gin fizz
Gin Fizz is een cocktail gemaakt met gin, suikersiroop, citroensap, en bruiswater. Hij is heel herkenbaar door de schuimige topkraag die verkregen wordt door eiwit te gebruiken.
Materiaal en benodigdheden
Ingrediënten
- 50 ml gin naar keuze
- 20 ml citroensap vers geperst
- 15 ml suikersiroop
- 1 eiwit
- wat gecrushed ijs
- Sodawater (of Bruiswater) naar keuze of zelf gemaakt met een sodastream
- 1 schijfje citroen als garnering
- wat muntblaadjes als garnering
Instructies
- We maken een gin fizz cocktail!
- Doe de gin, het citroensap, de suikersiroop en het eiwit in een cocktailshaker.50 ml gin, 20 ml citroensap, 15 ml suikersiroop, 1 eiwit
- Schud krachtig gedurende 15 seconden.
- Vul de shaker dan aan met het gecrushte ijs en shake opnieuw 30 seconden tot het geheel koud is.wat gecrushed ijs
- Zeef de drank in een tumbler glas.
- Vul aan met sodawater. Het eiwitschuim zal zich dan bovenop vormen.Sodawater (of Bruiswater)
- Garneer desgewenst met een schijfje verse of gedroogde citroen en een muntblaadje.1 schijfje citroen
- Je gin fizz is klaar! Serveer onmiddellijk!
Notities
Gin Fizz
De Gin Fizz is een klassieke cocktail op basis van gin, citroen, suikersiroop en sodawater. Het eerste gedrukte recept voor een gin fizz stond in een cocktailboek uit 1876, en de drank steeg naar grote populariteit vanaf de jaren 1900. Het is een zure cocktail met citrusvruchten, likeur en zoetstof. Een eiwit is de magie achter die klassieke schuimlaag!


Maak je eigen bruiswater
Natuurlijk kun je bruiswater kopen voor een Gin Fizz. Maar je kunt het ook thuis maken! Om je eigen bruiswater te maken, gebruik je een SodaStream.
De truc voor de schuimtopping op een ginn fizz: een "dry shake"!
Hoe werkt het allemaal? Barmannen voegen al sinds de jaren 1860 eiwitten toe aan cocktails om twee redenen: het geeft een schuimige textuur aan het oppervlak van de drank, en geeft elke slok een romige rijke smaak. De meeste drankjes worden samen met ijs in een cocktailshaker geschud. Maar in deze Gin Fizz doe je wat een 'Dry Shake' wordt genoemd. Dit is hoe het werkt: Schud de ingrediënten van de drank eerst zonder ijs in een cocktailshaker. Zo kan het eiwit eerst schuim gaan vormen, in plaats van onmiddellijk te worden verdund door het ijs.Voeg dan ijs toe en shake opnieuw. Hierdoor koelt de drank af en wordt het schuim sterker. Giet en zeef de drank door de "strainer" van je shaker in het glas en je krijgt een dikke, witte schuimlaag. Cheers!


Voedingswaarde :
Nutrition Facts
gin fizz
Serving Size
1 cocktail
Amount per Serving
Calories
198
% Daily Value*
Fat
0.1
g
0
%
Saturated Fat
0.01
g
0
%
Polyunsaturated Fat
0.01
g
Sodium
63
mg
3
%
Potassium
94
mg
3
%
Carbohydrates
18
g
6
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
17
g
19
%
Protein
3
g
6
%
Vitamin A
4
IU
0
%
Vitamin C
16
mg
19
%
Calcium
14
mg
1
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood
DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen mij bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen.