Ciabatta met bresaola en peer.
Een open ciabatta met bresaola, in combinatie met gorgonzola en peer. Lekker als snack, lunch of gewoon tussendoor.
Materiaal en benodigdheden
Ingrediënten
Voor de vinaigrette
- ½ tl mosterd
- 4 tl rode wijnazijn
- 6 tl olijfolie
- wat zout vers gemalen
- wat peper vers gemalen
Als beleg:
- 4 schijven ciabatta in de lengte doormidden gesneden
- 75 gr gorgonzola verzacht (op kamertemperatuur en geprakt met een vork)
- wat walnoten gehakt
- wat rucola (notesla)
- 1 stuk peer Doyenné du Comice (gebruik ik hier voor), ontpit, in 12 plakjes gesneden
- 12 sneetjes Bresaola
Instructies
- Bresaola met peer is een lekkere combinatie!
Voor de vinaigrette:
- 1/2 tl mosterd, 4 tl rode wijnazijn
- Doe de olie er druppelgewijs en al kloppend bij.6 tl olijfolie
- Breng op smaak met zout en peper.wat zout, wat peper
Voor de open ciabatta:
- Smeer een kwart van de gorgonzola op elk plakje ciabatta.4 schijven ciabatta, 75 gr gorgonzola
- Vouw 3 stukken bresaola in vieren en leg ze op de gorgonzola.12 sneetjes Bresaola
- Meng de rucola en de plakjes peer met de vinaigrette.wat rucola, 1 stuk peer
- Schik er 3 plakjes peer op het schijfje ciabatta en leg een kwart van de rucola op de peren.
- Strooi er walnoten over.wat walnoten
- Je ciabatta met bresaola en peer is klaar! Smakelijk!
Notities
Ciabatta met bresaola en peer.
Als snack, lunch of tussendoortje. Bresaola in combinatie met peer en gorgonzola. Dit smaakt altijd!TIPS EN INFO
- Dit is een simpel gerecht, pure eenvoud. Het is dus belangrijk dat je basisingrediënten van superieure kwaliteit zijn! Gebruik verse bresaola, top gorgonzola en zorg voor een goede olijfolie en rode wijnazijn voor je vinaigrette!
- Dit zijn rustieke ingrediënten van een populaire en klassieke smaakcombinatie die je kan terugvinden in menig trattoria in Italië.
- Bresaola is een typisch stuk gezouten en gekruid (meestal)rundvlees dat gedroogd wordt op een vergelijkbare manier zoals wij de "salami's" kennen.
- Wil je meer weten over Bresaola? Klik hier!
- In dit recept gebruiken we gorgonzola, maar laat je dit niet weerhouden om te experimenteren met kruidenkaas, of andere smeersels.
- Indien je het graag wat pittiger hebt kan je er wat chilivlokken over strooien.
Voedingswaarde :
Nutrition Facts
Ciabatta met bresaola en peer.
Serving Size
1 portie
Amount per Serving
Calories
136
% Daily Value*
Fat
12
g
18
%
Saturated Fat
5
g
31
%
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
6
g
Cholesterol
16
mg
5
%
Sodium
281
mg
12
%
Potassium
69
mg
2
%
Carbohydrates
1
g
0
%
Fiber
0.1
g
0
%
Sugar
0.4
g
0
%
Protein
5
g
10
%
Vitamin A
144
IU
3
%
Vitamin C
0.04
mg
0
%
Calcium
100
mg
10
%
Iron
0.3
mg
2
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood
DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.