Klassieke chinese loempia’s

Loempia's maken

Klassieke chinese loempia's

Leer klassieke Chinese loempia's maken met ons makkelijke recept. Een mengsel van varkensvlees en groenten in gefrituurde loempiawraps. Lekker!
5 from 1 vote
Voorbereiding 15 minutes
Kooktijd 45 minutes
Totale tijd 1 hour
Course Hapjes, amuses en bites, Oosters, Voorgerechten
Cuisine Hapjes en snacks, Oosters
Servings 4 personen
Calories 201 kcal

Materiaal en benodigdheden

Ingrediënten
  

Voor de vulling

  • 200-250 g gehakt varkensvlees
  • ½ wortel
  • 2 blaadjes Chinees blad Chinese kool of paksoi
  • ½ rode peper
  • 1 lente-ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Een handvol soja-scheuten gewassen.

Voor de marinade

Voor de Saus

Instructies
 

Begin met het voorbereiden van alle groenten.

  • Doe een handvol gewassen soja-scheuten in een kom, en hak vervolgens de lente-ui in fijne staafjes en leg die er bovenop.
    Een handvol soja-scheuten, 1 lente-ui
  • Snijd vervolgens de wortel, het Chinese blad en de rode peper in fijne plakjes.
    ½ wortel, 2 blaadjes Chinees blad, ½ rode peper
  • Pel de knoflook en hak hem in grove stukken.
    2 teentjes knoflook
  • Tijd om uw wokklok te bouwen! (leg je ingrediënten kloksgewijs op een bord, beginnend met het ingrediënt dat het eerst en het langst de wok in moet.)
  • Leg op een groot bord de fijngehakte knoflook op 12 uur, en schik vervolgens de wortel, het Chinese blad, de rode peper en de kom met soja scheuten en lente-ui met de klok mee rond de rest van je bord.
  • Zet even opzij.
  • Doe het varkensgehakt in een grote kom, voeg alle ingrediënten van de marinade toe en masseer ze goed door het vlees.
    200-250 g gehakt varkensvlees, 1 eetlepel lichte soja, 1 theelepel sesamolie, ½ theelepel suiker
  • Meng in een aparte kom of schaal alle ingrediënten voor de saus en zorg ervoor dat u goed mengt, zodat alle palmsuiker oplost.
    2 eetlepels vissaus, 2 eetlepels oestersaus, 1 eetlepel palmsuiker
  • Maak je klaar om te wokken!

Het wokken!

  • Zet de wok op een hoog vuur en voeg een scheutje plantaardige olie toe, draai het in de wok totdat het rookpunt is bereikt.
  • Doe dan het varkensgehakt erbij, scheid het vlees met de zijkant van uw pollepel of lepel en laat het in ongeveer 3-5 minuten gaar worden. (Tip: verminder de warmte van de wok als het vlees begint aan te bakken).
  • Duw het vlees aan de kant en voeg de knoflook toe in het midden van de wok, snel gevolgd door de wortel.
  • Laat 1 minuut bakken alvorens de peper en het Chinese blad toe te voegen en de groenten door het gehakt te vouwen. Giet, terug op hoog vuur, de saus over de hele wok en roerbak nog 2 minuten.
  • Zet het vuur dan uit en schep de gewassen soja-scheuten en lente-ui door de rest van het varkensvlees en de groenten. Laat de restwarmte van de wok de soja-scheuten lichtjes verwelken, zonder dat ze hun knapperigheid verliezen.
  • Zet snel een zeef boven een grote kom.
  • Doe de inhoud van je wok in de zeef, en laat het mengsel uitlekken en volledig afkoelen!!!
  • Wacht minimaal 30 minuten voordat je je loempia's maakt.
  • (Hint: je kunt het mengsel zelfs in de koelkast zetten om dit proces te versnellen! Een dag laten afkoelen in de koelkast kan ook!)

Zodra het mengsel volledig is afgekoeld, begin je met het inpakproces.

