Gekookte aardappelen met schil.

Gekookte aardappelen met schil, gegarneerd met verse peterselie.

Gekookte aardappelen met schil.

LiliesfoodLiliesfood
Dit gerecht van gekookte aardappelen met schil behoudt de voedingsstoffen en is ideaal voor een gezonde maaltijd. Serveer met olijfolie en kruiden voor extra smaak.
5 from 1 vote
Voorbereiding 5 minutes
Kooktijd 25 minutes
rusttijd 5 minutes
Totale tijd 35 minutes
Course aardappelgerechten, Bijgerechten
Cuisine Aardappelgerechten, Basiskeuken, Vlaams
Servings 4 personen
Calories 206 kcal

Ingrediënten
  

  • 1 kg vastkokende aardappelen (bijvoorbeeld Nicola of Charlotte)
  • 1 el zout
  • wat verse kruiden (optioneel) peterselie, dille of rozemarijn als garnering.
  • 1 el olijfolie voor serveren

Instructies
 

  • We gaan aardappelen koken met schil.
  • Aardappelen wassen: Was de aardappelen grondig onder koud water om eventuele aarde en vuil te verwijderen. Omdat je de schil intact laat, is het belangrijk dat de aardappelen volledig schoon zijn.
    1 kg vastkokende aardappelen
  • Aardappelen koken: Plaats de aardappelen in een grote kookpan en voeg voldoende koud water toe zodat ze volledig onder water staan.
  • Voeg een eetlepel zout toe voor extra smaak.
    1 el zout
  • Breng het water langzaam aan de kook.
  • Kooktijd controleren: Kook de aardappelen ongeveer 20-25 minuten op middelhoog vuur. Controleer na 20 minuten door met een vork in een aardappel te prikken. Als de vork er gemakkelijk in gaat, zijn ze klaar. Opgelet! Voor kleinere aardappelen kan de kooktijd iets korter zijn.
  • Afgieten en uitdampen: Giet de aardappelen af en laat ze even uitdampen in de pan met het deksel eraf. Dit helpt om de schil iets steviger te maken, ideaal voor het serveren.
  • Serveren: Serveer de aardappelen met een scheutje olijfolie en een snufje zout. Voor extra smaak kun je verse kruiden zoals peterselie of dille toevoegen.
    wat verse kruiden, 1 el olijfolie

Notities

Gekookte aardappelen met schil! Makkelijk en gezond!

Gekookte aardappelen met schil zijn een gezonde optie, omdat ze rijk zijn aan vezels, vitamines (vooral B6 en C) en mineralen zoals kalium. Door de schil te behouden, behoud je meer voedingsstoffen.
Banner met de tekst: Maak van je passie een online inkomen! Ontdek de HBA Academy en begin aan je reis naar financiële vrijheid.
Leer hoe je je passie kunt omzetten in een winstgevende online onderneming. Begin vandaag nog!

INFO EN TIPS :

  • Natuurlijk kan je variëren met dit recept!
  • Kruiden: Voeg tijdens het koken rozemarijn of tijm toe voor een subtiele kruidensmaak.
  • Geroosterde afwerking: Na het koken kun je de aardappelen licht bakken in de oven met een beetje olijfolie voor een krokante buitenkant.
  • Sauzen: Serveer met een frisse yoghurtsaus of kruidenboter voor extra smaak.
  • Dit eenvoudige gerecht is populair in veel keukens wereldwijd, vooral in Europese landen waar aardappelen een belangrijk onderdeel van de dagelijkse voeding vormen.
  • Meer weten over aardappelen in het algmeen?
     
  • Meer weten over aardappelsoorten? Van vastkokende naar bloemige en smaakaardappelen?
     

Keukentools : 

Een aardappelstomer : Voor een nog gezonder en beter resultaat kan je de aardappelen ook stomen! Door dit te doen ga je nog meer vitamines en voedingsvezels bewaren doordat je aardappel niet gekookt wordt door hem onder te dompelen in water, maar te garen door middel van stoom! Moest je nog op zoek zijn naar een degelijk exemplaar dan kunnen we je de stomer van Solis aanraden! Topmateriaal!
Solis stoomkoker met digitaal display, geschikt voor het stomen van aardappelen, rijst en groenten voor gezonde maaltijden.
De Solis stoomkoker is ideaal voor het stomen van aardappelen, rijst en groenten. Geniet van gezonde maaltijden zonder toegevoegde vetten. Dit apparaat biedt verschillende instellingen, van aardappelen tot sushi-rijst.
Een aardappelmesje is natuurlijk ook altijd handig bij het bereiden van aardappelgerechten. Zo kun je na het koken of stomen je aardappel makkelijk bewerken. En er is maar 1 aardappelmesje dat het beste is! Het molenaarsmesje. Gekend door velen, gaat al jaren mee en wordt zelf door ons dagelijks gebruikt! Dit is volgens ons een must have voor elke keuken!!
Set van twee roestvrijstalen aardappelmesjes met houten handgreep, gepresenteerd in een verpakking en los weergegeven.
Deze set van roestvrijstalen aardappelmesjes met houten handgreep is onmisbaar in elke keuken. Perfect voor het schillen en snijden van aardappelen en ander fruit en groenten.
Onze receptenbundel werd mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Bootstrapped Ventures
 
Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking? Laat dan een reactie achter hieronder of contacteer ons! Indien we kunnen helpen doen we dit graag!
Deel het gerust op je social media en tag ons!
Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
Bol AlgemeenBol Algemeen
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op youtube, TikTok, Facebook, Pinterest en Instagram voor alle laatste updates. Zo bereiken we meer mensen, help je ons groeien en daar zijn we je uiterst dankbaar voor!
Geniet van deze heerlijke gekookte aardappelen met schil – een gezonde en veelzijdige aanvulling op elke maaltijd!

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
Gekookte aardappelen met schil.
Serving Size
 
250 gr
Amount per Serving
Calories
206
% Daily Value*
Fat
 
4
g
6
%
Saturated Fat
 
1
g
6
%
Polyunsaturated Fat
 
1
g
Monounsaturated Fat
 
3
g
Sodium
 
1814
mg
79
%
Potassium
 
1138
mg
33
%
Carbohydrates
 
40
g
13
%
Fiber
 
4
g
17
%
Sugar
 
3
g
3
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
18
IU
0
%
Vitamin C
 
22
mg
27
%
Calcium
 
26
mg
3
%
Iron
 
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword Aardappelen koken, Aardappelen koken met schil, Gekookte aardappelen met schil, Hoe kook je aardappelen met schil?
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.

1 reactie op “Gekookte aardappelen met schil.”

5 from 1 vote

Geef een reactie

Beoordeel dit recept!




error: Deze inhoud is beschermd!
Share to...