Carpaccio van Coeur de boeuf
Een fris en zomers voorgerecht. Flinterdunne schijfjes van Coeur de boeuf tomaat in samenspel met een vinaigrette op basis van Aceto Balsamico.
Materiaal en benodigdheden
mandoline - (kan ook om alles te snijden, altijd een handige tool in de keuken!)
Ingrediënten
- 2 coeur de boeuf tomaten op kamertemperatuur en liefst vers!
- 8 pitloze zwarte olijven
- 1 kleine rode ui
- Handvol verse basilicumblaadjes
- Zout naar smaak
- peper naar smaak
- verse parmegiano schilfers optioneel
- wat kappertjes optioneel
- wat notensla (ruccola)
Voor de balsamico dressing
- 4 el Olijfolie + 1 extra voor de carpaccio. Van goede kwaliteit.
- 2,5 el Aceto Balsamico
- 2 tl mosterd
- 1 tl suiker
Instructies
- Gebruik een scherp koksmes om de tomaten in flinterdunne plakken te snijden.2 coeur de boeuf tomaten
- Snijd de zwarte olijven in dunne plakjes.8 pitloze zwarte olijven
- Pel de rode ui en snijd deze in dunne halve ringen.1 kleine rode ui
- Indien je een mandoline ter beschikking hebt kan je al de vorige stappen ook snijden met de mandoline.
Voor de balsamico vinaigrette.
- Neem een afsluitbaar potje of bakje en giet hierin alle ingrediënten, behalve de olie.2,5 el Aceto Balsamico, 2 tl mosterd, 1 tl suiker
- Suiker lost namelijk beter op in azijn dan in olie.
- Sluit het potje en schud alles goed door elkaar.
- Giet de olie erbij en daarna nogmaals alles goed door elkaar schudden.4 el Olijfolie
- Je dressing is klaar.
Afwerking
- Verdeel wat schijfjes tomaat op een bord, voeg er wat gesneden olijven en uiringen aan toe.
- Kruid licht met peper en zout.Zout, peper
- Druppel er wat van je balsamico vinaigrette over en ook wat olijfolie
- Werk af met wat verse basilicumblaadjes.Handvol verse basilicumblaadjes
- Optioneel kan je de carpaccio ook nog verder afwerken met wat schilfers van parmegiano, wat kappertjes en een toefje ruccola (notensla)verse parmegiano schilfers, wat kappertjes, wat notensla (ruccola)
- Smakelijk.
Notities
Carpaccio van Coeur de boeuf
Een fris en zomers voorgerecht. Flinterdunne schijfjes van Coeur de boeuf tomaat in samenspel met een vinaigrette op basis van Aceto Balsamico. Drink er een bij en je waant je even weg van huis!INFO EN TIPS
Natuurlijk kan je deze carpaccio ook maken met een andere tomatensoort. Het is maar wat je verkiest. Wil je meer weten over de tomaat? Herkomst, bereidingen en hoe je ze best bewaard? KLIK HIER! Onze receptenbundel werd mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures. Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking over het recept? Laat dan een reactie achter hieronder en beoordeel het met wat sterren. Misschien heb je zelf een recept met tomaten of een variant erop? Wil je dit met ons en onze lezers delen? Voeg het dan hier toe! HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Pinterest en Instagram voor alle laatste updates. Carpaccio van Coeur de boeuf, lekker en gezond!Voedingswaarde :
Nutrition Facts
Carpaccio van Coeur de boeuf
Serving Size
1 portie
Amount per Serving
Calories
64
% Daily Value*
Fat
3
g
5
%
Saturated Fat
1
g
6
%
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
2
g
Sodium
140
mg
6
%
Potassium
448
mg
13
%
Carbohydrates
10
g
3
%
Fiber
3
g
13
%
Sugar
6
g
7
%
Protein
2
g
4
%
Vitamin A
1448
IU
29
%
Vitamin C
25
mg
30
%
Calcium
28
mg
3
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood
DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.