
Tartaar van zalm met appel.
TarĀtaar van zalm met appel. KraakĀverĀse zalm, romiĀge avoĀcaĀdo en de zoeĀte smaak van appel vorĀmen de basis van dit aroĀmaĀtiĀsche en smaakĀvolĀle gerecht.
Materiaal ā Benodigdheden
Ingrediƫnten
Voor de dressing van je tartaar van zalm.
Voor je zalmtartaar.
- ½ kleiĀne sjaĀlot gesnipĀperd
- 2 stuks lenĀte-ui (bosĀui) enkel het groen, en een beetĀje appart voor garnering
- 150 gr zalmĀfiĀlet rauw, kraakĀvers, in kleiĀne blokĀjes (tarĀtaar).
- ½ stuk avoĀcaĀdo
- ½ stuk appel Ik gebruik graag een āpink ladyā of een granĀny smith. Zorg voor een steĀviĀge appel!
- zout naar smaak
- zwarĀte peper naar smaak
Als afwerking.
- 1 tl chiĀliĀpoeĀder (Kobe BonĀcaĀbe)
- 1,5 gr witĀte sesamĀzaadĀjes geroosĀterd
- 1,5 gr zwarĀte sesamĀzaadĀjes geroosĀterd
- wat koriĀanĀderĀblaadĀjes als garĀneĀring
- ½ sap limoen
Optioneel als garnering.
Instructies
- We maken tarĀtaar van zalm met appel!
- RoosĀter kort, en in een koeĀkenĀpan je sesamĀzaadĀjes.1,5 gr witĀte sesamĀzaadĀjes, 1,5 gr zwarĀte sesamzaadjes
- Haal na het roosĀteĀren de pan van het vuur, leg de geroosĀterĀde sesamĀzaadĀjes appart in een mengĀkom en laat afkoelen.
Maak je dressing.
- Klop de kokosĀaĀzijn, coconut amiĀnos en sesamĀolie in een andeĀre mengĀkom met een kleiĀne klopĀper goed door elkaar. Dit wordt de dressing.1 el kokosĀaĀzijn, 1 el coconut amiĀnos, 3 tl sesamolie
Maak je tartaar van zalm.
- SnipĀper de sjaĀlot fijn, alsĀook de lente-ui.1/2 kleiĀne sjaĀlot, 2 stuks lenĀte-ui (bosĀui)
- Voeg gehakĀte sjaĀlot en gesneĀden lenĀte-ui toe aan de mengĀkom (bewaar wel een derĀde van de lenĀte-ui voor de garnering).
- Snijd zalm, avoĀcaĀdo en appel in kleiĀne, fijĀne en hapĀklaĀre blokjes.150 gr zalmĀfiĀlet, 1/2 stuk avoĀcaĀdo, 1/2 stuk appel
- Voeg het dan toe aan de mengĀkom. Doe dit uiterst voorĀzichĀtig! Zo dat alles zijn oorĀspronĀkeĀlijĀke vorm blijft behouden.
- Kruid af met wat peper en zout.zout, zwarĀte peper
- En meng nu 1 el van je dresĀsing voorĀzichĀtig onder het geheel met een spatel.
- Proef, en kruid evenĀtuĀeel bij naar smaak.
- VerĀdeel de tarĀtaĀre over 2 borĀden en verĀdeel de resĀteĀrenĀde dresĀsing erover.
- Strooi wat chiĀliĀpoeĀderchiĀli flaĀkes, de oveĀriĀge lenĀte-ui, de geroosĀterĀde witĀte en zwarĀte sesamĀzaadĀjes en wat koriĀanĀderĀblaadĀjes gelijkĀmaĀtig over de tarĀtaar van zalm.2 stuks lenĀte-ui (bosĀui), 1 tl chiĀliĀpoeĀder, wat koriĀanĀderĀblaadĀjes
- Maak het gerecht af met een flinĀke kneep vers limoensap.1/2 sap limoen
- Je tarĀtaar van zalm met appel is klaar! Smakelijk!
- SerĀveer met wat brood, ThaiĀse cracĀkers of zelfs wat kroeĀpoek!CasĀsaĀve cracĀkers, kroeĀpoek
Video
Notities
Tartaar van zalm en appel
Het gerecht is licht met veel dieĀpe smaĀken, en is ideĀaal op een mooie lenĀte of zomerĀdag. Door de garĀniĀtuĀren heeft het een aanĀgeĀnaĀme crunch en de zoeĀte smaak van de appels geeft een verĀfrisĀsenĀde bite. Lekker!TIPS EN INFO
- TarĀtaar van zalm is ideĀaal op een mooie lenĀte of zomerdag.
