Carpaccio van Coeur de boeuf

carpaccio Coeur de boeuf

Carpaccio van Coeur de boeuf

Een fris en zomers voor­ge­recht. Flin­ter­dun­ne schijf­jes van Coeur de boeuf tomaat in samen­spel met een vinai­gret­te op basis van Ace­to Balsamico. 
5 from 1 vote
Prep Time 15 mins
Cook Time 0 mins
Total Time 15 mins
Cour­se Voor­ge­rech­ten
Cui­si­ne Frans, Groen­ten, Vegan
Ser­vings 4 per­so­nen
Calo­ries 64 kcal

Materiaal — Benodigdheden

mandoline
man­do­li­ne (kan ook om alles te snij­den, altijd een han­di­ge tool in de keuken!)

Ingrediënten
  

  • 2 coeur de boeuf toma­ten op kamer­tem­pe­ra­tuur en liefst vers!
  • 8 pit­lo­ze zwar­te olijven
  • 1 klei­ne rode ui
  • Hand­vol ver­se basilicumblaadjes
  • Zout naar smaak
  • peper naar smaak
  • ver­se parm­e­gi­a­no schil­fers opti­o­neel
  • wat kap­per­tjes opti­o­neel
  • wat noten­sla (ruc­co­la)

Voor de balsamico dressing

Instructies
 

  • Gebruik een scherp koks­mes om de toma­ten in flin­ter­dun­ne plak­ken te snijden.
    2 coeur de boeuf tomaten
  • Snijd de zwar­te olij­ven in dun­ne plakjes.
    8 pit­lo­ze zwar­te olijven
  • Pel de rode ui en snijd deze in dun­ne hal­ve ringen.
    1 klei­ne rode ui
  • Indien je een man­do­li­ne ter beschik­king hebt kan je al de vori­ge stap­pen ook snij­den met de mandoline.

Voor de balsamico vinaigrette.

  • Neem een afsluit­baar pot­je of bak­je en giet hier­in alle ingre­di­ën­ten, behal­ve de olie.
    2,5 el Ace­to Bal­sa­mi­co, 2 tl mos­terd, 1 tl suiker
  • Sui­ker lost name­lijk beter op in azijn dan in olie.
  • Sluit het pot­je en schud alles goed door elkaar.
  • Giet de olie erbij en daar­na nog­maals alles goed door elkaar schudden.
    4 el Olijfolie
  • Je dres­sing is klaar.

Afwerking

  • Ver­deel wat schijf­jes tomaat op een bord, voeg er wat gesne­den olij­ven en uirin­gen aan toe.
  • Kruid licht met peper en zout.
    Zout, peper
  • Drup­pel er wat van je bal­sa­mi­co vinai­gret­te over en ook wat olijfolie
  • Werk af met wat ver­se basilicumblaadjes.
    Hand­vol ver­se basilicumblaadjes
  • Opti­o­neel kan je de car­p­ac­cio ook nog ver­der afwer­ken met wat schil­fers van parm­e­gi­a­no, wat kap­per­tjes en een toef­je ruc­co­la (noten­sla)
    ver­se parm­e­gi­a­no schil­fers, wat kap­per­tjes, wat noten­sla (ruc­co­la)
  • Sma­ke­lijk.

Notities

Carpaccio van Coeur de boeuf

Een fris en zomers voor­ge­recht. Flin­ter­dun­ne schijf­jes van Coeur de boeuf tomaat in samen­spel met een vinai­gret­te op basis van Ace­to Bal­sa­mi­co. Drink er een bij en je waant je even weg van huis!


INFO EN TIPS

Natuur­lijk kan je deze car­p­ac­cio ook maken met een ande­re toma­ten­soort. Het is maar wat je verkiest.
Wil je meer weten over de tomaat? Her­komst, berei­din­gen en hoe je ze best bewaard? KLIK HIER!
Onze recep­ten­bun­del werd moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
Bootstrap Ventures
Boot­s­trap Ventures
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hier­on­der en beoor­deel het met wat sterren.
Mis­schien heb je zelf een recept met toma­ten of een vari­ant erop? Wil je dit met ons en onze lezers delen? Voeg het dan hier toe!
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op Facebook, Pin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Car­p­ac­cio van Coeur de boeuf, lek­ker en gezond!

Voedingswaarde :

Nutri­ti­on Facts
Car­p­ac­cio van Coeur de boeuf
Ser­ving Size
 
1 por­tie
Amount per Serving
Calo­ries
64
% Dai­ly Value*
Fat
 
3
g
5
%
Satu­ra­ted Fat
 
1
g
6
%
Polyun­sa­tu­ra­ted Fat
 
1
g
Monoun­sa­tu­ra­ted Fat
 
2
g
Sodi­um
 
140
mg
6
%
Pot­as­si­um
 
448
mg
13
%
Car­bo­hy­dra­tes
 
10
g
3
%
Fiber
 
3
g
13
%
Sugar
 
6
g
7
%
Pro­tein
 
2
g
4
%
Vita­min A
 
1448
IU
29
%
Vita­min C
 
25
mg
30
%
Cal­ci­um
 
28
mg
3
%
Iron
 
1
mg
6
%
* Per­cent Dai­ly Valu­es are based on a 2000 calo­rie diet.
Key­word car­p­ac­cio, coeur de boeuf
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!