Pralines van asperge en palingmousse

asperges palingmousse

Pralines van asperge en palingmousse

Vis en asper­ges zijn altijd een goe­de com­bi­na­tie. Een heer­lijk zil­tig hap­je van asper­ges en gerook­te paling. Ide­aal bij het aperitief. 
5 from 1 vote
Prep Time 15 mins
Cook Time 15 mins
Total Time 30 mins
Cour­se asper­ge­ge­rech­ten, Hap­jes, amu­ses en bites
Cui­si­ne Asper­ges, Hap­jes en snacks
Ser­vings 18 hap­jes
Calo­ries 44 kcal

Ingrediënten
 
 

  • 8 stuks Asper­ges vers, type AA
  • 150 gr ver­se room(kruiden)kaas type phi­l­a­delp­hia, bour­sin, (naar je eigen smaak)
  • 1 stuk gerook­te palingfilet
  • 2 el olijf­olie van goe­de kwaliteit
  • wat citroen­sap vers
  • wat peper van de molen
  • 4 snee­tjes brood boe­ren­brood, grijs brood, of don­ker brood (wat je zelf wil)
  • wat boter (om je toast­jes te bakken)

Als afwerking

Instructies
 

  • We maken een asper­ge­hap­je! Pra­li­nes van asper­ge en palingmousse!
  • Schil de asper­ges zorg­vul­dig met je dun­schil­ler. Ver­wij­der de onder­kant, en kook ze beet­gaar in je asper­ge­pan.
    8 stuks Asperges
  • Mix met je staaf­mixer of keu­ken­ro­bot de room­kaas met de paling, de peper en de olijf­olie tot een glad­de massa.
    150 gr ver­se room(kruiden)kaas, 1 stuk gerook­te paling­fi­let, 2 el olijf­olie, wat peper
  • Breng op smaak met wat citroensap. 
    wat citroen­sap
  • Proef!
  • Snijd 2 gekook­te asper­ges in klei­ne stuk­jes en roer ze onder de mous­se met een spa­tel.
  • Snij de ande­re asper­ges in stuk­ken van 2 a 3 cm.
  • Snij uit het brood rond­jes, of steek het uit met een vorm­pje.
    4 snee­tjes brood
  • Toast of bak de brood­rond­jes tot ze zacht kro­kant zijn. (Als je ze bakt, doe dit in wat boter in een koe­ken­pan)
    wat boter
  • Smeer nu op elk toast­je een lepel­tje paling­mous­se, en werk af met een stuk asperge. 
  • Gar­neer met een klein tak­je peter­se­lie en een stuk­je gedroog­de sinaas­ap­pel.
    wat ver­se peter­se­lie, 9 gedroog­de sinaasappelschijfjes
  • Je pra­li­nes van asper­ge en paling­mous­se zijn klaar!
  • Ser­veer mak­ke­lijk op een tapas­plank! Smakelijk!

Notities

Pralines van asperge en palingmousse

Dit hap­je is een heer­lij­ke com­bi­na­tie! Zil­tig en gekruid! De rook­smaak van de paling past goed met de kaas en de asper­ge maakt het af. Lek­ker met een glaas­je pro­sec­co, cava of champagne.

Gerookte paling.

Gerook­te paling is een deli­ca­tes­se in Neder­land en wordt vaak geser­veerd bij spe­ci­a­le gele­gen­he­den. Het heeft een karak­te­ris­tie­ke roke­ri­ge smaak en een vle­zi­ge tex­tuur. Het wordt vaak gege­ten op brood of toast, of geser­veerd als onder­deel van een voor­ge­recht of sala­de. Gerook­te paling is ook een belang­rijk export­pro­duct voor Neder­land en wordt wereld­wijd gewaar­deerd om zijn unie­ke smaak en kwa­li­teit. Pro­beer goe­de, kwa­li­ta­tie­ve paling te vin­den indien je dit pro­duct wil gebrui­ken. Paling van Rij­pe­laal is dit!
gerookte paling

TIPS EN INFO :

  • Onze asper­ges koken wij in een asper­ge­pan. Dit is mak­ke­lijk en elke keer opnieuw zijn ze per­fect gekookt. Door­dat de deli­ca­te top­pen van de asper­ges boven het water uit­ste­ken in de pan wor­den ze eigen­lijk gaar gestoomd. Kook de asper­ges in licht gezou­ten water met het dek­sel op de pan. Breng het water aan de kook, zet je vuur uit en laat ze garen in het kook­vocht tot ze beet­gaar zijn. 
  • aspergepan
    asper­ge­pan
     
  • Wij gebrui­ken voor dit hap­je graag de Phi­l­a­delp­hia kaas. Maar je kan gerust expe­ri­men­te­ren. Gebruik de room­kaas die je zelf graag lust!
  • Heb je graag wat meer pit in je hap­je? Roer wat chi­lif­la­kes onder de mous­se, op gar­neer het hap­je met wat wasa­bi sesam­zaad­jes.
  • Meer weten over asper­ges?
  • Ook ande­re asper­ge­ge­rech­ten kan je terug­vin­den in onze recep­ten­bun­del.
Onze recep­ten­bun­del wer­den moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Boot­strap­ped Ventures
 
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hieronder! 
Deel het gerust op je soci­al media en tag ons!.
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
KokenKoken
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op you­tu­be, Tik­Tok, FacebookPin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Pra­li­nes van asper­ge en paling­mous­se, heer­lijk als hap­je! Pro­beer het eens!

Voedingswaarde :

Nutri­ti­on Facts
Pra­li­nes van asper­ge en palingmousse
Ser­ving Size
 
1 toast­je
Amount per Serving
Calo­ries
44
% Dai­ly Value*
Fat
 
4
g
6
%
Satu­ra­ted Fat
 
2
g
13
%
Polyun­sa­tu­ra­ted Fat
 
0.3
g
Monoun­sa­tu­ra­ted Fat
 
2
g
Cho­les­te­rol
 
8
mg
3
%
Sodi­um
 
27
mg
1
%
Pot­as­si­um
 
12
mg
0
%
Car­bo­hy­dra­tes
 
1
g
0
%
Fiber
 
0.02
g
0
%
Sugar
 
0.3
g
0
%
Pro­tein
 
1
g
2
%
Vita­min A
 
117
IU
2
%
Vita­min C
 
0.03
mg
0
%
Cal­ci­um
 
8
mg
1
%
Iron
 
0.04
mg
0
%
* Per­cent Dai­ly Valu­es are based on a 2000 calo­rie diet.
Key­word ape­ri­tief, ape­ri­tief­hap­je, asper­ges, paling
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!