zuppa di tagliolini e pollo

zuppa di tagliolini e pollo

zuppa di tagliolini e pollo

Kip­pen­soep met Tagli­o­li­ni. Enorm sim­pel, maar besteed vol­doen­de tijd en lief­de om je basis­bouil­lon goed te maken. Dan krijg je een heer­lijk gerecht.
5 from 1 vote
Cook Time 1 hr 45 mins
tijd om de bouil­lon af te koe­len en te ont­vet­ten. 1 d
Total Time 1 d 1 hr 45 mins
Cour­se Hoofd­ge­rech­ten, Soe­pen, zuppa-di-tagliolini-e-pollo
Cui­si­ne Ita­li­aans, Soepen
Ser­vings 4 per­so­nen
Calo­ries 158 kcal

Materiaal — Benodigdheden

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Maak aller­eerst een dege­lij­ke, ont­vet­te kip­pen­bouil­lon!
  • Gebruik het vlees van de kip van je kip­pen­bouil­lon voor de Zuppa.
  • Indien je dit recept wil maken, maak je best de dag ervoor de bouil­lon. De bouil­lon heeft tijd nodig om af te koe­len in de koel­kast zodat je hem goed kan ontvetten.
  • Doe de bouil­lon in een kook­pot en breng hem aan de kook.
  • Voeg de pas­ta, lava­blaad­jes en stuk­jes kip toe.
  • Laat koken tot de pas­ta “al Den­te” is, en voeg zo nodig wat zout toe. Proef!
  • Ver­deel in die­pe bor­den en strooi er de gerasp­te par­me­zaan­se kaas en wat vers gehak­te peter­se­lie over.
  • Ser­veer met wat vers gebak­ken brood. Smakelijk!

Notities

zuppa di tagliolini e pollo

Kip­pen­soep met Tagli­o­li­ni. Enorm sim­pel, maar besteed vol­doen­de tijd en lief­de om je basis­bouil­lon goed te maken. Dan krijg je een heer­lijk gerecht.

TIPS EN INFO

Voor de liefhebbers…U kan dit gerecht aan­vul­len met wat chi­li­pe­per, of wat ande­re groen­ten. Per­soon­lijk knijp ik er ook graag een kwart­je limoen of citroen over uit.
Een scheu­tje room toe­voe­gen kan ook. Dan krijg je een vol­le­re smaak.
Tagli­o­li­ni. Een pas­ta­soort die net zo lang is als spa­ghet­ti maar plat. Lijkt veel op lin­gui­ne maar behoort iets dun­ner te zijn. Is ook ver­want aan tagliatelle.
Meer weten over hoe je nu zelf de bes­te pas­ta maakt? Klik hier!
Lavas is een tuin­kruid met een inten­se sel­der-smaak. Ook wel “soep­kruid” genoemd.Hoewel er in super­mark­ten veel ver­se krui­den te koop zijn, is lavas een uit­zon­de­ring. Geluk­kig is het wel te ver­krij­gen bij markt­han­de­laars die een groot aan­bod ver­se krui­den in pot ver­ko­pen, en boven­dien is het gemak­ke­lijk te telen in de tuin!! 
Blad­pe­ter­se­lie is een vari­ant van de gewo­ne krul­pe­ter­se­lie. De blaad­jes zijn glad en lij­ken eer­der op sel­der of kori­an­der. De smaak van blad­pe­ter­se­lie is pit­ti­ger dan bij gewo­ne peterselie.
Par­me­zaan­se kaas (Ita­li­aans: Par­mi­gi­a­no Reg­gi­a­no, soms par­me­zaan genoemd) is een kaas­soort die oor­spron­ke­lijk uit Ita­lië komt, uit de omge­ving van Par­ma.
Onze recep­ten­bun­del wer­den moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
Bootstrap Ventures
Boot­s­trap Ventures
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hier­on­der en beoor­deel het met wat sterren.
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen. 
Voeg het dan hier toe!
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op Facebook, Pin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Zup­pa di tagli­o­li­ni e pollo.…kippesoep als com­fort food!

Voedingswaarde :

Nutri­ti­on Facts
zup­pa di tagli­o­li­ni e pollo
Ser­ving Size
 
100 g
Amount per Serving
Calo­ries
158
% Dai­ly Value*
* Per­cent Dai­ly Valu­es are based on a 2000 calo­rie diet.
Key­word kip­pen­bouil­lon, lavas, Par­ma, Par­me­zaan­se Kaas, Par­mi­gi­a­no Reg­gi­a­no, pas­ta, pol­lo, tagli­o­li­ni, zelf pas­ta maken
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!