Glühwein

glühwein

Glühwein

Glühwein! Niks is beter om bij koude temperaturen sfeer en warmte te creëren. Een glas van deze kruidige warme wijn draagt hier absoluut toe bij. Volg ons makkelijk recept!
5 from 1 vote
Voorbereiding 5 minutes
Kooktijd 15 minutes
Totale tijd 20 minutes
Course dranken, Drinks
Cuisine Dranken, Klassiekers
Servings 4 personen
Calories 91 kcal

Ingrediënten
  

Afwerking

Instructies
 

  • Doe je fles wijn in je sauspan.
    1 fles rode shiraz wijn
  • Voeg 60ml rum toe.
    60 ml rum
  • Doe er 2 kaneelstokjes, 2stuks steranijs, 2 el honing en 6 kardemompeulen bij.
    2 stuks kaneelstokjes, 2 stuks steranijs, 2 el honing, 6 stuks kardemompeulen
  • Snijd een sinaasappel in schijven en voeg toe aan je pan.
    1 sinaasappel
  • Plaats je pan op een middelhoog vuur en breng tot tegen het kookpunt.
  • Zet dan je vuur onmiddellijk op een lagere stand.
  • tip : De glühwein mag niet koken, anders zal de alcohol volledig verdampen.
  • Laat het geheel nu zo'n 10 tot 15 minuten zachtjes trekken.
  • Zet dan je vuur uit, en zeef de glühwein door een fijne zeef in dubbelwandige glazen.
  • Garneer de warme wijn met een steranijs en een half schijfje sinaasappel. Optioneel kan je deze vervangen naar smaak door andere botanicals.
    steranijs, sinaasappelschijfje, botanicals
  • Geniet er van!

Video

YouTube video

Notities

Glühwein.

Deze kruidige warme wijn is een topper! Niet zomaar een voorgemaakte fles uit de supermarkt. Indien je liefhebber bent van glühwein probeer dan dit recept zeker eens.
DrankDrank

INFO EN TIPS

    • In het recept gebruiken we een rode Shiraz wijn. "Cederberg" 2018. Natuurlijk kan je een andere rode wijn gebruiken, maar zorg absoluut voor een degelijke wijn! Gebruik nooit een keukenwijn of wijn van mindere kwaliteit! Vele mensen hebben de gedachte in hun hoofd dat ze een wat minder kwalitatieve wijn kunnen gebruiken omdat hij verwarmd wordt. Nogmaals...doe dit niet!
    • Hetzelfde voor de honing. Gebruik een goede kwaliteit. Echte honing en niet zomaar een industrieel suikerkooksel. Je kan gerust ook maple syrup  (esdoornsiroop) gebruiken of indien je de glühwein echt wat zoeter wil, gebruik dan zelfgemaakte suikersiroop. Dit is zo gemaakt en redelijk lang houdbaar in je koelkast.
  • De kardemompeulen vinden wij lekker om te gebruiken, maar je kan ze gerust vervangen door kruidnagel. Let wel op, kruidnagel is vrij sterk, daarom raden we je aan om maar 2 stuks te gebruiken ipv 6 kardemompeulen.
  • De rum die we toevoegen is optioneel. Je kan hem ook vervangen door bijvoorbeeld cognac, kirsch  of grand marnier. Dit is naar eigen smaak. Wat zeker ook leuk is, is om je eigengemaakte rum toe te voegen! Benieuwd hoe je dit kan klaarspelen? Klik hier! Dit is trouwens een ideaal cadeau voor de liefhebbers! The Flavour Company heeft een aantal flessen waarmee je je eigen Whisky, Calvados, Rum, Gin, Cognac of bourbon mee kan maken. Supertof als cadeau!
The Flavour Company
The Flavour Company
 
Onze receptenbundel werden mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Bootstrapped Ventures
 
Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking over het recept? Laat dan een reactie achter hieronder of deel het op je social media.
Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
KokenKoken
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op youtubeFacebookPinterest en Instagram voor alle laatste updates.
Glühwein is onmisbaar waneer het kouder wordt. En voor de liefhebbers zeker in de eindejaarsperiode.

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
Glühwein
Serving Size
 
1 glas
Amount per Serving
Calories
91
% Daily Value*
Fat
 
0.2
g
0
%
Saturated Fat
 
0.02
g
0
%
Polyunsaturated Fat
 
0.03
g
Monounsaturated Fat
 
0.1
g
Sodium
 
1
mg
0
%
Potassium
 
92
mg
3
%
Carbohydrates
 
14
g
5
%
Fiber
 
2
g
8
%
Sugar
 
12
g
13
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
77
IU
2
%
Vitamin C
 
18
mg
22
%
Calcium
 
28
mg
3
%
Iron
 
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword gluhwein
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen mij bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen.

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!
1
Share to...