Tartaar van zalm met appel.

tartare van zalm met appel

Tartaar van zalm met appel.

Tar­taar van zalm met appel. Kraak­ver­se zalm, romi­ge avo­ca­do en de zoe­te smaak van appel vor­men de basis van dit aro­ma­ti­sche en smaak­vol­le gerecht. 
4.50 from 2 votes
Cook Time 20 mins
Total Time 20 mins
Cour­se Hoofd­ge­rech­ten, Vis­ge­rech­ten, Voorgerechten
Cui­si­ne Bel­gisch, Modern, Visgerechten
Ser­vings 2 per­so­nen
Calo­ries 181 kcal

Ingrediënten
 
 

Voor de dressing van je tartaar van zalm.

Voor je zalmtartaar.

  • ½ klei­ne sja­lot gesnip­perd
  • 2 stuks len­te-ui (bos­ui) enkel het groen, en een beet­je appart voor garnering
  • 150 gr zalm­fi­let rauw, kraak­vers, in klei­ne blok­jes (tar­taar).
  • ½ stuk avo­ca­do
  • ½ stuk appel Ik gebruik graag een ‘pink lady’ of een gran­ny smith. Zorg voor een ste­vi­ge appel!
  • zout naar smaak
  • zwar­te peper naar smaak

Als afwerking.

Optioneel als garnering.

Instructies
 

  • We maken tar­taar van zalm met appel!
  • Roos­ter kort, en in een koe­ken­pan je sesam­zaad­jes.
    1,5 gr wit­te sesam­zaad­jes, 1,5 gr zwar­te sesamzaadjes
  • Haal na het roos­te­ren de pan van het vuur, leg de geroos­ter­de sesam­zaad­jes appart in een meng­kom en laat afkoelen.

Maak je dressing.

Maak je tartaar van zalm.

  • Snip­per de sja­lot fijn, als­ook de lente-ui.
    1/2 klei­ne sja­lot, 2 stuks len­te-ui (bos­ui)
  • Voeg gehak­te sja­lot en gesne­den len­te-ui toe aan de meng­kom (bewaar wel een der­de van de len­te-ui voor de garnering). 
  • Snijd zalm, avo­ca­do en appel in klei­ne, fij­ne en hap­kla­re blokjes.
    150 gr zalm­fi­let, 1/2 stuk avo­ca­do, 1/2 stuk appel
  • Voeg het dan toe aan de meng­kom. Doe dit uiterst voor­zich­tig! Zo dat alles zijn oor­spron­ke­lij­ke vorm blijft behouden.
  • Kruid af met wat peper en zout.
    zout, zwar­te peper
  • En meng nu 1 el van je dres­sing voor­zich­tig onder het geheel met een spatel.
  • Proef, en kruid even­tu­eel bij naar smaak.
  • Ver­deel de tar­ta­re over 2 bor­den en ver­deel de res­te­ren­de dres­sing erover. 
  • Strooi wat chi­li­poe­derchi­li fla­kes, de ove­ri­ge len­te-ui, de geroos­ter­de wit­te en zwar­te sesam­zaad­jes en wat kori­an­der­blaad­jes gelijk­ma­tig over de tar­taar van zalm.
    2 stuks len­te-ui (bos­ui), 1 tl chi­li­poe­der, wat kori­an­der­blaad­jes
  • Maak het gerecht af met een flin­ke kneep vers limoensap.
    1/2 sap limoen
  • Je tar­taar van zalm met appel is klaar! Smakelijk!
  • Ser­veer met wat brood, Thai­se crac­kers of zelfs wat kroe­poek!
    Cas­sa­ve crac­kers, kroe­poek

Notities

Tartaar van zalm en appel

Het gerecht is licht met veel die­pe sma­ken, en is ide­aal op een mooie len­te of zomer­dag. Door de gar­ni­tu­ren heeft het een aan­ge­na­me crunch en de zoe­te smaak van de appels geeft een ver­fris­sen­de bite. Lekker!

