Butternutsoep
Dit is het recept voor de meest toegankelijke en makkelijke manier om butternutsoep te maken. Zonder koken, zonder bouillon! Simpel, romig en vooral lekker!
Materiaal en benodigdheden
Ingrediënten
Instructies
- We gaan butternutsoep maken!
- Verwarm je oven voor op 180C/350F.
- Leg de pompoen met de snijkant naar boven op de bakplaat, samen met de ui en knoflook.1,5 kg butternut, 1 ui, 1 bol knoflook
- Besprenkel pompoen, ui en knoflook met olijfolie, bestrooi met zout en peper.2 el olijfolie, 3/4 tl zout, wat peper
- Wikkel de knoflook in aluminiumfolie.
- Bak gedurende 70 - 80 minuten of tot de pompoen zacht is (test met een prikker of mes) en haal uit je oven.
- Giet de helft van de melk in je blender.800 ml melk
- Schep de zaden uit de pompoen en gooi deze weg.
- Gebruik een grote lepel om het pompoenvlees uit één pompoenhelft te scheppen en doe dit bij de melk in de blender.
- Trek het grootste deel van de donker verbrande buitenste laag van de ui af.
- Snijd doormidden en voeg bij in de blender.
- Haal de knoflook uit de verpakking en pers het vruchtvlees uit de helft van de knoflook in de blender.
- Kruid af met peper en zout naar smaak.wat peper, wat zout
- Klop en mix tot een gladde massa. Doe dit lang genoeg!
- Pas eventueel de consistentie naar smaak aan met water/bouillon of melk.
- Herhaal dit proces met de resterende pompoen, ui en knoflook.
- Serveer onmiddellijk in een soepkom.
- Druppel er wat room over en werk af met wat fijngehakte peterselie. Optioneel kan je er wat pompoenpitten of zonnebloempitten overstrooien voor een extra crunch.wat Room, wat peterselie, wat pompoenpitten, wat zonnebloempitten
- Serveer met wat lookbrood voor een volledige maaltijd!wat Knoflookbrood
- Je butternutsoep is klaar! Smakelijk!
RECEPT VIDEO
Notities
Romige Butternutsoep - Perfect voor de Herfst!
Butternut of flespompoen is de meest makkelijke pompoen om te gebruiken in je keuken. Ook voor dit recept gaan we ermee aan de slag. Dit is ongetwijfeld de meest makkelijke manier om butternutsoep te maken. Je hebt enkel een oven en een blender nodig om deze heerlijke pompoensoep op tafel te zetten.INFO EN TIPS:
- Moest je nu echt geen blender hebben dan kan je ook een staafmixer of zelfs een passe-vite geruiken om de soep te maken. Het resultaat zal niet hetzelfde zijn, maar het is mogelijk.
- Je merkt in het recept dat we de soep eigenlijk in 2 keer mixen. Dit is nodig mits je blender normaal de hoeveelheid niet aan kan. Door telkens de helft te gebruiken lukt het wel. Moest je een blender hebben die deze hoeveelheid in 1 keer kan verwerken..Doe dan gerust.
- Wanner de ui en pompoen in de oven hebben gebakken kunnen ze wat geblakerd zijn. Dit is door karamellisatie, en is normaal. Het zorgt ook voor de specifieke smaak in de soep. Let wel, verwijder delen van de ui en pompoen indien ze echt verbrand zijn. Dit wil je niet in je soep!
- Zorg voor een degelijke en rijpe pompoen. Zoals je merkt is de soep eigenijk maar gemaakt met de pompoen, ui, knoflook en wat melk. Zorg er dan ook voor dat de ingrediënten die je gebruikt ook degelijk en vers zijn. Zo bekom je het beste resultaat.
- Het zou kunnen dat de soep na het blenden redelijk dik is. Moest je dit niet aangenaam vinden dan kan je de butternutsoep altijd aanlengen met wat extra melk of water. Heb je zelf kippenbouillon ter beschikking? Gebruik dan dit voor een nog beter resultaat!
- Wil je weten hoe je best kan inschatten of je butternut rijp is? Meer weten over de butternut of flespompoen.
Butternut! Ster onder de pompoenen tijdens het Herfstseizoen.In deze blogpost ontdek je alles over de butternut pompoen, een geliefde herfstgroente. We bespreken de oorsprong, de veelzijdigheid in de keuken en delen tips voor het bereiden van heerlijke gerechten zoals soepen en ovenschotels. Daarnaast geven we handige informatie over de gezondheidsvoordelen van butternut en hoe je deze het beste kunt bewaren en bereiden voor optimale smaak en textuur.
- Je kan de soep ook gerust afwerken met andere ingrediënten. Denk aan geroosterde zonnebloempitten op pompoenpitten. Croutons zijn ook lekker, of zelfs een drupje gerookte olijfolie erin kan een wereld van verschil maken! Experimenteer!
- Ook andere en verse kruiden kunnen! Denk aan wat salie, rozemarijn of zelfs munt!
Keukentools :
- Om de soep glad te mixen gebruiken we een blender. Ben je nog op zoek naar een degelijk exemplaar? Dan kunnen we je de blender van 'Kitchenbrothers' aanraden. Topmateriaal!
Voedingswaarde :
Nutrition Facts
Butternutsoep
Serving Size
1 portie
Amount per Serving
Calories
382
% Daily Value*
Fat
14
g
22
%
Saturated Fat
5
g
31
%
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
7
g
Cholesterol
25
mg
8
%
Sodium
543
mg
24
%
Potassium
1729
mg
49
%
Carbohydrates
60
g
20
%
Fiber
8
g
33
%
Sugar
22
g
24
%
Protein
11
g
22
%
Vitamin A
40198
IU
804
%
Vitamin C
83
mg
101
%
Calcium
451
mg
45
%
Iron
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood
DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.