de eieren los met een vork en voeg geleidelijk de bloem toe.
- Maak het met de hand tot een ruw deeg.
- Als er stukjes bloem achterblijven (wees geduldig, het is een droog deeg), voeg dan een paar druppels water of olijfolie toe om de textuur te bevochtigen.
- Dek het deeg af en laat het 10 minuten rusten (Deze stap wordt in de meeste pastadeeg — recepten niet genoemd, maar is essentieel).
- Het deeg zal gemakkelijker met de hand te kneden zijn.
- Kneed het deeg 5–7 minuten.
- Doe dit door het deeg met de hiel van uw hand naar voren te duwen.
- De textuur zal in het begin erg stijf zijn — het is geen brooddeeg!
- Maar wees gerust, na 2 minuten zal het zachter worden.
- Het doel is een zacht, kneedbaar deeg.
- Als u erin duwt, moet het deeg terugveren.
- Vorm het deeg tot een bal, verpak het goed met huishoudfolie en laat het 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
- Zie beneden bij TIPS EN INFO voor meer uitleg en video!
Maak de spinazie — Ricotta vulling
- Begin met je verse spinazie te wassen, haal er harde stelen vanaf, zorg dat je enkel het blad hebt.
- Blancheer de spinazie en laat hem goed uitlekken.
- Doe hem dan in een neteldoek, en wring de spinazie goed uit. Probeer zoveel mogelijk vocht uit de spinazie te drukken.
- Indien je vulling te vochtig is kan dit zorgen dat je deeg te nat gaat worden waardoor de ravioli bij het koken gaat barsten en stuk gaan.
- Laat dan je spinazie afkoelen!!!!!
- Zet een koekenpan op een zacht vuur en voeg een lepel olijfolie en het teentje knoflook toe.
- Snijd de spinazie fijner met een vlijmscherp mes en voeg hem toe aan je pan.
- Kruid met wat peper en zout.
- Laat kort bakken zodat de spinazie de smaak van de knoflook mee opneemt.
- Let op, laat niet verbranden!
- Doe de spinazie in een mengkom en laat opnieuw afkoelen.
- Brokkel er de ricotta er bij.
- Meng alvast alles eens goed door elkaar.
- Voeg de Parmegiano toe.
- Kruid het geheel opnieuw met nootmuskaat, peper en zout.
- Proef!!! Je vulling mag best goed afsmaken!
Maak je ravioli
- Gebruik je pastamachine om pastavellen mee te maken.
- Zorg dat je pastavellen dun genoeg zijn.
- Indien je geen pastamachine hebt, kan je dit ook doen met een deegroller.
- Zorg altijd dat je een proper en voldoende groot werkoppervlak hebt, en bloem het voldoende in zodat je pastadeeg niet kleeft.
- Gebruik dan de ravioli-snijder set om je ravioli te maken.
- Een set en snijder is heel handig om dit te doen. Maar natuurlijk kan je het ook zonder en doe je het met je handen en een mes.
- Leg hiervoor 1 pastavel op een bebloemde ondergrond.
- Leg hoopjes vulling verspreid over je pastavel (zo’n 5 cm van elkaar).
- Besproei eventueel met wat water en bedek met een ander pastavel.
- Druk aan en snijd in ravioli.
- Let wel op, zorg dat je de verdeling goed maakt en dat de ravioli goed gesloten is.
- Nu is de ravioli klaar om gekookt te worden.
Bereiding ravioli spinazie ricotta
- Zet een koekenpan op een zacht vuur en voeg de boter toe.
- Zet terwijl een kookpot met voldoende water op om de ravioli te koken. Voeg zout toe aan het water net voor je ravioli kookt.
- Als de boter aan het smelten is in de koekenpan voeg je de blaadjes salie er aan toe.
- Kook de ravioli in het gezouten water. Normaal zal deze na een minuut of 2 al genoeg hebben. Je merkt dit als de ravioli boven komt drijven. Proef desnoods!
- Voeg de ravioli toe aan je pan met boter en salie.
- Schud alles even door en rasp er wat Parmegiano over.
- Kruid opnieuw met wat peper en zout naar smaak.
- Laat alles nog even doorgaren in de pan
- Je ravioli met spinazie en ricotta is klaar om te serveren!
- Schep in een bord, en bestrooi rijkelijk met Parmegiano!!
- Serveer met brood. Smakelijk!
Video
Notities
Ravioli spinazie ricotta
Ravioli met spinazie, ricotta en salie-boter. Een klassieke vulling voor gevulde pasta. De salie boter gebruiken we als saus voor de ravioli. Dit is puur, klassiek en overheerlijk!! Maak dit gerecht met veel geduld en liefde en je zal nooit nog op een andere manier ravioli willen eten!Meer weten over Ravioli?

Ravioli, een essentieel onderdeel van de Italiaanse culinaire traditie.
Ravioli verwijst naar pasta, en wordt gemaakt door een vulling tussen twee dunne lagen deeg te plaatsen. De gebruikte pasta is meestal op basis van tarwemeel en ei, en fungeert als omhulsel. De vulling kan bestaan uit verschillende ingrediënten zoals vlees, vis, kaas en groenten. Zelfs een combinatie is mogelijk. Ravioli kan zelfgemaakt of industrieel […]
ITALY

INFO EN TIPS
- In de video laat Alessandro van ‘not just a tomato” je perfect zien hoe je dit lekkere gerecht op tafel zet.
- Pasta-lover? Een gids om zelf pastadeeg te maken.Nieuwsgierig naar zelfgemaakt pastadeeg? In deze gids leert u hoe u vers en zelfgemaakt pastadeeg maakt met slechts twee ingrediënten: bloem en eieren. Het is een deeg voor alle doeleinden! Gebruik het om verse pappardelle, tagliatelle, spaghetti of ravioli te maken! Het goede nieuws is dat pastadeeg niet zo moeilijk is om te maken. Het […]


Voedingswaarde :
Nutrition Facts
ravioli spinazie ricotta
Serving Size
1 portie
Amount per Serving
Calories
774
% Daily Value*
Fat
36
g
55
%
Saturated Fat
22
g
138
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
2
g
Monounsaturated Fat
10
g
Cholesterol
149
mg
50
%
Sodium
708
mg
31
%
Potassium
895
mg
26
%
Carbohydrates
83
g
28
%
Fiber
5
g
21
%
Sugar
1
g
1
%
Protein
30
g
60
%
Vitamin A
12834
IU
257
%
Vitamin C
35
mg
42
%
Calcium
553
mg
55
%
Iron
9
mg
50
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!