Tagliatelle van courgette en asperge.
Een fris aperitiefhapje. Tagliatelle van courgette en asperge, opgewerkt met een simpele dressing. Heerlijk bij een glaasje cava of champagne.
Materiaal en benodigdheden
Ingrediënten
- 6 stuks asperges vers, type AA
- ½ courgette
- 2 el olijfolie
- 1 tl vers limoensap
- 1 el witte sesamzaadjes geroosterd
- wat peper (naar smaak)
- wat zout (naar smaak)
- wat ijsblokjes
Instructies
- We maken een aspergehapje! Tagliatelle van courgette en asperge.
- Schil de asperges zorgvuldig met je dunschiller, en ontdoe ze van het onderste deel!
- Snijd ze opnieuw met je dunschiller van kop naar voet in lange slierten. Of gebruik een mandoline.
- Was de courgette.
- Snij deze ook met de dunschiller of mandoline in lange slierten.
- Stoom alle slierten samen 1 tot 2 minuten boven kokend water (of doe dit in een stoomoven als je die hebt). De slierten moeten beetgaar zijn! Er mag nog een 'bite' inzitten.
- Laat de tagliatelle van de groenten onmiddellijk schrikken in ijswater. (Doe ijsblokjes in een mengkom, en vul deze met koud water.)
- Laat de groenteslierten goed uitlekken in een vergiet wanneer ze afgekoeld zijn.
- Laat ze verder goed drogen op een neteldoek.
- Roer ondertussen de olijfolie, limoensap en de sesamzaadjes tot een glad sausje.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Roer nu de afgekoelde en uitgelekte groentetagliatelle er voorzichtig onder. De dressing moet rond al de groenten zitten.
- Je tagliatelle van courgette en asperge is klaar!
- Serveer in aparte kommetjes!
- Smakelijk!
Notities
Tagliatelle van courgette en asperge
Een fris aperitiefhapje. Tagliatelle van courgette en asperge, opgewerkt met een simpele dressing.TIPS EN INFO :
- Zorg dat je asperge en courgetteslierten ook niet te lang zijn. Ze moeten makkelijk te hanteren zijn om in je mond te steken.
- Om de slierten te stomen gebruik je een fijne zeef waarin je de slierten stoomt boven een kookpot met deksel. Tenzij je natuurlijk een stoomoven ter beschikking hebt, of gebruik zoals wij een wok met een stoommandje.
- De dressing die we gebruiken is een variant van de sesamdressing die we ook regelmatig gebruiken. Hou je net zoals ons van die Aziatische smaken? Voel je dan vrij om deze dressing ook eens te proberen.
- Mag er wat extra pit in je dressing? Gebruik dan wasabi sesamzaadjes i.p.v. gewone sesamzaadjes, of roer wat chili flakes door je dressing.
- Furikake kan ook een aangename "spice" toevoegen aan het hapje indien je graag wat extra pit toevoegt aan je hapje. Let wel op dat het niet de overhand neemt! De bedoeling is nog steeds dat de groenten de hoofdrol spelen!
- Experimenteer gerust met andere vormen! Heb je liever blokjes dan slierten? Alles kan, zorg er enkel voor dat je alles in dezelfde vorm versnijd zodat ze dezelfde garing hebben. Er mag nog wat 'bite' aan de groenten zitten.
- Gebruik een degelijke dunschiller! Dat scheelt hem een hoop werk! Wij gebruiken al jaar en dag de dunschillers van OXO. Een aanrader!
- Wil je een andere vorm? Dan is een mandoline natuurlijk een handig hulpmiddel!
- Meer weten over asperges?
- Op zoek naar meer aspergegerechten? In onze receptenbundel kan je er terugvinden.
Voedingswaarde :
Nutrition Facts
Tagliatelle van courgette en asperge.
Serving Size
1 portie
Amount per Serving
Calories
25
% Daily Value*
Fat
3
g
5
%
Saturated Fat
0.4
g
3
%
Polyunsaturated Fat
0.4
g
Monounsaturated Fat
2
g
Sodium
0.1
mg
0
%
Potassium
5
mg
0
%
Carbohydrates
0.2
g
0
%
Fiber
0.1
g
0
%
Sugar
0.02
g
0
%
Protein
0.1
g
0
%
Vitamin A
4
IU
0
%
Vitamin C
0.2
mg
0
%
Calcium
7
mg
1
%
Iron
0.1
mg
1
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood
DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.