Biscuitrol maken

Biscuitrol maken

Biscuitrol maken

Een klassieke biscuitrol maken is niet zo moeilijk en de smaak is onovertroffen! Onze dochter Liesl gebruikt graag confituur en laat je stap voor stap zien hoe je deze biscuitrol zelf kan maken.
5 from 1 vote
Voorbereiding 25 minutes
Kooktijd 15 minutes
Totale tijd 40 minutes
Course cake en gebak
Cuisine Amerikaans, Belgisch, gebak
Servings 4 personen
Calories 329 kcal

Ingrediënten
  

Voor de biscuitrol.

Voor de afwerking.

  • wat kristalsuiker
  • 200 gr aardbeienconfituur
  • wat bloemsuiker
  • wat slagroom optioneel
  • 5 stuks aardbeien optioneel
  • wat chocoladeschilfers optioneel
  • 5 muntblaadjes optioneel

Instructies
 

  • We gaan een biscuitrol maken!
  • Verwarm je oven voor op 160°C.
  • Neem een rechthoekige bakvorm en spuit deze even in met wat bakspray. (Of vet hem in met wat boter indien je dit niet hebt.)
  • Bekleed de bakvorm nu met bakpapier. Zorg dat je alle kreukels glad strijkt, het papier moet goed aansluiten op je vorm. Zie ook dat je papier voldoende groot is!
  • Breek de eieren in een mengkom, voeg de suiker toe en begin onmiddellijk met kloppen met je handmixer!
    4 grote eieren, 100 gr fijne kristalsuiker
  • Klop dit mengsel nu zeker voor 10 minuten! (Ja, 10 minuten!!!! We willen lucht in het mengsel!)
  • Het mengsel zal witter worden en indien je de handmixer eruit haalt moet je echt witte pieken of linten hebben.
  • Zodra het mengsel dik en luchtig is neem je een fijne zeef en zeef je de bloem in het mengsel. (Het zeven van de bloem is essentieel! Indien je dit zonder zeven toevoegt krijg je een klomp bloem in je beslag! Dit maakt het mengen héél moeilijk!)
    100 gr patisseriebloem
  • Roer nu voorzichtig met een spatel de bloem eronder. Doe dit heel zachtjes want je wil zoveel mogelijk lucht in je beslag hebben.
  • Zorg dat al je bloem is opgenomen in het mengsel. Werk met je spatel van onder naar boven.
  • Zodra alles gemengd is stort je het beslag uit in je bakvorm.
  • Zorg voor een mooie verdeling over je hele bakvorm. (Je kan eens schudden of kloppen met je vorm om er voor te zorgen dat het beslag mooi verdeeld is, maar doe dit niet teveel! Nogmaals, de lucht moet in het beslag blijven.)
  • Zet nu je beslag onmiddellijk in je voorverwarmde oven en bak de biscuit in maximum 15 minuten af.
  • Tip : De afbaktijd is een indicatie. Elke oven is anders dus het kan wat verschillen in tijd. Het beslag moet gebakken zijn maar ook nog wat vochtig. Dit is nodig om de biscuit makkelijk op te rollen. Indien hij te hard gebakken is zal hij breken.
  • Terwijl de biscuit bakt neem je een stuk bakpapier dat groter is dan je bakvorm. Strek dit papier uit om je aanrecht en bestrooi het met wat kristalsuiker. (Dit zal ervoor zorgen dat je biscuitrol niet plakt aan het papier tijdens het rollen.)
    wat kristalsuiker
  • Als de biscuit gebakken is haal je hem uit de oven en laat hem eventjes afkoelen.
  • We zeggen eventjes, want de bedoeling is dat de biscuit nog warm is wanneer we hem gaan rollen tot een biscuitrol.
  • Stort dan de biscuit met papier uit op je met suiker bestrooide bakpapier dat op je aanrecht ligt.
  • Verwijder dan het bakpapier héél voorzichtig van de bovenkant van je biscuit.
  • Besmeer dan de biscuit met je aardbeienconfituur. Het makkelijkst lukt dit met een palletmes.(Onze dochter gebruikt graag veel confituur zodat hij uit de rol loopt. Wil je dit niet, bestrijk dan de biscuit maar zorg dat je de randen vrij laat.)
    200 gr aardbeienconfituur
  • Neem het bakpapier aan de korte zijde goed vast en begin je biscuit op te rollen. Gebruik je andere hand om de biscuitrol te begeleiden. Blijf je bakpapier op tillen, je biscuit zal zichzelf oprollen.
  • Zodra je biscuit volledig is opgerold zorg je ervoor dat je naad vanonder zit en plaats je de rol op een schaal of groot bord.

