BBQ saus maken.

BBQ-saus-maken

BBQ saus maken.

Zelf een heerlijk BBQ saus maken is niet zo moeilijk als je zou denken. Zuur, zoet en pit in een saus. Heerlijk bij kip, varkensvlees, pulled pork of burgers. Ook om spareribs af te lakken is deze saus een winnaar!
5 from 2 votes
Voorbereiding 5 minutes
Kooktijd 10 minutes
Totale tijd 15 minutes
Course sausen, Sauzen
Cuisine Amerikaans, Basiskeuken, Sauzen
Servings 500 ml
Calories 1500 kcal

Materiaal en benodigdheden

Ingrediënten
 
 

Optionele toevoegingen

Instructies
 

  • We gaan BBQ saus maken!
  • Meng alle ingrediënten in een middelgrote sauspan op middelhoog vuur.
    300 gr tomatenketchup, 4 el witte wijnazijn, 5 el bruine suiker, 2 el siroop, 3 el honing, 2 el maïsolie, 1 el worcestershiresaus, 1/2 el mosterdpoeder, 1/2 el zwarte peper, 1 el gerookt paprikapoeder
    BBQ saus maken - bereiding
  • Optioneel kan je op dit moment nog wat andere kruiden of smaken toevoegen naar je eigen smaak.
    1 el vers citroensap, 1 tl zeezout, 1 tl sriracha, 1 tl knoflookgranulaat
  • Breng de saus al roerend aan de kook met een klopper of spatel.
  • Zet het vuur dan laag en laat de BBQ saus 10 minuutjes inkoken.
  • Dit zorgt voor een intense smaak en zal de saus ook indikken.
  • Je BBQ saus is klaar.
  • Gebruik onmiddellijk, of laat afkoelen en bewaar tot een maand in een goed afgesloten weckpot in de koelkast.

Video

YouTube video

Notities

BBQ saus maken.

Zelf BBQ saus maken is simpel en lekker! in 15 minuten heb je een saus om u tegen te zeggen. Gebruik ze bij burgers, pulled-pork, hotdogs, BBQ vlees en ook om spareribs of kippenvleugels af te lakken! Heerlijk.

Wat is de beste bbq saus?

De beste bbq saus die maak je zelf! Je merkt dat het absoluut niet zo moeilijk is om te maken. Zo weet je immers ook wat er in je saus zit! Ons recept is een basissaus! Voel je vrij om aan de slag te gaan met andere ingrediënten indien je dit zou verkiezen.

Mosterdpoeder.

Ins ons recept gebruiken we mosterdpoeder. Dit wordt gemaakt van gemalen mosterdzaadjes, die afkomstig zijn van een mosterdplant. Het poeder heeft een scherpe, prikkelende smaak en wordt vaak gebruikt in marinades, dressings, sauzen en als smaakmaker in vleesgerechten.
Het grote voordeel van mosterdpoeder ten opzichte van mosterd uit een potje, is dat je zelf de intensiteit van de mosterdsmaak kunt bepalen. Dit door simpelweg meer of minder mosterdpoeder toe te voegen aan een gerecht.
Mosterdpoeder is verkrijgbaar bij de meeste supermarkten, online en in speciaalzaken. Het wordt vaak verkocht in kleine potjes en is relatief goedkoop. Het is een handig ingrediënt om in huis te hebben als je graag kookt en experimenteert met smaken.
mosterdpoeder
mosterdpoeder

Gerookt paprikapoeder

Gerookt paprikapoeder of pimentón, is een heerlijk en veelzijdig ingrediënt dat steeds populairder wordt in de keuken. (pimentón de la véra is hiervan een heel gekend merk!)
Pimenton de la vera
Pimenton de la vera
Het wordt gemaakt van gedroogde en gerookte paprika's, die afkomstig zijn van de Capsicum annuum plant. Het poeder heeft een diepe, rokerige smaak en is verkrijgbaar in verschillende varianten, waaronder zoet, pikant en bitterzoet. Het wordt vaak gebruikt in de Spaanse en Latijns-Amerikaanse keuken, maar is ook in andere keukens populair geworden.
Het is een veelzijdig ingrediënt dat gebruikt kan worden in een breed scala aan gerechten. Het geeft bijvoorbeeld een heerlijke rooksmaak aan gegrilde gerechten, soepen en stoofschotels. Het kan ook gebruikt worden om sauzen, marinades en dressings op smaak te brengen. Daarnaast is gerookt paprikapoeder een geweldig ingrediënt om te gebruiken bij het maken van kruidenmixen.
Een aanwinst in je keuken!
gerookt paprikapoeder
gerookt paprikapoeder

INFO EN TIPS :

  • U zult merken dat de saus een beetje naar azijn ruikt als hij in de pan pruttelt, maar de azijngeur en -smaak worden mooi zachter als de saus afkoelt.
  • Laat de saus altijd volledig afkoelen alvorens de weckpot af te sluiten en in de koeling te plaatsen. Indien je dit niet doet zal er condensvorming optreden waardoor je saus kan gaan schimmelen in je koelkast.
  • Indien je de BBQ saus wil gebruiken wanneer hij koud is, laat hem dan minstens op kamertemperatuur komen, of warm het even op. Doe dit zeker indien je spareribs of ander vlees ermee gaat lakken.
  • In het recept zie je optionele toevoegingen. Je kan zelf het recept wat aanpassen naargelang je eigen smaak.
  • Let op! Eénmaal de pot terug geopend, wanneer hij uit de koelkast komt, gebruik hem dan binnen een week!
  • Het is makkelijker om de saus te bewaren in kleinere weckpotjes, zo open je maar een hoeveelheid die je telkens kan opwerken.
Onze receptenbundel werden mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Bootstrapped Ventures
 
Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking over het recept? Laat dan een reactie achter hieronder! Indien we kunnen helpen doen we dit graag!
Deel het gerust op je social media en tag ons!.
Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
Bol AlgemeenBol Algemeen
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op youtube, TikTok, FacebookPinterest en Instagram voor alle laatste updates.
BBQ saus maken doe je vanaf nu dus lekker zelf!

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
BBQ saus maken.
Serving Size
 
500 ml
Amount per Serving
Calories
1500
% Daily Value*
Fat
 
0.1
g
0
%
Saturated Fat
 
0.01
g
0
%
Polyunsaturated Fat
 
0.02
g
Monounsaturated Fat
 
0.04
g
Cholesterol
 
0.003
mg
0
%
Sodium
 
11
mg
0
%
Potassium
 
3
mg
0
%
Carbohydrates
 
0.5
g
0
%
Fiber
 
0.01
g
0
%
Sugar
 
0.4
g
0
%
Protein
 
0.01
g
0
%
Vitamin A
 
10
IU
0
%
Vitamin C
 
0.04
mg
0
%
Calcium
 
0.2
mg
0
%
Iron
 
0.01
mg
0
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword BBQ saus, BBQ saus maken
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.

2 reacties op “BBQ saus maken.”

  1. Het is een lekker en makkelijk recept! Klaar in een handomdraai.
    Zelf had ik 2 in plaats van 1 eetlepel knoflookpoeder toegevoegd en nog een eetlepel gemberpoeder. Omdat ik geen citroen meer had heb ik in plaats daarvan limoensap gebruikt.
    Dus je kunt met de basis inderdaad variëren.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Beoordeel dit recept!




error: Deze inhoud is beschermd!
7
Share to...