Chocolade cake. Gemaakt met gesmolten chocolade, cacao en overgoten met chocolade ganache. Heel makkelijk te maken, geen mixer of klopper nodig. Lekker!
250 ml culinaire room, 250 g pure chocolade callets
Plaats ook deze 3 x 30 seconden, tussendoor mengen, in je microgolfoven tot de chocolade smelt.
Laat de room NIET koken!
Roer de chocolade glad.
Koel 1 tot 2 uur of tot het is ingedikt tot een smeerbare consistentie zoals pindakaas of chocopasta.
Chocolade cake afwerken.
Verdeel de ganache met een palletmes over de cake - boven- en zijkanten.
Gebruik eventueel een theelepel in een draaiende beweging om een andere textuur te krijgen. Het is maar hoe je da cake wil afwerken. Of als je de chocolade cake liever glad hebt laat je hem zo.
Zet nu de cake in je koelkast om hem door en door te koelen en te laten opstijven.
Je chocolade cake is klaar! Smakelijk!
RECEPT VIDEO
Notities
Chocolade cake.
Dit is de ultieme zoete zonde! Chocolade cake! Wie lust deze nu niet? Ons recept is misschien niet standaard, maar het geeft je een gebak dat smeuïg is en gemakkelijk om te maken.Wat ons recept echt onderscheidt, is de moeiteloze bereidingswijze. Geen mixer of klopper is nodig om deze hemelse lekkernij tot stand te brengen. Het geheim zit hem in de perfecte balans van ingrediënten die het bakken van deze chocolade cake tot een waar genot maakt, zelfs voor de minder ervaren bakkers onder ons.
INFO EN TIPS :
Ik weet dat er veel chocolade cake recepten zijn. Maar dit recept is makkelijk en geeft je een chocolade cake die ook echt smaakt naar chocolade!
De chocolade smaak is intens dankzij het gebruik van gesmolten chocolade en goed cacaopoeder.
Deze chocolade cake is foolproof! Het bakken van de cake lukt altijd! Waarom? Omdat het zo vochtig is, is het eigenlijk moeilijk om het te gaar te bakken, zodat het droog wordt. Let wel, de baktijd hier is een richtlijn, het hangt allemaal een beetje van je oven af.
Het is niet de bedoeling dat de chocolade cake erg rijst, dus daar hoef je je ook geen zorgen over te maken!
Dat je cake wat openbarst is normaal! Het is een beetje zoals de bovenkant van brownies. De cake bevat bakpoeder waardoor hij kan barsten. Maar maak je geen zorgen, de barsten zijn minder prominent als de cake éénmaal is afgekoeld (omdat hij een beetje zakt). Erna smeer je hem in met de ganache. Komt helemaal goed!
De Chocolade ganache is ook makkelijk. Room + chocolade, smelten, mengen, afkoelen. Geen gedoe!
Ganache is gietbaar wanneer het warm is. Het verdikt tot een smeerbare consistentie wanneer het afkoelt (dat is wat je wilt om deze cake te glazuren) Als je het iets te lang in de koelkast laat staan, d.w.z. te hard om uit te smeren, kunt u het gedurende 10 seconden in de magnetron zachter maken en vervolgens mengen om terug te gebruiken.
De reden waarom je 'heet water' ziet in chocolade cake recepten is omdat het de cacao zijn werk laat doen, waardoor de cake nog meer naar chocolade smaakt!
Wat je ook kan proberen is het 'heet water' vervangen door een espresso of sterke koffie! Koffie zal de chocoladesmaak nog intenser doen worden, maar je cake zal niet naar koffie proeven.
Je kan de cake ook gerust anders afwerken! Gebruik wat rood fruit zoals frambozen, rode bessen of aardbeien. Of waarom niet met wat citrusvruchten zoals sinaasappel of mandarijn. Ook geserveerd met een bolletje vanille-ijs is deze cake een welgekomen toetje!
Calorierijk en misschien niet voor elke dag, maar toch... Chocolade op chocolade. Zalig! Ik heb genoeg gezegd! Smakelijk en geniet er van!
Keukentools voor chocolade cake :
Er zijn natuurlijk wel hulpmiddelen die het bereiden en afwerken van je chocolade cake wat makkelijker maken. Een goed palletmes bijvoorbeeld is een zaligheid om je ganache gelijkmatig uit te smeren en te verdelen.
palletmesBen je iemand die met regelmaat aan het bakken is? Dan is een draaiplateau misschien wel iets wat je kan overwegen. Dit is een handig hulpmiddel om taart en gebak af te werken. Het maakt het je een stuk makkelijker om je cake en taarten of ander gebak af te werken. Een aanrader!
taartdecoratiedraaitafelEen laatste hulpmiddel wat hier ook standaard in de kast staat is bakspray. Dit is super makkelijk en spaart je een hoop gesmos met het invetten van bakvormen. En toegeven, met zo'n busje bakspray kom je wel even door! Geen gedoe, super handig!
Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking over het recept? Laat dan een reactie achter hieronder! Indien we kunnen helpen doen we dit graag!Deel het gerust op je social media en tag ons!Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.Voeg het dan hier toe!HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op youtube, TikTok, Facebook, Pinterest en Instagram voor alle laatste updates.Een smeuïge chocolade cake! Proberen en genieten maar!
Voedingswaarde :
Nutrition Facts
chocolade cake
Serving Size
1 portie
Amount per Serving
Calories
595
% Daily Value*
Fat
38
g
58
%
Saturated Fat
20
g
125
%
Trans Fat
0.4
g
Polyunsaturated Fat
3
g
Monounsaturated Fat
13
g
Cholesterol
53
mg
18
%
Sodium
163
mg
7
%
Potassium
282
mg
8
%
Carbohydrates
60
g
20
%
Fiber
4
g
17
%
Sugar
42
g
47
%
Protein
5
g
10
%
Vitamin A
639
IU
13
%
Vitamin C
0.2
mg
0
%
Calcium
96
mg
10
%
Iron
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.
Wij gebruiken technologieën zoals cookies om informatie over uw apparaat op te slaan en/of te raadplegen. We doen dit met als doel om de beste ervaring te bieden en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Door in te stemmen met deze technologieën kunnen wij gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site verwerken. Als u geen toestemming geeft of uw toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden.
Functioneel
Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt.De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. Door in te stemmen met deze technologieën kunnen wij gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze website verwerken. Als je geen toestemming geeft of uw toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden.
Functioneel
Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt.De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.