Afwerken van de biscuitrol.

  • Bestrooi het geheel met wat bloemsuiker en spuit er wat slagroom op.
    wat bloemsuiker, wat slagroom
  • Werk af met wat verse aardbeien, chocoladeschilfers en enkele blaadjes munt.
    5 stuks aardbeien, wat chocoladeschilfers, 5 muntblaadjes
  • Je biscuitrol is klaar! Smakelijk!
  • Tip! : Snijd je biscuitrol met een brood of zaagmes!!!! Zo duw je de biscuit niet plat wanneer je hem versnijd.

Video

YouTube video

Notities

Biscuitrol maken.

Een biscuitrol maken we zonder boter. Het luchtige van de biscuit bestaat enkel uit lucht die je in het beslag klopt. Moeilijk is het niet, de smaak is onovertroffen en je kan de rol afwerken naar je eigen voorkeur.

INFO EN TIPS :

  • Kloppen, kloppen en nog eens kloppen! We kunnen het niet genoeg benadrukken.Er moet lucht in je beslag dus laat je handmixer werken! Of je kan natuurlijk ook een keukenmachine gebruiken.
  • Indien je niet dadelijk een rechthoekige bakvorm ter beschikking hebt kan je het beslag ook uitstorten op een gewone bakplaat (bekleed met bakpapier natuurlijk!). Zorg er dan wel voor dat je de baktijd aanpast. De biscuit zal waarschijnlijk minder lang nodig hebben dan 15 minuten.
  • rechthoekige bakvorm
    rechthoekige bakvorm
  • Onze dochter werkt de rol graag af met wat slagroom, chocoladeschilfers, verse aardbeien en wat munt. Dit is optioneel! Je biscuitrol is lekker genoeg op zich. Dit hoeft dus niet per sé. Maar het is natuurlijk wel lekker!!
  • Werk je biscuitrol ook af naar eigen wens! Gebruik andere confituur, serveer hem met een bolletje vanille-ijs of geef er wat chocoladesaus bij. Alles kan!
  • Voor de volwassenen ... je kan hem zelfs besprenkelen met wat grand-marnier of triple-sec. Lekker! Of besmeer hem met zelfgemaakte kersenconfituur en besprenkel het beslag met vodka of jenever. Serveer dit met wat chocoladeschilfers en genieten maar!
  • Je biscuitrol zal wel snel uitdrogen. Je kan hem in de koelkast, afgesloten in een luchtdichte container, een dagje bewaren, maar langer zou ik dit zeker niet doen. En geloof me, daar krijgt hij de kans niet toe!!..;-)
Onze receptenbundel werd mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Bootstrapped Ventures
 
Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking over het recept? Laat dan een reactie achter hieronder! Indien we kunnen helpen doen we dit graag!
Deel het gerust op je social media en tag ons!.
Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
Bol AlgemeenBol Algemeen
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op youtube, TikTok, FacebookPinterest en Instagram voor alle laatste updates.
Een biscuitrol maken is dus absoluut niet zo moeilijk! Probeer het vandaag nog!

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
Biscuitrol maken
Serving Size
 
1 portie
Amount per Serving
Calories
329
% Daily Value*
Fat
 
0.5
g
1
%
Saturated Fat
 
0.1
g
1
%
Polyunsaturated Fat
 
0.1
g
Monounsaturated Fat
 
0.1
g
Cholesterol
 
4
mg
1
%
Sodium
 
19
mg
1
%
Potassium
 
76
mg
2
%
Carbohydrates
 
79
g
26
%
Fiber
 
1
g
4
%
Sugar
 
49
g
54
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
59
IU
1
%
Vitamin C
 
6
mg
7
%
Calcium
 
18
mg
2
%
Iron
 
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword biscuitrol, biscuitrol maken, biscuitrol met confituur
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.

Geef een reactie

Beoordeel dit recept!




error: Deze inhoud is beschermd!
Share to...