chocolade cake

chocolade cake

chocolade cake

Cho­co­la­de cake. Gemaakt met gesmol­ten cho­co­la­de, cacao en over­go­ten met cho­co­la­de gana­che. Heel mak­ke­lijk te maken, geen mixer of klop­per nodig. Lekker!
5 from 1 vote
Prep Time 10 mins
Cook Time 1 hr
afkoel­tijd 1 hr
Total Time 2 hrs 10 mins
Cour­se cake en gebak
Cui­si­ne Des­serts, gebak
Ser­vings 10 per­so­nen
Calo­ries 595 kcal

Ingrediënten
 
 

Voor de chocolade cake.

Voor de ganache.

Instructies
 

  • Ver­warm de oven voor op 140°C.
  • Vet een 22 cm spring­vorm in met bak­spray (of boter) en bekleed met bak­pa­pier.
  • Doe de boter en cho­co­la­de in een hit­te­be­sten­di­ge meng­kom.
    125 gr pure cho­co­la­de cal­l­ets, 100 gr gezou­ten roomboter
  • Plaats 3 x 30 secon­den op een hoge stand in de microgolfoven.
  • Meng goed door tus­sen elke stap tot alles gesmol­ten is.
  • Meng goed door elkaar met een spa­tel.
  • Voeg olie, vanil­le extract en sui­ker toe en meng opnieuw goed door.
    65 ml olie, 1 tl vanil­le-extract, 275 g kristalsuiker
  • Voeg eie­ren toe en mix tot het gecom­bi­neerd is.
    2 stuks eieren
  • Zeef cacao, bak­poe­der en bloem direct in de meng­kom.
    17 g cacao­poe­der, 150 g bloem, 2 tl bakpoeder
  • Mix tot een glad­de mas­sa, het beslag zal dun zijn. (Wat klei­ne­re klont­jes is ok)
  • Voeg heet water toe.
    250 ml kokend heet water
  • Meng tot alles is opgenomen.

Bakken :

  • Giet in de spring­vorm en bak gedu­ren­de 1 uur of tot een prik­ker die in het mid­den wordt gesto­ken er voch­tig maar schoon uitkomt.
  • Con­tro­leer na 50 minu­ten. Het opper­vlak zal bar­sten (soms erg!), maar dat zakt wel als het afkoelt en bedekt wordt met gana­che, dus geen stress!
  • Haal de cho­co­la­de cake uit de oven, zet op een koel­roos­ter, en ver­wij­der de zij­kan­ten van de springvorm.
  • Koel vol­le­dig af voor­dat u de bodem voor­zich­tig verwijdert!

Maak de ganache :

  • Doe cho­co­la­de en room in een hit­te­be­sten­di­ge meng­kom.
    250 ml culi­nai­re room, 250 g pure cho­co­la­de callets
  • Mag­ne­tron 3 x 30 secon­den, tus­sen­door men­gen, tot de cho­co­la­de smelt.
  • Laat de room NIET koken!
  • Roer de cho­co­la­de glad.
  • Koel 1 tot 2 uur of tot het is inge­dikt tot een smeer­ba­re con­sis­ten­tie zoals pin­da­kaas of chocopasta.

Werk je chocolade cake af.

  • Ver­deel de gana­che over de cake — boven- en zijkanten.
  • Gebruik een thee­le­pel in een draai­en­de bewe­ging om de tex­tuur te krij­gen die je op de foto’s ziet, of als je de cho­co­la­de cake lie­ver glad hebt laat je hem zo.
  • Zet even­tu­eel nog in de koel­kast om de cake door en door te koelen.
  • Je cho­co­la­de cake is klaar!
  • Sma­ke­lijk!

Notities

Chocolade cake.

