NUOC CHAM — Vietnamese dipsaus

nuoc cham

NUOC CHAM — Vietnamese dipsaus

Nuoc Cham! Deze Viet­na­me­se dip­saus is licht, spi­cy en lek­ker bij veel gerech­ten. Ook het maken van deze saus is een fluit­je van een cent en gebruik je voor­al bij loem­pi­a’s, poké­bowls, sum­mer rolls en tem­pu­ra gerechten.
5 from 1 vote
Prep Time 5 mins
Total Time 5 mins
Cour­se Azi­a­tisch, dres­sings, sau­sen, toppings
Cui­si­ne Oos­ters
Ser­vings 4 per­so­nen
Calo­ries 11 kcal

Materiaal — Benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 2 el Vis­saus
  • 6 el Water
  • 2 el Sui­ker
  • 1,5 el Limoen­sap
  • 1 teen­tje fijn­ge­hak­te Knoflook
  • 1 chi­li­pe­per fijn gesne­den
  • 1 klein stuk­je gem­ber fijn gesne­den (opti­o­neel)
  • 1 len­te-ui fijn gesne­den (opti­o­neel)
  • ¼ sja­lot fijn gesnip­perd (opti­o­neel)
  • wat ver­se kori­an­der fijn gesne­den (opti­o­neel)

Instructies
 

  • Meng water en sui­ker in een kom.
  • Opti­o­neel: Ver­warm 1/3 van het water, meng dan om de sui­ker gemak­ke­lij­ker op te los­sen en voeg dan de rest van het water toe.
  • Voeg gelei­de­lijk limoen­sap toe tot je de smaak lek­ker vindt.
  • Een goe­de richt­lijn is dat het naar limo­na­de moet smaken.
  • Voeg klei­ne hoe­veel­he­den vis­saus toe tot je de smaak lek­ker vindt.
  • Het moet een beet­je sterk van smaak zijn.
  • Voeg dan knof­look en gesne­den chi­li toe.
  • Opti­o­neel kan je ook gem­ber, len­te-ui en kori­an­der toe­voe­gen (dit is per­soon­lijk mijn favo­riet, maar het hoeft niet)
  • Je Nuoc Cham is klaar voor gebruik! Dip­pen maar!

Notities

Nuoc Cham — Vietnamese dipsaus

In zijn basis­vorm wordt deze Viet­na­me­se saus bereid op een zure basis van limoen­sap (of  azijn), sui­ker, water en vis­saus. Er wor­den fijn­ge­sne­den chi­li­pe­pers, knof­look, sja­lot­ten, len­te-uitjes, gem­ber of ver­se krui­den toegevoegd.
De saus bestaat in vele regi­o­na­le vari­ë­tei­ten, en de uit­ein­de­lij­ke samen­stel­ling kan ook afhan­gen van het soort maal­tijd waar­mee hij wordt gecom­bi­neerd. Nước chấm wordt gewoon­lijk geser­veerd als dip­saus bij chả giò (loem­pi­a’s), bánh xèo (kro­kan­te pan­nen­koe­ken), en diver­se vlees- of vis­ge­rech­ten, even­als noe­dels, soe­pen en poke bowl’s.
Meer weten over loem­pia? Klik hier!
Of zelf loem­pia maken? Klik hier!
VIETNAM

De online toko

De inge­di­ën­ten die je nodig hebt voor dit recept kan je niet zomaar vin­den in je loka­le super­markt. Wel kan je ze vin­den in een toko (Azi­a­ti­sche super­markt). Helaas heb­ben velen van ons dit ook niet in hun buurt, maar niet getreurd…er is  “de onli­ne toko”. Je kan hier mak­ke­lijk alle nodi­ge ingre­di­ën­ten terug­vin­den. Bestel van­daag, mor­gen in huis!
Asian food lovers - De online toko
Asi­an food lovers — De onli­ne toko
 
Onze recep­ten­bun­del werd moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
Bootstrap Ventures
Boot­s­trap Ventures
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hier­on­der en beoor­deel het met wat sterren.
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen. 
Voeg het dan hier toe!
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op Facebook, Pin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Nuoc Cham…simpel om maken, dus de vol­gen­de keer dat je loem­pi­a’s, poke bowl of sum­mer rolls wil maken, maak je ook je eigen dip!
Key­word loem­pia­saus, Nuoc Cham, poke bowl saus
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!