Tartaar van zalm met appel.

tartare van zalm met appel

Tartaar van zalm met appel.

Tartaar van zalm met appel. Kraakverse zalm, romige avocado en de zoete smaak van appel vormen de basis van dit aromatische en smaakvolle gerecht.
4.50 from 2 votes
Kooktijd 20 minutes
Totale tijd 20 minutes
Course Hoofdgerechten, Visgerechten, Voorgerechten
Cuisine Belgisch, Modern, Visgerechten
Servings 2 personen
Calories 181 kcal

Ingrediënten
 
 

Voor de dressing van je tartaar van zalm.

Voor je zalmtartaar.

  • ½ kleine sjalot gesnipperd
  • 2 stuks lente-ui (bosui) enkel het groen, en een beetje appart voor garnering
  • 150 gr zalmfilet rauw, kraakvers, in kleine blokjes (tartaar).
  • ½ stuk avocado
  • ½ stuk appel Ik gebruik graag een 'pink lady' of een granny smith. Zorg voor een stevige appel!
  • zout naar smaak
  • zwarte peper naar smaak

Als afwerking.

Optioneel als garnering.

Instructies
 

  • We maken tartaar van zalm met appel!
  • Rooster kort, en in een koekenpan je sesamzaadjes.
    1,5 gr witte sesamzaadjes, 1,5 gr zwarte sesamzaadjes
  • Haal na het roosteren de pan van het vuur, leg de geroosterde sesamzaadjes appart in een mengkom en laat afkoelen.

Maak je dressing.

Maak je tartaar van zalm.

  • Snipper de sjalot fijn, alsook de lente-ui.
    1/2 kleine sjalot, 2 stuks lente-ui (bosui)
  • Voeg gehakte sjalot en gesneden lente-ui toe aan de mengkom (bewaar wel een derde van de lente-ui voor de garnering).
  • Snijd zalm, avocado en appel in kleine, fijne en hapklare blokjes.
    150 gr zalmfilet, 1/2 stuk avocado, 1/2 stuk appel
  • Voeg het dan toe aan de mengkom. Doe dit uiterst voorzichtig! Zo dat alles zijn oorspronkelijke vorm blijft behouden.
  • Kruid af met wat peper en zout.
    zout, zwarte peper
  • En meng nu 1 el van je dressing voorzichtig onder het geheel met een spatel.
  • Proef, en kruid eventueel bij naar smaak.
  • Verdeel de tartare over 2 borden en verdeel de resterende dressing erover.
  • Strooi wat chilipoederchili flakes, de overige lente-ui, de geroosterde witte en zwarte sesamzaadjes en wat korianderblaadjes gelijkmatig over de tartaar van zalm.
    2 stuks lente-ui (bosui), 1 tl chilipoeder, wat korianderblaadjes
  • Maak het gerecht af met een flinke kneep vers limoensap.
    1/2 sap limoen
  • Je tartaar van zalm met appel is klaar! Smakelijk!
  • Serveer met wat brood, Thaise crackers of zelfs wat kroepoek!
    Cassave crackers, kroepoek

Notities

Tartaar van zalm en appel

Het gerecht is licht met veel diepe smaken, en is ideaal op een mooie lente of zomerdag. Door de garnituren heeft het een aangename crunch en de zoete smaak van de appels geeft een verfrissende bite. Lekker!

TIPS EN INFO

  • Tartaar van zalm is ideaal op een mooie lente of zomerdag.
  • Coconut aminos is een smaakmaker op basis van sap uit de kokosbloesem. Het sap rijpt op natuurlijke wijze en wordt gemengd met zongedroogd zeezout, dit zorgt voor een volle, hartige en unieke smaak. Je kunt de coconut aminos gebruiken in marinades, dressings of sauzen. Deze smaakbom is gluten- en sojavrij. Vegan dus!
  • coconut aminos
    coconut aminos
  • De sesamzaadjes rooster je in een non-stick koekenpan zonder extra vetstof! Let wel op, rooster ze echt héél kort en zie dat ze niet verbranden. Indien ze verbrand zijn krijg je een bittere smaak die net meer weg te krijgen is.
  • De zalm die je gebruikt moet kraakvers zijn! Haal hem dus bij je visboer en gebruik zeker geen voorverpakte zalm uit je lokale supermarkt! Zeg gerust tegen je visboer dat je de zalm rauw zal bereiden en dat je dus echt wel superverse zalm nodig hebt. De vis is immers duur genoeg in aankoop!
  • Meer weten over zalm? Je kan alles over deze vis terugvinden in een blogpost van ons.
  • Meer weten over de aankoop en bewaring van verse vis? Een ander verhaal vertelt je alles wat je moet weten.

Hoeveel zalm per persoon?

  • Voor een voorgerecht reken je 75 gr tot 100 gr zalm per persoon zoals voorop gesteld in dit recept.
  • Voor een hoofdgerecht mag je die hoeveelheid verdubbelen: 150 tot 200 gr zalm per persoon.

Kun je gemarineerde zalm rauw eten?

Rauwe en gemarineerde zalm (zoals in dit recept) is veilig om te eten. Zorg wel dat je vis kraakvers is! Het is dan zelfs gezonder als gerookte, gebakken of gepocheerde zalm omdat hij nog meer voedingsstoffen zoals omega 3 vetzuren bevat. Het is trouwens niet enkel als tartaar dat we zalm kunnen eten. Denk maar aan carpaccio van zalm of sushi.

Wat drink je bij een tartaar van zalm?

Het best drink je bij tartaar van zalm een drank die aanleunt bij het gerecht. Een of Roséwijn is hier perfect voor. Of indien je eerder een bierliefhebber bent, ga dan voor een Tripel of witbier.
Natuurlijk drink je uiteindelijk wat je het liefst zelf wil, het is maar een advies dat we je willen geven.
Onze receptenbundel werden mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Bootstrapped Ventures
 
Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking over het recept? Laat dan een reactie achter hieronder!
Deel het gerust op je social media en tag ons!.
Misschien heb je zelf een recept wat je met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
KokenKoken
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op youtube, TikTok, FacebookPinterest en Instagram voor alle laatste updates.
Tartaar van zalm en appel. Heerlijk en fris!

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
Tartaar van zalm met appel.
Serving Size
 
1 portie
Amount per Serving
Calories
181
% Daily Value*
Fat
 
12
g
18
%
Saturated Fat
 
2
g
13
%
Polyunsaturated Fat
 
5
g
Monounsaturated Fat
 
4
g
Cholesterol
 
41
mg
14
%
Sodium
 
222
mg
10
%
Potassium
 
400
mg
11
%
Carbohydrates
 
3
g
1
%
Fiber
 
1
g
4
%
Sugar
 
0.1
g
0
%
Protein
 
15
g
30
%
Vitamin A
 
341
IU
7
%
Vitamin C
 
0.3
mg
0
%
Calcium
 
28
mg
3
%
Iron
 
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword avocado, tartaar zalm, zalm, zalm tartare
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen mij bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen.

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!
Share to...