zuppa di tagliolini e pollo

zuppa di tagliolini e pollo

zuppa di tagliolini e pollo

Kippensoep met Tagliolini. Enorm simpel, maar besteed voldoende tijd en liefde om je basisbouillon goed te maken. Dan krijg je een heerlijk gerecht.
5 from 1 vote
Kooktijd 1 hour 45 minutes
tijd om de bouillon af te koelen en te ontvetten. 1 day
Totale tijd 1 day 1 hour 45 minutes
Course Hoofdgerechten, Soepen, zuppa-di-tagliolini-e-pollo
Cuisine Italiaans, Soepen
Servings 4 personen
Calories 158 kcal

Materiaal en benodigdheden

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Maak allereerst een degelijke, ontvette kippenbouillon!
  • Gebruik het vlees van de kip van je kippenbouillon voor de Zuppa.
  • Indien je dit recept wil maken, maak je best de dag ervoor de bouillon. De bouillon heeft tijd nodig om af te koelen in de koelkast zodat je hem goed kan ontvetten.
  • Doe de bouillon in een kookpot en breng hem aan de kook.
  • Voeg de pasta, lavablaadjes en stukjes kip toe.
  • Laat koken tot de pasta "al Dente" is, en voeg zo nodig wat zout toe. Proef!
  • Verdeel in diepe borden en strooi er de geraspte parmezaanse kaas en wat vers gehakte peterselie over.
  • Serveer met wat vers gebakken brood. Smakelijk!

Notities

zuppa di tagliolini e pollo

Kippensoep met Tagliolini. Enorm simpel, maar besteed voldoende tijd en liefde om je basisbouillon goed te maken. Dan krijg je een heerlijk gerecht.

TIPS EN INFO

Voor de liefhebbers...U kan dit gerecht aanvullen met wat chilipeper, of wat andere groenten. Persoonlijk knijp ik er ook graag een kwartje limoen of citroen over uit.
Een scheutje room toevoegen kan ook. Dan krijg je een vollere smaak.
Tagliolini. Een pastasoort die net zo lang is als spaghetti maar plat. Lijkt veel op linguine maar behoort iets dunner te zijn. Is ook verwant aan tagliatelle.
Meer weten over hoe je nu zelf de beste pasta maakt? Klik hier!
Lavas is een tuinkruid met een intense selder-smaak. Ook wel "soepkruid" genoemd.Hoewel er in supermarkten veel verse kruiden te koop zijn, is lavas een uitzondering. Gelukkig is het wel te verkrijgen bij markthandelaars die een groot aanbod verse kruiden in pot verkopen, en bovendien is het gemakkelijk te telen in de tuin!! 
Bladpeterselie is een variant van de gewone krulpeterselie. De blaadjes zijn glad en lijken eerder op selder of koriander. De smaak van bladpeterselie is pittiger dan bij gewone peterselie.
Parmezaanse kaas (Italiaans: Parmigiano Reggiano, soms parmezaan genoemd) is een kaassoort die oorspronkelijk uit Italië komt, uit de omgeving van Parma.
Onze receptenbundel werden mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
Bootstrap Ventures
Bootstrap Ventures
Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking over het recept? Laat dan een reactie achter hieronder en beoordeel het met wat sterren.
Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Pinterest en Instagram voor alle laatste updates.
Zuppa di tagliolini e pollo....kippesoep als comfort food!

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
zuppa di tagliolini e pollo
Serving Size
 
100 g
Amount per Serving
Calories
158
% Daily Value*
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword kippenbouillon, lavas, Parma, Parmezaanse Kaas, Parmigiano Reggiano, pasta, pollo, tagliolini, zelf pasta maken
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.

Geef een reactie

Beoordeel dit recept!




error: Deze inhoud is beschermd!
Share to...