Pasta met tomaat en basilicum.

Ons heerlijke recept voor Pasta met Tomaat en Basilicum.

Pasta met tomaat en basilicum.

Ons heerlijke recept voor Pasta met Tomaat en Basilicum. Dit gerecht is een klassieker in de Italiaanse keuken, maar wij maken het op onze eigen manier - met veel liefde! Het is super makkelijk en snel te maken!
5 from 1 vote
Voorbereiding 5 minutes
Kooktijd 15 minutes
Totale tijd 20 minutes
Course Hoofdgerechten
Cuisine Italiaans, Pasta
Servings 1 persoon
Calories 1129 kcal

Ingrediënten
 
 

Als afwerking.

Instructies
 

  • We maken pasta met tomaat en basilicum.
  • Zet alvast een pan met water op je vuur om je pasta te koken.
  • Maak een ui proper en snipper hem in kleine blokjes.
    1 ui
  • Pel 2 knoflookteentjes.
    2 teentjes knoflook
  • Zet een sauspan op een matig vuur en voeg 3el olijfolie toe.
    3 el olijfolie
  • Stoof de gesnipperde ui hierin aan, roerend met een spatel.
  • Pers je knoflookteentjes door een lookpers en voeg toe aan de ui.
  • Laat zachtjes meestoven.
  • Voeg 1el bruschetta kruiden toe en meng.
    1 el bruschetta kruiden
  • Zet je vuur even zachter en laat even verder stoven.
  • Halveer je trostomaatjes en voeg ze toe aan je sauspan.
    15 trostomaatjes
  • Kruid af met wat zout en meng het geheel. De trostomaatjes zullen vocht loslaten. Stoof verder aan.
    wat zout
  • Pluk wat van je verse basilicum samen met een klein takje oregano en voeg dit eveneens toe aan je sauspan.
    1 takje oregano, 2 takjes basilicum
  • Kook dan je pasta "al dente", voeg net voor het koken een ruime hoeveelheid zout toe aan je kookwater.
    120 gr pasta
  • Laat je tomatensaus verder zachtjes sudderen en bevochtig de saus met een soeplepeltje van het kookwater. Dit geeft smaak, bevochtigd, en door het zetmeel in het kookwater zal dit je saus ook wat doen binden.
  • Kruid je saus met wat peper uit de molen. Laat nog heel even stoven.
    wat peper
  • Neem dan een pureestamper en prak je saus. De bedoeling is om niet alles heel fijn te maken, maar de smaken goed te vermengen en nog wat groffe stukjes over te houden.
  • Neem dan een vork, en verwijder de steeltjes van de basilicum en het takje oregano.
  • Kruid af met wat zout en peper.
  • Als de pasta "al dente" is hevel je hem over van je kookpot naar de sauspan met een pasta-tang.
  • Meng de pasta onder de saus, voeg nog een kleine lepel kookwater toe, meng opnieuw.
  • Dresseer dit nu op een voorverwarmd pastabord en werk af met wat verse basilicum en wat geraspte parmezaanse kaas.
    1 takje basilicum, wat Parmezaanse Kaas
  • Druppel wat olijfolie over de pasta, versnijd 2 trostomaatjes in blokjes en strooi deze er ook over.
    1 el olijfolie, 2 trostomaatjes
  • Je pasta met tomaat en basilicum is klaar! Smakelijk!

Video

YouTube video

Notities

Pasta met Tomaat en Basilicum! Ons recept, makkelijk en snel!

Dit gerecht draait om eenvoud en de pure smaak van de weinige ingrediënten, daarom is het belangrijk om met verse ingrediënten te werken. Gebruik bijvoorbeeld rijpe tomaten en verse basilicum voor de beste smaak. Als je de saus wat pittiger wilt, kun je een snufje chilivlokken toevoegen. Wil je een romigere saus? Voeg dan een scheutje room toe nadat de tomaten zijn ingekookt. Vergeet niet om de pasta al dente te koken voor de perfecte textuur.

INFO EN TIPS : 

  • De pasta die je gebruikt hangt af van je persoonlijke voorkeur. In het recept gebruiken we spaghetti, maar linguine, tagliatelle, penne...alles kan.
  • Ook je zelfgemaakte pasta kan hier absoluut voor dienen, en is per definitie nog beter. Zelfgemaakte pasta zal de saus nog beter absorberen. Wil je aan de slag om zelf pasta te maken? Bekijk dan zeker eens ons blog!
     
  • Weinig ingrediënten maar een bom aan smaak! Zorg er dus voor dat de ingrediënten die je gebruikt van topkwaliteit zijn! Zoek rijpe, zoete trostomaatjes voor het beste resultaat en gebruik verse kruiden. Meer weten over tomaten?
     
  • Op het einde druppelen we wat olijfolie over de pasta voor extra smaak en smeuïgheid. Ikzelf hou er ook wel van om niet over de pasta olijfolie te druppelen maar durf een klontje roomboter toevoegen aan de saus en pasta wanneer je de pasta mengt met de saus. Menig Italiaan gaat me hiervoor afstraffen, maar probeer het eens...dat klontje boter geeft zo'n extra smeuïgheid....boter is een topproduct! 😉
  • In het recept gebruiken we een sauspan. Maar dit recept en video laten je zien wat je nodig hebt en hoe je het gerecht maakt voor 1 persoon. Wil je dit doen voor meerdere personen, vermenigvuldig dan de ingrediënten en gebruik een braadpan om je saus te maken. Of zelfs nog handiger....een wok! De wokpan zal makkelijk zijn om alles te mengen..Het is maar een suggestie!

Keukentools en Ingrediënten :

  1. Een conische sauspan gebruiken we in het recept om de saus te maken en ook om de pasta makkelijk te mengen. We hebben hier op onze website al enkele malen laten weten waarom je een conische pan gebruikt. Gebogen randen! Dit zorgt ervoor dat je saus, gerecht, .. bijna niet of nauwelijks zal aanzetten. Wanneer je een pan hebt met rechte randen zal je met roeren nooit de randen van je pan raken waardoor het heel makkelijk is dat je saus zal aanbranden. Ben je nog op zoek naar een goede conische pan? We kunnen je deze zeker aanraden!
    conische sauspan
    conische sauspan
     
  2. Een knoflookpers! Handig in gebruik wanneer je een degelijk exemplaar hebt! Al geruime tijd gebruiken wij de oxo knoflookpers, en dit bijna dagelijks! Indien je nog op zoek zou zijn dan kunnen we je de pers enkel maar aanraden! Topmateriaal! Wel willen we 1 kanttekening maken! Zet de pers nooit, maar ook nooit in je vaatwasmachine! Dit tast het materiaal aan! Ondanks dat de fabrikanten beweren dat het wel kan, doe het niet! Respecteer dit en je hebt een knoflookpers die jaren meegaat! Beloofd!
    OXO knoflookpers
    OXO knoflookpers
     
Onze receptenbundel werd mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Bootstrapped Ventures
 
Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking? Laat dan een reactie achter hieronder of contacteer ons! Indien we kunnen helpen doen we dit graag!
Deel het gerust op je social media en tag ons!
Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
Bol AlgemeenBol Algemeen
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op youtube, TikTok, Facebook, Pinterest en Instagram voor alle laatste updates. Zo bereiken we meer mensen, help je ons groeien en daar zijn we je uiterst dankbaar voor!
Pasta met tomaat en basilicum! Simpel, lekker en zo klaar! Probeer ons recept eens!

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
Pasta met tomaat en basilicum.
Serving Size
 
1 portie
Amount per Serving
Calories
1129
% Daily Value*
Fat
 
60
g
92
%
Saturated Fat
 
8
g
50
%
Polyunsaturated Fat
 
7
g
Monounsaturated Fat
 
42
g
Sodium
 
70
mg
3
%
Potassium
 
1371
mg
39
%
Carbohydrates
 
132
g
44
%
Fiber
 
11
g
46
%
Sugar
 
27
g
30
%
Protein
 
22
g
44
%
Vitamin A
 
1747
IU
35
%
Vitamin C
 
86
mg
104
%
Calcium
 
233
mg
23
%
Iron
 
10
mg
56
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword pasta tomaat basilicum
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.

1 reactie op “Pasta met tomaat en basilicum.”

5 from 1 vote

Geef een reactie

Beoordeel dit recept!




error: Deze inhoud is beschermd!
Share to...