Chocoladesaus maken

chocoladesaus maken

Chocoladesaus maken

Chocoladesaus maken is zo simpel als 1,2,3! Enkel 2 ingrediënten, volle melk en pure chocolade, heb je nodig om zelf de beste chocoladesaus te maken. Heerlijk bij desserts, en al jaar en dag de combinatie met vanille ijs!
5 from 1 vote
Voorbereiding 2 minutes
Kooktijd 5 minutes
Totale tijd 7 minutes
Course Basisgerechten, Dessert
Cuisine Basiskeuken, Desserts
Servings 200 ml
Calories 641 kcal

Materiaal en benodigdheden

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Breng je melk aan de kook in een sauspan.
    100 ml volle melk
  • Zet de melk van het vuur.
  • Voeg je chocolade toe.
    100 gr pure chocolade
  • Roer alles goed onder elkaar tot de chocolade volledig is opgelost.
  • Zo is chocoladesaus maken een koud kunstje.
  • Smakelijk!

Notities

Chocoladesaus maken.

Het hoeft niet steeds moeilijk te zijn. Chocoladesaus maken kan iedereen!


INFO EN TIPS

    • Zelf gebruiken we altijd "pure" of fondant chocolade. Maar niets houd je tegen om het te maken met melkchocolade of zelfs witte chocolade.
    • De hoeveelheden die bij het recept aangegeven worden zijn eerder een richtlijn. Soms heb je de chocoladesaus liever wat dikker, soms liever wat dunner, en veel hangt af van het soort chocolade dat je gebruikt. De hoeveelheid cacao die de chocolade bevat speelt hierin ook een rol. Je moet eigenlijk gewoon chocolade aan je gekookte melk toevoegen tot de juiste dikte en tot je saus mooi blinkt!
    • Chocoladesaus maken doen we vooral bij vanille ijs, maar ook in combinatie met rood fruit, allerhande gebak en sinaasvruchten (sinaasappel, mandarijn, pompelmoes, ...) is het een absolute winnaar!
    • Churros worden ook standaard in chocoladesaus gedipt alvorens verorbert te worden.


Onze receptenbundel werden mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Bootstrapped Ventures
 
Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking over het recept? Laat dan een reactie achter hieronder of deel het op je social media.
Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op youtubeFacebookPinterest en Instagram voor alle laatste updates.
Chocoladesaus maken is makkelijk en snel! Koop je chocoladesaus dus niet meer! Maak ze de volgende keer gewoon zelf! Doen!

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
Chocoladesaus maken
Serving Size
 
200 ml
Amount per Serving
Calories
641
% Daily Value*
Fat
 
42
g
65
%
Saturated Fat
 
24
g
150
%
Trans Fat
 
0.1
g
Polyunsaturated Fat
 
1
g
Monounsaturated Fat
 
12
g
Cholesterol
 
18
mg
6
%
Sodium
 
49
mg
2
%
Potassium
 
722
mg
21
%
Carbohydrates
 
57
g
19
%
Fiber
 
8
g
33
%
Sugar
 
42
g
47
%
Protein
 
10
g
20
%
Vitamin A
 
217
IU
4
%
Calcium
 
189
mg
19
%
Iron
 
6
mg
33
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword chocoladesaus, chocoladesaus maken
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie

Beoordeel dit recept!




error: Deze inhoud is beschermd!
15
Share to...