Welkom @ Liliesfood

Liliesfood.be - Hero

Onze digitale keuken!

Dit is onze plek waar we onze passie voor eten en drinken willen delen met zoveel mogelijk mensen. Een digitale keuken, ons culinair blog waar we de nadruk leggen op het aanleren van de basis van koken. Het doel is om jou als bezoeker te helpen om de fundamenten van koken onder de knie te krijgen, zodat je vervolgens kan bouwen op deze solide basis.

Ontdek inspirerende en informatieve culinaire verhalen in ons blog. Ontmoet “#MyKitchenHeroes”, en probeer heerlijke recepten uit onze uitgebreide collectie. Laat je verrassen en geniet mee van onze passie voor eten en drinken!

Onze Verhalen Onze recepten #MyKitchenHeroes

Wie zijn we?

Wij zijn Nico, Katleen, Lins en Liesl…makers van liliesfood.

En natuurlijk vergeten we onze mascotte niet! Huisvriend, waker en vooral voorproever van dienst! Onze Bas!

Liliesfood - Wie zijn we

In Memoriam: Bruno!

Onze vorige Duitse herder, Bruno, was jarenlang deel van ons gezin en een belangrijk deel van LiliesFood. Hij was een geweldige vader en leermeester voor Bas. Helaas hebben we hem vorig jaar op bijna 14-jarige leeftijd moeten laten inslapen. Bruno’s herinnering leeft voort in onze harten en op LiliesFood.

Liliesfood - In memoriam - BRUNO

Liliesfood – website.

Maar…

Ondanks deze wending op zowel persoonlijk als professioneel vlak bleef er toch steeds iets knagen. Tot op vandaag is voeding nog steeds hoofdzaak van de dag…en onze dochters is dit ook met de paplepel ingegeven. Koken is iets wonderbaarlijks…koken is liefde…het zit in je bloed..en we kunnen het niet loslaten. Dat is wie we zijn.

Liliesfood slogan - Cooking with love provides food for the soul!

Het ontstaan van Liliesfood.

Al gedurende enige tijd willen we op één of andere manier dit met meerdere mensen delen, en zo is Liliesfood ontstaan. Het is trouwens een naamspeling van onze dochters. Noem het een eerbetoon…wie weet kunnen zij er binnen een paar jaar wel iets mee. Kom je bij ons over de vloer, dan weet je dat eten en drinken centraal staan. En als het even kan, dan zitten we liever in de keuken dan in de huiskamer.

Daarom…welkom in onze “digitale” keuken. Het is voor ons een uitlaatklep..een zoektocht naar “kindred spirits”. Koken is voor ons meer dan alleen een passie, het is een ware levensstijl, een kunstvorm die ons hart sneller doet kloppen. De keuken is ons heiligdom, een plek waar we onze creativiteit en liefde tot uiting brengen, en dat is precies waarom we zo van koken houden.

De liefde voor koken heeft ons samengebracht en ons geleid tot het creëren van ons eigen foodblog. Het is een plek waar we onze culinaire avonturen en recepten delen, een ode aan de kunst van smaken en geuren die ons elke dag verrassen.

Nico en Katleen - Liliesfood

Onze slogan, “Cooking with love, provides food for the soul,” weerspiegelt onze diepe overtuiging dat koken meer is dan een routine, het is een viering van het leven zelf. In de keuken ontdekken we voortdurend nieuwe smaken, technieken en culturen. Het is een continue reis van zelfexpressie, waarin we met onze creaties anderen willen inspireren.

Koken brengt niet alleen voedsel op tafel, het brengt mensen samen, het deelt verhalen en schept herinneringen. Het is onze manier om geluk te verspreiden, om anderen te laten genieten van de magie van een heerlijke maaltijd. De liefde voor koken is de drijvende kracht achter ons blog. Het is de brandstof voor onze culinaire avonturen en ons verlangen om anderen te inspireren om dezelfde passie te omarmen.