- Coconut amiĀnos is een smaakĀmaĀker op basis van sap uit de kokosĀbloeĀsem. Het sap rijpt op natuurĀlijĀke wijĀze en wordt gemengd met zonĀgeĀdroogd zeeĀzout, dit zorgt voor een volĀle, harĀtiĀge en unieĀke smaak. Je kunt de coconut amiĀnos gebruiĀken in mariĀnaĀdes, dresĀsings of sauĀzen. Deze smaakĀbom is gluĀten- en sojaĀvrij. Vegan dus!
coconut amiĀnos - De sesamĀzaadĀjes roosĀter je in een non-stick koeĀkenĀpan zonĀder extra vetĀstof! Let wel op, roosĀter ze echt hƩƩl kort en zie dat ze niet verĀbranĀden. Indien ze verĀbrand zijn krijg je een bitĀteĀre smaak die net meer weg te krijĀgen is.
- De zalm die je gebruikt moet kraakĀvers zijn! Haal hem dus bij je visĀboer en gebruik zeker geen voorĀverĀpakĀte zalm uit je lokaĀle superĀmarkt! Zeg gerust tegen je visĀboer dat je de zalm rauw zal bereiĀden en dat je dus echt wel superĀverĀse zalm nodig hebt. De vis is immers duur genoeg in aankoop!
- Meer weten over zalm? Je kan alles over deze vis terugĀvinĀden in een blogĀpost van ons.
- Meer weten over de aanĀkoop en bewaĀring van verĀse vis? Een ander verĀhaal verĀtelt je alles wat je moet weten.
Hoeveel zalm per persoon?
- Voor een voorĀgeĀrecht reken je 75 gr tot 100 gr zalm per perĀsoon zoals voorĀop gesteld in dit recept.
- Voor een hoofdĀgeĀrecht mag je die hoeĀveelĀheid verĀdubĀbeĀlen: 150 tot 200 gr zalm per persoon.
Kun je gemarineerde zalm rauw eten?
RauĀwe en gemaĀriĀneerĀde zalm (zoals in dit recept) is veiĀlig om te eten. Zorg wel dat je vis kraakĀvers is! Het is dan zelfs gezonĀder als gerookĀte, gebakĀken of gepoĀcheerĀde zalm omdat hij nog meer voeĀdingsĀstofĀfen zoals omeĀga 3 vetĀzuĀren bevat. Het is trouĀwens niet enkel als tarĀtaar dat we zalm kunĀnen eten. Denk maar aan carĀpĀacĀcio van zalm of susĀhi.Wat drink je bij een tartaar van zalm?
Het best drink je bij tarĀtaar van zalm een drank die aanĀleunt bij het gerecht. Een of RosĆ©wijn is hier perĀfect voor. Of indien je eerĀder een bierĀliefĀhebĀber bent, ga dan voor een TriĀpel of witbier. NatuurĀlijk drink je uitĀeinĀdeĀlijk wat je het liefst zelf wil, het is maar een advies dat we je wilĀlen geven.

Voedingswaarde :
NutriĀtiĀon Facts
TarĀtaar van zalm met appel.
SerĀving Size
1 porĀtie
Amount per Serving
CaloĀries
181
% DaiĀly Value*
Fat
12
g
18
%
SatuĀraĀted Fat
2
g
13
%
PolyunĀsaĀtuĀraĀted Fat
5
g
MonounĀsaĀtuĀraĀted Fat
4
g
ChoĀlesĀteĀrol
41
mg
14
%
SodiĀum
222
mg
10
%
PotĀasĀsiĀum
400
mg
11
%
CarĀboĀhyĀdraĀtes
3
g
1
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
0.1
g
0
%
ProĀtein
15
g
30
%
VitaĀmin A
341
IU
7
%
VitaĀmin C
0.3
mg
0
%
CalĀciĀum
28
mg
3
%
Iron
1
mg
6
%
* PerĀcent DaiĀly ValuĀes are based on a 2000 caloĀrie diet.
Dit recept delen op facebook?VerĀmeld @liliesfood.be or tag #lilieĀsĀfood!
Dit recept delen op InstĀagram?VerĀmeld @liliesfood.be or tag #lilieĀsĀfood!
Dit recept geproĀbeerd?Laat ons weten hoe het was!