Chocoladesaus maken

chocoladesaus maken

Chocoladesaus maken

Cho­co­la­de­saus maken is zo sim­pel als 1,2,3! Enkel 2 ingre­di­ën­ten, vol­le melk en pure cho­co­la­de, heb je nodig om zelf de bes­te cho­co­la­de­saus te maken. Heer­lijk bij des­serts, en al jaar en dag de com­bi­na­tie met vanil­le ijs!
5 from 1 vote
Prep Time 2 mins
Cook Time 5 mins
Total Time 7 mins
Cour­se Basis­ge­rech­ten, Dessert
Cui­si­ne Basis­keu­ken, Desserts
Ser­vings 200 ml
Calo­ries 641 kcal

Materiaal — Benodigdheden

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Breng je melk aan de kook in een sauspan.
    100 ml vol­le melk
  • Zet de melk van het vuur.
  • Voeg je cho­co­la­de toe.
    100 gr pure chocolade
  • Roer alles goed onder elkaar tot de cho­co­la­de vol­le­dig is opgelost.
  • Zo is cho­co­la­de­saus maken een koud kunstje. 
  • Sma­ke­lijk!

Notities

Chocoladesaus maken.

Het hoeft niet steeds moei­lijk te zijn. Cho­co­la­de­saus maken kan iedereen!


INFO EN TIPS

    • Zelf gebrui­ken we altijd “pure” of fon­dant cho­co­la­de. Maar niets houd je tegen om het te maken met melk­cho­co­la­de of zelfs wit­te cho­co­la­de.
    • De hoe­veel­he­den die bij het recept aan­ge­ge­ven wor­den zijn eer­der een richt­lijn. Soms heb je de cho­co­la­de­saus lie­ver wat dik­ker, soms lie­ver wat dun­ner, en veel hangt af van het soort cho­co­la­de dat je gebruikt. De hoe­veel­heid cacao die de cho­co­la­de bevat speelt hier­in ook een rol. Je moet eigen­lijk gewoon cho­co­la­de aan je gekook­te melk toe­voe­gen tot de juis­te dik­te en tot je saus mooi blinkt!
    • Cho­co­la­de­saus maken doen we voor­al bij vanil­le ijs, maar ook in com­bi­na­tie met rood fruit, aller­han­de gebak en sinaas­vruch­ten (sinaas­ap­pel, man­da­rijn, pom­pel­moes, …) is het een abso­lu­te winnaar!
    • Chur­ros wor­den ook stan­daard in cho­co­la­de­saus gedipt alvo­rens ver­or­bert te worden.


Onze recep­ten­bun­del wer­den moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Boot­strap­ped Ventures
 
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hier­on­der of deel het op je soci­al media.
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op you­tu­beFacebookPin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Cho­co­la­de­saus maken is mak­ke­lijk en snel! Koop je cho­co­la­de­saus dus niet meer! Maak ze de vol­gen­de keer gewoon zelf! Doen!

Voedingswaarde :

Nutri­ti­on Facts
Cho­co­la­de­saus maken
Ser­ving Size
 
200 ml
Amount per Serving
Calo­ries
641
% Dai­ly Value*
Fat
 
42
g
65
%
Satu­ra­ted Fat
 
24
g
150
%
Trans Fat
 
0.1
g
Polyun­sa­tu­ra­ted Fat
 
1
g
Monoun­sa­tu­ra­ted Fat
 
12
g
Cho­les­te­rol
 
18
mg
6
%
Sodi­um
 
49
mg
2
%
Pot­as­si­um
 
722
mg
21
%
Car­bo­hy­dra­tes
 
57
g
19
%
Fiber
 
8
g
33
%
Sugar
 
42
g
47
%
Pro­tein
 
10
g
20
%
Vita­min A
 
217
IU
4
%
Cal­ci­um
 
189
mg
19
%
Iron
 
6
mg
33
%
* Per­cent Dai­ly Valu­es are based on a 2000 calo­rie diet.
Key­word cho­co­la­de­saus, cho­co­la­de­saus maken
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!