Brownies
Brownies! Deze heerlijke chocolade fudge cake maak je makkelijk met ons recept!
Materiaal en benodigdheden
Ingrediënten
- 200 gr pure chocolade
- 110 gr ongezouten roomboter
- 3 eieren
- 150 gr kristalsuiker
- 50 gr donkerbruine suiker
- 65 gr bloem voor patisserie
- 25 gr cacaopoeder ongezoet
- snuifje zout
- 1 tl vanille-extract
Instructies
- We gaan brownies maken!
- Laat je oven voorverwarmen op 170°C.
- Zet ondertussen een pan voor de helft gevuld met water, op je vuur. Deze gaan we gebruiken als een bain marie. Breng het water tot tegen het kookpunt.
- 200 gr pure chocolade, 110 gr ongezouten roomboter
- Breek 3 eieren in een andere mengkom en klop los met een kloppermengkom.3 eieren
- Voeg kristalsuiker, bruine suiker, een snuifje zout en het vanille extract toe.150 gr kristalsuiker, 50 gr donkerbruine suiker, snuifje zout, 1 tl vanille-extract
- Klop dit eerst met een klopper tot een geheel.
- Haal nu de pan conische sauspandie je gebruikt hebt als bain marie van het vuur (zorg dat het water niet meer te heet is en zeker niet kookt!).
- Plaats je eiermengsel nu even op de pan conische sauspanen klop met je klopper het mengsel opnieuw goed door elkaar.
- De bedoeling is dat de suiker helemaal opgelost is!
- Haal dan de mengkom van je pan en mix het geheel met een handmixer (op hoge snelheid) tot een schuimige, bijna 'fluffy' massa.
- Klop dan nog 1 minuut op een trage snelheid met je handmixer.
- Voeg het chocolademengsel toe en klop dit met je mixer tot 1 geheel.
- Meng in een andere mengkom de bloem en het cacaopoeder goed onder mekaar.65 gr bloem voor patisserie, 25 gr cacaopoeder
- Plaats een fijne zeef boven je brownie-deegmengsel en zeef de cacao-bloem erbij. (De zeef zorgt ervoor dat je geen klonters in je deeg hebt.)
- Meng voorzichtig en kort alles goed onder mekaar met een spatel.
- Plaats nu in het midden van je oven en bak het geheel 20 minuten op 170°C. (Let op! Dit is een richtlijn! Zie tips en info)
- Haal uit de oven en laat volledig afkoelen op een rooster!
- Eénmaal afgekoeld kan je de brownie uit de bakvorm halen.
- Snijd nu met een scherp mes of broodmes in porties.
- Je brownies zijn klaar! Smakelijk!
RECEPT VIDEO
Notities
Brownies.
We brengen je een makkelijk maar heerlijk recept voor brownies, één van de meest populaire Amerikaanse desserts. Lekker op zichzelf, want dit is pure chocolade verwennerij! Maar ook met wat vanille-ijs, wat rood fruit en een lekkere toef slagroom is deze fudge cake een winnaar!Waar zijn brownies ontstaan?
Sommigen beweren dat Bertha Palmer, de vrouw van de eigenaar van het Palmer House Hotel, de chef vroeg een nieuw chocoladedessert uit te vinden voor de Colombiaanse Expositie van 1893. Anderen zeggen dat het een ongelukje was, toen Brownie Schrumpf, een bibliothecaresse, bakpoeder uit een chocoladetaart wegliet en een dikke, zwarte cakereep overhield. Ongeacht de oorsprong, wat de brownies echt populair maakte waren instant mixen uit dozen uit de jaren 1950 van twee merken - Duncan Hines en Betty Crocker. Natuurlijk zijn de beste brownies niet die uit een doos of kant en klaar mix! De beste brownies maak je zelf! Sommigen geven de voorkeur aan te weinig gebakken, vochtig en klef van binnen, terwijl anderen ze graag goed doorbakken tot ze een sponsachtige textuur krijgen. De chocolade voor brownies moet van hoge kwaliteit zijn, donker en bitterzoet. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten brownies. Bijvoorbeeld met toegevoegde walnoten, pecannoten, chocolade chips of zelfs chilipoeder. Deze brownies zijn gemakkelijk te bereiden en vooral "satisfying"! Heb je een dip? Eet een brownie! Volgens vele Amerikanen smaken ze het best in combinatie met een glas koude melk.INFO EN TIPS :
- Verwarm je oven altijd voor op 170°C
- Je kan kristalsuiker en donkerbruine suiker vervangen door lichtbruine suiker indien je dit wenst.
- Als het te zoet voor je is, kun je 20 of 30 gram minder suiker gebruiken
- Maak gebruik van goede en kwalitatieve ingrediënten!
- De 20 minuten baktijd is een richtlijn! Elke oven is anders! Je zal een beetje moeten uitproberen wat voor jou het beste werkt.
- Bak je brownies bakvorm per bakvorm indien je er meerdere maakt! Plaats de vorm steeds in het midden van je oven. Zo bereik je het beste resultaat. In de video maken we het recept x 3, dit wil dus zeggen dat we 3 keer opnieuw de brownie 20 minuten laten bakken.
- Ook de grootte en vorm van je bakvorm is belangrijk! Is hij groter? Rechthoekig? Al dit heeft een invloed op het bakken!!! Ons recept gaat er vanuit dat je een vierkante bakvorm hebt van 20 op 20 cm.
- Laat de brownie voldoende afkoelen! Liefst volledig alvorens hem uit de vorm te halen. Om dit afkoelen te vergemakkelijke plaats je de bakvorm op een taartrooster! Zo kan er ook lucht aan de onderkant van je vorm.
- Naar ons inzien smaken de brownies beter als je het in een luchtdichte verpakking doet of in huishoudfolie wikkelt en in de koelkast zet.
Keukentools om brownies te maken :
- We hebben het hierboven al gezegd. Ons recept is gemaakt om de brownies te bakken in een vierkante vorm van 20 x 20 cm. Zorg voor een degelijke bakvorm in kwalitatief materiaal! De bakvorm die wij gebruiken is echt topmateriaal! Mooie warmtegeleiding, makkelijk in onderhoud.
- Zoals je kan zien in de video gebruiken wij graag bakspray om onze vormen en bakpapier in te vetten. Geen gemors en geknoei, super makkelijk in gebruik en vooral ook voordelig wanneer je bekijkt hoeveel bakspray er in zo'n bus zit. Deze spray staat hier standaard in de keuken.
- Een handmixer is bijna onontbeerlijk. Om je beslag goed luchtig te kloppen voor je brownies heb je wel wat mankracht nodig. Daarom is zo'n mixer een welgekomen gast wanneer je deze brownies gaat maken.
Voedingswaarde :
Nutrition Facts
Brownies
Serving Size
1 brownie
Amount per Serving
Calories
267
% Daily Value*
Fat
15
g
23
%
Saturated Fat
9
g
56
%
Trans Fat
0.3
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
4
g
Cholesterol
62
mg
21
%
Sodium
78
mg
3
%
Potassium
155
mg
4
%
Carbohydrates
31
g
10
%
Fiber
2
g
8
%
Sugar
23
g
26
%
Protein
4
g
8
%
Vitamin A
297
IU
6
%
Calcium
26
mg
3
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood
DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.