Affogato

affogato

Affogato

LiliesfoodLiliesfood
Affogato is een Italiaans dessert met espresso en roomijs in de hoofdrol. Letterlijk betekent het "verdronken", waarop we kunnen uitmaken dat het roomijs verdronken wordt in de koffie. Een opkikker!
5 from 1 vote
Voorbereiding 5 minutes
Kooktijd 0 minutes
Totale tijd 5 minutes
Course Dessert, dranken, Drinks
Cuisine Italiaans, Zuiders - Mediteraans
Servings 1 persoon
Calories 102 kcal

Materiaal en benodigdheden

Ingrediënten
 
 

Instructies
 

  • Schep met een ijslepel 2 bolletjes ijs in een gekoeld koffieglas.
    2 bolletjes vanille ijs
  • Schraap met een dunschiller wat pure chocolade-schaafsels.
    wat chocoladeschilfers
  • Maak een dubbele espresso.
    2 shots espresso
  • Giet deze espresso over het ijs in het glas.
  • Schraap als extra opnieuw wat chocoladeschilfers erover.
  • Voeg optioneel een shot Amaretto toe.
    30 ml Amaretto di Saronno

Notities

Affogato.

Affogato is een makkelijk Italiaans dessert. Het ziet er leuk uit en is gemaakt in een paar seconden tijd. Waan je even op een terras in Milaan!


INFO EN TIPS

  • Eenpersoons desserts zoals deze zijn ook perfect voor op feestjes. Verras je gasten met een origineel maar simpel dessert.
  • Affogato betekent "verdronken" in het Italiaans en het komt erop neer dat je ijs verdrinkt in koffie. De hete koffie begint het ijs te smelten en vormt een dik schuim bovenop. Smeuïg en lekker!
  • Wij houden van de rijke smaak en romigheid van espresso maar je kunt de espresso shots vervangen door gewoon sterke koffie. Eigenlijk maak je het dessert met de koffie die je gewoon bent om te drinken.
  • In het recept wordt de affogato met vanille ijs gemaakt. Maar experimenteer! Elke ijssoort kan! Ben je een koffieliefhebber? Dan is koffie ijs zeker een aanrader.
  • Meer weten over koffie? Klik hier!
  • Ook zo voor de likeur. Hier gebruiken we , maar of zijn ook uitstekende keuzes. Zelfs of lenen zich uitermate voor affogato.
  • Let wel, de likeur is optioneel. Ben je geen alcholdrinker? Laat de likeur dan gewoon weg.
  • Je kan ook experimenteren met Affogato toppings. Denk aan : Karamelsaus,
    Chocoladesaus, Cacaopoeder, Geraspte chocolade espressobonen, Biscotti of Italiaanse pizzelle koekjes, Zeezout, gehakte hazelnoten of pistachenoten.
  • Heb je een feestje? Je kan de glazen al vullen met het ijs en in de vriezer steken. Zo moet je enkel nog de espresso over het ijs gieten en afwerken met je topping.
  • Het serveren van affogato in gekoelde glazen is een must voor warme dagen of als je het buiten serveert, zodat het ijs niet meteen smelt.



Onze receptenbundel werden mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Bootstrapped Ventures
 
Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking over het recept? Laat dan een reactie achter hieronder en beoordeel het met wat sterren.
 
Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
 
Voeg het dan hier toe!
 
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op FacebookPinterest en Instagram voor alle laatste updates.
Affogato! Waan je even in Italië!!

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
Affogato
Serving Size
 
1 portie
Amount per Serving
Calories
102
% Daily Value*
Fat
 
0.4
g
1
%
Saturated Fat
 
0.2
g
1
%
Polyunsaturated Fat
 
0.1
g
Monounsaturated Fat
 
0.1
g
Cholesterol
 
1
mg
0
%
Sodium
 
12
mg
1
%
Potassium
 
82
mg
2
%
Carbohydrates
 
11
g
4
%
Fiber
 
0.01
g
0
%
Sugar
 
10
g
11
%
Protein
 
0.2
g
0
%
Vitamin A
 
8
IU
0
%
Vitamin C
 
0.1
mg
0
%
Calcium
 
4
mg
0
%
Iron
 
0.1
mg
1
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword affogato
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie

Beoordeel dit recept!




error: Deze inhoud is beschermd!
8
Share to...