TIPS EN INFO

  • Tar­taar van zalm is ide­aal op een mooie len­te of zomerdag. 
  • Coconut ami­nos is een smaak­ma­ker op basis van sap uit de kokos­bloe­sem. Het sap rijpt op natuur­lij­ke wij­ze en wordt gemengd met zon­ge­droogd zee­zout, dit zorgt voor een vol­le, har­ti­ge en unie­ke smaak. Je kunt de coconut ami­nos gebrui­ken in mari­na­des, dres­sings of sau­zen. Deze smaak­bom is glu­ten- en soja­vrij. Vegan dus!
  • coconut aminos
    coconut ami­nos
  • De sesam­zaad­jes roos­ter je in een non-stick koe­ken­pan zon­der extra vet­stof! Let wel op, roos­ter ze echt héél kort en zie dat ze niet ver­bran­den. Indien ze ver­brand zijn krijg je een bit­te­re smaak die net meer weg te krij­gen is.
  • De zalm die je gebruikt moet kraak­vers zijn! Haal hem dus bij je vis­boer en gebruik zeker geen voor­ver­pak­te zalm uit je loka­le super­markt! Zeg gerust tegen je vis­boer dat je de zalm rauw zal berei­den en dat je dus echt wel super­ver­se zalm nodig hebt. De vis is immers duur genoeg in aankoop!
  • Meer weten over zalm? Je kan alles over deze vis terug­vin­den in een blog­post van ons.
  • Meer weten over de aan­koop en bewa­ring van ver­se vis? Een ander ver­haal ver­telt je alles wat je moet weten.

Hoeveel zalm per persoon?

  • Voor een voor­ge­recht reken je 75 gr tot 100 gr zalm per per­soon zoals voor­op gesteld in dit recept.
  • Voor een hoofd­ge­recht mag je die hoe­veel­heid ver­dub­be­len: 150 tot 200 gr zalm per persoon.

Kun je gemarineerde zalm rauw eten?

Rau­we en gema­ri­neer­de zalm (zoals in dit recept) is vei­lig om te eten. Zorg wel dat je vis kraak­vers is! Het is dan zelfs gezon­der als gerook­te, gebak­ken of gepo­cheer­de zalm omdat hij nog meer voe­dings­stof­fen zoals ome­ga 3 vet­zu­ren bevat. Het is trou­wens niet enkel als tar­taar dat we zalm kun­nen eten. Denk maar aan car­p­ac­cio van zalm of sus­hi.

Wat drink je bij een tartaar van zalm?

Het best drink je bij tar­taar van zalm een drank die aan­leunt bij het gerecht. Een of Roséwijn is hier per­fect voor. Of indien je eer­der een bier­lief­heb­ber bent, ga dan voor een Tri­pel of witbier.
Natuur­lijk drink je uit­ein­de­lijk wat je het liefst zelf wil, het is maar een advies dat we je wil­len geven.
Onze recep­ten­bun­del wer­den moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Boot­strap­ped Ventures
 
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hieronder! 
Deel het gerust op je soci­al media en tag ons!.
Mis­schien heb je zelf een recept wat je met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
KokenKoken
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op you­tu­be, Tik­Tok, FacebookPin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Tar­taar van zalm en appel. Heer­lijk en fris!

Voedingswaarde :

Nutri­ti­on Facts
Tar­taar van zalm met appel.
Ser­ving Size
 
1 por­tie
Amount per Serving
Calo­ries
181
% Dai­ly Value*
Fat
 
12
g
18
%
Satu­ra­ted Fat
 
2
g
13
%
Polyun­sa­tu­ra­ted Fat
 
5
g
Monoun­sa­tu­ra­ted Fat
 
4
g
Cho­les­te­rol
 
41
mg
14
%
Sodi­um
 
222
mg
10
%
Pot­as­si­um
 
400
mg
11
%
Car­bo­hy­dra­tes
 
3
g
1
%
Fiber
 
1
g
4
%
Sugar
 
0.1
g
0
%
Pro­tein
 
15
g
30
%
Vita­min A
 
341
IU
7
%
Vita­min C
 
0.3
mg
0
%
Cal­ci­um
 
28
mg
3
%
Iron
 
1
mg
6
%
* Per­cent Dai­ly Valu­es are based on a 2000 calo­rie diet.
Key­word avo­ca­do, tar­taar zalm, zalm, zalm tartare
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!