Bressekip met Morieljes

gevulde bressekip met morieljes

Bressekip met Morieljes

De com­bi­na­tie van kip met cham­pig­nons in een modern jasje..Subtiel, maar oh zo lekker!
5 from 1 vote
Prep Time 20 mins
Cook Time 35 mins
Total Time 55 mins
Cour­se bres­se­kip, Hoofd­ge­rech­ten, Klassiekers
Cui­si­ne Frans, Modern
Ser­vings 4 per­so­nen
Calo­ries 507 kcal

Ingrediënten
  

Voor de gebakken morieljes:

  • 150 gr gedroog­de morieljes
  • 45 gr boter

Voor de aardappelmousseline:

  • 350 gr rat­te-aard­ap­pe­len
  • 160 gr onge­zou­ten boter
  • 100 gr vol­le melk

Voor de saus van morieljes:

  • paru­res van de geschoon­de morieljes
  • boter
  • 100 gr Parij­se champignons
  • 50 ml rode por­to
  • 35 ml cog­nac
  • 400 ml ster­ke brui­ne fond
  • truffeljus/morieljesjus opti­o­neel

Instructies
 

  • Haal voor de opge­vul­de kip de klei­ne ‘sous-filet’ van de filets af.
  • Mix de vier ‘sous-filets’ met een eiwit tot een mooie far­ce, kruid goed met peper en zout en roer er de room onder.
  • Blan­cheer de bla­den spi­na­zie, koel af en dep droog.
  • Leg de filets open met de vel­zij­de naar onder en snijd ze licht­jes in langs de zijkant.
  • Beleg met de spi­na­zie, ver­deel er de far­ce over, kruid met peper en zout en klap de filets dicht.
  • Bebo­ter een vel alu­mi­ni­um­fo­lie en rol er de filet in.
  • Leg de vier rol­len in een inge­bo­ter­de oven­schaal, giet er wat war­me kip­pen­bouil­lon bij en gaar ca. 25 min. in een voor­ver­warm­de oven op 150°.
  • Neem uit, laat afkoe­len, ver­wij­der de folie en bak de rol­len aan in brui­sen­de boter tot het vel kro­kant is.
  • Snijd vlak voor het ser­ve­ren in schijven.

Voor de gebakken morieljes

  • Rei­nig de moriel­jes zorgvuldig.
  • Bak ze aan in schui­men­de boter, kruid met peper en zout.

De aardappelmousseline

  • Kook voor de mous­se­li­ne de geschil­de aard­ap­pe­len in gezou­ten water tot heel zacht.
  • Giet af, droog op het for­nuis en pureer.
  • Werk op met de war­me melk en boter, kruid af met peper en zout.
  • Klop luch­tig op het vuur.

De saus

  • Laat voor de saus de gedroog­de moriel­jes weken in por­to en cognac.
  • Snijd de cham­pig­nons in fij­ne stuk­ken en stoof samen met een fijn­ge­sne­den sja­lot en de paru­res van de moriel­jes aan in brui­sen­de boter.
  • Voeg de geweek­te moriel­jes met hun week­vocht toe en laat inkoken.
  • Doe er de fond bij, kook even in en pas­seer de saus door een fij­ne zeef.
  • Werk af met wat truf­fel­jus en een klont­je boter.
  • Sma­ke­lijk!

Notities

Bressekip met Morieljes

De com­bi­na­tie van kip met cham­pig­nons in een modern jasje..
Sub­tiel, maar oh zo lekker!
TIPS EN INFO
Leg een dik­ke punt van de aard­ap­pel­mous­se­li­ne op het bord, strijk open met een klei­ne spa­tel en leg er enke­le plak­ken kip op. Werk af met gebak­ken moriel­jes, enke­le tak­jes mos­terd­sla (opti­o­neel), een gegaar­de en gegla­ceer­de jon­ge ui en wat saus.
Onze recep­ten­bun­del wer­den moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
Bootstrap Ventures
Boot­s­trap Ventures
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hier­on­der en beoor­deel het met wat sterren.
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen. 
Voeg het dan hier toe!
Key­word Bocu­se, Bres­se­kip, klas­sie­ke Fran­se keu­ken, moriel­jes, Paul Bocuse
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!