Foodello! Tegen voedselverspilling en goed voor uw portemonnee!

Foodello is de “online supermarkt” die zich richt op het tegengaan van voedselverspilling, en daar willen we bij liliesfood natuurlijk aan bijdragen!

Voedselverspilling is een groot probleem in onze maatschappij want jaarlijks wordt er ontzettend veel voedsel weggegooid. Dit komt voort uit een aantal factoren, zoals overproductie, strenge eisen voor de presentatie van voedsel in supermarkten en consumenten die te veel kopen en niet alles op tijd opeten. Dit leidt niet alleen tot een verspilling van voedsel, maar ook tot een verspilling van middelen zoals water en energie die nodig zijn voor de productie van voedsel. Foodello wil hier iets tegen doen, en bied ons voedingsmiddelen aan vanaf 0,01€! Deze zouden anders in de vuinisbak belanden.

Dit verdiend méér aandacht!

Nee tegen voedselverspilling! - Liliesfood

Wat is Foodello?

Foodello is onderdeel van Fiksu Ruoka, een Fins bedrijf, opgericht in 2016. Hun missie : “voedselverspilling tegengaan!”. Ze vinden het zonde om producten weg te gooien. Het is beter voor het milieu om ze te redden, en ze met korting aan te bieden aan de consument.

Tegelijkertijd helpen ze leveranciers (voedselproducenten, importeurs en groothandels) om verspilling tegen te gaan door opruimings- en restpartijen op te kopen.

Het magazijn bevindt zich in Westzaan, Nederland. Ze bezorgen bestellingen doorheen België en Nederland via PostNL.

Foodello biedt dus producten aan als “online supermarkt’ tegen aantrekkelijke prijzen die anders weggegooid zouden worden door grote supermarkten. Dit kan variëren van producten die bijna de houdbaarheidsdatum hebben bereikt tot producten met een beschadigde verpakking. Door deze producten aan te bieden, helpt Foodello niet alleen bij het verminderen van voedselverspilling, maar het biedt ook consumenten de kans om geld te besparen op hun boodschappen. Win – Win dus!

Foodello - boodschappen voor 1 cent

Hun website.

De website van Foodello is eenvoudig te navigeren en biedt een grote selectie aan producten, van droogvoeding en drank tot babyspullen, dierenvoeding en grootverpakkingen. Bovendien biedt het bedrijf de mogelijkheid om producten te zoeken op basis van houdbaarheidsdatum, zodat consumenten de producten kunnen kiezen die het snelst verbruikt moeten worden. Dit helpt bij het maximaliseren van de houdbaarheid van de producten en voorkomt dat de producten over de houdbaarheidsdatum gaan. Alle producten die ze verkopen, zijn te bewaren op kamertemperatuur.

De producten van Foodello.

Zoals hierboven al aangegeven, je kan een verscheidenheid van producten vinden op de website van Foodello.

Een THT- of TGT-datum?

TGT betekent ‘Te Gebruiken Tot’ en THT staat voor ‘Tenminste Houdbaar Tot’. Bij een THT-datum garandeert de producent de kwaliteit van het product tot de genoemde datum, maar ook daarna kan je het nog prima consumeren. Je kunt eenvoudig zelf vaststellen of een product nog geschikt is voor consumptie door te kijken, ruiken of proeven. Droge voeding zoals pasta en rijst blijft, indien juist bewaard, eetbaar, zelfs tot maanden na het overschrijden van de THT-datum. Een TGT-datum wordt doorgaans alleen gebruikt voor producten die bederfelijk zijn. Levensmiddelen met deze aanduiding omvatten onder andere gebak, vlees of groenten. Foodello verkoopt geen producten waarop een TGT-datum staat.

Oorsprong van producten.

Ook zijn ze duidelijk over de oorsprong van hun producten. De meeste hiervan zijn afkomstig van grote supermarkten, maar er zijn ook producten afkomstig van boerderijen en lokale leveranciers. Dit biedt consumenten de kans om de lokale boeren en leveranciers te steunen, terwijl ze tegelijkertijd bijdragen aan het tegengaan van voedselverspilling.

De prijzen.

Een ander en groot voordeel van Foodello is de prijs! Omdat de producten anders weggegooid zouden worden, kunnen ze aangeboden worden tegen aantrekkelijke prijzen. Dit maakt het voor iedereen mogelijk om bij te dragen aan het tegengaan van voedselverspilling, ongeacht hun budget. De kortingen lopen op tot zelfs 99%!!!

foodello banner

Duurzaam ondernemen

De missie van Foodello (als onderdeel van Fiksuruoka) is het verminderen van voedselverspilling. Dit is de reden waarom Fiksuruoka oorspronkelijk werd opgericht en wat nog steeds hun dagelijkse drijfveer is. Door voornamelijk producten te verkopen die weggegooid dreigen te worden, werken ze iedere dag aan een beter milieu.

De CO2-voetafdruk van Foodello!

Het verminderen van voedselverspilling is op zichzelf al een hele goede zaak voor het milieu, maar ze gaan verder. De uitstoot die veroorzaakt wordt door hun bedrijfsactiviteiten (zoals opslag en transport, maar ook verpakkingsmaterialen) wordt ook gecompenseerd. Ze doen dit door bossen in Finland te beschermen.

Algemeen betekent dit dat elk bezorgd Foodello-pakket CO2-neutraal is!

Hoewel de jaarlijkse CO2-uitstoot wordt gecompenseerd, werken ze hard om ook in de toekomst de uitstoot die ontstaat door hun bedrijfsactiviteiten te verminderen.

Tot Slot.

In conclusie, Foodello is een innovatief bedrijf dat zich richt op het tegengaan van voedselverspilling door middel van een online supermarkt. We zijn blij dat zulke initiatieven er zijn! Zelf werken we hier ook aan mee en willen we dit dus kenbaar maken bij ons lezerspubliek!

Twijfel niet langer! Klik op 1 van de banners hier op de pagina en neem onmiddellijk een kijkje op Foodello. Zeg nee tegen voedselverspilling! Je portemonnee zal je dankbaar zijn!

Reacties zijn welkom onder deze pagina!

Heb je zelf een gerecht en recept dat u wil delen met ons en onze lezers? Gemaakt met Foodello producten? Dat kan hier!

HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op YouTube, TikTok, Facebook, Pinterest en Instagram voor alle laatste updates. Hier help je ons mee groeien en daar zijn we je eindeloos dankbaar voor!

Geef een reactie

error: Deze inhoud is beschermd!
1
Share to...