Glühwein

glühwein

Glühwein

Glüh­wein! Niks is beter om bij kou­de tem­pe­ra­tu­ren sfeer en warm­te te cre­ë­ren. Een glas van deze krui­di­ge war­me wijn draagt hier abso­luut toe bij. Volg ons mak­ke­lijk recept!
5 from 1 vote
Prep Time 5 mins
Cook Time 15 mins
Total Time 20 mins
Cour­se dran­ken, Drinks
Cui­si­ne Dran­ken, Klassiekers
Ser­vings 4 per­so­nen
Calo­ries 91 kcal

Ingrediënten
  

Afwerking

Instructies
 

  • Doe je fles wijn in je saus­pan.
    1 fles rode shi­raz wijn
  • Voeg 60ml rum toe.
    60 ml rum
  • Doe er 2 kaneel­stok­jes, 2stuks ste­ra­nijs, 2 el honing en 6 kar­de­mom­peu­len bij.
    2 stuks kaneel­stok­jes, 2 stuks ste­ra­nijs, 2 el honing, 6 stuks kardemompeulen
  • Snijd een sinaas­ap­pel in schij­ven en voeg toe aan je pan.
    1 sinaas­ap­pel
  • Plaats je pan op een mid­del­hoog vuur en breng tot tegen het kookpunt.
  • Zet dan je vuur onmid­del­lijk op een lage­re stand.
  • tip : De glüh­wein mag niet koken, anders zal de alco­hol vol­le­dig verdampen.
  • Laat het geheel nu zo’n 10 tot 15 minu­ten zacht­jes trekken.
  • Zet dan je vuur uit, en zeef de glüh­wein door een fij­ne zeef in dub­bel­wan­di­ge gla­zen.
  • Gar­neer de war­me wijn met een ste­ra­nijs en een half schijf­je sinaas­ap­pel. Opti­o­neel kan je deze ver­van­gen naar smaak door ande­re bota­ni­cals.
    ste­ra­nijs, sinaas­ap­pel­schijf­je, bota­ni­cals
  • Geniet er van!

Video

Notities

Glühwein.

Deze krui­di­ge war­me wijn is een top­per! Niet zomaar een voor­ge­maak­te fles uit de super­markt. Indien je lief­heb­ber bent van glüh­wein pro­beer dan dit recept zeker eens.
DrankDrank

INFO EN TIPS

    • In het recept gebrui­ken we een rode Shi­raz wijn. “Ceder­berg” 2018. Natuur­lijk kan je een ande­re rode wijn gebrui­ken, maar zorg abso­luut voor een dege­lij­ke wijn! Gebruik nooit een keu­ken­wijn of wijn van min­de­re kwa­li­teit! Vele men­sen heb­ben de gedach­te in hun hoofd dat ze een wat min­der kwa­li­ta­tie­ve wijn kun­nen gebrui­ken omdat hij ver­warmd wordt. Nogmaals…doe dit niet!
    • Het­zelf­de voor de honing. Gebruik een goe­de kwa­li­teit. Ech­te honing en niet zomaar een indu­stri­eel sui­ker­kook­sel. Je kan gerust ook map­le syrup  (esdoorn­si­roop) gebrui­ken of indien je de glüh­wein echt wat zoe­ter wil, gebruik dan zelf­ge­maak­te sui­ker­si­roop. Dit is zo gemaakt en rede­lijk lang houd­baar in je koelkast.
  • De kar­de­mom­peu­len vin­den wij lek­ker om te gebrui­ken, maar je kan ze gerust ver­van­gen door kruid­na­gel. Let wel op, kruid­na­gel is vrij sterk, daar­om raden we je aan om maar 2 stuks te gebrui­ken ipv 6 kardemompeulen.
  • De rum die we toe­voe­gen is opti­o­neel. Je kan hem ook ver­van­gen door bij­voor­beeld cog­nac, kirsch  of grand mar­nier. Dit is naar eigen smaak. Wat zeker ook leuk is, is om je eigen­ge­maak­te rum toe te voe­gen! Benieuwd hoe je dit kan klaar­spe­len? Klik hier! Dit is trou­wens een ide­aal cadeau voor de lief­heb­bers! The Flavour Com­pa­ny heeft een aan­tal fles­sen waar­mee je je eigen Whis­ky, Cal­va­dos, Rum, Gin, Cog­nac of bour­bon mee kan maken. Super­tof als cadeau!
The Flavour Company
The Flavour Company
 
Onze recep­ten­bun­del wer­den moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Boot­strap­ped Ventures
 
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hier­on­der of deel het op je soci­al media.
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
KokenKoken
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op you­tu­beFacebookPin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Glüh­wein is onmis­baar waneer het kou­der wordt. En voor de lief­heb­bers zeker in de eindejaarsperiode.

Voedingswaarde :

Nutri­ti­on Facts
Glüh­wein
Ser­ving Size
 
1 glas
Amount per Serving
Calo­ries
91
% Dai­ly Value*
Fat
 
0.2
g
0
%
Satu­ra­ted Fat
 
0.02
g
0
%
Polyun­sa­tu­ra­ted Fat
 
0.03
g
Monoun­sa­tu­ra­ted Fat
 
0.1
g
Sodi­um
 
1
mg
0
%
Pot­as­si­um
 
92
mg
3
%
Car­bo­hy­dra­tes
 
14
g
5
%
Fiber
 
2
g
8
%
Sugar
 
12
g
13
%
Pro­tein
 
1
g
2
%
Vita­min A
 
77
IU
2
%
Vita­min C
 
18
mg
22
%
Cal­ci­um
 
28
mg
3
%
Iron
 
1
mg
6
%
* Per­cent Dai­ly Valu­es are based on a 2000 calo­rie diet.
Key­word gluh­wein
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!