Glühwein
Glühwein! Niks is beter om bij koude temperaturen sfeer en warmte te creëren. Een glas van deze kruidige warme wijn draagt hier absoluut toe bij. Volg ons makkelijk recept!
Materiaal en benodigdheden
Ingrediënten
- 1 fles rode wijn
- 60 ml rum
- 2 stuks kaneelstokjes
- 2 stuks steranijs
- 2 el honing (maple syrup, kristalsuiker of suikersiroop kan ok)
- 6 kardemompeulen (kruidnagel kan ook, maar gebruik dan 2 stuks)
- 1 sinaasappel (gebruik een goede eet-sinaasappel, geen pers sinaasappel!)
Afwerking
- steranijs
- sinaasappelschijfje
- botanicals (optioneel)
Instructies
- We gaan zelf gluhwein maken!
- Doe de fles wijn in je sauspan.1 fles rode wijn
- Voeg 60ml rum toe.60 ml rum
- Doe er 2 kaneelstokjes, 2stuks steranijs, 2 el honing en 6 kardemompeulen bij.2 stuks kaneelstokjes, 2 stuks steranijs, 2 el honing, 6 kardemompeulen
- Snijd een sinaasappel in schijven en voeg toe aan je pan.1 sinaasappel
- Plaats je pan op een middelhoog vuur en breng tot tegen het kookpunt.
- Zet dan je vuur onmiddellijk op de laagste stand.
- TIP! : De glühwein mag niet koken, anders zal de alcohol volledig verdampen.
- Laat het geheel nu zo'n 10 tot 15 minuten zachtjes trekken.
- Zet dan je vuur uit, en zeef de glühwein door een fijne zeef in dubbelwandige glazen.
- Garneer de warme wijn met een steranijs en een half schijfje sinaasappel. Optioneel kan je deze vervangen naar smaak door andere botanicals.steranijs, sinaasappelschijfje, botanicals
- Je gluhwein is klaar!
- Geniet er van!
RECEPT VIDEO
Notities
Glühwein.
Deze kruidige warme wijn is een topper! De mix van rode wijn doordrenkt met kaneel, kardemom en sinaasappel is heerlijk! Indien je liefhebber bent van glühwein probeer dan zeker eens ons recept.INFO EN TIPS :
- Gebruik nooit een keukenwijn of wijn van mindere kwaliteit! Vele mensen hebben de gedachte in hun hoofd dat ze een wat minder kwalitatieve wijn kunnen gebruiken omdat hij verwarmd wordt. Nogmaals...doe dit niet!
- Blijf weg van de industrieel geproduceerde gluhwein en maak het zelf een keer met kwalitatieve ingrediënten. Dit is zoveel beter!
- Hetzelfde voor de honing. Gebruik een goede kwaliteit.
- Je kan gerust ook maple syrup (esdoornsiroop) gebruiken of indien je de glühwein echt wat zoeter wil, gebruik dan zelfgemaakte suikersiroop. Dit is zo gemaakt en redelijk lang houdbaar in je koelkast.
- De kardemompeulen vinden wij lekker om te gebruiken, maar je kan ze gerust vervangen door kruidnagel. Let wel op, kruidnagel is vrij sterk, daarom raden we je aan om maar 2 stuks te gebruiken ipv 6 kardemompeulen.
- De rum die we toevoegen kan je ook vervangen door bijvoorbeeld cognac, kirsch of grand marnier. Dit is naar eigen smaak. Experimenteer en kijk wat je lekker vindt.
- Wat zeker ook leuk is, is om je eigengemaakte rum toe te voegen!
- Dit is een ideaal cadeau voor de liefhebbers!
- The Flavour Company heeft een aantal flessen waarmee je je eigen Whisky, Calvados, Rum, Gin, Cognac of bourbon mee kan maken. Supertof als cadeau!
- Belangrijk is om je gluhwein niet te laten koken! Breng hem tot tegen het kookpunt en zet dan je vuur onmiddellijk op de laagste stand. Door het kookproces zal al de alcohol verdampen. Dat wil je niet. Ideaal is de gluhwein te brengen tot tegen het kookpunt, en dan de temperatuur te verlagen tot 78°C. Zo verdampt de alcohol niet, en laat je de smaken van de toegevoegde kruiden optimaal infuseren.
- ( Voor de diehards die een keukenthermometer bezitten..Probeer het maar..;-)...)
Voedingswaarde :
Nutrition Facts
Glühwein
Serving Size
1 glas
Amount per Serving
Calories
95
% Daily Value*
Fat
0.3
g
0
%
Saturated Fat
0.03
g
0
%
Polyunsaturated Fat
0.04
g
Monounsaturated Fat
0.1
g
Sodium
1
mg
0
%
Potassium
108
mg
3
%
Carbohydrates
15
g
5
%
Fiber
2
g
8
%
Sugar
12
g
13
%
Protein
1
g
2
%
Vitamin A
77
IU
2
%
Vitamin C
18
mg
22
%
Calcium
33
mg
3
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood
DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.