Churros

Churros

Churros

Chur­ros, de inmid­dels beken­de snack, maak je met dit recept een­vou­dig zelf. Bloem, water, zout en olie. Dat is zowat alles wat je nodig hebt om deze lek­ker­nij zelf te maken.
5 from 1 vote
Prep Time 20 mins
Cook Time 20 mins
Total Time 40 mins
Cour­se cake en gebak, Des­sert, Snacks
Cui­si­ne Des­serts, gebak, Hap­jes en snacks
Ser­vings 4 per­so­nen
Calo­ries 347 kcal

Ingrediënten
 
 

Voor het beslag:

Voor de garnering:

  • 2 el kris­tal­sui­ker
  • 1 el kaneel opti­o­neel
  • wat nutel­la (of ande­re chocopasta)

Instructies
 

  • Plaats de room­bo­ter in de steel­pan en laat smelten.
    80 gr roomboter
  • Voeg de kris­tal­sui­ker, zout, vanil­le­sui­ker en zon­ne­bloem­olie toe en roer even door met een klop­per.
    3 el kris­tal­sui­ker, 1 zak­je vanil­le­sui­ker, snuf­je zout, 1 el zonnebloemolie
  • Voeg het water erbij en roer opnieuw.
    2 dl water
  • Kook de mas­sa onge­veer 1 minuut op laag vuur en blijf doorroeren.
  • Voeg dan de bloem er in een keer bij.
    180 gr bloem
  • Roer alles héél goed door, eerst met een klop­per, erna zal met een spa­tel dit mak­ke­lij­ker gaan.
  • Er ont­staat een deeg­bal die je zeker nog 1 minuut moet laten doorkoken.
  • Het deeg zal uit­ein­de­lijk los­la­ten van de bodem.
  • Haal de pan van het vuur en plaats het deeg in een meng­kom.
  • Laat het deeg 10 tot 15 minu­ten goed afkoelen.
  • Breek het eer­ste ei bij het deeg en mix het ei goed bij het deeg, tot­dat je ziet dat het ei goed is opgenomen.
    2 eie­ren
  • Breek ook het twee­de ei er ook bij en mix dit ook weer flink door het deeg heen.
  • Laat even rus­ten en je beslag is klaar.
  • Vul de spuit­zak met het chur­ros beslag en draai de spuit­zak aan de boven­kant goed aan zodat je geen lucht meer in je spuit­zak hebt.
  • Ver­warm een rui­me hoe­veel­heid ara­chi­de­olie in een gro­te pan.
  • Spuit voor­zich­tig wat lan­ge stro­ken in de pan en met behulp van een schaar knip je de chur­ros tot de gewens­te lengte.
  • Bak de chur­ros aan bei­de kan­ten mooi goudbruin.
  • Een schuim­spaan zal mak­ke­lijk zijn om de chur­ros te draaien.
  • Haal ze dan uit de pan en laat ze uit­lek­ken op een bord met keu­ken­pa­pier.
  • Mix de kris­tal­sui­ker samen met de kaneel en haal de chur­ros erdoorheen.
    2 el kris­tal­sui­ker, 1 el kaneel
  • Ser­veer met wat ver­warm­de nutel­la.
    wat nutel­la
  • Sma­ke­lijk.

Notities

Churros!

Zoals wij onze appel­beig­nets en smou­te­bol­len ken­nen, zijn Span­jaar­den ver­lek­kert op chur­ros. Ze val­len alle­maal onder de noe­mer ‘deegsnacks’. Donuts kan je ook toe­voe­gen aan het rijtje.


INFO EN TIPS

  • Naar­ge­lang de groot­te van je eie­ren, of het type bloem dat je gebruikt zou het kun­nen dat je deeg wat te lopen is. Voeg dan wat extra bloem toe om dit te ver­hel­pen. Je deeg moet goed spuit­baar zijn door de spuit­zak, maar mag er ook niet uitlopen.
  • Beter dan alles met de hand te men­gen is natuur­lijk het gebruik van een keu­ken­ro­bot om je eie­ren onder het deeg te men­gen. Dit zal altijd beter zijn dan met de hand. Maar het is geen must!
  • Wat ook mak­ke­lij­ker is is het gebruik van een fri­teu­se. Zo heb je beter con­tro­le op de tem­pe­ra­tuur van je olie waar je de chur­ros in frituurt.
  • Ver­warm een hoe­veel­heid Nutel­la (in de micro op een lage stand of ‘au bain marie’) en ser­veer deze bij de gebak­ken chur­ros. Doop ze in de Nutel­la en geniet er lek­ker van!
  • De kaneel is hier opti­o­neel, je kan de snack ook gewoon ‘natuur’ gebrui­ken, of dep ze enkel in sui­ker. De keu­ze is aan jou! Ook brui­ne sui­ker of bas­terd sui­ker is een optie net zoals bloem­sui­ker ook een goe­de ver­van­ger is!
  • In Span­je heb je ook nog de buñue­lo. Dit is een donut­vor­mi­ge snack, ver­ge­lijk­baar met de smaak van een chur­ro. Het smaakt anders door­dat de Span­jaar­den er pom­poen of sinaas­ap­pel in verwerken.
  • In Span­je heb je 2 momen­ten op een dag wan­neer deze lek­ker­nij ver­or­bert wordt. Vroeg, als ont­bijt, ‘el desayu­no’. Chur­ros wor­den gedipt in war­me cho­co­la­de­melk, dik­wijls ver­ge­zeld van een ster­ke kop kof­fie. En ook bij ‘La merien­da”, tus­sen lunch en diner, is het ook tijd om een chur­ro te ver­or­be­ren, liefst gedipt in war­me chocolade.


Onze recep­ten­bun­del wer­den moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
Bootstrap Ventures
Boot­strap­ped Ventures
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hier­on­der en beoor­deel het met wat sterren.
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen. 
Voeg het dan hier toe!
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op You­tu­beFacebook, Pin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Chur­ros! Noem het de gesui­ker­de friet…het is niet moei­lijk om ze zelf te maken! Pro­be­ren maar!

Voedingswaarde :

Nutri­ti­on Facts
Chur­ros
Ser­ving Size
 
1 por­tie
Amount per Serving
Calo­ries
347
% Dai­ly Value*
Fat
 
19
g
29
%
Satu­ra­ted Fat
 
11
g
69
%
Trans Fat
 
1
g
Polyun­sa­tu­ra­ted Fat
 
1
g
Monoun­sa­tu­ra­ted Fat
 
5
g
Cho­les­te­rol
 
125
mg
42
%
Sodi­um
 
163
mg
7
%
Pot­as­si­um
 
84
mg
2
%
Car­bo­hy­dra­tes
 
36
g
12
%
Fiber
 
1
g
4
%
Sugar
 
2
g
2
%
Pro­tein
 
8
g
16
%
Vita­min A
 
619
IU
12
%
Vita­min C
 
0.01
mg
0
%
Cal­ci­um
 
28
mg
3
%
Iron
 
2
mg
11
%
* Per­cent Dai­ly Valu­es are based on a 2000 calo­rie diet.
Key­word chur­ros, chur­ros recept
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!