Brownies

Brownies

Brownies

LiliesfoodLiliesfood
Brownies! Deze heerlijke chocolade fudge cake maak je makkelijk met ons recept!
5 from 1 vote
Voorbereiding 30 minutes
Kooktijd 20 minutes
Totale tijd 50 minutes
Course cake en gebak, Dessert
Cuisine Amerikaans, Desserts, gebak
Servings 12 stuks
Calories 267 kcal

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • We gaan brownies maken!
  • Laat je oven voorverwarmen op 170°C.
  • Neem een bakvorm van 20x20cm en vet deze in met ongezouten boter, of gebruik bakspray zoals wij doen in de video.
  • Gebruik dan 1 tot 2 vellen bakpapier, vet ze ook één voor één in met boter of spray en plaats ze dwars over mekaar in je bakvorm.
  • Zet ondertussen een pan voor de helft gevuld met water, op je vuur. Deze gaan we gebruiken als een bain marie. Breng het water tot tegen het kookpunt.
  • Doe in een andere pan mengkomde chocolade en de ongezouten roomboter.
    200 gr pure chocolade, 110 gr ongezouten roomboter
  • Plaats de pan mengkomboven je pan met water en laat de chocolade en boter smelten. Meng met een spatel goed onder elkaar, en zet opzij.
  • Breek 3 eieren in een andere mengkom en klop los met een kloppermengkom.
    3 eieren
  • Voeg kristalsuiker, bruine suiker, een snuifje zout en het vanille extract toe.
    150 gr kristalsuiker, 50 gr donkerbruine suiker, snuifje zout, 1 tl vanille-extract
  • Klop dit eerst met een klopper tot een geheel.
  • Haal nu de pan conische sauspandie je gebruikt hebt als bain marie van het vuur (zorg dat het water niet meer te heet is en zeker niet kookt!).
  • Plaats je eiermengsel nu even op de pan conische sauspanen klop met je klopper het mengsel opnieuw goed door elkaar.
  • De bedoeling is dat de suiker helemaal opgelost is!
  • Haal dan de mengkom van je pan en mix het geheel met een handmixer (op hoge snelheid) tot een schuimige, bijna 'fluffy' massa.
  • Klop dan nog 1 minuut op een trage snelheid met je handmixer.
  • Voeg het chocolademengsel toe en klop dit met je mixer tot 1 geheel.
  • Meng in een andere mengkom de bloem en het cacaopoeder goed onder mekaar.
    65 gr bloem voor patisserie, 25 gr cacaopoeder
  • Plaats een fijne zeef boven je brownie-deegmengsel en zeef de cacao-bloem erbij. (De zeef zorgt ervoor dat je geen klonters in je deeg hebt.)
  • Meng voorzichtig en kort alles goed onder mekaar met een spatel.
  • Stort dan het deeg in je bakvorm. Verdeel en maak gelijk met je spatel en klop even met je bakvorm op tafel zodat het deeg goed aansluit in de vorm.
  • Plaats nu in het midden van je oven en bak het geheel 20 minuten op 170°C. (Let op! Dit is een richtlijn! Zie tips en info)
  • Haal uit de oven en laat volledig afkoelen op een rooster!
  • Eénmaal afgekoeld kan je de brownie uit de bakvorm halen.
  • Snijd nu met een scherp mes of broodmes in porties.
  • Je brownies zijn klaar! Smakelijk!

RECEPT VIDEO

YouTube video

Notities

Brownies.

We brengen je een makkelijk maar heerlijk recept voor brownies, één van de meest populaire Amerikaanse desserts.
Lekker op zichzelf, want dit is pure chocolade verwennerij! Maar ook met wat vanille-ijs, wat rood fruit en een lekkere toef slagroom is deze fudge cake een winnaar!

Waar zijn brownies ontstaan?

Sommigen beweren dat Bertha Palmer, de vrouw van de eigenaar van het Palmer House Hotel, de chef vroeg een nieuw chocoladedessert uit te vinden voor de Colombiaanse Expositie van 1893.
Anderen zeggen dat het een ongelukje was, toen Brownie Schrumpf, een bibliothecaresse, bakpoeder uit een chocoladetaart wegliet en een dikke, zwarte cakereep overhield. Ongeacht de oorsprong, wat de brownies echt populair maakte waren instant mixen uit dozen uit de jaren 1950 van twee merken - Duncan Hines en Betty Crocker.
Natuurlijk zijn de beste brownies niet die uit een doos of kant en klaar mix! De beste brownies maak je zelf!
Sommigen geven de voorkeur aan te weinig gebakken, vochtig en klef van binnen, terwijl anderen ze graag goed doorbakken tot ze een sponsachtige textuur krijgen. De chocolade voor brownies moet van hoge kwaliteit zijn, donker en bitterzoet.
Tegenwoordig zijn er verschillende soorten brownies. Bijvoorbeeld met toegevoegde walnoten, pecannoten, chocolade chips of zelfs chilipoeder.
Deze brownies zijn gemakkelijk te bereiden en vooral "satisfying"! Heb je een dip? Eet een brownie! Volgens vele Amerikanen smaken ze het best in combinatie met een glas koude melk.

