Tartaar van zalm met appel.

tartaar van zalm met appel

Tartaar van zalm met appel.

Tartaar van zalm met appel. Kraakverse zalm, romige avocado en de zoete smaak van appel. Een topcombinatie voor een smaakvol gerecht!
4.50 from 2 votes
Voorbereiding 15 minutes
Kooktijd 2 minutes
Totale tijd 17 minutes
Course Hoofdgerechten, Visgerechten, Voorgerechten
Cuisine Belgisch, Modern, Visgerechten
Servings 2 personen
Calories 271 kcal

Ingrediƫnten
 
 

Voor je tartaar van zalm met appel.

  • Ā½ sjalot
  • 2 lente-ui
  • 150 gr zalmfilet
  • Ā½ avocado
  • Ā½ appel
  • wat zout
  • wat peper

Afwerking.

Optioneel als garnering.

Instructies
 

  • We maken tartaar van zalm met appel!
  • Zet een koekenpan op een middelmatig vuur zonder vetstof. Wanneer je pan warm is rooster je kort de sesamzaadjes in de pan.witte sesamzaadjes
    1,5 gr witte sesamzaadjes, 1,5 gr zwarte sesamzaadjes
  • Haal na het roosteren de pan van het vuur, leg de geroosterde sesamzaadjes appart in een mengkom en laat ze afkoelen.

Maak je dressing.

  • Klop kokosazijnmet een kleine klopper 1 el kokosazijnkokosazijn, 1 el coconut aminos en 3 tl sesamolie goed door elkaar in een mengkom. Zet even opzij.
    1 el kokosazijn, 1 el coconut aminos, 3 tl sesamolie

Maak je tartaar van zalm.

  • Maak een 1/2 sjalot proper en snipper hem uiterst fijn.
    1/2 sjalot
  • Ook neem je 2 lente-ui, maak ze proper en snipper ze in heel fijne ringetjes.
    2 lente-ui
  • Voeg gehakte sjalot en gesneden lente-ui toe aan een andere mengkom (bewaar wel een derde van de lente-ui voor de garnering).
  • Snijd 150 gr zalmfilet , 1/2 avocado en 1/2 appel in kleine, fijne en hapklare blokjes.
    150 gr zalmfilet, 1/2 avocado, 1/2 appel
  • Voeg het dan toe aan de mengkom.
    Doe dit uiterst voorzichtig! Zo dat alles zijn oorspronkelijke vorm blijft behouden.
  • Kruid af met wat peper en zout.
    wat zout, wat peper
  • En meng nu 1 el van je dressing voorzichtig onder het geheel met een spatel.
  • Proef, en kruid eventueel bij naar smaak.
  • Verdeel de tartare over 2 borden en verdeel de resterende dressing erover.
  • Strooi wat chilipoederchili flakes, de overige lente-ui, de geroosterde witte en zwarte sesamzaadjes en wat korianderblaadjes gelijkmatig over de tartaar van zalm.
    1 tl chilipoeder, wat korianderblaadjes
  • Maak het gerecht af met een flinke kneep vers limoensap.
    1/2 limoen
  • Je tartaar van zalm met appel is klaar! Smakelijk!
  • Serveer met wat brood, Thaise crackers of zelfs wat kroepoek!
    Cassave crackers, kroepoek

Notities

Tartaar van zalm en appel.

Ons recept geeft je een gerecht met veel diepe smaken. Ideaal op een mooie lente of zomerdag. Door de garnituren heeft het een aangename crunch en de fris-zoete smaak van de appel geeft een verfrissende bite. Lekker!

TIPS EN INFO :

