Brownies
Hoe maak je brownies? Een simpel en stap voor stap recept!
Materiaal en benodigdheden
Ingrediënten
- 200 gr pure chocolade
- 110 gr ongezouten boter
- 3 eieren
- 150 gr kristalsuiker
- 50 gr donkerbruine suiker
- 65 gr bloem voor patisserie
- 25 gr cacaopoeder ongezoet
- snuifje zout
- 1 tl vanille-extract
Instructies
- Laat je oven voorverwarmen op 170°C.
- Neem een bakvorm van 20x20cm en vet deze in met ongezouten boter.
- Zet ondertussen een pan, voor de helft gevuld met water, op je vuur. Deze gaan we gebruiken als een bain marie. Breng het water tot tegen het kookpunt.
- 200 gr pure chocolade, 110 gr ongezouten boter
- Breek 3 eieren in een andere mengkom.3 eieren
- Voeg kristalsuiker, bruine suiker, een snuifje zout en het vanille extract toe.150 gr kristalsuiker, 50 gr donkerbruine suiker, snuifje zout, 1 tl vanille-extract
- Klop dit eerst met een klopper tot een geheel.
- Haal nu de pan die je gebruikt hebt als bain marie van het vuur (zorg dat het water niet meer te heet is en zeker niet kookt!).
- De bedoeling is dat de suiker helemaal opgelost is!
- Klop dan nog 1 minuut op een trage snelheid met je handmixer.
- Voeg dan je chocolademengsel toe en klop dit met je mixer tot 1 geheel.
- Meng in een andere mengkom de bloem en het cacaopoeder goed onder mekaar.65 gr bloem voor patisserie, 25 gr cacaopoeder
- Plaats een fijne zeef boven je brownie-deegmengsel en zeef de cacao-bloem erbij. (De zeef zorgt ervoor dat je geen klonters in je deeg hebt.)
- Meng voorzichtig alles goed onder mekaar met een spatel.
- Plaat nu in het midden van je oven en bak het geheel 20 tot 25 minuten op 170°C. (Let op! Dit is een richtlijn! Zie tips en info)
- Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
- Eénmaal afgekoeld kan je de brownie uit de bakvorm halen.
- Snijd nu met een scherp mes of broodmes in porties.
- Je brownies zijn klaar! Smakelijk!
Notities
Brownies.
We brengen je een makkelijk maar heerlijk recept voor brownies, één van de meest populaire Amerikaanse desserts.
Waar zijn brownies ontstaan?
Sommigen beweren dat Bertha Palmer, de vrouw van de eigenaar van het Palmer House Hotel, de chef vroeg een nieuw chocoladedessert uit te vinden voor de Colombiaanse Expositie van 1893. Anderen zeggen dat het een ongelukje was, toen Brownie Schrumpf, een bibliothecaresse, bakpoeder uit een chocoladetaart wegliet en een dikke, zwarte cakereep overhield. Ongeacht de oorsprong, wat de brownies echt populair maakte waren instant mixen uit dozen uit de jaren 1950 van twee merken - Duncan Hines en Betty Crocker.INFO EN TIPS :
- Verwarm je oven altijd voor op 170°C
- Je kan kristalsuiker en donkerbruine suiker vervangen door lichtbruine suiker indien je dit wenst.
- Als het te zoet voor je is, kun je 20 of 30 gram minder suiker gebruiken
- Maak gebruik van goede en kwalitatieve ingrediënten!
- De 20 tot 25 minuten baktijd is een richtlijn! Elke oven is anders! Je zal een beetje moeten uitproberen wat voor jou het beste werkt.
- Ook de grootte en vorm van je bakvorm is belangrijk. Is hij groter? Rechthoekig? Al dit heeft een invloed op het bakken!!!
- Laat de brownie voldoende afkoelen!
- Naar ons inzien smaakt het zelfs beter als je het in een luchtdichte verpakking doet of in huishoudfolie wikkelt en in de koelkast zet.


Voedingswaarde :
Nutrition Facts
Brownies
Serving Size
1 brownie
Amount per Serving
Calories
267
% Daily Value*
Fat
15
g
23
%
Saturated Fat
9
g
56
%
Trans Fat
0.3
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
4
g
Cholesterol
62
mg
21
%
Sodium
20
mg
1
%
Potassium
155
mg
4
%
Carbohydrates
31
g
10
%
Fiber
2
g
8
%
Sugar
23
g
26
%
Protein
4
g
8
%
Vitamin A
297
IU
6
%
Calcium
26
mg
3
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood
DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen mij bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen.