Orecchiette barese picante

Orecchiette barese picante

Orecchiette barese picante

“Orec­chiet­te bare­se” is een spe­ci­a­le pas­ta die met de hand gemaakt wordt in de streek van Pug­lia. In dit recept wordt de pas­ta geser­veerd met een heer­lij­ke pikan­te tomatensaus.
5 from 2 votes
Prep Time 2 hrs
Cook Time 20 mins
Total Time 2 hrs 20 mins
Cour­se Hoofd­ge­rech­ten, orec­chiet­te-bare­se-pican­te, Pasta
Cui­si­ne Ita­li­aans, Pasta
Ser­vings 4 per­so­nen
Calo­ries 594 kcal

Materiaal — Benodigdheden

demeyere kookpottenset
2 kook­pot­ten (1 voor de pas­ta — 1 voor de saus)

Ingrediënten
  

  • 100 gr Zon­ge­droog­de toma­ten voor de saus
  • 30 gr Zon­ge­droog­de toma­ten voor de afwerking
  • 4 stuks ansjo­vis­fi­lets (gezou­ten of in olie)
  • 3 eet­le­pels grof gehak­te basilicum
  • 3 eet­le­pels grof gehak­te peterselie
  • 10 gr kap­per­tjes
  • 2 tenen knof­look gesnip­perd (of gebruik een lookpers)
  • 1 klei­ne Spaan­se peper
  • 25 gr ont­pit­te olijven
  • 6 eet­le­pels ver­gi­ne olijfolie
  • 300 ml water
  • 500 gr Orec­chiet­te (gedroog­de) (schelp­jes pasta)
  • 50 gr vers gerasp­te Peco­ri­no kaas

Instructies
 

  • Week de zon­ge­droog­de toma­ten onge­veer 1,5 uur in lauw water, zodat ze zacht zijn en het zout er uit is.
  • Indien u gezou­ten ansjo­vis gebruikt, week deze dan ook 2 uur in water, dep ze droog op en met keu­ken­pa­pier. En indien nodig ver­wij­der zicht­ba­re graten.
  • Giet de toma­ten af, en pureer ze samen met 2 eet­le­pels basi­li­cum, 2 eet­le­pels peter­se­lie, ansjo­vis, kap­per­tjes, de look, Spaan­se peper, olij­ven, olijf­olie en water tot het meng­sel glad en glim­mend is.
  • Kook de pas­ta “al Den­te” (beet­gaar — over­kook uw pas­ta niet!).
  • Laat tege­lij­ker­tijd in een kook­pot het toma­ten­meng­sel zacht­jes prut­te­len op het vuur. (Indien de saus te dik wordt, leng dan aan met kook­wa­ter van de pas­ta tot juis­te dikte).
  • Giet de pas­ta af en meng door de saus.
  • Voeg de peco­ri­no toe, meng alles goed door elkaar.
  • Voeg de zon­ge­droog­de toma­ten toe en meng nog een keer.
  • Bestrooi met de rest van de peter­se­lie en basilicum.
  • Uw pas­ta is klaar om te serveren! 

Notities

Orecchiette barese picante

“Orec­chiet­te bare­se” is een spe­ci­a­le pas­ta die met de hand gemaakt wordt in de streek van Puglia.
In dit recept wordt de pas­ta geser­veerd met een heer­lij­ke pikan­te tomatensaus.

TIPS EN INFO

Dit gerecht ser­veer je best met wat vers brood, over­go­ten met een beet­je olijf­olie en afge­kruid met wat peper van de molen en zout.
Peco­ri­no kazen zijn har­de Ita­li­aan­se kazen gemaakt van scha­pen­melk. De naam “peco­ri­no” is afge­leid van peco­ra wat schaap bete­kent in het Italiaans.
Zelf aan de slag om je eigen pas­ta te maken? Klik hier!
Onze recep­ten­bun­del wer­den moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
Bootstrap Ventures
Boot­s­trap Ventures
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hier­on­der en beoor­deel het met wat sterren.
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen. 
Voeg het dan hier toe!

Voedingswaarde :

Nutri­ti­on Facts
Orec­chiet­te bare­se picante
Amount per Serving
Calo­ries
594
% Dai­ly Value*
* Per­cent Dai­ly Valu­es are based on a 2000 calo­rie diet.
Key­word Ita­li­aans, Orec­chiet­te bare­se, Pas­ta fres­ca, Pug­lia, ver­se pasta
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!