Chocolate chip cookies

chocolate chip cookies - liliesfood

Chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies zijn koekjes gemaakt van bloem, suiker, boter, eieren, vanille-extract en pure chocolade. Ze zijn oven gebakken en wereldwijd een populaire traktatie.
5 from 1 vote
Voorbereiding 2 hours
Kooktijd 14 minutes
rust tijd voor je deeg 12 hours
Totale tijd 14 hours 14 minutes
Course cake en gebak, Dessert
Cuisine Amerikaans, Desserts, gebak
Servings 16 koekjes
Calories 166 kcal

Ingrediënten
 
 

Instructies
 

  • Doe de zachte roomboter en lichtbruine basterdsuiker in een mengkom en mix met een handmixer tot een romig geheel. (Dit mag je stevig mixen!)
    100 gr ongezouten roomboter, 150 gr lichtbruine basterdsuiker
  • Voeg het ei en het vanille-extract toe en mix opnieuw tot een glad mengsel.
    1 ei, 1 tl vanille-extract
  • Voeg de tarwebloem, zout en de baking soda toe. Mix kort en krachtig, maar zet de mixer uit zodra de bloem is opgenomen. (Dit is belangrijk! Indien je de bloem hebt toegevoegd mag je niet meer te lang mixen! Meng en stop!)
    200 gr tarwebloem, 1 snuifje zout, 1 tl baking soda
  • Kneed de chocolate chips , of chocoladestukjes door het deeg met je handen of met een spatel. Gebruik nitril wegwerphandschoenen indien je je handen niet vuil wil maken.
    100 gr pure chocolade callets
  • Dek de mengkom af en laat een nacht afgedekt in de koelkast rusten.
  • Verdeel het deeg daarna in 16 gelijke stukjes.
  • Draai balletjes van de stukjes deeg en leg ze met voldoende tussenruimte op een bakplaat bedekt met bakpapier.
  • Ik heb meestal 3 bakplaten nodig om alle chocolate chip cookies te bakken.
  • Bak in een voorverwarmde oven van 170 °C (boven- en onderwarmte) in 12-14 minuten goudbruin.
  • De koekjes zijn na het bakken nog een beetje zacht.
  • Laat ze een paar minuten op de bakplaat afkoelen en verplaats ze daarna naar een rooster waar ze volledig af kunnen koelen.
  • Dit is het moment waarop je nog wat extra chocoladestukjes in je koekje kan steken. Doordat het koekje nog wat zacht is lukt dit goed. Indien ze helemaal afgekoeld zijn is dit niet meer mogelijk.
    wat pure chocolade
  • Je chocolate chip cookies zijn klaar! Verwen jezelf, maar ze zijn ook leuk om cadeau te geven!

Notities

Chocolate chip cookies

Dit basisrecept voor chocolate chip cookies is het recept waar we (na verschillende pogingen om ze te maken) het meest tevreden mee zijn. Een zachte binnenkant met een knapperige rand, gevuld met pure chocolade. Heerlijk als traktatie of voor bij de koffie.

INFO EN TIPS voor chocolate chip cookies :

  • Gebruik ingrediënten van hoge kwaliteit!
  • Wij gebruiken alleen pure chocolade! Chocoladechips zijn handig, maar een blok chocolade werkt ook prima! Snijd de chocolade met een vlijmscherp mes in hapklare brokken.
  • Een tip kan zijn om de chocolade eerst te koelen in de koelkast.
  • De boter die je gebruikt moet op kamertemperatuur zijn!!!! Maar zeker ook niet gesmolten. Als je weet dat je de chocolate chip cookies wil maken, haal de boter dan op tijd uit je koelkast.
  • Om het deeg te maken gebruik je een mengkom. Een uiterst handige mengkom die wij ook gebruiken is die van Navaris. Het is een set van 2 roestvrij stalen kommen, met afluitbaar deksel waarmee je ook nog eens 3 raspen hebt zodat je makkelijk en zonder morsen fruit, groenten, chocolade of kaas kan raspen in de kom. De kommen hebben ook een antislip bodem zodat ze stevig op je werkblad staan. Een aanrader!!
  • mengkom
    mengkom
  • Wij gebruiken voor het recept een handmixer. Handig is natuurlijk een keukenmachine, maar eigenlijk is die niet nodig voor het recept. Zeker niet als je weet dat als je de bloem aan je deeg hebt toegevoegd, je deze even onder het deeg moet mengen! Doe dit zeker niet te lang!!! Door dit te doen activeer je de gluten in de bloem en als je dit te lang doet krijg je taaie koekjes! Meng en stop!
  • Je weet dat je deeg goed is als het aanvoelt als klei. We kennen allemaal "PLAY DOH"! Ja, die klei waar je kinderen mee spelen... zo moet je deeg aanvoelen! Dan weet je dat het goed is!
  • Als je de deegballetjes hebt gerold, maak ze dan niet plat! Als ze afbakken in de oven zal de boter smelten en krijg je vanzelf de koekjesvorm. Zorg er daarom voor dat je de bolletjes deeg voldoende ruimte geeft op je bakplaat! En bekleed deze altijd met een stuk bakpapier!
  • Timing! Dit is de moeilijkheidsgraad van het bakken voor je chocolate chip cookies. Elke oven is anders! Je zal dus een beetje moeten proberen wat voor jouw oven het best werkt. 
  • Voor ons zijn de koekjes ideaal na 13 minuten. Weet dat je ze uit de oven moet halen wanneer je denkt dat ze nog net niet genoeg gehad hebben. De chocolate chip cookies zijn nog zacht als je ze uit de oven haalt, maar indien ze afgekoeld zijn worden ze harder. Als je ze te lang in je oven laat zitten krijg je betonkoeken.
  • Wij voegen graag wat extra chocoladebrokjes toe wanneer de koekjes net uit de oven komen. Steek dan wat chocoladestukjes bij op je koekjes. Doordat het koekje nog zacht is lukt dit prima. Indien ze éénmaal afgekoeld zijn lukt dit niet meer.
  • Als je de koekje uit de oven haalt, laat ze dan eerst even bekomen en afkoelen op je bakplaat! Laat ze even onaangeroerd! Leg ze hierna wel op een rooster zodat ze gelijkmatig verder kunnen afkoelen.
  • Wil je meer weten over chocolate chip cookies?
     
Onze receptenbundel werden mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Bootstrapped Ventures
 
Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking over het recept? Laat dan een reactie achter hieronder!
Deel het gerust op je social media en tag ons!.
Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
Bol AlgemeenBol Algemeen
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op youtube, TikTok, FacebookPinterest en Instagram voor alle laatste updates.
Chocolate chip cookies! Wereldwijd gekend, simpel maar vooral lekker!

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
Chocolate chip cookies
Serving Size
 
1 koekje
Amount per Serving
Calories
166
% Daily Value*
Fat
 
8
g
12
%
Saturated Fat
 
5
g
31
%
Trans Fat
 
0.2
g
Polyunsaturated Fat
 
0.5
g
Monounsaturated Fat
 
2
g
Cholesterol
 
24
mg
8
%
Sodium
 
139
mg
6
%
Potassium
 
89
mg
3
%
Carbohydrates
 
22
g
7
%
Fiber
 
2
g
8
%
Sugar
 
12
g
13
%
Protein
 
2
g
4
%
Vitamin A
 
175
IU
4
%
Calcium
 
12
mg
1
%
Iron
 
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword Chocolate chip cookies
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.

Geef een reactie

Beoordeel dit recept!




error: Deze inhoud is beschermd!
1
Share to...