Orecchiette barese picante
"Orecchiette barese" is een speciale pasta die met de hand gemaakt wordt in de streek van Puglia. In dit recept wordt de pasta geserveerd met een heerlijke pikante tomatensaus.
Materiaal en benodigdheden
2 kookpotten - (1 voor de pasta - 1 voor de saus)
Ingrediënten
- 100 gr Zongedroogde tomaten voor de saus
- 30 gr Zongedroogde tomaten voor de afwerking
- 4 stuks ansjovisfilets (gezouten of in olie)
- 3 eetlepels grof gehakte basilicum
- 3 eetlepels grof gehakte peterselie
- 10 gr kappertjes
- 2 tenen knoflook gesnipperd (of gebruik een lookpers)
- 1 kleine Spaanse peper
- 25 gr ontpitte olijven
- 6 eetlepels vergine olijfolie
- 300 ml water
- 500 gr Orecchiette (gedroogde) (schelpjes pasta)
- 50 gr vers geraspte Pecorino kaas
Instructies
- Week de zongedroogde tomaten ongeveer 1,5 uur in lauw water, zodat ze zacht zijn en het zout er uit is.
- Indien u gezouten ansjovis gebruikt, week deze dan ook 2 uur in water, dep ze droog op en met keukenpapier. En indien nodig verwijder zichtbare graten.
- Giet de tomaten af, en pureer ze samen met 2 eetlepels basilicum, 2 eetlepels peterselie, ansjovis, kappertjes, de look, Spaanse peper, olijven, olijfolie en water tot het mengsel glad en glimmend is.
- Kook de pasta "al Dente" (beetgaar - overkook uw pasta niet!).
- Laat tegelijkertijd in een kookpot het tomatenmengsel zachtjes pruttelen op het vuur. (Indien de saus te dik wordt, leng dan aan met kookwater van de pasta tot juiste dikte).
- Giet de pasta af en meng door de saus.
- Voeg de pecorino toe, meng alles goed door elkaar.
- Voeg de zongedroogde tomaten toe en meng nog een keer.
- Bestrooi met de rest van de peterselie en basilicum.
- Uw pasta is klaar om te serveren!
Notities
Orecchiette barese picante
"Orecchiette barese" is een speciale pasta die met de hand gemaakt wordt in de streek van Puglia. In dit recept wordt de pasta geserveerd met een heerlijke pikante tomatensaus.TIPS EN INFO
Dit gerecht serveer je best met wat vers brood, overgoten met een beetje olijfolie en afgekruid met wat peper van de molen en zout. Pecorino kazen zijn harde Italiaanse kazen gemaakt van schapenmelk. De naam "pecorino" is afgeleid van pecora wat schaap betekent in het Italiaans. Zelf aan de slag om je eigen pasta te maken? Klik hier! Onze receptenbundel werden mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures. Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking over het recept? Laat dan een reactie achter hieronder en beoordeel het met wat sterren. Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen. Voeg het dan hier toe!Voedingswaarde :
Nutrition Facts
Orecchiette barese picante
Amount per Serving
Calories
594
% Daily Value*
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood
DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.