Ciabatta met bresaola en peer.

ciabatta met bresaola en peer

Ciabatta met bresaola en peer.

Een open ciabatta met bresaola, in combinatie met gorgonzola en peer. Lekker als snack, lunch of gewoon tussendoor.
5 from 1 vote
Voorbereiding 10 minutes
Kooktijd 0 minutes
Totale tijd 10 minutes
Course Hapjes, amuses en bites, lunch, Snack
Cuisine Hapjes en snacks, Italiaans
Servings 4 personen
Calories 136 kcal

Ingrediënten
 
 

Voor de vinaigrette

Als beleg:

  • 4 schijven ciabatta in de lengte doormidden gesneden
  • 75 gr gorgonzola verzacht (op kamertemperatuur en geprakt met een vork)
  • wat walnoten gehakt
  • wat rucola (notesla)
  • 1 stuk peer Doyenné du Comice (gebruik ik hier voor), ontpit, in 12 plakjes gesneden
  • 12 sneetjes Bresaola

Instructies
 

  • Bresaola met peer is een lekkere combinatie!

Voor de vinaigrette:

  • Klop de mosterd en azijn samen los in een mengkom.
    1/2 tl mosterd, 4 tl rode wijnazijn
  • Doe de olie er druppelgewijs en al kloppend bij.
    6 tl olijfolie
  • Breng op smaak met zout en peper.
    wat zout, wat peper

Voor de open ciabatta:

  • Smeer een kwart van de gorgonzola op elk plakje ciabatta.
    4 schijven ciabatta, 75 gr gorgonzola
  • Vouw 3 stukken bresaola in vieren en leg ze op de gorgonzola.
    12 sneetjes Bresaola
  • Meng de rucola en de plakjes peer met de vinaigrette.
    wat rucola, 1 stuk peer
  • Schik er 3 plakjes peer op het schijfje ciabatta en leg een kwart van de rucola op de peren.
  • Strooi er walnoten over.
    wat walnoten
  • Je ciabatta met bresaola en peer is klaar! Smakelijk!

Notities

Ciabatta met bresaola en peer.

Als snack, lunch of tussendoortje. Bresaola in combinatie met peer en gorgonzola. Dit smaakt altijd!

TIPS EN INFO

  • Dit is een simpel gerecht, pure eenvoud. Het is dus belangrijk dat je basisingrediënten van superieure kwaliteit zijn! Gebruik verse bresaola, top gorgonzola en zorg voor een goede olijfolie en rode wijnazijn voor je vinaigrette!
  • rode wijnazijn
    rode wijnazijn
  • Dit zijn rustieke ingrediënten van een populaire en klassieke smaakcombinatie die je kan terugvinden in menig trattoria in Italië.
  • Bresaola is een typisch stuk gezouten en gekruid (meestal)rundvlees dat gedroogd wordt op een vergelijkbare manier zoals wij de "salami's" kennen.
  • Wil je meer weten over Bresaola? Klik hier!
  • In dit recept gebruiken we gorgonzola, maar laat je dit niet weerhouden om te experimenteren met kruidenkaas, of andere smeersels.
  • Indien je het graag wat pittiger hebt kan je er wat chilivlokken over strooien.
 
Onze receptenbundel werden mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Bootstrapped Ventures
 
Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking over het recept? Laat dan een reactie achter hieronder!
Deel het gerust op je social media en tag ons!.
Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
KokenKoken
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op youtube, TikTok, FacebookPinterest en Instagram voor alle laatste updates.
Ciabatta met bresaola en peer! Probeer het eens!

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
Ciabatta met bresaola en peer.
Serving Size
 
1 portie
Amount per Serving
Calories
136
% Daily Value*
Fat
 
12
g
18
%
Saturated Fat
 
5
g
31
%
Polyunsaturated Fat
 
1
g
Monounsaturated Fat
 
6
g
Cholesterol
 
16
mg
5
%
Sodium
 
281
mg
12
%
Potassium
 
69
mg
2
%
Carbohydrates
 
1
g
0
%
Fiber
 
0.1
g
0
%
Sugar
 
0.4
g
0
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
144
IU
3
%
Vitamin C
 
0.04
mg
0
%
Calcium
 
100
mg
10
%
Iron
 
0.3
mg
2
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword bresaola, ciabatta
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.

Geef een reactie

Beoordeel dit recept!




error: Deze inhoud is beschermd!
Share to...