Glühwein
Glühwein! Niks is beter om bij koude temperaturen sfeer en warmte te creëren. Een glas van deze kruidige warme wijn draagt hier absoluut toe bij. Volg ons makkelijk recept!
Materiaal en benodigdheden
Ingrediënten
- 1 fles rode shiraz wijn (cederberg)
- 60 ml rum
- 2 stuks kaneelstokjes
- 2 stuks steranijs
- 2 el honing (maple syrup, kristalsuiker of suikersiroop kan ok)
- 6 stuks kardemompeulen (kruidnagel kan ook, maar gebruik dan 2 stuks)
- 1 sinaasappel (gebruik een goede eet-sinaasappel, geen pers sinaasappel!)
Afwerking
- steranijs
- sinaasappelschijfje
- botanicals (optioneel)
Instructies
- Doe je fles wijn in je sauspan.1 fles rode shiraz wijn
- Voeg 60ml rum toe.60 ml rum
- Doe er 2 kaneelstokjes, 2stuks steranijs, 2 el honing en 6 kardemompeulen bij.2 stuks kaneelstokjes, 2 stuks steranijs, 2 el honing, 6 stuks kardemompeulen
- Snijd een sinaasappel in schijven en voeg toe aan je pan.1 sinaasappel
- Plaats je pan op een middelhoog vuur en breng tot tegen het kookpunt.
- Zet dan je vuur onmiddellijk op een lagere stand.
- tip : De glühwein mag niet koken, anders zal de alcohol volledig verdampen.
- Laat het geheel nu zo'n 10 tot 15 minuten zachtjes trekken.
- Zet dan je vuur uit, en zeef de glühwein door een fijne zeef in dubbelwandige glazen.
- Garneer de warme wijn met een steranijs en een half schijfje sinaasappel. Optioneel kan je deze vervangen naar smaak door andere botanicals.steranijs, sinaasappelschijfje, botanicals
- Geniet er van!
Video

Notities
Glühwein.
Deze kruidige warme wijn is een topper! Niet zomaar een voorgemaakte fles uit de supermarkt. Indien je liefhebber bent van glühwein probeer dan dit recept zeker eens.
INFO EN TIPS
-
- In het recept gebruiken we een rode Shiraz wijn. "Cederberg" 2018. Natuurlijk kan je een andere rode wijn gebruiken, maar zorg absoluut voor een degelijke wijn! Gebruik nooit een keukenwijn of wijn van mindere kwaliteit! Vele mensen hebben de gedachte in hun hoofd dat ze een wat minder kwalitatieve wijn kunnen gebruiken omdat hij verwarmd wordt. Nogmaals...doe dit niet!
- Hetzelfde voor de honing. Gebruik een goede kwaliteit. Echte honing en niet zomaar een industrieel suikerkooksel. Je kan gerust ook maple syrup (esdoornsiroop) gebruiken of indien je de glühwein echt wat zoeter wil, gebruik dan zelfgemaakte suikersiroop. Dit is zo gemaakt en redelijk lang houdbaar in je koelkast.

- De kardemompeulen vinden wij lekker om te gebruiken, maar je kan ze gerust vervangen door kruidnagel. Let wel op, kruidnagel is vrij sterk, daarom raden we je aan om maar 2 stuks te gebruiken ipv 6 kardemompeulen.
- De rum die we toevoegen is optioneel. Je kan hem ook vervangen door bijvoorbeeld cognac, kirsch of grand marnier. Dit is naar eigen smaak. Wat zeker ook leuk is, is om je eigengemaakte rum toe te voegen! Benieuwd hoe je dit kan klaarspelen? Klik hier! Dit is trouwens een ideaal cadeau voor de liefhebbers! The Flavour Company heeft een aantal flessen waarmee je je eigen Whisky, Calvados, Rum, Gin, Cognac of bourbon mee kan maken. Supertof als cadeau!



Voedingswaarde :
Nutrition Facts
Glühwein
Serving Size
1 glas
Amount per Serving
Calories
91
% Daily Value*
Fat
0.2
g
0
%
Saturated Fat
0.02
g
0
%
Polyunsaturated Fat
0.03
g
Monounsaturated Fat
0.1
g
Sodium
1
mg
0
%
Potassium
92
mg
3
%
Carbohydrates
14
g
5
%
Fiber
2
g
8
%
Sugar
12
g
13
%
Protein
1
g
2
%
Vitamin A
77
IU
2
%
Vitamin C
18
mg
22
%
Calcium
28
mg
3
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood
DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen mij bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen.