NUOC CHAM – Vietnamese dipsaus

nuoc cham

NUOC CHAM - Vietnamese dipsaus

Nuoc Cham! Deze Vietnamese dipsaus is licht, spicy en lekker bij veel gerechten. Ook het maken van deze saus is een fluitje van een cent en gebruik je vooral bij loempia's, pokébowls, summer rolls en tempura gerechten.
5 from 1 vote
Voorbereiding 5 minutes
Totale tijd 5 minutes
Course Aziatisch, dressings, sausen, toppings
Cuisine Oosters
Servings 4 personen
Calories 11 kcal

Materiaal en benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 2 el Vissaus
  • 6 el Water
  • 2 el Suiker
  • 1,5 el Limoensap
  • 1 teentje fijngehakte Knoflook
  • 1 chilipeper fijn gesneden
  • 1 klein stukje gember fijn gesneden (optioneel)
  • 1 lente-ui fijn gesneden (optioneel)
  • ¼ sjalot fijn gesnipperd (optioneel)
  • wat verse koriander fijn gesneden (optioneel)

Instructies
 

  • Meng water en suiker in een kom.
  • Optioneel: Verwarm 1/3 van het water, meng dan om de suiker gemakkelijker op te lossen en voeg dan de rest van het water toe.
  • Voeg geleidelijk limoensap toe tot je de smaak lekker vindt.
  • Een goede richtlijn is dat het naar limonade moet smaken.
  • Voeg kleine hoeveelheden vissaus toe tot je de smaak lekker vindt.
  • Het moet een beetje sterk van smaak zijn.
  • Voeg dan knoflook en gesneden chili toe.
  • Optioneel kan je ook gember, lente-ui en koriander toevoegen (dit is persoonlijk mijn favoriet, maar het hoeft niet)
  • Je Nuoc Cham is klaar voor gebruik! Dippen maar!

Notities

Nuoc Cham - Vietnamese dipsaus

In zijn basisvorm wordt deze Vietnamese saus bereid op een zure basis van limoensap (of  azijn), suiker, water en vissaus. Er worden fijngesneden chilipepers, knoflook, sjalotten, lente-uitjes, gember of verse kruiden toegevoegd.
De saus bestaat in vele regionale variëteiten, en de uiteindelijke samenstelling kan ook afhangen van het soort maaltijd waarmee hij wordt gecombineerd. Nước chấm wordt gewoonlijk geserveerd als dipsaus bij chả giò (loempia's), bánh xèo (krokante pannenkoeken), en diverse vlees- of visgerechten, evenals noedels, soepen en poke bowl's.
Meer weten over loempia? Klik hier!
Of zelf loempia maken? Klik hier!
VIETNAM

De online toko

De ingediënten die je nodig hebt voor dit recept kan je niet zomaar vinden in je lokale supermarkt. Wel kan je ze vinden in een toko (Aziatische supermarkt). Helaas hebben velen van ons dit ook niet in hun buurt, maar niet getreurd...er is  "de online toko". Je kan hier makkelijk alle nodige ingrediënten terugvinden. Bestel vandaag, morgen in huis!
Asian food lovers - De online toko
Asian food lovers - De online toko
 
Onze receptenbundel werd mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
Bootstrap Ventures
Bootstrap Ventures
Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking over het recept? Laat dan een reactie achter hieronder en beoordeel het met wat sterren.
Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Pinterest en Instagram voor alle laatste updates.
Nuoc Cham...simpel om maken, dus de volgende keer dat je loempia's, poke bowl of summer rolls wil maken, maak je ook je eigen dip!

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
NUOC CHAM - Vietnamese dipsaus
Serving Size
 
1 el
Amount per Serving
Calories
11
% Daily Value*
Fat
 
1
g
2
%
Saturated Fat
 
1
g
6
%
Polyunsaturated Fat
 
1
g
Monounsaturated Fat
 
1
g
Sodium
 
41
mg
2
%
Potassium
 
62
mg
2
%
Carbohydrates
 
3
g
1
%
Fiber
 
1
g
4
%
Sugar
 
1
g
1
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
137
IU
3
%
Vitamin C
 
17
mg
21
%
Calcium
 
6
mg
1
%
Iron
 
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword loempiasaus, Nuoc Cham, poke bowl saus
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen mij bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen.

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!
2
Share to...