Vegan Poke Bowl

Vegan Poke Bowl

Vegan Poke Bowl

Poke Bowl hoeft niet steeds met vis of vlees. Je kan per­fect een ‘Vegan’ poke maken. Dit is een vari­ant met tofu, maar voel je vrij om te expe­ri­men­te­ren en stel je bowl samen naar je eigen behoeften.Hou vast aan de opbouw van de Poke en com­bi­neer met de juis­te saus. Meer weten over poke bowl. Klik hier!
5 from 1 vote
Prep Time 20 mins
Cook Time 45 mins
Total Time 1 hr 5 mins
Cour­se Hoofd­ge­rech­ten, Vegarisch
Cui­si­ne Vegan
Ser­vings 2 per­so­nen
Calo­ries 401 kcal

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Ver­warm de oven voor op 200 graden.
  • Laat de tofu goed uit­lek­ken en wik­kel in een theedoek.
    tofu uitlekken
  • Zet er iets zwaars op (bij­voor­beeld een hou­ten snij­plank of kook­pot) en laat dit zeker 15 minu­ten staan zodat het vocht eruit kan lopen.
  • Stoom de rijst gaar en laat even afkoe­len. (Rijst per­fect sto­men? Klik hier!)
    gestoomde rijst
  • Bespren­kel de pom­poen­blok­jes met olijf­olie en bestrooi ze met zout en peper.
  • (Je kan de pom­poen ook ver­van­gen door cour­get­te of auber­gi­ne. Heb je lie­ver fruit? Ver­vang door meloen blok­jes (die je wel nier roos­tert natuurlijk!)
  • Roos­ter ze daar­na zo’n 30 minu­ten in het mid­den van de oven.
    gegrilde pompoen
  • Wan­neer de tofu goed is uit­ge­lekt snijd je hem in klei­ne blokjes.
  • Ver­warm een scheut olijf­olie in een koe­ken­pan en bak de blok­jes tofu aan alle kan­ten goudbruin.
  • Dit duurt zo’n 15–20 minuten.
  • Voeg in de laat­ste paar minu­ten de soja­saus en een eet­le­pel sesam­zaad­jes toe.
    gebakken tofu
  • Snijd onder­tus­sen de wor­tel juli­en­ne (in dun­ne reep­jes) en de kom­kom­mer in blokjes.
  • Ver­wij­der de pit uit de avo­ca­do en snijd hem in plakjes.
  • Ver­deel de afge­koel­de rijst over twee die­per bor­den of kom­men en doe er de tofu, pom­poen­blok­jes, wor­tel, avo­ca­do, kom­kom­mer, wakame en eda­ma­me over.
  • Strooi ten­slot­te nog wat sesam­zaad­jes en wat furi­ka­ke over de poke bowl.
  • Dres­seer er wat spi­cy mayo over indien je dit wenst. Dit geeft een smeu­ï­ger geheel en een extra spi­ce kick aan je poke bowl.
  • Ser­veer ze met extra soja­saus en wasabi.

Notities

Vegan Poke Bowl

Deze is een éch­te hit onder de foodies. Voor wie nog niet weet wat het is: een tra­di­ti­o­neel gerecht uit Hawaii, met rijst, en in dit gevel heel veel ver­se groen­ten. Stan­daard wor­den ze gemaakt met rau­we vis die gema­ri­neerd wordt met een dres­sing, maar het laat ons toe om ook een vege­ta­ri­sche vari­ant te maken zoals je hier kan zien. Het is een nieu­we vorm van sala­des! Ze zijn enorm lek­ker en ver­ant­woord. De vari­a­ties zijn haast ein­de­loos, en het is een kleur­rijk feest­je in een kommetje!
HAWAII, Uni­ted Sta­tes of America


INFO EN TIPS

  • Blijk­baar weten de mees­te men­sen dat Poke Bowl een Hawa­ï­aans nati­o­naal gerecht is, maar wei­ni­gen weten dat het is ‘uit­ge­von­den’ door vis­sers, die de afge­sne­den stuk­ken van hun dage­lijk­se vangst (Poh­kay) kruid­den ter­wijl ze op hun boot zaten, en deze opaten.
  • Wil je meer weten over de poke bowl? De moge­lijk­he­den, vari­a­ties en opbouw? Klik hier!
Onze recep­ten­bun­del werd moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
Bootstrap Ventures
Boot­s­trap Ventures
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hier­on­der en beoor­deel het met wat sterren.
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen. 
Voeg het dan hier toe!
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op Facebook, Pin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Vegan Poke Bowl, de nieu­we manier van sala­des maken! Pro­beer het!
Key­word poke bowl, poke bowl maken, vegan poke bowl
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!