Affogato

affogato

Affogato

Affo­ga­to is een Ita­li­aans des­sert met espres­so en room­ijs in de hoofd­rol. Let­ter­lijk bete­kent het “ver­dron­ken”, waar­op we kun­nen uit­ma­ken dat het room­ijs ver­dron­ken wordt in de kof­fie. Een opkikker!
5 from 1 vote
Prep Time 5 mins
Cook Time 0 mins
Total Time 5 mins
Cour­se Des­sert, dran­ken, Drinks
Cui­si­ne Ita­li­aans, Zui­ders — Mediteraans
Ser­vings 1 per­soon
Calo­ries 102 kcal

Materiaal — Benodigdheden

Ingrediënten
 
 

Instructies
 

  • Schep met een ijs­le­pel 2 bol­le­tjes ijs in een gekoeld koffieglas.
    2 bol­le­tjes vanil­le ijs
  • Schraap met een dun­schil­ler wat pure chocolade-schaafsels.
    wat cho­co­la­de­schil­fers
  • Maak een dub­be­le espresso.
    2 shots espresso
  • Giet deze espres­so over het ijs in het glas.
  • Schraap als extra opnieuw wat cho­co­la­de­schil­fers erover.
  • Voeg opti­o­neel een shot Ama­ret­to toe.
    30 ml Ama­ret­to di Saronno

Notities

Affogato.

Affo­ga­to is een mak­ke­lijk Ita­li­aans des­sert. Het ziet er leuk uit en is gemaakt in een paar secon­den tijd. Waan je even op een ter­ras in Milaan!


INFO EN TIPS

  • Een­per­soons des­serts zoals deze zijn ook per­fect voor op feest­jes. Ver­ras je gas­ten met een ori­gi­neel maar sim­pel dessert.
  • Affo­ga­to bete­kent “ver­dron­ken” in het Ita­li­aans en het komt erop neer dat je ijs ver­drinkt in kof­fie. De hete kof­fie begint het ijs te smel­ten en vormt een dik schuim boven­op. Smeu­ïg en lekker!
  • Wij hou­den van de rij­ke smaak en romig­heid van espres­so maar je kunt de espres­so shots ver­van­gen door gewoon ster­ke kof­fie. Eigen­lijk maak je het des­sert met de kof­fie die je gewoon bent om te drinken.
  • In het recept wordt de affo­ga­to met vanil­le ijs gemaakt. Maar expe­ri­men­teer! Elke ijs­soort kan! Ben je een kof­fie­lief­heb­ber? Dan is kof­fie ijs zeker een aanrader.
  • Meer weten over kof­fie? Klik hier!
  • Ook zo voor de likeur. Hier gebrui­ken we , maar of zijn ook uit­ste­ken­de keu­zes. Zelfs of lenen zich uiter­ma­te voor affogato.
  • Let wel, de likeur is opti­o­neel. Ben je geen alchol­drin­ker? Laat de likeur dan gewoon weg.
  • Je kan ook expe­ri­men­te­ren met Affo­ga­to top­pings. Denk aan : Kara­mel­saus,
    Cho­co­la­de­saus, Cacao­poe­der, Gerasp­te cho­co­la­de espres­so­bo­nen, Bis­cot­ti of Ita­li­aan­se piz­zel­le koek­jes, Zee­zout, gehak­te hazel­no­ten of pistachenoten.
  • Heb je een feest­je? Je kan de gla­zen al vul­len met het ijs en in de vrie­zer ste­ken. Zo moet je enkel nog de espres­so over het ijs gie­ten en afwer­ken met je topping.
  • Het ser­ve­ren van affo­ga­to in gekoel­de gla­zen is een must voor war­me dagen of als je het bui­ten ser­veert, zodat het ijs niet met­een smelt.



Onze recep­ten­bun­del wer­den moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Boot­strap­ped Ventures
 
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hier­on­der en beoor­deel het met wat sterren.
 
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
 
Voeg het dan hier toe!
 
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op FacebookPin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Affo­ga­to! Waan je even in Italië!!

Voedingswaarde :

Nutri­ti­on Facts
Affo­ga­to
Ser­ving Size
 
1 por­tie
Amount per Serving
Calo­ries
102
% Dai­ly Value*
Fat
 
0.4
g
1
%
Satu­ra­ted Fat
 
0.2
g
1
%
Polyun­sa­tu­ra­ted Fat
 
0.1
g
Monoun­sa­tu­ra­ted Fat
 
0.1
g
Cho­les­te­rol
 
1
mg
0
%
Sodi­um
 
12
mg
1
%
Pot­as­si­um
 
82
mg
2
%
Car­bo­hy­dra­tes
 
11
g
4
%
Fiber
 
0.01
g
0
%
Sugar
 
10
g
11
%
Pro­tein
 
0.2
g
0
%
Vita­min A
 
8
IU
0
%
Vita­min C
 
0.1
mg
0
%
Cal­ci­um
 
4
mg
0
%
Iron
 
0.1
mg
1
%
* Per­cent Dai­ly Valu­es are based on a 2000 calo­rie diet.
Key­word affo­ga­to
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!