Gebakken rijst ‘Nasi’ style.

Gebakken rijst 'Nasi Style'

Gebakken rijst ‘Nasi’ style.

Een lek­ker één­pans­ge­recht geba­seerd op het geken­de ‘Nasi Goreng’. Gebak­ken rijst met groen­ten, kip, ei en net genoeg pit! Een smaakbom!
5 from 1 vote
Prep Time 20 minu­tes
Cook Time 20 minu­tes
Total Time 40 minu­tes
Cour­se Hoofd­ge­rech­ten, rijstgerechten
Cui­si­ne Oos­ters
Ser­vings 4 per­so­nen
Calo­ries 628 kcal

Ingrediënten
 
 

Instructies
 

  • We maken gebak­ken rijst geïn­spi­reerd op het geken­de ‘Nasi Goreng’.

Versnijd je groenten.

  • Snij je ui, papri­ka en wor­tel in klei­ne blok­jes en zet ze klaar in kom­me­tjes.
    1 ui, 1/2 rode papri­ka, 1 wor­tel
  • Ook de dop­erwt­jes en maïs­kor­rels zet je klaar.
    100 gr maïs­kor­rels, 100 gr doperwtjes
  • Pel je 2 teen­tjes knof­look en steek ze alvast in je knof­look­pers. (Indien je geen knof­look­pers hebt moet je ze alvast fijn snipperen.)
    2 teen­tjes knoflook
  • Ver­snijd al wat ver­se bies­look voor je afwerking.
    wat bies­look

Bak je kippenvlees voor.

  • Zorg ervoor dat je kip­pen­vlees al voor­ge­bak­ken is. Zet het klaar in een appar­te kom. In het gerecht war­men we het vlees terug op samen met al de ande­re ingrediënten.
    500 gr voor­ge­bak­ken kippenvlees

Maak je gebakken rijst ‘Nasi style’.

  • Voeg een el ara­chi­de­olie toe aan je wok en plaats op een hoog vuur.
    wat ara­chi­de­olie
  • Breek 2 eie­ren in de wok, laat ze bak­ken en roer ze door mekaar.
    2 eie­ren
  • Duw met een spa­tel het gebak­ken ei naar de zij­kant van de wok.
  • Voeg opnieuw een el ara­chi­de­olie toe aan je wok en warm op.
    wat ara­chi­de­olie
  • Voeg de afge­koel­de en gestoom­de rijst toe aan de wok.
    400 gr gestoom­de rijst
  • Meng het ei met de rijst en bak het geheel.
  • Hou zowel de pan als de ingre­di­ën­ten con­ti­nu in bewe­ging. Roerbakken!
  • Opti­o­neel voeg je wat chi­li­poe­der toe aan de rijst.
    1 tl chilipoeder
  • Kruid de rijst met wat zout en peper. Bak de rijst op hoog vuur verder.
    wat zout
  • Doe nu 1 tl madras ker­rie­poe­der over je rijst en meng.
    1 tl Madras kerriepoeder
  • Indien je rijst gebak­ken is drup­pel je op het laat­ste moment nog 1/2 tl sesam­olie over de rijst en wok hem er even onder.
    1/2 tl sesam olie
  • Hevel de gebak­ken rijst over naar een meng­kom.
  • Spoel je wok uit en zet hem terug op je vuur met een el arachideolie.
  • Bak je ui snel in de wok en voeg de in blok­jes gesne­den wor­tel en papri­ka toe.
  • Knijp er je knof­look over uit in de look­pers en wok mee.
  • Voeg dan je voor­ge­bak­ken kip­pen­vlees toe en wok opnieuw alles onder elkaar.
  • Kruid het geheel nog­maals met wat peper en zout indien je dit nodig acht.
    wat peper, wat zout
  • Voeg dan je maïs­kor­rels toe en wok opnieuw.
    100 gr maïskorrels
  • Doe je gebak­ken rijst bij in de wok en roer­bak het geheel even hele­maal door.
  • Als laat­ste voeg je de dop­erwt­jes toe en roer ze opnieuw al wok­kend onder de rest.
    100 gr doperwtjes
  • Zet je vuur uit.
  • Je gebak­ken rijst ‘Nasi sty­le’ is klaar.
  • Ser­veer in een kom of bord en strooi er wat vers gesnip­per­de bies­look over.
    wat bies­look
  • Dien heet op! Smakelijk!

Video

Notities

Gebakken rijst ‘Nasi Style’.

Dit is de gebak­ken rijst die we thuis zelf regel­ma­tig maken. Geïn­spi­reerd op het alom­ge­ken­de ‘Nasi Goreng’, het Indo­ne­si­sche rijst­ge­recht. Nasi goreng bete­kend let­ter­lijk gebak­ken, gekook­te rijst. Het wordt in Indo­ne­sië gezien als nati­o­naal gerecht en heeft vele vari­an­ten. Dit maakt het leuk omdat je er zo mee kan experimenteren.

