ravioli ricotta spinazie

ravioli ricotta spinazie - recept

ravioli ricotta spinazie

Ravioli met ricotta, spinazie en salie-boter. Een klassieke vulling voor gevulde pasta. De salie boter gebruiken we als saus voor de ravioli. Dit is puur, klassiek en overheerlijk!! Maak dit gerecht met veel geduld en liefde en je zal nooit nog op een andere manier ravioli willen eten!
5 from 1 vote
Voorbereiding 1 hour 30 minutes
Kooktijd 15 minutes
Totale tijd 1 hour 45 minutes
Course Hoofdgerechten, Pasta
Cuisine Italiaans, Pasta
Servings 4 personen
Calories 1163 kcal

Ingrediënten
 
 

Voor het pastadeeg

  • 6 stuks eieren
  • 600 gr bloem typo "00"

Optioneel

  • 1 stuk eidooier
  • 1 scheutje water
  • paar druppels olijfolie

De spinazie - ricotta vulling

  • 500 gr bladspinazie
  • 4 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook (gekneusd)
  • 250 gr ricotta
  • 100 gr Parmezaanse Kaas (vers geraspt)
  • 1 tl nootmuskaat
  • wat peper
  • wat zout

Voor de Salie boter (saus)

Afwerking

  • wat Parmezaanse Kaas

Instructies
 

  • We gaan ravioli met ricotta en spinazie maken!

Maak het pastadeeg.

  • Stort 600 gr bloem op je werkblad.
  • Maak een kuiltje in het midden en schep 6 stuks eieren en 1 stuk eidooier erin.
  • Klop de eieren los met een vork en voeg geleidelijk de bloem toe.
  • Kneed het met de hand tot een ruw deeg.
  • Als er stukjes bloem achterblijven (wees geduldig, het is een droog deeg), voeg dan eventueel een paar druppels water of een paar druppels olijfolie toe om de textuur te bevochtigen.
  • Dek het deeg af met een neteldoek en laat het 10 minuten rusten! (Deze stap wordt niet veel vermeldt bij recepten voor pastadeeg maar is essentieël!)
  • Kneed het deeg minimum 5-7 minuten met je hand. Het doel is een zacht, kneedbaar deeg.
  • Vorm dan het deeg tot een bal. Als u erin duwt, moet het deeg terugveren. Verpak het goed met huishoudfolie en laat het 30 minuten rusten op kamertemperatuur.

Maak de spinazie - Ricotta vulling

  • Begin met 500 gr bladspinazie te wassen, haal er harde stelen vanaf, zorg dat je enkel het blad hebt.
  • Stoof de spinazie met 1 scheutje water.
  • Laat na het stoven je spinazie volledig afkoelen!!!!! (Dit is belangrijk!)
  • Doe hem dan in een neteldoek (of gebruik je handen), en wring de spinazie goed uit. Probeer zoveel mogelijk vocht uit de spinazie te drukken.
  • Indien je vulling te vochtig is kan dit zorgen dat je deeg te nat gaat worden waardoor de ravioli bij het koken gaat barsten en stuk zal gaan.
  • Snijd dan de spinazie fijner met een vlijmscherp mes.
  • Zet een koekenpan op een zacht vuur en voeg 4 el olijfolie en 2 teentjes knoflook toe.
  • Wanneer de olie warm is voeg je de gesneden spinazie toe aan je pan.
  • Kruid met wat peper en wat zout.
  • Laat kort bakken zodat de spinazie de smaak van de knoflook mee opneemt.
  • Let op, laat niet verbranden!
  • Doe de spinazie in een mengkom en laat opnieuw afkoelen.
  • Pas wanneer de gebakken spinazie afgekoeld is brokkel je er 250 gr ricotta bij.
  • Meng alvast alles eens goed door elkaar.
  • Kruid het geheel met 1 tl nootmuskaat.
  • Rasp 100 gr Parmezaanse Kaas en voeg deze ook toe.
  • Kruid met peper en zout en ... Proef!!! Je vulling mag best goed afsmaken!!

Maak je ravioli

  • Gebruik je pastamachine om pastavellen mee te maken.
  • Zorg dat je pastavellen dun genoeg zijn.
  • Indien je geen pastamachine hebt, kan je dit ook doen met een deegroller.
  • Zorg altijd dat je een proper en voldoende groot werkoppervlak hebt, en bloem het voldoende in zodat je pastadeeg niet kleeft.
  • Gebruik dan de ravioli-snijder om je ravioli te maken.
  • Een set en snijder is heel handig om dit te doen. Maar zoals getoond in de video kan je het ook zonder en doe je het met je handen en een mes.
  • Leg hiervoor 1 pastavel op een bebloemde ondergrond.
  • Verdeel hoopjes vulling verspreid over je pastavel (zo'n 5 cm van elkaar).
  • Besproei eventueel met wat water en bedek met een ander pastavel.
  • Druk aan en snijd in ravioli.
  • Let wel op, zorg dat je de verdeling goed maakt en dat de ravioli goed gesloten is.
  • Nu is je ravioli klaar om gekookt te worden.