Want wat is er nu mooier dan de glimlach op iemands gezicht te zien wanneer ze genieten van een met liefde bereide maaltijd? Het is onze manier om geluk te delen, een avontuur dat nooit eindigt. Kortom, we houden van koken omdat het ons vervult en omdat het ons in staat stelt anderen te vervullen met de magie van heerlijk eten en drinken.

Het doel van Liliesfood?

Hoewel dat we in een hypermoderne samenleving leven waar informatie omtrent koken zomaar voor het grijpen ligt, vinden we dat niet al deze informatie even overzichtelijk, betrouwbaar en diepgaand is. Er wordt veel geëxperimenteerd met nieuwe technieken en producten, terwijl men eigenlijk niet weet hoe men een degelijke bouillon, saus of soep maakt.

Bij Liliesfood willen we ons focussen op fundamentele kooktechnieken en eenvoudige recepten. Geen ingewikkelde gerechten of exotische ingrediënten, maar gerechten die iedereen snel en makkelijk kan maken.

Onze missie is om mensen te inspireren en te helpen genieten van de magie van vers, huisgemaakt eten. 

En laat dit wederzijds zijn! Ook jij kan ons helpen met jouw kennis!

De “foodie” in ons mag niet op zijn honger blijven zitten…

Nico - Liliesfood

Dit is wat we je aanbieden :

 • We schrijven “onze verhalen”, ons blog met culinaire uitspattingen en info.
 • Ik deel met U “#My Kitchen Heroes”. Een overzicht en beschrijving van chefs of personen uit de culinaire wereld die voor mij persoonlijk veel indruk gemaakt hebben.
 • Een recepten-database waarin ieder zijn gading wel kan vinden.
 • De mogelijkheid om je eigen recepten te delen!
 • We geven je product recensies. Een informatieve reis waarin we hulp willen bieden in een zoektocht naar de juiste keukentools en goed materiaal.
 • Een nieuwsbrief, zo blijf je op de hoogte van het verdere verloop van de site. Schrijf je hier in!
 • Indien je wenst, stuur ons een bericht, of laat er één achter onder deze pagina. Reacties, opmerkingen of suggesties zijn steeds welkom.

Wij hopen dat je vaak naar onze site zal teruggrijpen, en dat het een basis kan vormen om een goede keukenhulp te zijn.

Een “tool” waarmee u na verloop van tijd zichzelf ook kan toetsen aan onze slogan:

Want zeg nu zelf…eten en drinken dat met liefde, en met hart en ziel bereid is maakt je gewoon gelukkig!!

We wensen je alvast veel kookplezier, en hopen dat we met Liliesfood je hierin kunnen helpen!

Nico, Katleen, Lins, Liesl en Bas.

Liliesfood - gezin

Nieuwe verhalen…

TERIYAKI

Teriyaki … een overweldigende explosie van smaken!

Ontdek de magische wereld van teriyaki, een culinaire schat uit Japan die meer is dan alleen een saus. In ons diepgaande blog onthullen we de fascinerende geschiedenis, de authentieke ingrediënten …
Mocktail - Blog header

Mocktail! Genieten van een smakelijk en gezond alternatief!

Mocktail! Levendige kleuren, exotische smaken en het uitzicht van een echte cocktail. 0% alcohol, 100% smaak..dat is waar het om draait! Met deze blogpost willen we je helpen om de …
hosted-by-kinsta

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.

2 reacties op “Welkom @ Liliesfood”

 1. Hi Gerald, thanks for your response! We started our blog about a year and a half ago. Passion for food and drinks pushes us forward! We hope we can help others and let this be mutual. You can also help us by sharing your knowledge about food and drinks. Thanks again for this response!

 2. 5 stars
  Wow, awesome blog layout! How long have you been blogging for?

  you made blogging look easy. The overall look of your web site is great,
  let alone the content!

Geef een reactie

error: Deze inhoud is beschermd!
12
Share to...