Ciabatta met bresaola en peer.

ciabatta met bresaola en peer

Ciabatta met bresaola en peer.

Een open cia­bat­ta met bre­sa­ola, in com­bi­na­tie met gor­gon­zo­la en peer. Lek­ker als snack, lunch of gewoon tussendoor.
5 from 1 vote
Prep Time 10 mins
Cook Time 0 mins
Total Time 10 mins
Cour­se Hap­jes, amu­ses en bites, lunch, Snack
Cui­si­ne Hap­jes en snacks, Italiaans
Ser­vings 4 per­so­nen
Calo­ries 136 kcal

Ingrediënten
 
 

Voor de vinaigrette

Als beleg:

  • 4 schij­ven cia­bat­ta in de leng­te door­mid­den gesneden
  • 75 gr gor­gon­zo­la ver­zacht (op kamer­tem­pe­ra­tuur en geprakt met een vork)
  • wat wal­no­ten gehakt
  • wat ruco­la (note­sla)
  • 1 stuk peer Doy­en­né du Comi­ce (gebruik ik hier voor), ont­pit, in 12 plak­jes gesneden
  • 12 snee­tjes Bre­sa­ola

Instructies
 

  • Bre­sa­ola met peer is een lek­ke­re combinatie!

Voor de vinaigrette:

  • Klop de mos­terd en azijn samen los in een meng­kom.
    1/2 tl mos­terd, 4 tl rode wijnazijn
  • Doe de olie er drup­pel­ge­wijs en al klop­pend bij.
    6 tl olijfolie
  • Breng op smaak met zout en peper.
    wat zout, wat peper

Voor de open ciabatta:

  • Smeer een kwart van de gor­gon­zo­la op elk plak­je ciabatta.
    4 schij­ven cia­bat­ta, 75 gr gorgonzola
  • Vouw 3 stuk­ken bre­sa­ola in vie­ren en leg ze op de gorgonzola.
    12 snee­tjes Bresaola
  • Meng de ruco­la en de plak­jes peer met de vinaigrette.
    wat ruco­la, 1 stuk peer
  • Schik er 3 plak­jes peer op het schijf­je cia­bat­ta en leg een kwart van de ruco­la op de peren.
  • Strooi er wal­no­ten over.
    wat wal­no­ten
  • Je cia­bat­ta met bre­sa­ola en peer is klaar! Smakelijk!

Notities

Ciabatta met bresaola en peer.

Als snack, lunch of tus­sen­door­tje. Bre­sa­ola in com­bi­na­tie met peer en gor­gon­zo­la. Dit smaakt altijd!

TIPS EN INFO

  • Dit is een sim­pel gerecht, pure een­voud. Het is dus belang­rijk dat je basis­in­gre­di­ën­ten van supe­ri­eu­re kwa­li­teit zijn! Gebruik ver­se bre­sa­ola, top gor­gon­zo­la en zorg voor een goe­de olijf­olie en rode wijn­azijn voor je vinaigrette!
  • rode wijnazijn
    rode wijn­azijn
  • Dit zijn rus­tie­ke ingre­di­ën­ten van een popu­lai­re en klas­sie­ke smaak­com­bi­na­tie die je kan terug­vin­den in menig trat­to­ria in Italië.
  • Bre­sa­ola is een typisch stuk gezou­ten en gekruid (meestal)rundvlees dat gedroogd wordt op een ver­ge­lijk­ba­re manier zoals wij de “sala­mi’s” kennen.
  • Wil je meer weten over Bre­sa­ola? Klik hier!
  • In dit recept gebrui­ken we gor­gon­zo­la, maar laat je dit niet weer­hou­den om te expe­ri­men­te­ren met krui­den­kaas, of ande­re smeersels.
  • Indien je het graag wat pit­ti­ger hebt kan je er wat chi­li­vlok­ken over strooi­en.
 
Onze recep­ten­bun­del wer­den moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Boot­strap­ped Ventures
 
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hieronder! 
Deel het gerust op je soci­al media en tag ons!.
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
KokenKoken
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op you­tu­be, Tik­Tok, FacebookPin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Cia­bat­ta met bre­sa­ola en peer! Pro­beer het eens!

Voedingswaarde :

Nutri­ti­on Facts
Cia­bat­ta met bre­sa­ola en peer.
Ser­ving Size
 
1 por­tie
Amount per Serving
Calo­ries
136
% Dai­ly Value*
Fat
 
12
g
18
%
Satu­ra­ted Fat
 
5
g
31
%
Polyun­sa­tu­ra­ted Fat
 
1
g
Monoun­sa­tu­ra­ted Fat
 
6
g
Cho­les­te­rol
 
16
mg
5
%
Sodi­um
 
281
mg
12
%
Pot­as­si­um
 
69
mg
2
%
Car­bo­hy­dra­tes
 
1
g
0
%
Fiber
 
0.1
g
0
%
Sugar
 
0.4
g
0
%
Pro­tein
 
5
g
10
%
Vita­min A
 
144
IU
3
%
Vita­min C
 
0.04
mg
0
%
Cal­ci­um
 
100
mg
10
%
Iron
 
0.3
mg
2
%
* Per­cent Dai­ly Valu­es are based on a 2000 calo­rie diet.
Key­word bre­sa­ola, ciabatta
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!