Brownies

Brownies

Brownies

Hoe maak je brownies? Een simpel en stap voor stap recept!
5 from 1 vote
Voorbereiding 30 minutes
Kooktijd 20 minutes
Totale tijd 50 minutes
Course cake en gebak, Dessert
Cuisine Amerikaans, Desserts, gebak
Servings 12 stuks
Calories 267 kcal

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Laat je oven voorverwarmen op 170°C.
  • Neem een bakvorm van 20x20cm en vet deze in met ongezouten boter.
  • Gebruik dan 2 vellen bakpapier, vet ze ook één voor één in met boter en plaats ze dwars over mekaar in je bakvorm.
  • Zet ondertussen een pan, voor de helft gevuld met water, op je vuur. Deze gaan we gebruiken als een bain marie. Breng het water tot tegen het kookpunt.
  • Doe in een mengkom de chocolade en de ongezouten roomboter.
    200 gr pure chocolade, 110 gr ongezouten boter
  • Plaats de mengkom boven je pan met water en laat de chocolade en boter smelten. Meng met een spatel goed onder elkaar, en zet opzij.
  • Breek 3 eieren in een andere mengkom.
    3 eieren
  • Voeg kristalsuiker, bruine suiker, een snuifje zout en het vanille extract toe.
    150 gr kristalsuiker, 50 gr donkerbruine suiker, snuifje zout, 1 tl vanille-extract
  • Klop dit eerst met een klopper tot een geheel.
  • Haal nu de pan die je gebruikt hebt als bain marie van het vuur (zorg dat het water niet meer te heet is en zeker niet kookt!).
  • Plaats je eiermengsel nu even op de pan en klop met je klopper het mengsel opnieuw goed door elkaar.
  • De bedoeling is dat de suiker helemaal opgelost is!
  • Haal dan de mengkom van je pan en mix het geheel met een handmixer (op hoge snelheid) tot een schuimige, bijna 'fluffy' massa.
  • Klop dan nog 1 minuut op een trage snelheid met je handmixer.
  • Voeg dan je chocolademengsel toe en klop dit met je mixer tot 1 geheel.
  • Meng in een andere mengkom de bloem en het cacaopoeder goed onder mekaar.
    65 gr bloem voor patisserie, 25 gr cacaopoeder
  • Plaats een fijne zeef boven je brownie-deegmengsel en zeef de cacao-bloem erbij. (De zeef zorgt ervoor dat je geen klonters in je deeg hebt.)
  • Meng voorzichtig alles goed onder mekaar met een spatel.
  • Stort dan het deeg in je bakvorm. Verdeel en maak gelijk met je spatel.
  • Plaat nu in het midden van je oven en bak het geheel 20 tot 25 minuten op 170°C. (Let op! Dit is een richtlijn! Zie tips en info)
  • Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
  • Eénmaal afgekoeld kan je de brownie uit de bakvorm halen.
  • Snijd nu met een scherp mes of broodmes in porties.
  • Je brownies zijn klaar! Smakelijk!

Notities

Brownies.

We brengen je een makkelijk maar heerlijk recept voor brownies, één van de meest populaire Amerikaanse desserts.
aanbieders.be
aanbieders.be

Waar zijn brownies ontstaan?

Sommigen beweren dat Bertha Palmer, de vrouw van de eigenaar van het Palmer House Hotel, de chef vroeg een nieuw chocoladedessert uit te vinden voor de Colombiaanse Expositie van 1893.
Anderen zeggen dat het een ongelukje was, toen Brownie Schrumpf, een bibliothecaresse, bakpoeder uit een chocoladetaart wegliet en een dikke, zwarte cakereep overhield. Ongeacht de oorsprong, wat de brownies echt populair maakte waren instant mixen uit dozen uit de jaren 1950 van twee merken - Duncan Hines en Betty Crocker.
Natuurlijk zijn de beste brownies niet die uit een doos of kant en klaar mix! De beste brownies maak je zelf!
Sommigen geven de voorkeur aan te weinig gebakken, vochtig en klef van binnen, terwijl anderen ze graag goed doorbakken tot ze een sponsachtige textuur krijgen. De chocolade voor brownies moet van hoge kwaliteit zijn, donker en bitterzoet.
Tegenwoordig zijn er verschillende soorten brownies. Bijvoorbeeld met toegevoegde walnoten, pecannoten, chocolade chips of zelfs chilipoeder. De brownies zijn gemakkelijk te bereiden en vooral "satisfying"! Heb je een dip? Eet een brownie! Volgens vele Amerikanen smaken ze het best in combinatie met een glas koude melk.

INFO EN TIPS :

  • Verwarm je oven altijd voor op 170°C
  • Je kan kristalsuiker en donkerbruine suiker vervangen door lichtbruine suiker indien je dit wenst.
  • Als het te zoet voor je is, kun je 20 of 30 gram minder suiker gebruiken
  • Maak gebruik van goede en kwalitatieve ingrediënten!
  • De 20 tot 25 minuten baktijd is een richtlijn! Elke oven is anders! Je zal een beetje moeten uitproberen wat voor jou het beste werkt.
  • Ook de grootte en vorm van je bakvorm is belangrijk. Is hij groter? Rechthoekig? Al dit heeft een invloed op het bakken!!!
  • Laat de brownie voldoende afkoelen!
  • Naar ons inzien smaakt het zelfs beter als je het in een luchtdichte verpakking doet of in huishoudfolie wikkelt en in de koelkast zet.
Onze receptenbundel werden mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Bootstrapped Ventures
 
Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking over het recept? Laat dan een reactie achter hieronder of deel het op je social media.
Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
KokenKoken
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op youtubeFacebookPinterest en Instagram voor alle laatste updates.

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
Brownies
Serving Size
 
1 brownie
Amount per Serving
Calories
267
% Daily Value*
Fat
 
15
g
23
%
Saturated Fat
 
9
g
56
%
Trans Fat
 
0.3
g
Polyunsaturated Fat
 
1
g
Monounsaturated Fat
 
4
g
Cholesterol
 
62
mg
21
%
Sodium
 
20
mg
1
%
Potassium
 
155
mg
4
%
Carbohydrates
 
31
g
10
%
Fiber
 
2
g
8
%
Sugar
 
23
g
26
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
297
IU
6
%
Calcium
 
26
mg
3
%
Iron
 
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword brownies, brownies maken, brownies recept
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen mij bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen.

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!
1
Share to...