Tartaar van zalm met appel.

tartare van zalm met appel

Tartaar van zalm met appel.

TarĀ­taar van zalm met appel. KraakĀ­verĀ­se zalm, romiĀ­ge avoĀ­caĀ­do en de zoeĀ­te smaak van appel vorĀ­men de basis van dit aroĀ­maĀ­tiĀ­sche en smaakĀ­volĀ­le gerecht. 
4.50 from 2 votes
Cook Time 20 mins
Total Time 20 mins
CourĀ­se HoofdĀ­geĀ­rechĀ­ten, VisĀ­geĀ­rechĀ­ten, Voorgerechten
CuiĀ­siĀ­ne BelĀ­gisch, Modern, Visgerechten
SerĀ­vings 2 perĀ­soĀ­nen
CaloĀ­ries 181 kcal

Ingrediƫnten
 
 

Voor de dressing van je tartaar van zalm.

Voor je zalmtartaar.

  • ½ kleiĀ­ne sjaĀ­lot gesnipĀ­perd
  • 2 stuks lenĀ­te-ui (bosĀ­ui) enkel het groen, en een beetĀ­je appart voor garnering
  • 150 gr zalmĀ­fiĀ­let rauw, kraakĀ­vers, in kleiĀ­ne blokĀ­jes (tarĀ­taar).
  • ½ stuk avoĀ­caĀ­do
  • ½ stuk appel Ik gebruik graag een ā€˜pink lady’ of een granĀ­ny smith. Zorg voor een steĀ­viĀ­ge appel!
  • zout naar smaak
  • zwarĀ­te peper naar smaak

Als afwerking.

Optioneel als garnering.

Instructies
 

  • We maken tarĀ­taar van zalm met appel!
  • RoosĀ­ter kort, en in een koeĀ­kenĀ­pan je sesamĀ­zaadĀ­jes.
    1,5 gr witĀ­te sesamĀ­zaadĀ­jes, 1,5 gr zwarĀ­te sesamzaadjes
  • Haal na het roosĀ­teĀ­ren de pan van het vuur, leg de geroosĀ­terĀ­de sesamĀ­zaadĀ­jes appart in een mengĀ­kom en laat afkoelen.

Maak je dressing.

Maak je tartaar van zalm.

  • SnipĀ­per de sjaĀ­lot fijn, alsĀ­ook de lente-ui.
    1/2 kleiĀ­ne sjaĀ­lot, 2 stuks lenĀ­te-ui (bosĀ­ui)
  • Voeg gehakĀ­te sjaĀ­lot en gesneĀ­den lenĀ­te-ui toe aan de mengĀ­kom (bewaar wel een derĀ­de van de lenĀ­te-ui voor de garnering). 
  • Snijd zalm, avoĀ­caĀ­do en appel in kleiĀ­ne, fijĀ­ne en hapĀ­klaĀ­re blokjes.
    150 gr zalmĀ­fiĀ­let, 1/2 stuk avoĀ­caĀ­do, 1/2 stuk appel
  • Voeg het dan toe aan de mengĀ­kom. Doe dit uiterst voorĀ­zichĀ­tig! Zo dat alles zijn oorĀ­spronĀ­keĀ­lijĀ­ke vorm blijft behouden.
  • Kruid af met wat peper en zout.
    zout, zwarĀ­te peper
  • En meng nu 1 el van je dresĀ­sing voorĀ­zichĀ­tig onder het geheel met een spatel.
  • Proef, en kruid evenĀ­tuĀ­eel bij naar smaak.
  • VerĀ­deel de tarĀ­taĀ­re over 2 borĀ­den en verĀ­deel de resĀ­teĀ­renĀ­de dresĀ­sing erover. 
  • Strooi wat chiĀ­liĀ­poeĀ­derchiĀ­li flaĀ­kes, de oveĀ­riĀ­ge lenĀ­te-ui, de geroosĀ­terĀ­de witĀ­te en zwarĀ­te sesamĀ­zaadĀ­jes en wat koriĀ­anĀ­derĀ­blaadĀ­jes gelijkĀ­maĀ­tig over de tarĀ­taar van zalm.
    2 stuks lenĀ­te-ui (bosĀ­ui), 1 tl chiĀ­liĀ­poeĀ­der, wat koriĀ­anĀ­derĀ­blaadĀ­jes
  • Maak het gerecht af met een flinĀ­ke kneep vers limoensap.
    1/2 sap limoen
  • Je tarĀ­taar van zalm met appel is klaar! Smakelijk!
  • SerĀ­veer met wat brood, ThaiĀ­se cracĀ­kers of zelfs wat kroeĀ­poek!
    CasĀ­saĀ­ve cracĀ­kers, kroeĀ­poek

Notities

Tartaar van zalm en appel

Het gerecht is licht met veel dieĀ­pe smaĀ­ken, en is ideĀ­aal op een mooie lenĀ­te of zomerĀ­dag. Door de garĀ­niĀ­tuĀ­ren heeft het een aanĀ­geĀ­naĀ­me crunch en de zoeĀ­te smaak van de appels geeft een verĀ­frisĀ­senĀ­de bite. Lekker!