  • De zalm die je gebruikt moet kraakvers zijn! Haal hem dus bij je visboer en gebruik zeker geen voorverpakte zalm uit je lokale supermarkt! Zeg gerust tegen je visboer dat je de zalm rauw zal gebruiken en dat je dus echt wel superverse zalm nodig hebt. De vis is immers duur genoeg in aankoop!
  • Wil je eens iets anders dan gewone zalm? Probeer dan eens tartaar te maken van wilde zalm (sockeye).
  • Meer weten over zalm?
  • Gebruik coconut aminos als een gezond alternatief voor sojasaus, het voegt een subtiele zoetheid toe. Het is een smaakmaker op basis van sap uit de kokosbloesem. Het sap rijpt op natuurlijke wijze en wordt gemengd met zongedroogd zeezout. Dit zorgt voor een volle, hartige en unieke smaak.
  • Je kunt de coconut aminosĀ gebruiken in marinades, dressings of sauzen. Deze smaakbom is gluten- en sojavrij. Vegan dus!
    coconut aminos
    coconut aminos
  • Kokosazijn voegt een milde zuurgraad toe, terwijl sesamolie een nootachtige smaak geeft. Balanceer de verhoudingen naar smaak.
  • Ā 
  • Kies rijpe avocado's (ready to eat) voor een romige textuur. Voeg ze op het laatste moment toe om oxidatie te voorkomen.
  • Lente-uitjes en sjalot voegen een frisse uiensmaak toe, snijd ze fijn voor een gelijkmatige verdeling.
  • Thaise crackers voegen een knapperige textuur toe, terwijl pikante kroepoek wat pit brengt.
  • Cassave crackers passen goed vanwege hun neutrale smaak en knapperige bite. Dit zorgt voor een leuke presentatie op het bord.
  • Wil je nog wat extra? Serveer de tartaar van zalm met appel met wat slaharten (Pan sucrĆ©). Deze frisse, malse salade geeft nog wat meer aan je gerecht.

Keukentools :

  • De sesamzaadjes rooster je in een non-stick koekenpan zonder extra vetstof! Let wel op, rooster ze echt hĆ©Ć©l kort en zie dat ze niet verbranden. Indien ze verbrand zijn krijg je een bittere smaak die net meer weg te krijgen is.
  • grote koekenpan
    grote koekenpan
    Ā 
  • Mengkommen zijn een onontbeerlijk hulpmiddel in je keuken. Dag op dag gebruiken wij ze wel in onze keuken, en ook voor dit recept heb je ze nodig om je tartaar van zalm grondig maar voorzichtig te mengen. Doe dit ook nooit in een te kleine kom. Zo ga je het product kneuzen. Moest je nog op zoek zijn naar een stel mengkommen dan kunnen we je de inox kommen van Navaris aanraden. Topmateriaal! Een 2-delige set, met afsluitdeksel (zo kan je ze rechtstreeks gebruiken in je koelkast, en ze hebben een 2 tal ingebouwe raspen in het deksel. Zo is het makkelijk om direct in je mengkom groenten, kaas of bijvoorbeeld chocolade te raspen. Handig!
  • mengkom
    mengkom

Hoeveel zalm per persoon?

  • Voor een voorgerecht reken je 75 gr tot 100 gr zalm per persoon zoals voorop gesteld in dit recept.
  • Voor een hoofdgerecht mag je die hoeveelheid verdubbelen: 150 tot 200 gr zalm per persoon.

Kun je gemarineerde zalm rauw eten?

Rauwe en gemarineerde zalm (zoals in dit recept) is veilig om te eten. Zorg wel dat je vis kraakvers is! Het is dan zelfs gezonder als gerookte, gebakken of gepocheerde zalm omdat hij nog meer voedingsstoffen zoals omega 3 vetzuren bevat. Het is trouwens niet enkel als tartaar dat we rauwe zalm kunnen eten. Denk maar aan carpaccio van zalm of sushi.
Onze receptenbundel werd mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
Ā 
Bootstrap Ventures
Bootstrapped Ventures
Ā 
Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking over het recept? Laat dan een reactie achter hieronder! Indien we kunnen helpen doen we dit graag!
Deel het gerust op je social media en tag ons!
Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
Bol AlgemeenBol Algemeen
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op youtube, TikTok, Facebook, Pinterest en Instagram voor alle laatste updates. Zo bereiken we meer mensen, help je ons groeien en daar zijn we je uiterst dankbaar voor!
Tartaar van zalm met appel. Heerlijk, fris en vooral lekker! Proberen maar!

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
Tartaar van zalm met appel.
Serving Size
 
1 portie
Amount per Serving
Calories
271
% Daily Value*
Fat
 
19
g
29
%
Saturated Fat
 
3
g
19
%
Polyunsaturated Fat
 
6
g
Monounsaturated Fat
 
9
g
Cholesterol
 
41
mg
14
%
Sodium
 
228
mg
10
%
Potassium
 
701
mg
20
%
Carbohydrates
 
9
g
3
%
Fiber
 
4
g
17
%
Sugar
 
1
g
1
%
Protein
 
17
g
34
%
Vitamin A
 
528
IU
11
%
Vitamin C
 
10
mg
12
%
Calcium
 
45
mg
5
%
Iron
 
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword tartaar van zalm, tartaar van zalm met appel
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Copyright Ā©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.

Geef een reactie

Beoordeel dit recept!




error: Deze inhoud is beschermd!
1
Share to...