Bereiding ravioli spinazie ricotta

  • Zet een koekenpan op een zacht vuur en voeg 100 gr roomboter toe.
  • Als de boter aan het smelten is in de koekenpan voeg je 30 blaadjes salie en 2 el olijfolie er aan toe.
  • Zet terwijl een kookpot met voldoende water op om de ravioli te koken. Voeg zout toe aan het water net voor je ravioli kookt.
  • Kook dan de ravioli in het gezouten water. Normaal zal deze na een minuut of 2 al genoeg hebben. Je merkt dit als de ravioli boven komt drijven. Proef desnoods!
  • Voeg de ravioli toe aan je pan met boter en salie.
  • Schud alles even door en rasp er wat Parmezaanse Kaas over.
  • Kruid opnieuw met wat peper en wat zout naar smaak.
  • Laat alles nog even doorgaren in de pan.
  • Je ravioli met spinazie en ricotta is klaar om te serveren!
  • Schep in een bord, bedruppel met de salieboter uit de pan en bestrooi rijkelijk met Parmegiano!!
  • Serveer met brood. Smakelijk!

Video

YouTube video

Notities

Ravioli met ricotta en spinazie.

Stel je voor: een smaaksensatie die als een warme omhelzing aanvoelt, een dans van romige ricotta en verse spinazie, verpakt in delicate ravioli. Dit gerecht is een culinaire liefdesbrief aan je smaakpapillen. Bereid je voor op een hemelse reis vol verrukking en genot, want ravioli met ricotta en spinazie is niet zomaar een maaltijd - het is een waar feest voor je zintuigen. Laat je verwennen door de weelderige smaken en ontdek de magie van deze heerlijke combinatie.

INFO EN TIPS :

  • Elk pastadeeg is anders, zelf durven we ook gerust variëren in ingrediënten. Soms voegen we wat olijfolie toe, soms een snuf zout. Zolang je de basisregels respecteert kan je gerust experimenteren. Wat we hiermee bedoelen is vooral dat je het pastadeeg de tijd moet geven om te laten rusten. Wanneer je het deeg voor de eerste keer gekneed hebt tot een bol, leg er een doek over en laat het een eerste keer minstens een 10-tel minuten rusten. Kneed het dan verder, onophoudelijk en doe dit lang genoeg. Draai het dan in huishoudfolie en laat het deeg opnieuw minstens een half uur rusten! Deze stappen zijn belangrijk. De gluten in het deeg zullen hierdoor relaxeren waardoor je deeg soepeler zal worden.
  • Om de vulling te maken kunnen we ook niet genoeg benadrukken dat het belangrijk is om je spinazie na opwarming elke keer opnieuw volledig te laten afkoelen! Zowel na het stoven, als na het bakken met de olijfolie en knoflook moet hij de verkregen warmte kwijt. Zo krijg je de beste vulling!
  • Deze ravioli moet het hebben van de vulling in combinatie met de salieboter. Zo simpel maar overheerlijk!!! Gebruik roomboter, en zeker geen margarine of bakboter. Je wil de smaak van echte boter!
  • Je kan steeds ook wat van het kookwater van de ravioli toevoegen aan je pan. Dit zorgt voor wat extra smeuïgheid.
  • Meer weten over ravioli?
  • We gebruiken natuurlijk vers pastadeeg voor dit recept. Meer weten over pasta?
Onze receptenbundel werd mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Bootstrapped Ventures
 
Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking over het recept? Laat dan een reactie achter hieronder! Indien we kunnen helpen doen we dit graag!
Deel het gerust op je social media en tag ons!
Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
Bol AlgemeenBol Algemeen
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op youtube, TikTok, Facebook, Pinterest en Instagram voor alle laatste updates.
Ravioli met ricotta, spinazie en salie-boter! Probeer het vandaag nog!

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
ravioli ricotta spinazie
Serving Size
 
1 portie
Amount per Serving
Calories
1163
% Daily Value*
Fat
 
59
g
91
%
Saturated Fat
 
25
g
156
%
Trans Fat
 
1
g
Polyunsaturated Fat
 
4
g
Monounsaturated Fat
 
25
g
Cholesterol
 
116
mg
39
%
Sodium
 
755
mg
33
%
Potassium
 
982
mg
28
%
Carbohydrates
 
124
g
41
%
Fiber
 
7
g
29
%
Sugar
 
1
g
1
%
Protein
 
34
g
68
%
Vitamin A
 
12853
IU
257
%
Vitamin C
 
35
mg
42
%
Calcium
 
506
mg
51
%
Iron
 
11
mg
61
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword ravioli, ravioli met spinazie, ravioli ricotta, ravioli ricotta spinazie, ravioli spinazie ricotta
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.

Geef een reactie

Beoordeel dit recept!




error: Deze inhoud is beschermd!
5
Share to...