Peche Melba (Escoffier)

peche melba

Peche Melba (Escoffier)

Peche Mel­ba is een des­sert, gecre­ëerd door de Fran­se top­kok Augus­te Escof­fier en voor het eerst geser­veerd in 1893. Het gerecht is ver­noemd ter ere van de Austra­li­sche ope­ra­zan­ge­res Nel­lie Melba.
5 from 2 votes
Prep Time 15 mins
Cook Time 25 mins
Cour­se Des­sert, Klassiekers
Cui­si­ne Des­serts, Frans
Ser­vings 4 per­so­nen
Calo­ries 314 kcal

Materiaal — Benodigdheden

1 blen­der of staaf­mixer
ijsmachine Springlane
ijs­ma­chi­ne (indien u het vanil­le-ijs zelf wil maken)

Ingrediënten
  

  • 6 rij­pe wit­te perziken
  • 1 vanil­le­stok­je
  • 300 g sui­ker
  • 1,5 liter water
  • 300 g ver­se frambozen
  • Vanil­le-ijs (zelf maken?)
  • wat geroos­ter­de amandelschilfers

Instructies
 

  • Begin met het schil­len van de per­zi­ken met een mes of dun­schil­ler, laat ze heel, met de pit.
  • Snij het vanil­le­stok­je door­mid­den en schraap de vanil­le­zaad­jes eruit met de punt van een mes.
  • Breng het water, de sui­ker en de vanil­le aan de kook.
  • Kook gedu­ren­de 5 minuten.
  • Zet het vuur lager en voeg de per­zi­ken toe.
  • Laat de per­zi­ken 8–10 minu­ten zacht­jes pocheren.
  • Zet het vuur uit en laat de per­zi­ken in de siroop afkoelen.
  • De per­zi­ken poche­ren kan u gerust een dag op voor­hand doen!
  • In tus­sen­tijd kan u de fram­bo­zen in een blen­der tot een glad­de cou­lis blenden.
  • Als de siroop en de per­zi­ken koud zijn, laat u de per­zi­ken uitlekken.
  • Snijd de per­zi­ken door­mid­den en ver­wij­der de pitten.
  • Vul een diep bord (of gla­zen cou­pe) met één of twee bol­le­tjes vanil­le-ijs, twee hal­ve per­zi­ken met wat siroop van de per­zik en napeer met de frambozencoulis.
  • Werk af met wat geroos­ter­de amandelschilfers.

Notities

Pêche Melba (Auguste Escoffier)

Pêche Mel­ba is een des­sert, gecre­ëerd door de Fran­se top­kok Augus­te Escof­fier en voor het eerst geser­veerd in 1893.
Het gerecht is ver­noemd ter ere van de austra­li­sche ope­ra­zan­ge­res nel­lie melba.

TIPS en INFO

Natuur­lijk is het beter indien U het Vanil­le-ijs zelf maakt.
In onze recep­ten kan U hier­voor een recept vin­den.
Let wel, U hebt hier een sor­beti­è­re (ijs­ma­chi­ne) voor nodig.
Gooi de siroop niet weg! Het is heer­lijk om nog ver­der te gebruiken.
Als drank­je bij­voor­beeld. Leng het hier­voor aan met water en ijsblokjes.
Of als basis voor een ande­re cou­lis of saus.
Zet de siroop in een fles in de koelkast.
Onze recep­ten­bun­del wer­den moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
Bootstrap Ventures
Boot­s­trap Ventures
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hier­on­der en beoor­deel het met wat sterren.
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen. 
Voeg het dan hier toe!
Pêche Melba…een klassieker!

Voedingswaarde :

Nutri­ti­on Facts
Peche Mel­ba (Escof­fier)
Ser­ving Size
 
190 g
Amount per Serving
Calo­ries
314
% Dai­ly Value*
* Per­cent Dai­ly Valu­es are based on a 2000 calo­rie diet.
Key­word Augus­te Escof­fier, escof­fier, klas­sie­ke Fran­se keu­ken, Peche melba
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!