  • Leg een vel loempiadeeg in een ruitvorm voor je neer, en schep 1-2 eetlepels vulling in het midden van de onderste helft van de ruit.
    1 pak loempiavellen
  • Vouw de onderste hoek van het loempiadeeg over de vulling en houd uw vingertoppen boven de bedekte vulling. Gebruik uw duimen om het deeg één of twee keer om te rollen en zo de vulling verder te omhullen en een strakke sigaarachtige rol te maken.
  • Vouw nu, ongeveer halverwege de ruit, beide kanten dicht om een enveloppe-achtige vorm te creëren.
  • Gebruik de halve banaan als een pritt-stick om de bovenkant van de envelopvorm te bedekken en rol het deeg verder op tot de rol compleet is.
    1 banaan
  • Herhaal dit tot alle vulling is gebruikt, of tot je het gewenste aantal loempia's hebt bereikt.
  • (Hint: u kunt eventueel een gemengd ei gebruiken in plaats van banaan).

Eindelijk, tijd om te frituren!

  • Bekleed eerst een grote kom met keukenpapier en laat dit bij de hand.
  • Vul vervolgens uw wok of frituurpan voor de helft met plantaardige olie, en verhit tot 170C.
  • Test de temperatuur van uw olie door de punt van een houten voorwerp, zoals een spies of eetstokje, in de olie te plaatsen: als het hout langzaam begint te bruisen, is de olie op de juiste temperatuur, een onmiddellijke bruis geeft aan dat de olie te heet is. (Een friteuse is natuurlijk makkelijker!)
  • Zodra de olie de juiste temperatuur heeft, breng je de eerste loempia's in de wok aan.
  • Zorg ervoor dat je wok niet te vol zit.
  • Laat de olie op een matig vuur borrelen en laat de loempia's frituren tot het deeg knapperig goudbruin is, ongeveer 3-4 minuten per lading.
  • Leg de gare loempia's in een beklede kom om te drogen en herhaal dit proces tot alle loempia's gefrituurd zijn.
  • Schik de gefrituurde loempia's op een bord en serveer ze met een kom zoete chilisaus, indien gewenst.
    Zoete chili dipsaus

Video

YouTube video

Notities

Klassieke chinese loempia's

Leer klassieke Chinese loempia's maken met ons makkelijke recept. Een mengsel van varkensvlees en groenten in gefrituurde loempiawraps. Lekker!

Tips

Meer weten over Loempia's??? We hebben er een heel verhaal over geschreven!
Het verhaal kan je hier terugvinden.
Meer weten over de wok? Klik hier!

De online toko

De ingrediënten die je nodig hebt voor dit recept kan je niet zomaar vinden in je lokale supermarkt. Wel kan je ze vinden in een toko (Aziatische supermarkt). Helaas hebben velen van ons dit ook niet in hun buurt, maar niet getreurd...er is  "de online toko". Je kan hier makkelijk alle nodige ingrediënten terugvinden. Bestel vandaag, morgen in huis!
Asian food lovers - De online toko
Asian food lovers - De online toko
Onze receptenbundel werden mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
Bootstrap Ventures
Bootstrap Ventures
Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking over het recept? Laat dan een reactie achter hieronder en beoordeel het met wat sterren.
Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe! 
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Pinterest en Instagram voor alle laatste updates.
Klassieke Chinese loempia's, serveer het met een dipsaus en smakelijk!

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
Klassieke chinese loempia's
Serving Size
 
1 portie
Amount per Serving
Calories
201
% Daily Value*
Fat
 
11
g
17
%
Saturated Fat
 
4
g
25
%
Polyunsaturated Fat
 
1
g
Monounsaturated Fat
 
5
g
Cholesterol
 
36
mg
12
%
Sodium
 
134
mg
6
%
Potassium
 
531
mg
15
%
Carbohydrates
 
15
g
5
%
Fiber
 
1
g
4
%
Sugar
 
4
g
4
%
Protein
 
12
g
24
%
Vitamin A
 
2066
IU
41
%
Vitamin C
 
14
mg
17
%
Calcium
 
96
mg
10
%
Iron
 
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword chinese loempia, Loempia's, Springrolls
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen mij bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen.

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!
33
Share to...