Blanke fond

blanke fond

Blanke fond

Blan­ke fond wordt voor­al gebruikt als basis voor wit­te sau­sen. Gebruik zoveel moge­lijk kalfs­schen­kels, mits ze veel smaak­ge­vend en gela­ti­neus merg bevatten.
5 from 1 vote
Prep Time 15 mins
Cook Time 7 hrs
Total Time 7 hrs 15 mins
Cour­se Basis­ge­rech­ten, basis­ken­nis, blan­ke fond
Cui­si­ne Basis­keu­ken
Ser­vings 3 liter
Calo­ries 14 kcal

Materiaal — Benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 3 kg kalfs­been­de­ren en schenkel
  • 5 liter water
  • 2 stuks prei grof gehakt
  • 3 stuks sel­der­sten­gels grof gekaht
  • 5 stuks wor­tel grof gehakt
  • 2 stuks gepi­keer­de uien uien gepi­keerd met kruidnagel
  • 1 stuk bou­quet garni
  • 2 kof­fie­le­pels zout
  • 1 eet­le­pel geplet­te wit­te peperkorrels

Instructies
 

  • Breng Licht­ge­zou­ten water aan de kook en doe er de been­de­ren en de schen­kel bij.
  • Blan­cheer (laat even opko­ken) om alle onzui­ver­he­den te verwijderen.
  • Giet af, en ver­fris onder koud stro­mend water.
  • Doe opnieuw in de pan, voeg het water toe en breng aan de kook.
  • Schuim af met een schuimspaan.
  • Voeg grof gehak­te groen­ten, ui, bou­quet gar­ni, peper en zout toe.
  • Laat 5 tot 7 uur zacht pruttelen.
  • Schep regel­ma­tig vet af dat komt bovendrijven
  • Giet erna door een fij­ne zeef en laat afkoelen
  • Een­maal koud genoeg, laat dan door­koe­len in de koelkast
  • Wan­neer koud, schep dan het gestol­de vet af van de fond
  • de fond is nu klaar voor gebruik.

Notities

Blanke fond

Blan­ke fond wordt (zoals de naam al doet vermoeden)vooral gebruikt als basis voor wit­te sausen. 
Gebruik zoveel moge­lijk kalfs­schen­kels, mits ze veel smaak­ge­vend en gela­ti­neus merg bevatten.

INFO

Meer weten over fond en bouil­lons? Klik hier!
Onze recep­ten­bun­del wer­den moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
Bootstrap Ventures
Boot­s­trap Ventures
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hier­on­der en beoor­deel het met wat sterren.
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen. 
Voeg het dan hier toe!

Voedingswaarde :

Nutri­ti­on Facts
Blan­ke fond
Ser­ving Size
 
100 cl
Amount per Serving
Calo­ries
14
% Dai­ly Value*
* Per­cent Dai­ly Valu­es are based on a 2000 calo­rie diet.
Key­word basis­fonds, basis­ge­rech­ten, blan­ke fond, klas­sie­ke Fran­se keuken
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!