Gevogeltefond

fond de volaille

Gevogeltefond

Gevogeltefond is een basisbouillon voor gebruik met verschillende gerechten. Sausen, soepen of zelfs stoofschotels.
5 from 2 votes
Voorbereiding 15 minutes
Kooktijd 3 hours
Totale tijd 3 hours 15 minutes
Course basiskennis, fonds
Cuisine Basiskeuken
Servings 3 liter
Calories 5 kcal

Ingrediënten
  

  • 2 stuks karkassen van gevogelte (fazant, patrijs, duif,...) met eventueel ander slachtafval (nek, maag, vleugels, poten)
  • 5 liter water 2 x (eerst om te blancheren, erna om de fond te maken.)
  • 2 stuks prei grof gehakt
  • 3 stuks selder grof gehakt
  • 5 stuks wortelen grof gehakt
  • 2 stuks gepiqueerde ui (ui met kruidnagel beprikken)
  • 1 stuk bouquet garni
  • 2 tl zout
  • 1 el geplette witte peperkorrels

Instructies
 

  • Blancheer de karkassen en het slachtafval, en spoel af onder koud stromend water. (zie basiskennis : Blancheren)
    2 stuks karkassen van gevogelte (fazant, patrijs, duif,...)
  • Bevochtig de karkassen (en eventueel slachtafval)opnieuw met het water en breng aan de kook
    5 liter water
  • Schuim de bouillon af met een schuimspaan
  • Voeg de grof gehakte groenten, de gepikeerde ui, bouquet garni toe
    2 stuks prei, 3 stuks selder, 5 stuks wortelen, 2 stuks gepiqueerde ui, 1 stuk bouquet garni
  • kruid met peper en het zout
    2 tl zout, 1 el geplette witte peperkorrels
  • Laat 2 tot 3 uur zachtjes pruttelen, en schep regelmatig het bovendrijvende vet af. (Vet en olie dat vrijkomt zal komen bovendrijven)
  • Zeef de bouillon door een fijne zeef
  • Laat afkoelen, en zet erna in de koelkast
  • Wanneer de fond door en door koud is zal het opgesteven vet gestold zijn
    Verwijder dit vet, je kan dit makkelijk afscheppen.
  • Je gevogeltefond is klaar voor gebruik.

Notities

Gevogeltefond

Gevogeltefond is een basisbouillon voor gebruik met verschillende gerechten. Sausen, soepen of zelfs stoofschotels.


TIPS EN INFO

  • In plaats van karkassen kan je ook soepkippen gebruiken, waarvan je het vlees erna kan verwerken in vol au vent of salades. Dan spreken we van kippenbouillon.
  • De fond is een basis voor soepen, lichte en donkere sausen voor gevogelte, vis, blank vlees en voor consommé.
  • Meer weten over fond en bouillons? Klik hier!
Onze receptenbundel werden mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
Bootstrap Ventures
Bootstrapped Ventures
Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking over het recept? Laat dan een reactie achter hieronder en beoordeel het met wat sterren.
Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Pinterest en Instagram voor alle laatste updates.
Gevogeltefond. Niet zo moeilijk dus!

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
Gevogeltefond
Serving Size
 
1 L
Amount per Serving
Calories
5
% Daily Value*
Fat
 
0.1
g
0
%
Saturated Fat
 
0.04
g
0
%
Polyunsaturated Fat
 
0.04
g
Monounsaturated Fat
 
0.05
g
Cholesterol
 
1
mg
0
%
Sodium
 
344
mg
15
%
Potassium
 
16
mg
0
%
Carbohydrates
 
1
g
0
%
Fiber
 
0.3
g
1
%
Sugar
 
0.1
g
0
%
Protein
 
0.2
g
0
%
Vitamin A
 
311
IU
6
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
59
mg
6
%
Iron
 
0.3
mg
2
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword basiskeuken, basisrecepten, fond de volaille, gevogeltefond
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen mij bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen.

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!
Share to...