Tiramisu speculoos

Tiramisu speculoos

Tiramisu speculoos

Tiramisu met speculoos. Dankzij de simpele bereidingswijze en het gebruik van verse ingrediënten, is dit recept altijd een succes.
5 from 1 vote
Voorbereiding 25 minutes
Kooktijd 0 minutes
rusttijd in koelkast 4 hours
Totale tijd 4 hours 25 minutes
Course Dessert, Klassiekers
Cuisine Desserts, Italiaans, Klassiekers
Servings 10 porties
Calories 300 kcal

Materiaal en benodigdheden

fijne zeef
fijne zeef - (om je cacaopoeder te strooien)
handrasp
handrasp - (om je chocolade te schaven / raspen)

Ingrediënten
  

  • 4 eidooiers
  • 4 eiwitten
  • 8 el kristalsuiker (afgestreken)
  • 1 tl speculoospasta
  • 500 gr mascarpone
  • 1 snuifje zout
  • 1 el kristalsuiker (afgestreken)
  • 250 ml vers gezette koffie
  • 1 pak speculooskoekjes
  • wat cacaopoeder
  • wat pure chocolade schilfers / geschaafd

Instructies
 

  • Doe de eidooiers samen met 8 afgestreken eetlepels suiker en 1 theelepel speculoospasta in een mengkom.
    4 eidooiers, 8 el kristalsuiker, 1 tl speculoospasta
  • Klop onmiddellijk met een handmixer het geheel op tot een gladde massa.
  • Je moet eigenlijk een lintvorm krijgen. De suiker moet volledig opgelost zijn.
  • Doe dan de mascarpone erbij en klop alles goed onder elkaar tot 1 geheel.
    500 gr mascarpone
  • Neem een andere mengkom, voeg de eiwitten toe samen met een snuifje zout. (Het zout zal ervoor zorgen dat je eiwit stijver blijft.)
    4 eiwitten, 1 snuifje zout
  • Klop nu de eiwitten half op met je handmixer.
  • Voeg dan 1 afgestreken eetlepel suiker toe en klop de eiwitten volledig op.
    1 el kristalsuiker
  • Meng met een spatel de eiwitten nu onder de kaasmassa.
  • Doe dit voorzichtig maar zorg dat alles goed gemengd is.
  • Neem 10 dessert kommetjes en zet ze klaar.
  • Zet een tas verse koffie, en neem je speculoos koekjes bij de hand.
    250 ml vers gezette koffie, 1 pak speculooskoekjes
  • Dep nu 2 speculoos koekjes in je koffie en leg ze in je dessert kommetje.
  • Herhaal dit tot al je kommetjes gevuld zijn met je speculoos koekjes.
  • Druk de koekjes zachtjes tegen de bodem van je kommetje.
  • Schep er 2 eetlepels van je tiramisu mengeling in.
  • Schud en klop een beetje zodat het mengsel zich goed verdeeld.
  • Maak in een vijzel met stamper wat crunch van de speculoos koekjes.
  • Verdeel ongeveer 1 eetlepel crunch per kommetje.
  • Schep nu opnieuw 2 eetlepels tiramisu mengeling over de crunch.
  • Klop en schud opnieuw voorzichtig met je kommetje zodat alles goed verdeeld wordt.
  • Bestrooi het geheel met wat cacaopoeder, en werk af met wat schaafsel van pure chocolade.
    wat cacaopoeder, wat pure chocolade
  • Zet de tiramisu met speculoos nu minstens 4 uur in je koelkast op op te stijven.
  • Smakelijk!

Video

YouTube video

Notities

Tiramisu speculoos.

Onze variant op de traditionele Tiramisu met een twist. Dit recept is een echte smaaksensatie. Of je nu gasten uitnodigt voor een feestmaal of gewoon zin hebt in een lekker dessert, deze Tiramisu met Speculoos is altijd een goede keuze.


INFO EN TIPS :

    • Zorg er altijd voor dat wanneer je suiker bij de eidooiers doet je onmiddellijk begint te kloppen. Indien je hiermee wacht zal de suiker de eidooiers beginnen verbranden waardoor je klontervorming krijgt. Dat willen we niet!
    • Het chocoladeschaafsel maken we hier zelf, maar natuurlijk kan je dit ook zo kopen. Gebruik pure chocolade die je raspt met een handrasp of indien je chocoladecallets hebt, ga er dan door met een vlijmscherp mes op een snijplank.
    • Ook hagelslag kan een perfecte vervanger zijn. Of indien je liever geen chocolade hebt, laat hem dan weg.


  • Je kan gerust wat variëren. Meer speculoos, of speculoos koekjes in samenspel met de echte savoiardi koekjes (deze gebruiken we bij de originele tiramisu). Alcohol gebruiken we niet in ons recept, maar voeg gerust wat amaretto of sambuca toe aan je koffie alvorens je de koekjes erin dept.
  • Graag een andere variant met limoncello?
  • Meer weten over tiramisu?
  • Om onze eieren te kloppen gebruiken we hier de mengkommen van NAVARIS. Deze kunnen we jullie echt aanraden. De kommen hebben een rubberen bodem en blijven zo stevig staan op je aanrecht. Ze hebben een goed afsluitbaar deksel waar je in het midden een rasp kan plaatsen om zo chocolade, groenten of wat dan ook te raspen of te snijden. Wij zijn er alvast heel tevreden over.
  • mengkom
    mengkom
  • Je kan de tiramisu ook gerust in glaasjes doen en zo laten opstijven. Ideaal voor bij de koffie!
  • 4u is voldoende om de tiramisu met speculoos te laten opstijven, maar een nachtje is nog beter. Zo gaan de smaken zich ook nog beter ontwikkelen.

Onze receptenbundel werden mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Bootstrapped Ventures
 
Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking over het recept? Laat dan een reactie achter hieronder!
Deel het gerust op je social media en tag ons!.
Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
Bol AlgemeenBol Algemeen
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op youtube, TikTok, FacebookPinterest en Instagram voor alle laatste updates.
Tiramisu speculoos, zoals je kan merken..onze dochters lusten het wel! Dus waar wacht je op? Begin er maar aan!

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
Tiramisu speculoos
Serving Size
 
1 portie
Amount per Serving
Calories
300
% Daily Value*
Fat
 
25
g
38
%
Saturated Fat
 
15
g
94
%
Polyunsaturated Fat
 
0.3
g
Monounsaturated Fat
 
1
g
Cholesterol
 
128
mg
43
%
Sodium
 
90
mg
4
%
Potassium
 
40
mg
1
%
Carbohydrates
 
13
g
4
%
Sugar
 
11
g
12
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
804
IU
16
%
Calcium
 
81
mg
8
%
Iron
 
0.2
mg
1
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword tiramisu met speculoos, tiramisu speculoos
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.

Geef een reactie

Beoordeel dit recept!




error: Deze inhoud is beschermd!
Share to...