Cho­co­la­de cake! Wie lust deze nu niet? Mijn recept is mis­schien niet stan­daard, maar het geeft je een gebak dat smeu­ïg is en gemak­ke­lijk om te maken.
simple writing
sim­ple writing

 

INFO EN TIPS :

  • Ik weet dat er veel cho­co­la­de cake recep­ten zijn. Maar dit recept is mak­ke­lijk en geeft je een cho­co­la­de cake die ook echt smaakt naar chocolade!
  • De cho­co­la­de smaak is intens dank­zij het gebruik van gesmol­ten cho­co­la­de en goed cacao­poe­der.
  • Gebruik onge­zoet cacao­poe­der.
  • Gebruik enkel pure cho­co­la­de! Melk of wit­te cho­co­la­de zul­len je recept doen mislukken!
  • Je hebt alleen een meng­kom en spa­tel nodig. Geen mixer of elek­tri­sche klopper.
  • Deze cho­co­la­de cake is fool­p­roof! Het bak­ken van de cake lukt altijd! Waar­om? Omdat het zo voch­tig is, is het eigen­lijk moei­lijk om het te gaar te bak­ken, zodat het droog wordt. Let wel, de bak­tijd hier is een richt­lijn, het hangt alle­maal een beet­je van je oven af.
  • Het is niet de bedoe­ling dat de cho­co­la­de cake erg rijst, dus daar hoef je je ook geen zor­gen over te maken!
  • Dat je cake wat open­barst is nor­maal! Het is een beet­je zoals de boven­kant van brow­nies. De cake bevat bak­poe­der waar­door hij kan bar­sten. Maar maak je geen zor­gen, de bar­sten zijn min­der pro­mi­nent als de cake één­maal is afge­koeld (omdat hij een beet­je zakt). Erna smeer je hem in met de gana­che. Komt hele­maal goed!
  • De Cho­co­la­de gana­che is ook mak­ke­lijk. Room + cho­co­la­de, smel­ten, men­gen, afkoe­len. Geen gedoe!
  • Gana­che is giet­baar wan­neer het warm is. Het ver­dikt tot een smeer­ba­re con­sis­ten­tie wan­neer het afkoelt (dat is wat je wilt om deze cake te gla­zu­ren) Als je het iets te lang in de koel­kast laat staan, d.w.z. te hard om uit te sme­ren, kunt u het gedu­ren­de 10 secon­den in de mag­ne­tron zach­ter maken en ver­vol­gens men­gen om terug te gebruiken.
  • De reden waar­om je ‘heet water’ ziet in cho­co­la­de cake recep­ten is omdat het de cacao zijn werk laat doen, waar­door de cake nog meer naar cho­co­la­de smaakt!
  • Wat je ook kan pro­be­ren is het ‘heet water’ ver­van­gen door een espres­so of ster­ke kof­fie! Kof­fie zal de cho­co­la­des­maak nog inten­ser doen wor­den, maar je cake zal niet naar kof­fie proeven.
  • Calo­rie­rijk en mis­schien niet voor elke dag. Cho­co­la­de op cho­co­la­de. Zalig! Ik heb genoeg gezegd!


Onze recep­ten­bun­del wer­den moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Boot­strap­ped Ventures
 
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hier­on­der of deel het op je soci­al media.
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op you­tu­beFacebookPin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Cho­co­la­de cake, intens van smaak, geniet puur, of ser­veer met wat vanil­le ijs, rode vruch­ten of sinaas­ap­pel. Pro­be­ren maar!

Voedingswaarde :

Nutri­ti­on Facts
cho­co­la­de cake
Ser­ving Size
 
1 por­tie
Amount per Serving
Calo­ries
595
% Dai­ly Value*
Fat
 
38
g
58
%
Satu­ra­ted Fat
 
20
g
125
%
Trans Fat
 
0.4
g
Polyun­sa­tu­ra­ted Fat
 
3
g
Monoun­sa­tu­ra­ted Fat
 
13
g
Cho­les­te­rol
 
53
mg
18
%
Sodi­um
 
163
mg
7
%
Pot­as­si­um
 
282
mg
8
%
Car­bo­hy­dra­tes
 
60
g
20
%
Fiber
 
4
g
17
%
Sugar
 
42
g
47
%
Pro­tein
 
5
g
10
%
Vita­min A
 
639
IU
13
%
Vita­min C
 
0.2
mg
0
%
Cal­ci­um
 
96
mg
10
%
Iron
 
3
mg
17
%
* Per­cent Dai­ly Valu­es are based on a 2000 calo­rie diet.
Key­word cho­co­la­de cake
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!