Pasta met tomaat en basilicum.
Ons heerlijke recept voor Pasta met Tomaat en Basilicum. Dit gerecht is een klassieker in de Italiaanse keuken, maar wij maken het op onze eigen manier - met veel liefde! Het is super makkelijk en snel te maken!
Materiaal en benodigdheden
Ingrediënten
Instructies
- We maken pasta met tomaat en basilicum.
- Zet alvast een pan met water op je vuur om je pasta te koken.
- Maak een ui proper en snipper hem in kleine blokjes.1 ui
- Pel 2 knoflookteentjes.2 teentjes knoflook
- Zet een sauspan op een matig vuur en voeg 3el olijfolie toe.3 el olijfolie
- Stoof de gesnipperde ui hierin aan, roerend met een spatel.
- Pers je knoflookteentjes door een lookpers en voeg toe aan de ui.
- Laat zachtjes meestoven.
- Voeg 1el bruschetta kruiden toe en meng.1 el bruschetta kruiden
- Zet je vuur even zachter en laat even verder stoven.
- Halveer je trostomaatjes en voeg ze toe aan je sauspan.15 trostomaatjes
- Kruid af met wat zout en meng het geheel. De trostomaatjes zullen vocht loslaten. Stoof verder aan.wat zout
- Pluk wat van je verse basilicum samen met een klein takje oregano en voeg dit eveneens toe aan je sauspan.1 takje oregano, 2 takjes basilicum
- Kook dan je pasta "al dente", voeg net voor het koken een ruime hoeveelheid zout toe aan je kookwater.120 gr pasta
- Laat je tomatensaus verder zachtjes sudderen en bevochtig de saus met een soeplepeltje van het kookwater. Dit geeft smaak, bevochtigd, en door het zetmeel in het kookwater zal dit je saus ook wat doen binden.
- Kruid je saus met wat peper uit de molen. Laat nog heel even stoven.wat peper
- Neem dan een pureestamper en prak je saus. De bedoeling is om niet alles heel fijn te maken, maar de smaken goed te vermengen en nog wat groffe stukjes over te houden.
- Neem dan een vork, en verwijder de steeltjes van de basilicum en het takje oregano.
- Kruid af met wat zout en peper.
- Als de pasta "al dente" is hevel je hem over van je kookpot naar de sauspan met een pasta-tang.
- Meng de pasta onder de saus, voeg nog een kleine lepel kookwater toe, meng opnieuw.
- Dresseer dit nu op een voorverwarmd pastabord en werk af met wat verse basilicum en wat geraspte parmezaanse kaas.1 takje basilicum, wat Parmezaanse Kaas
- Druppel wat olijfolie over de pasta, versnijd 2 trostomaatjes in blokjes en strooi deze er ook over.1 el olijfolie, 2 trostomaatjes
- Je pasta met tomaat en basilicum is klaar! Smakelijk!
RECEPT VIDEO
Notities
Pasta met Tomaat en Basilicum! Ons recept, makkelijk en snel!
Dit gerecht draait om eenvoud en de pure smaak van de weinige ingrediënten, daarom is het belangrijk om met verse ingrediënten te werken. Gebruik bijvoorbeeld rijpe tomaten en verse basilicum voor de beste smaak. Als je de saus wat pittiger wilt, kun je een snufje chilivlokken toevoegen. Wil je een romigere saus? Voeg dan een scheutje room toe nadat de tomaten zijn ingekookt. Vergeet niet om de pasta al dente te koken voor de perfecte textuur.INFO EN TIPS :
- De pasta die je gebruikt hangt af van je persoonlijke voorkeur. In het recept gebruiken we spaghetti, maar linguine, tagliatelle, penne...alles kan.
- Ook je zelfgemaakte pasta kan hier absoluut voor dienen, en is per definitie nog beter. Zelfgemaakte pasta zal de saus nog beter absorberen. Wil je aan de slag om zelf pasta te maken? Bekijk dan zeker eens ons blog!
Pasta Maken: Een Complete Gids voor Zelfgemaakt Pastadeeg.Ooit wel eens gedacht om zelf pasta te maken? Weet je niet waar te beginnen? In deze gids laten we je zien hoe je vers en zelfgemaakt pastadeeg kan maken met slechts twee ingrediënten: bloem en eieren. Het is een basisdeeg voor alle pastasoorten!
- Weinig ingrediënten maar een bom aan smaak! Zorg er dus voor dat de ingrediënten die je gebruikt van topkwaliteit zijn! Zoek rijpe, zoete trostomaatjes voor het beste resultaat en gebruik verse kruiden. Meer weten over tomaten?
- Op het einde druppelen we wat olijfolie over de pasta voor extra smaak en smeuïgheid. Ikzelf hou er ook wel van om niet over de pasta olijfolie te druppelen maar durf een klontje roomboter toevoegen aan de saus en pasta wanneer je de pasta mengt met de saus. Menig Italiaan gaat me hiervoor afstraffen, maar probeer het eens...dat klontje boter geeft zo'n extra smeuïgheid....boter is een topproduct! 😉
- In het recept gebruiken we een sauspan. Maar dit recept en video laten je zien wat je nodig hebt en hoe je het gerecht maakt voor 1 persoon. Wil je dit doen voor meerdere personen, vermenigvuldig dan de ingrediënten en gebruik een braadpan om je saus te maken. Of zelfs nog handiger....een wok! De wokpan zal makkelijk zijn om alles te mengen..Het is maar een suggestie!
Keukentools en Ingrediënten :
- Een conische sauspan gebruiken we in het recept om de saus te maken en ook om de pasta makkelijk te mengen. We hebben hier op onze website al enkele malen laten weten waarom je een conische pan gebruikt. Gebogen randen! Dit zorgt ervoor dat je saus, gerecht, .. bijna niet of nauwelijks zal aanzetten. Wanneer je een pan hebt met rechte randen zal je met roeren nooit de randen van je pan raken waardoor het heel makkelijk is dat je saus zal aanbranden. Ben je nog op zoek naar een goede conische pan? We kunnen je deze zeker aanraden!
- Een knoflookpers! Handig in gebruik wanneer je een degelijk exemplaar hebt! Al geruime tijd gebruiken wij de oxo knoflookpers, en dit bijna dagelijks! Indien je nog op zoek zou zijn dan kunnen we je de pers enkel maar aanraden! Topmateriaal! Wel willen we 1 kanttekening maken! Zet de pers nooit, maar ook nooit in je vaatwasmachine! Dit tast het materiaal aan! Ondanks dat de fabrikanten beweren dat het wel kan, doe het niet! Respecteer dit en je hebt een knoflookpers die jaren meegaat! Beloofd!
Voedingswaarde :
Nutrition Facts
Pasta met tomaat en basilicum.
Serving Size
1 portie
Amount per Serving
Calories
1129
% Daily Value*
Fat
60
g
92
%
Saturated Fat
8
g
50
%
Polyunsaturated Fat
7
g
Monounsaturated Fat
42
g
Sodium
70
mg
3
%
Potassium
1371
mg
39
%
Carbohydrates
132
g
44
%
Fiber
11
g
46
%
Sugar
27
g
30
%
Protein
22
g
44
%
Vitamin A
1747
IU
35
%
Vitamin C
86
mg
104
%
Calcium
233
mg
23
%
Iron
10
mg
56
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood
DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.
Lekker!