Chocoladecake met botercreme.

Chocoladecake botercreme

Chocoladecake met botercreme.

Een heer­lijk zach­te cho­co­la­de cake. Mak­ke­lijk om te maken en afge­werkt met een cho­co­la­de boter­cre­me om van te smullen!
5 from 1 vote
Prep Time 20 mins
Cook Time 35 mins
Total Time 55 mins
Cour­se cake en gebak, Dessert
Cui­si­ne Des­serts, gebak
Ser­vings 8 por­ties
Calo­ries 1023 kcal

Ingrediënten
 
 

Voor de chocoladecake

Voor de chocolade botercreme

  • 300 gr onge­zou­ten room­bo­ter zacht, op kamertemperatuur
  • 450 gr poe­der­sui­ker gezeefd en ver­deeld in 2
  • 55 gr cacao­poe­der onge­zoet, gezeefd en ver­deeld in 2
  • 95 ml vol­le melk
  • 1 ½ tl vanil­le-extract

Instructies
 

Het beslag :

  • 265 gr patis­se­rie­bloem, 55 gr cacao­poe­der, 1 1/2 tl bak­poe­der, 1 1/2 tl baking soda
  • Voeg sui­ker en zout toe.
    440 gr kris­tal­sui­ker, 1 tl zout
  • Klop kort met een klop­per om onder elkaar te zetten.
  • Voeg eie­ren, melk, olie en vanil­le-extract toe.
    2 eie­ren, 250 ml vol­le melk, 125 ml plant­aar­di­ge olie, 2 tl vanille-extract
  • Klop opnieuw goed met een klop­per om alles te mengen
  • Voeg kokend heet water toe en klop het geheel op.
    250 ml kokend water
  • Het beslag is zeer dun (zie video).
  • Ver­deel het beslag over de 2 spring­vor­men.

Bakken :

  • Bak 35 to 38 minu­ten af in je oven of tot een hou­ten prik­ker die in het mid­den wordt gesto­ken er schoon uitkomt.

Maak je chocolade botercreme :

  • Doe de zach­te room­bo­ter in de meng­kom van een keu­ken­ma­chi­ne met een spa­tel.
    300 gr onge­zou­ten roomboter
  • Klop de room­bo­ter gedu­ren­de 3 minu­ten op snel­heid 7 tot je boter bleek wordt.
  • Voeg de helft van de poe­der­sui­ker en het cacao­poe­der toe.
    450 gr poe­der­sui­ker, 55 gr cacaopoeder
  • Klop gedu­ren­de 3 minu­ten — begin lang­zaam, ver­hoog tot snel­heid 7.
  • Voeg het res­te­ren­de poe­der­sui­ker en cacao­poe­der toe.
  • Klop opnieuw 3 minuten.
  • Voeg melk (en even­tu­eel vanil­le-extract) toe.
    95 ml vol­le melk, 1 1/2 tl vanille-extract
  • Klop nog­maals 1 minuut op snel­heid 7.
  • Je cho­co­la­de boter­cre­me is klaar om uit te sme­ren over je cake.

Afwerken van je chocolade cake.

  • Laat de cho­co­la­de­ca­ke na het afbak­ken 10 minu­ten afkoe­len en draai ze dan onder­ste­bo­ven op een taartroos­ter.
  • Belang­rijk! Laat ze vol­le­dig afkoe­len alvo­rens af te wer­ken met de cho­co­la­de botercreme.
  • Indien je een draai­pla­teau ter beschik­king hebt is dit een han­dig hulpmiddel!
  • Leg de eer­ste helft cho­co­la­de­ca­ke op je pla­teau en smeer in met de cho­co­la­de boter­cre­me met behulp van een paletmes.
  • Leg de ande­re cake­helft er boven­op, en besmeer de gehe­le cake met je botercreme.
  • Laat opstij­ven in je koel­kast gedu­ren­de eni­ge tijd.
  • Je cho­co­la­de cake met boter­cre­me is klaar! Smakelijk!

Notities

Chocolade cake met botercreme.

Een mak­ke­lijk te maken cho­co­la­de cake met mis­schien een wat onge­wo­ne manier van berei­den. maar geloof ons, deze cho­co­la­de cake lukt altijd! En afge­werkt met cho­co­la­de boter­cre­me is dit genieten!!!


INFO EN TIPS voor de chocolade cake :

    • Hoe knip je bak­pa­pier op maat? Simpel..onderstaande video laat je zien hoe.
    • Als uw oven groot genoeg is om bei­de spring­vor­men op één pla­teau te zet­ten, plaats de pla­teau dan in het mid­den van de oven. Als de oven niet groot genoeg is, plaats dan 2 pla­teaus met elk 1 spring­vorm in je oven. Bak ze, en haal de boven­ste eruit na 35 minu­ten, ver­plaats dan de onder­ste naar de boven­ste pla­teau en bak nog eens 5 minuten.
    • Wij draai­en de cho­co­la­de cake onder­ste­bo­ven nadat ze gebak­ken zijn. Zo wordt de plat­te bodem het opper­vlak voor de boter­cre­me. Het plat­te opper­vlak ziet er gewoon mooi­er uit als je in de cake snijdt! Deze cho­co­la­de cake komt vrij vlak gebak­ken uit de oven, maar als je het extra net­jes wilt doen, kun je de bol­le zij­de van de cakes ook met een kar­tel­mes (brood­mes) vlak maken.


  • Bewaar de cake in een lucht­dich­te con­tai­ner. Zo blijft hij tot 5 dagen goed en is dan nog heer­lijk vochtig.
  • Invrie­zen is niet ide­aal en wil­len we zeker niet aan­ra­den! (Maar daar krijgt je cho­co­la­de cake de kans ook niet voor!…😄 )
  • De cake is op zich ook goed en lek­ker op zich­zelf. Gebruik het basis­deeg en bak het af in een cake­vorm. Top! Of werk de cake af op een ande­re manier.
  • Gebruik bij­voor­beeld een cho­co­la­de-gana­che.
  • De sleu­tel tot een luch­ti­ge en glad­de boter­crè­me (in plaats van dicht en kor­re­lig) is klop­pen, klop­pen en nog eens klop­pen! Daar­om is het ten zeer­ste aan te raden om hier een keu­ken­ma­chi­ne voor te gebrui­ken, of op z’n minst een hand­mixer!!!
  • Gebruik ook altijd de juis­te ver­hou­ding tus­sen boter en poe­der­sui­ker gebruiken!
  • De cho­co­la­de boter­cre­me kan je ook in een spuit­zak doen, en de cake ermee gar­ne­ren. Moge­lijk­he­den genoeg!
  • Indien je ons recept volgt en de cho­co­la­de­ca­ke wil insme­ren met de boter­cre­me is een deco­ra­tie­pla­teau een zeer han­dig hulp­mid­del! We geven het je maar mee.
taartdecoratiedraaitafel
taart­de­co­ra­tie­draai­ta­fel
Onze recep­ten­bun­del wer­den moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Boot­strap­ped Ventures
 
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hieronder! 
Deel het gerust op je soci­al media en tag ons!.
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
KokenKoken
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op you­tu­be, Tik­Tok, FacebookPin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Cho­co­la­de cake met botercreme…easy!

Voedingswaarde :

Nutri­ti­on Facts
Cho­co­la­de­ca­ke met botercreme.
Ser­ving Size
 
1 por­tie
Amount per Serving
Calo­ries
1023
% Dai­ly Value*
Fat
 
50
g
77
%
Satu­ra­ted Fat
 
29
g
181
%
Trans Fat
 
1
g
Polyun­sa­tu­ra­ted Fat
 
3
g
Monoun­sa­tu­ra­ted Fat
 
15
g
Cho­les­te­rol
 
127
mg
42
%
Sodi­um
 
864
mg
38
%
Pot­as­si­um
 
340
mg
10
%
Car­bo­hy­dra­tes
 
147
g
49
%
Fiber
 
6
g
25
%
Sugar
 
114
g
127
%
Pro­tein
 
9
g
18
%
Vita­min A
 
1069
IU
21
%
Cal­ci­um
 
140
mg
14
%
Iron
 
4
mg
22
%
* Per­cent Dai­ly Valu­es are based on a 2000 calo­rie diet.
Key­word cho­co­la­de cake, cho­co­la­de cake recept
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!