INFO EN TIPS :

  • Verwarm je oven altijd voor op 170°C
  • Je kan kristalsuiker en donkerbruine suiker vervangen door lichtbruine suiker indien je dit wenst.
  • Als het te zoet voor je is, kun je 20 of 30 gram minder suiker gebruiken
  • Maak gebruik van goede en kwalitatieve ingrediënten!
  • De 20 minuten baktijd is een richtlijn! Elke oven is anders! Je zal een beetje moeten uitproberen wat voor jou het beste werkt.
  • Bak je brownies bakvorm per bakvorm indien je er meerdere maakt! Plaats de vorm steeds in het midden van je oven. Zo bereik je het beste resultaat. In de video maken we het recept x 3, dit wil dus zeggen dat we 3 keer opnieuw de brownie 20 minuten laten bakken.
  • Ook de grootte en vorm van je bakvorm is belangrijk! Is hij groter? Rechthoekig? Al dit heeft een invloed op het bakken!!! Ons recept gaat er vanuit dat je een vierkante bakvorm hebt van 20 op 20 cm.
  • Laat de brownie voldoende afkoelen! Liefst volledig alvorens hem uit de vorm te halen. Om dit afkoelen te vergemakkelijke plaats je de bakvorm op een taartrooster! Zo kan er ook lucht aan de onderkant van je vorm.
  • Naar ons inzien smaken de brownies beter als je het in een luchtdichte verpakking doet of in huishoudfolie wikkelt en in de koelkast zet.

Keukentools om brownies te maken :

  • We hebben het hierboven al gezegd. Ons recept is gemaakt om de brownies te bakken in een vierkante vorm van 20 x 20 cm. Zorg voor een degelijke bakvorm in kwalitatief materiaal! De bakvorm die wij gebruiken is echt topmateriaal! Mooie warmtegeleiding, makkelijk in onderhoud.
  • Bakvorm vierkant 20 x 20
    Bakvorm vierkant 20 x 20
  • Zoals je kan zien in de video gebruiken wij graag bakspray om onze vormen en bakpapier in te vetten. Geen gemors en geknoei, super makkelijk in gebruik en vooral ook voordelig wanneer je bekijkt hoeveel  bakspray er in zo'n bus zit. Deze spray staat hier standaard in de keuken.
  • bakspray
    bakspray
  • Een handmixer is bijna onontbeerlijk. Om je beslag goed luchtig te kloppen voor je brownies heb je wel wat mankracht nodig. Daarom is zo'n mixer een welgekomen gast wanneer je deze brownies gaat maken.
  • philips mixer
    philips mixer
Onze receptenbundel werd mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Bootstrapped Ventures
 
Heb je dit zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking? Laat dan een reactie achter hieronder of contacteer ons! Indien we kunnen helpen doen we dit graag!
Deel het gerust op je social media en tag ons!
Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
Bol AlgemeenBol Algemeen
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op youtube, TikTok, Facebook, Pinterest en Instagram voor alle laatste updates. Zo bereiken we meer mensen, help je ons groeien en daar zijn we je uiterst dankbaar voor!
Brownies maken doe je makkelijk met ons recept! Proberen maar!

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
Brownies
Serving Size
 
1 brownie
Amount per Serving
Calories
267
% Daily Value*
Fat
 
15
g
23
%
Saturated Fat
 
9
g
56
%
Trans Fat
 
0.3
g
Polyunsaturated Fat
 
1
g
Monounsaturated Fat
 
4
g
Cholesterol
 
62
mg
21
%
Sodium
 
78
mg
3
%
Potassium
 
155
mg
4
%
Carbohydrates
 
31
g
10
%
Fiber
 
2
g
8
%
Sugar
 
23
g
26
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
297
IU
6
%
Calcium
 
26
mg
3
%
Iron
 
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword brownies, brownies maken, brownies recept
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie

Beoordeel dit recept!




error: Deze inhoud is beschermd!
1
Share to...