TIPS EN INFO

  • TarĀ­taar van zalm is ideĀ­aal op een mooie lenĀ­te of zomerdag. 
  • Coconut amiĀ­nos is een smaakĀ­maĀ­ker op basis van sap uit de kokosĀ­bloeĀ­sem. Het sap rijpt op natuurĀ­lijĀ­ke wijĀ­ze en wordt gemengd met zonĀ­geĀ­droogd zeeĀ­zout, dit zorgt voor een volĀ­le, harĀ­tiĀ­ge en unieĀ­ke smaak. Je kunt de coconut amiĀ­nos gebruiĀ­ken in mariĀ­naĀ­des, dresĀ­sings of sauĀ­zen. Deze smaakĀ­bom is gluĀ­ten- en sojaĀ­vrij. Vegan dus!
  • coconut aminos
    coconut amiĀ­nos
  • De sesamĀ­zaadĀ­jes roosĀ­ter je in een non-stick koeĀ­kenĀ­pan zonĀ­der extra vetĀ­stof! Let wel op, roosĀ­ter ze echt hƩƩl kort en zie dat ze niet verĀ­branĀ­den. Indien ze verĀ­brand zijn krijg je een bitĀ­teĀ­re smaak die net meer weg te krijĀ­gen is.
  • De zalm die je gebruikt moet kraakĀ­vers zijn! Haal hem dus bij je visĀ­boer en gebruik zeker geen voorĀ­verĀ­pakĀ­te zalm uit je lokaĀ­le superĀ­markt! Zeg gerust tegen je visĀ­boer dat je de zalm rauw zal bereiĀ­den en dat je dus echt wel superĀ­verĀ­se zalm nodig hebt. De vis is immers duur genoeg in aankoop!
  • Meer weten over zalm? Je kan alles over deze vis terugĀ­vinĀ­den in een blogĀ­post van ons.
  • Meer weten over de aanĀ­koop en bewaĀ­ring van verĀ­se vis? Een ander verĀ­haal verĀ­telt je alles wat je moet weten.

Hoeveel zalm per persoon?

  • Voor een voorĀ­geĀ­recht reken je 75 gr tot 100 gr zalm per perĀ­soon zoals voorĀ­op gesteld in dit recept.
  • Voor een hoofdĀ­geĀ­recht mag je die hoeĀ­veelĀ­heid verĀ­dubĀ­beĀ­len: 150 tot 200 gr zalm per persoon.

Kun je gemarineerde zalm rauw eten?

RauĀ­we en gemaĀ­riĀ­neerĀ­de zalm (zoals in dit recept) is veiĀ­lig om te eten. Zorg wel dat je vis kraakĀ­vers is! Het is dan zelfs gezonĀ­der als gerookĀ­te, gebakĀ­ken of gepoĀ­cheerĀ­de zalm omdat hij nog meer voeĀ­dingsĀ­stofĀ­fen zoals omeĀ­ga 3 vetĀ­zuĀ­ren bevat. Het is trouĀ­wens niet enkel als tarĀ­taar dat we zalm kunĀ­nen eten. Denk maar aan carĀ­pĀ­acĀ­cio van zalm of susĀ­hi.

Wat drink je bij een tartaar van zalm?

Het best drink je bij tar­taar van zalm een drank die aan­leunt bij het gerecht. Een of Roséwijn is hier per­fect voor. Of indien je eer­der een bier­lief­heb­ber bent, ga dan voor een Tri­pel of witbier.
NatuurĀ­lijk drink je uitĀ­einĀ­deĀ­lijk wat je het liefst zelf wil, het is maar een advies dat we je wilĀ­len geven.
Onze recepĀ­tenĀ­bunĀ­del werĀ­den mogeĀ­lijk gemaakt door softĀ­waĀ­re van BootĀ­strapĀ­ped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
BootĀ­strapĀ­ped Ventures
 
Heb je dit recept zelf geproĀ­beerd? Of heb je een vraag of opmerĀ­king over het recept? Laat dan een reacĀ­tie achĀ­ter hieronder! 
Deel het gerust op je sociĀ­al media en tag ons!.
MisĀ­schien heb je zelf een recept wat je met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
KokenKoken
HONGER NAAR MEER? AbonĀ­neer je op onze nieuwsĀ­brief en volg ons op youĀ­tuĀ­be, TikĀ­Tok, FacebookPinĀ­teĀ­rest en InstĀ­agram voor alle laatĀ­ste updates.
TarĀ­taar van zalm en appel. HeerĀ­lijk en fris!

Voedingswaarde :

NutriĀ­tiĀ­on Facts
TarĀ­taar van zalm met appel.
SerĀ­ving Size
 
1 porĀ­tie
Amount per Serving
CaloĀ­ries
181
% DaiĀ­ly Value*
Fat
 
12
g
18
%
SatuĀ­raĀ­ted Fat
 
2
g
13
%
PolyunĀ­saĀ­tuĀ­raĀ­ted Fat
 
5
g
MonounĀ­saĀ­tuĀ­raĀ­ted Fat
 
4
g
ChoĀ­lesĀ­teĀ­rol
 
41
mg
14
%
SodiĀ­um
 
222
mg
10
%
PotĀ­asĀ­siĀ­um
 
400
mg
11
%
CarĀ­boĀ­hyĀ­draĀ­tes
 
3
g
1
%
Fiber
 
1
g
4
%
Sugar
 
0.1
g
0
%
ProĀ­tein
 
15
g
30
%
VitaĀ­min A
 
341
IU
7
%
VitaĀ­min C
 
0.3
mg
0
%
CalĀ­ciĀ­um
 
28
mg
3
%
Iron
 
1
mg
6
%
* PerĀ­cent DaiĀ­ly ValuĀ­es are based on a 2000 caloĀ­rie diet.
KeyĀ­word avoĀ­caĀ­do, tarĀ­taar zalm, zalm, zalm tartare
Dit recept delen op facebook?VerĀ­meld @liliesfood.be or tag #lilieĀ­sĀ­food!
Dit recept delen op InstĀ­agram?VerĀ­meld @liliesfood.be or tag #lilieĀ­sĀ­food!
Dit recept geproĀ­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!