Bressekip met Morieljes

gevulde bressekip met morieljes

Bressekip met Morieljes

De combinatie van kip met champignons in een modern jasje..Subtiel, maar oh zo lekker!
5 from 1 vote
Voorbereiding 20 minutes
Kooktijd 35 minutes
Totale tijd 55 minutes
Course bressekip, Hoofdgerechten, Klassiekers
Cuisine Frans, Modern
Servings 4 personen
Calories 507 kcal

Ingrediënten
  

Voor de gebakken morieljes:

  • 150 gr gedroogde morieljes
  • 45 gr boter

Voor de aardappelmousseline:

  • 350 gr ratte-aardappelen
  • 160 gr ongezouten boter
  • 100 gr volle melk

Voor de saus van morieljes:

  • parures van de geschoonde morieljes
  • boter
  • 100 gr Parijse champignons
  • 50 ml rode porto
  • 35 ml cognac
  • 400 ml sterke bruine fond
  • truffeljus/morieljesjus optioneel

Instructies
 

  • Haal voor de opgevulde kip de kleine ‘sous-filet’ van de filets af.
  • Mix de vier ‘sous-filets’ met een eiwit tot een mooie farce, kruid goed met peper en zout en roer er de room onder.
  • Blancheer de bladen spinazie, koel af en dep droog.
  • Leg de filets open met de velzijde naar onder en snijd ze lichtjes in langs de zijkant.
  • Beleg met de spinazie, verdeel er de farce over, kruid met peper en zout en klap de filets dicht.
  • Beboter een vel aluminiumfolie en rol er de filet in.
  • Leg de vier rollen in een ingeboterde ovenschaal, giet er wat warme kippenbouillon bij en gaar ca. 25 min. in een voorverwarmde oven op 150°.
  • Neem uit, laat afkoelen, verwijder de folie en bak de rollen aan in bruisende boter tot het vel krokant is.
  • Snijd vlak voor het serveren in schijven.

Voor de gebakken morieljes

  • Reinig de morieljes zorgvuldig.
  • Bak ze aan in schuimende boter, kruid met peper en zout.

De aardappelmousseline

  • Kook voor de mousseline de geschilde aardappelen in gezouten water tot heel zacht.
  • Giet af, droog op het fornuis en pureer.
  • Werk op met de warme melk en boter, kruid af met peper en zout.
  • Klop luchtig op het vuur.

De saus

  • Laat voor de saus de gedroogde morieljes weken in porto en cognac.
  • Snijd de champignons in fijne stukken en stoof samen met een fijngesneden sjalot en de parures van de morieljes aan in bruisende boter.
  • Voeg de geweekte morieljes met hun weekvocht toe en laat inkoken.
  • Doe er de fond bij, kook even in en passeer de saus door een fijne zeef.
  • Werk af met wat truffeljus en een klontje boter.
  • Smakelijk!

Notities

Bressekip met Morieljes

De combinatie van kip met champignons in een modern jasje..
Subtiel, maar oh zo lekker!
TIPS EN INFO
Leg een dikke punt van de aardappelmousseline op het bord, strijk open met een kleine spatel en leg er enkele plakken kip op. Werk af met gebakken morieljes, enkele takjes mosterdsla (optioneel), een gegaarde en geglaceerde jonge ui en wat saus.
Onze receptenbundel werden mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
Bootstrap Ventures
Bootstrap Ventures
Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking over het recept? Laat dan een reactie achter hieronder en beoordeel het met wat sterren.
Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
Bressekip met Morieljes
Serving Size
 
250 gr
Amount per Serving
Calories
507
% Daily Value*
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword Bocuse, Bressekip, klassieke Franse keuken, morieljes, Paul Bocuse
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.

Geef een reactie

Beoordeel dit recept!




error: Deze inhoud is beschermd!
Share to...