TIPS EN INFO : 

  • Gebak­ken rijst heeft rijst nodig die eer­ste per­fect gestoomd is, maar ernaa ook vol­le­dig afge­koeld en door­ge­koeld is. Hoe je per­fect gestoom­de rijst maakt kan je terug­vin­den in onze recep­ten of bekijk de video.
  • Zorg voor een dege­lij­ke wok­pan, dit is onont­beer­lijk, en roer­bak het geheel op een hoog vuur! 
  • Daar­om is het ook belang­rijk dat je alle ingre­di­ën­ten hebt klaar staan. Eén­maal je begint te wok­ken gaat het snel!
  • Je kan gerust expe­ri­men­te­ren met ande­re groen­ten, krui­den, vlees. Dat is het won­der­lij­ke aan dit gerecht. Het is een één­pans­ge­recht waar je alle rich­tin­gen mee uit kan. Gebak­ken rijst met var­kens­vlees, runds of stuk­jes ham. Gebruik raap­jes, sel­der, Chi­ne­se kool…het maakt niet zoveel uit, zolang je de gaar­tijd maar respecteert.(Wat ik hier­mee bedoel, bak geen Chi­ne­se kool mee in het begin van het wok­ken, har­de groen­ten heb­ben een lan­ge­re bak­tijd dan zach­te groenten…enz…)
  • Voor nasi goreng wordt dik­wijls ‘ket­jap manis’ of zoe­te soja­saus gebruikt als smaak­ma­ker bij het gerecht. Indien je dit wil kan dit natuurlijk.
  • Ook zie je vaak dat ze nog een gebak­ken spie­gel­ei boven op de rijst erbij ser­ve­ren één­maal de gebak­ken rijst geser­veerd wordt.
  • Heb je graag een ande­re vari­ant? Bekijk ons recept voor Tha­ï­se gebak­ken rijst met ei.
  • Wij gebrui­ken graag wat chi­li­poe­der of chi­li fla­kes in onze gebak­ken rijst. Net genoeg om de juis­te pit­tig­heid in het gerecht te bren­gen. Maar let op, het ker­rie­poe­der heeft al wat ‘spi­ce’, dus als je dit lie­ver niet hebt laat dan het chi­li­poe­der gewoon weg.
  • De chi­li­poe­der die we hier­voor gebrui­ken is een pit­ti­ge krui­den­mix van de bes­te pepers met toe­voe­ging van diver­se ande­re sma­ke­lij­ke krui­den en spe­ce­rij­en. Deze Teri vari­ant van het “Bon­ca­be chi­li­poe­der’ bevat stuk­jes ansjo­vis en is daar­door iets mil­der, maar wel heer­lijk vol smaak. Lek­ker om te gebrui­ken om ieder wen­se­lijk gerecht pit­ti­ger te maken, zoals bij­voor­beeld deze gebak­ken rijst, maar ook nood­les, pas­ta en zelfs snacks zoals popcorn!
  • Chilipoeder BonCabe
    Chi­li­poe­der BonCabe

De online toko

De ingre­di­ën­ten die je nodig hebt om deze gebak­ken rijst te maken kan je niet altijd zomaar vin­den in je loka­le super­markt. Wel kan je ze vin­den in een toko (Azi­a­ti­sche super­markt). Helaas heb­ben velen van ons dit ook niet in hun buurt, maar niet getreurd…er is  “de onli­ne toko”. Je kan hier mak­ke­lijk alle nodi­ge ingre­di­ën­ten terug­vin­den. Bestel van­daag, mor­gen in huis!
Asian food lovers - De online toko
Asi­an food lovers — De onli­ne toko
Onze recep­ten­bun­del wer­den moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Boot­strap­ped Ventures
 
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hieronder! 
Deel het gerust op je soci­al media en tag ons!.
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
KokenKoken
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op you­tu­be, Tik­Tok, FacebookPin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Gebak­ken rijst ‘Nasi Sty­le’ zoals we hem hier bij Lilie­s­food vaak zelf maken. Enjoy!

Voedingswaarde :

Nutri­ti­on Facts
Gebak­ken rijst ‘Nasi’ style.
Ser­ving Size
 
1 por­tie
Amount per Serving
Calo­ries
628
% Dai­ly Value*
Fat
 
7
g
11
%
Satu­ra­ted Fat
 
2
g
13
%
Trans Fat
 
0.02
g
Polyun­sa­tu­ra­ted Fat
 
2
g
Monoun­sa­tu­ra­ted Fat
 
2
g
Cho­les­te­rol
 
162
mg
54
%
Sodi­um
 
209
mg
9
%
Pot­as­si­um
 
922
mg
26
%
Car­bo­hy­dra­tes
 
98
g
33
%
Fiber
 
5
g
21
%
Sugar
 
8
g
9
%
Pro­tein
 
40
g
80
%
Vita­min A
 
3583
IU
72
%
Vita­min C
 
37
mg
45
%
Cal­ci­um
 
81
mg
8
%
Iron
 
3
mg
17
%
* Per­cent Dai­ly Valu­es are based on a 2000 calo­rie diet.
Key­word gebak­ken rijst, gebak­ken rijst met ei, gebak­ken rijst met kip, nasi, nasi goreng
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!